fredag 30 maj 2014

Lögnen avslöjad!



Propagandamaskineriet har fungerat. Nu är samhället uppenbarligen så långt omprogrammerat att man menar sig kunna överge den lögn som först öppnade dörren och gå vidare.

Detta är mina primära reaktioner efter att ha läst intervjun i ÖT med Matilda Tudor och Mian Lodalen angående deras nyutkomna bok ”Liten handbok i konsten att bli lesbisk”. Lögnen, den som dessa två damer kallar ”en medveten strategi från hbtq-rörelsens sida”, handlar om att få människorna att tro att homosexualiteten är medfödd. Detta var, menar de, en nödvändig strategi för att ”vinna legitimitet”. Orden ”vinna legitimitet” betyder i detta fall, på ren svenska, att lyckas lura människorna. Underförstått: Om homolobbyn inte skulle ha använt sig av denna lögn skulle denna fråga aldrig ha fått det genomslag den har fått. Människorna skulle helt enkelt inte ha låtit sig luras.

Men nu tycks alltså propagandan ha gripit omkring sig och lyckats dupera så breda samhällslager att det är dags att överge denna initiallögn. Varför? Jo för att kunna ta nästa steg. Nu när hbtq-frågorna och hbtq-människorna har blivit allmänt accepterade och dessutom i flera sammanhang förmått erhålla en särställning och därmed framstår som något av ”det nya frälset”, ja då är tiden mogen att gå vidare. Eftersom homosexualiteten inte är medfödd så är det fullt möjligt att ändra sin sexuella orientering från att vara heterosexuell till att bli homosexuell. En sådan utveckling ska nu alltså bejakas och gynnas. (Men ve den som vågar antyda att utvecklingen kan gå i den andra riktningen! I så fall ska man kalla på Uppdrag granskning och den olycklige som vågat uttrycka denna heresi mot detta ofelbara dogma ska uthängas, upphängas och fråntas alla sina rättigheter.)

Nå, detta borde inte komma som någon överraskning för någon. Guds ord säger klart ut att de som lever på fördärvets väg gärna lockar andra med sig. Jag har sällan, eller egentligen aldrig, sett eller hört detta fenomen så tydligt som det av allt att döma framförs i Tudors och Lodalens bok.

Men det intressanta här är alltså detta med att dessa två nu alltså öppet erkänner att påståendet att homosexualiteten är medfödd är en ”medveten strategi”. I klartext alltså en lögn. Samt att dessa två nu av allt att döma menar att frågan nu har ”vunnit [sådan] legitimitet” att det går att gå vidare till nästa steg. (I klartext: Att så många människor nu har blivit så grundlurade att de inte längre kommer att reagera när lögnen avslöjas.) Den stora frågan är nu: Hur är det med dig som nu läser detta? Hör du till dem som är så grundlurade att du inte ens nu inser att hela detta propagandaprojekt vilar på en stor lögn, eller vaknar du till insikt om vad som har skett/håller på att ske när lögnens dimmor nu på detta sätt (åtminstone tillfälligt) lättar?  

33 kommentarer:

  1. Sen när har du tagit två lesbiska författare av en humoristisk, ironisk populärbok för vetenskapliga experter? De ger sig inte ens ut för att tala i vetenskapliga termer men du vill upphöja dem till experter på homosexualitet? Låt deras åsikter stå för dem. Det betyder inte att vi nu fått svaret på varifrån homosexualiteten kommer......

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:32. Humorn och ironin till trots har författarna en tes som de driver. Den att homosexualitet inte är medfödd.

      Vad gäller vetenskapligheten (eller bristen på den) i nämnda verk måste man komma ihåg att det inte finns någon otvetydig vetenskaplig sanning gällande denna fråga. Det finns åsikter, och vissa av dessa är maskerade som vetenskapliga sanningar. Men de är likväl endast åsikter. Dessa två, som av allt att döma är väl insatta i ämnet har också en åsikt, och dessutom har de en tolkning av varför homolobbyn har drivit denna fråga om att homosexualiteten är medfödd som jag finner ytterst intressant. Jag, i min tur, drar slutsatser utifrån denna tolkning. Det må vara mig tillåtet, eller hur?

      Radera
  2. Kristian är känd för att förlita sig på tvivelaktiga källor så inga överraskningar här inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 14:33. Det var lågt! Men jag ska ge dig en chans att höja dig (eller alternativt att medge att du har fel). Exempel!

      Radera
  3. Den som levt nära en homosexuell hela livet eller kanske till och med uppfostrat ett homosexuellt barn vet nog att det är en medfödd egenskap och allt annat än ett val.

    Låt alla blommor blomma. Det vackra i kärleken mellan två vuxna människor är lika för alla sexuella läggningar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 14:39. Vackert eller inte så har alla givetvis rätt att leva så som de själva vill, vilket jag har konstaterat många gånger redan här på denna blogg. Så det tänker jag inte ta ifrån någon. Men det jag vänder mig emot är detta propagandamaskineri som sakta (och inte alltid heller så sakta) men säkert mal ner alla sunda värderingar och allt sunt tänