tisdag 27 maj 2014

Kärleken driver oss



Jag får en del kritik för att jag, enligt kritiken, allt för ofta skriver texter som i en form eller annan behandlar ett enda ämne. Alltså homosexualiteten. På köpet kommer då ofta också insinuationer om att orsaken till att jag skriver om denna fråga är att jag själv på något sätt skulle ha ett eget intresse av själva saken. Jag antar att detta är ett sätt att försöka förringa det jag skriver. Dessutom får man anta att dessa insinuationer bottnar i en mer eller mindre allmän praxis, introducerad av människor/organisationer som driver på denna fråga i samhälle och kyrka. Detta kan jag sluta mig till av det faktum att dessa insinuationer förekommer i princip överallt på nätet där denna sak debatteras. ”Stämpla debattören så behöver ingen ta honom på allvar!” De flesta som använder detta ”argument” är säkert inte ens medvetna om detta spel i kulisserna, men inte desto mindre finns det där. Nå, vara hur det vill med detta, lågt är det i vilket fall som helst.

Jag har vid ett flertal tillfällen konstaterat att jag inget hellre skulle vilja än att aldrig mera skriva ett enda ord i denna fråga. Men eftersom jag här på bloggen skriver om sådant som ligger ”Nära mitt hjärta” kommer jag att tvingas återkomma till detta gång på gång. Observera nu då att det INTE är homosexualiteten som ligger nära mitt hjärta, utan kampen mot den propaganda- och förförelsekampanj som pågår i samhälle och kyrka och som hela tiden infekterar allt flera människor, situationer och sammanhang. Det värsta med denna kampanj är att hand i hand med det faktum att människor blir förförda till ett skadligt tänkesätt, och i förlängningen till ett ytterst skadligt leverne, också går ett avfall från synen på Bibeln som Guds ord. Detta är ju, om man ser nyktert på saken, fullständigt naturligt. Om man ska lura människor bort från Skaparens goda vilja måste man först få bort övertygelsen om att vi kan veta vad hans vilja är också på sexualitetens område.

Jag brukar säga att jag här på bloggen aldrig agerar utan endast REagerar. Detta så att jag skriver om det jag läser och ser omkring mig. I dag behöver man inte vända många blad i vilken tidning som helst innan man stöter på denna homopropaganda i en eller annan form. Media har idag gjort sig själv till homolobbyns villiga bandhund och gör högljudd reklam för frågor och saker som alla sunt tänkande människor bara för några år sedan förstod att inte tala om ens i lönndom.

Sedan finns det ännu en viktig, kanske den viktigaste, orsak till att jag ständigt behandlar denna sak. Jag stötte på detta i en kommentar på Dag Sandahls blogg, och jag klistrar in några ord därifrån här. Signaturen HH skriver (jag har ”putsat” språket en aning): ”Alla bekännelsetrogna vet att det gäller att stå stark där tron angrips, och det är ju här den nu angrips. Tidigare var det ämbetet, och där har de flesta fallit. Nu är det äktenskapet, och vare sig du vill tro det eller ej är det i botten det kristna äktenskapet som angrips. Ännu finns några försvarare. Ännu tidigare var det synen på aborter, en kamp som förlorades till närmare 100%. Nu verkar krafter för att "abortera" fullvuxna foster.”
   
Fredrik Sidenwall skriver, i linje med detta, i sin bok ”Kampen för tron” att vi inte får välja våra strider. Vår kallelse är att vara trogna Herren och hans ord i de strider som utväljs åt oss. Precis så är det. Idag är det i denna fråga striden rasar, och som kristna är vi kallade att stå upp för Guds ord – vilket i förlängningen innebär att vi står upp för människan, människans väl och människovärdet. Detta är givetvis något som ”homolobbyn” inte inser och erkänner, men faktum är att den utveckling som nu redan är långt gången kommer att leda till oerhört mycket lidande för människor som fastnar i dessa bedrägliga lögner. Kärleken till människan gör att vi inte kan, och inte får, tiga när lögnen på detta sätt regerar.

25 kommentarer:

  1. I dessa samma tidningar som du ser "homopropaganda" överallt, står det också om många andra orättvisor i världen (märkväl, orättvisor MOT de homosexuella varandes en av dem). Du bortförklarar ditt homosexualitetsintresse med att du bara reagerar, inte agerar. Frågan är naturligtvis varför du väljer att reagera mot just det här! Någon med mindre intresse för frågan engagerar sig kanske mer i något av de övriga stora problemen i världen: djur- och miljöfrågor, nynazistiska strömningar i den europeiska politiken, hunger, fattigdom, krig, flyktingfrågor eller andra stora allmänna globala frågor. Det handlar inte om att stämpla debattören. Fråga vilken psykolog som helst så utgår de från att det man talar mest om berör en mest. Det gör liksom inget att du skriver mycket om homofrågor. För många av oss är den frågan verkligt viktig, en vardagsrealitet. Glädjande att vi i alla fall har det gemensamt då vår syn på de här frågorna annars skiljer sig åt radikalt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:14. Givetvis berör denna fråga mig - det är därför jag skriver om den. Vilket jag också nämnde ovan. Men att implicera att jag (och andra som debatterar detta) skulle ha ett intresse av själva saken - det är stämpla debattören. Mitt intresse av denna fråga handlar om att vi håller på att lura oss/låta lura oss in i något som kommer att få enormt stora och tragiska följder i framtiden. Den framtid då mina barn ska växa upp, leva och kanske också föra släktet vidare. Det är DETTA det handlar om.

      Radera
    2. Världsekonomin, nationalistiska partier, Putins nya Ryssland och religiösa extremister är något som kan hota vår framtid. Inte några harmlösa homon..

      Radera
    3. Anonym 16:15. Detta handlar inte om "några harmlösa homon". Skulle det göra det skulle jag helt hålla med dig. Men nu handlar det om mycket större och oerhört mera långtgående saker än det. Könsrollsupplösningen och förändringen i synen på äktenskapet med de negativa följder för barnen detta får kommer i förlängningen att leda till att hela samhällets stabilitet går förlorad. Ett stabilt samhälles grund vilar på stabila familjer. Där dessa saknas, eller där något annat kommer i stället, blir resultatet väldigt kaotiskt.

      Radera
    4. Kristian, du överdriver igen, fast det debatteras mycket just nu så är det fortfarande endast 3 % homosexuella + 4% osäkra, som inte blir flera bara för att man diskuterar frågan i medierna. Det är inget virus, eller sjukdom. Man föds till homosexuell, det är guds vilja att man föds homo, inte fri vilja. Du behöver inte oroa dig för dina barn, dom hör troligtvis till de 95% av hetero majoriteten. Och ifall nåt av dom är homosexuell, så kan du ju inte döda hen som det står i fantasiboken, utan älska och låta hen älska en annan människa på samma sätt som heteromänniskor..

      "Med din dom över andra dömer du dig själv, eftersom du handlar likadant som den du dömer" (Rom 2:1-3)

      Eflop

      Radera
    5. Eflop. Vad jag ser "dömer" Kristian inte alls. Han för fram Guds Ords perspektiv ofta med ordvändningar som samhällsmedvetna idag borde rationellt kunna förstå! h. ulrik torsten nils

      Radera
    6. Av att döma så är det just dina barn och andra hjärntvättade barn som kommer göra livet surt för barn i samkönade äktenskap Kristian..

      Radera
    7. Eflop. Du ska läsa lördagens ÖT, sid 15. Om jag får citera från intervjun med Mian Lodalen och Matilda Tudor: "Synen på människans sexualitet som medfödd har varit en nödvändig strategi från hbtq-rörelsens sida för att vinna legitimitet... ...Många har i stället erfarenheten av att vara flexibla och rörliga över tid". Dessa två skjuter nog ner detta med 3+4 som du driver. Samt det att människan är statisk.

      För övrigt finns det mycket man borde ta tag i denna artikel, men jag vet inte om jag ids...

      Radera
    8. Anonym 17:48. Om jag får höra att mina barn mobbar någon, vem det än vara må, kommer jag att ta dem i örat och läxa upp dem ordentligt. De har INTE fått någon sådan uppfostran, menar jag, att de ska börja mobba någon.

      Radera
    9. "Många har i stället erfarenheten av att vara flexibla och rörliga över tid"

      det är ju personer ur den osäkra 4 % som är från och till, många av dom är bisexuella som kan bli kära och ha relationer oavsett kön.

      Inget nytt här heller..

      Eflop

      Radera
    10. Eflop. Läs artikeln! Dessa tanter hävdar att fyraprocenten är de som är säkra på sin sexualitet. Resten hör, av allt att döma, tilld e formbara. Jag tar inte ställning till procenterna, men att dessa säger något sådant borde nog vara orsak till åtminstone ett litet "tänka på".

      Radera
    11. Tar du "dessa tanter" (mycket nedsättande benämning på kvinnor) som experter så får vi en intressant diskussion..... För de sa mycket annat också :) Missade du förresten när de sa att man ska se på deras bok med glimten i ögat? Att de driver lite med folks fördomar på flit och att det här handlar väldigt långt om humor?

      Radera
    12. Anonym 20:40. När man har småbarn är alla kvinnor "tanter" - åtminstone här hos oss. Och alla män är "farbröder".

      Nej, jag missade inte det. Men det var ingalunda det mest revolutionerande de hade att säga. Det där med att homosexualiteten inte är medfödd utan att detta är något som homolobbyn har varit tvungen att använda sig av för att vinna legitimitet är synnerligen intressant. I många avseenden.

      Radera
    13. Konstigt i så fall att jag aldrig sett dig referera till farbror Jesus eller farbror Paulus.... Det "råkar" bli tant eller farbror bara när du ser ner på någon. Lågt.

      Radera
    14. Anonym 23:26. Du har med andra ord inte hört mig predika... :) Nå, nu for detta lite på sidan om, så kanske det får vara med detta?

      Radera
  2. Anonym 12.14. Allt det du räknar upp, ja, även homosexualiteten, är en följd av synden och av att människan inte lydde Varken Lag eller evangelium. Back to basics. Vi börjar med att Läsa Romarbrevet: Kapitel 1 i sin helhet. (Helst enligt Kyrkobibeln 1917 eller Folkbibeln, Reformationsbibeln om ngn har en sådan sällsynthet. Alltså Jesu apostlars Ord i Nya Testamentet i sin Helhet och den Kärlek till människan som finns uttryckt där i Nåd och Sanning driver mig och Kristian och andra Jesu troende lärjungar; tror vi i alla fall.
    Romarbrevet i Nya Testamentet Kapitel 1 och sedan Bibeln så mycket vi var och en Hinner höra läsa känna och förstå. Det är ju bara teologoger som sitter står och läser skriver och pratar mest hela dan. hälns den förlåtne syndaren Ulrik Fagerholm. (sola scriptura, sola grazia, sola fide och Jesus allena kan frälsa oss i sin Andes Ord. Om fördelningen av det glada budskapet bland människor har ju de troende och de kristna kyrkorna omHand även om Gud nog Kan visa Att Anden och Ordet är Suveränt.Amen. Kom Herre Jesus!!!+

    SvaraRadera
  3. Pardon my french, men sicket dravel. Din rubrik nämner "Kärleken driver oss", och sedan är det precis kärlek du vill motverka. De enda förklaringar som finns för ditt gnällande är att du anser homo är fel eftersom det står så i bibeln. Spelar ingen roll varför. Det står ju så. Men vem är vi att ifrågasätta det som står där? Sedan kan man ju försöka slänga in egna motiveringar för att ge lite mer tyngd åt det hela. T.ex. det är onaturligt, eller andelen pedofiler är högre bland homosexuella. Även om detta på något sätt skulle vara sant, varför skall man inte tillåtas älska sin nästa? Vad i hela friden gör det om det är onaturligt, om man själv är lycklig i det onaturliga? För det är ju det det handlar om. Du kan inte komma bort från det. Eller snarare, rätten att öppet få visa sin kärlek till sin näste. Och försök inte nu komma gnölandes med att de egentligen är olyckliga, eller att de inte vet sitt eget bästa. Det luktar översitteri.Det är skrattretande hur du yrar om jordens undergång (nästintill), bara för att en vilsen tonåring till slut vågar bejaka sina känslor. Observera K Ä N S L OR. Du pratar ofta om sexualitet, vilket skapar en känsla från att du försöker skapa en distans till vad det egentligen handlar om. Man blir inte homosexuell för att det är trend, för att någon trycker det på en, o.s.v.
    En ökad acceptans leder väl till att några som har dessa känslor inom sig äntligen vågar blomma ut dessa. Knappast kommer det leda till att människosläktet dör ut p.g.a för få barn föds. Knappast kommer homosexuella överfalla dig med sin kärlek. Knappast kommer en skäggig dam få ungdomar att ligga med första bäste. Knappast mår de homosexuella bättre av din ömkan. Däremot vore respekt på sin plats./Orolig

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Orolig". Du gör också misstaget att anta att människan är statisk. Det är vi inte. I de yngre tonåren är en människa VÄLDIGT formbar. I denna ålder är människan också annars sådan att hon söker sin plats och sitt "jag", och i ett samhälle där alla dessutom ska ta reda på vad man är (en han, en hon eller en hen eller ytterligare något annat...) blir vilsenheten nog ganska snart det enda slutresultatet. En sådan vilsen människa kan sedan förledas till både det ena och det andra.

      Dessutom finns det många vittnesbörd om också äldre människor (än yngre tonåringar) som har förletts till onaturligt sexuellt beteende av sådana som t.ex. har våldfört sig på dem. I ett klimat där man dessutom uppmanas att pröva på allt riskerar människan också att bli förledd.

      När vi sedan kommer ner på individnivå har jag försökt säga att jag egentligen är väldigt liberal när det kommer till människors val. Den som vill leva tillsammans med en människa av samma kön får givetvis göra det. Jag vill verkligen inte förbjuda det. Men det jag försöker göra är att jag berättar vad Skaparen har tänkt för oss (en man och en kvinna i en livslång relation), och vilka följder brott mot denna goda ordning får. Dessutom försöker jag framhålla att Bibeln också talar in i de homosexuellas situation - att också de är älskade av Gud och att Herren har en livsväg också för dem. Vissa blir botade, andra, som inte blir det, väljer ett liv i celibat och i Herrens välsignelse över detta sitt val.

      När jag skriver att "kärleken driver oss" så menar jag just det jag skriver. När så gott som alla potentater i samhället säger att det bara är att köra på och följa alla världens begär menar jag att det kärleksfullaste vi kan göra är att säga att detta är fel och att det i änden på denna väg (och högst troligt också på vägen) finns en massa lidande. För den enskilde, men framför allt för samhället i stort.

      Radera
    2. Om människan skulle vara sådär extremt "VÄLDIGT formbar" som du tror och skriver, så skulle jag, som läst så mycket av din skräck för homopropaganda på din blogg, antagligen vara troende och frälst vid det här laget..... Och homofob. Men - jag är lika ateist och homosexuell som när jag började läsa här för något år sen. Jag tycker nog att dina åsikter om homosexualitet är skrämmande men de är knappast samhällsomstörtande. Konstigt också att jag som är uppväxt i fanatisk religiositet inte blivit mer påverkad av det än att jag lyckats gå min egen väg. Om nu människan är så formbar som du säger. Och nu pratar jag alltså om något så ytligt som religionstillhörighet. Du pratar om något väldigt djupt i en människas identitet, sexualiteten. Den är nog långt mer svårpåverkad än tron.

      Jag tror så här - människan är formbar, men bara till en viss gräns. Om någon försöker få en att tro att man är vänsterhänt då man är höger- så försöker de i onödan. Samma med ens sexualitet. Är man mitt emellan, så är man. Men är man endera så är man det också. Oavsett "propaganda". Det enda "propagandan" åstadkommer är att folk blir mer fördomsfria och inser att det här med homosexualitet inte är så annorlunda än heterosexualitet. Det handlar om precis samma sak och livslånga homorelationer bygger upp ett precis lika stabilt samhälle som heteroditona. Och det tror jag faktiskt skrämmer dig. Dina barn kommer att växa/växer upp i ett samhälle där folk vet att det inte är något konstigt med homosexuella relationer. Hur ska du då förklara din ståndpunkt för dem?

      Radera
    3. Anonym 18:15. Du skulle också kanske, likt Eflop, ta dig en titt i lördagens ÖT på sid 15. Chockerande läsning, på mera än ett sätt...

      F.ö. är religionstillhörighet inte något "ytligt". Inte om man verkligen har lärt känna Herren. Då finns det helt enkelt inte något annat alternativ än att tro och leva i hans närhet.

      OM ett stabilt samhälle kunde byggas upp på det sätt som vi nu håller på, då skulle jag inte vara rädd. Men det går helt enkelt inte, och därför skrämmer det mig. Det handlar nämligen inte om "precis samma sak". Långt därifrån. Det ena är nämligen naturligt, det andra är mot naturen. Hur mycket homolobbyn än försöker påstå motsatsen.

      Radera
  4. I Westboro Baptist Church skulle det finnas en plats ledig för dig Kristian, nu när Fred Phelps trillat av pinn - din blogg är åtminstone lika underhållande som Louis Theroux´s dokumentär om församlingen i fråga. Fortsätt i samma stil och förför oss trogna läsare med din underhållande bibelbokstavstrogenhet, helt utan avsaknad av eget tänk och rationella funderingar. Varför tänka själv då Jesus tänkt klart för oss alla för ca 2000 år sedan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:24. "helt utan avsaknad av eget tänk och rationella funderingar". Till detta kan jag bara säga att det krävs nog en hel del "tänk" och rationella funderingar för att gå emot strömmen. Det är bra mycket lättare att flyta med... Men givetvis får du anse vad du vill om det jag skriver.

      Radera
    2. det är ju du som följer med strömmen av hat! Så mycket högervridet hat som det finns just nu gentemot homosexuella, invandrare och minoriteter. Godhet, medmänsklighet och att kunna acceptera alla kräver att man kan tänka och har mod att gå emot strömmen av hat, det verkar inte du ha. Vad det inte det Jesus försökte lära ut också när han jagades av vem det nu var översteprästerna?!. Men det är lätt att falla dit det händer dom flesta och har hänt 1000 gånger om på bara 1000 år tillbaka i historien. Det är lätt att flyta med dom kalla vågorna som isar sig genom hela europa för tillfället. nu vet jag inte om du är så politiskt intresserad men det går ju hand i hand med religionen härefter. Sen sägs det ju att de som mest hakar upp sig på homosexualitet och är emot den, brukar komma ut själv som homo efter många år av egen förnekelse (men förlåt det är inget påstående bara et påpekande) skulle vara trevligare om du skulle blogga om det goda i tron och om personer som blivit frälsta och funnit tron etc. men som de flesta i pedersöre regionen och larsmo så lyfts bara lagarna om vad man inte skall göra och om synder och helvetet, men det genererar flera läsare iof. Men det är tråkigt att man glömmer bort godheten och kärleken till den gud man tror på osv. //Nyålänningen

      Radera
    3. Nyålänningen. Den som inte har insett faran med det som just nu är på gång i vårt samhälle inser givetvis inte hur kärleksfullt det är att varna för det heller. Så jag klandrar kanske inte dig så alldeles mycket.

      Helt klart är dock att du inte har läst så alldeles mycket av vad jag har skrivit här på bloggen (I annat fall skulle du inte skriva att du inte vet om jag är politiskt intresserad eller inte.) Ja, egentligen tror jag inte ens att du har läst texten ovan så alldeles noggrant heller emedan du skriver att "Sen sägs det ju att de som mest hakar upp sig på homosexualitet och är emot den, brukar komma ut själv som homo efter många år av egen förnekelse".

      Så med bakgrund i detta kan jag inte heller riktigt ta dig på allvar när du ger mig råd om vad du menar att jag borde skriva mera om. Om du inte har läst ens texten ovan - som du kommenterar - hur kan du då mena dig veta vad jag har skrivit, eller inte skrivit, om i andra texter?

      Radera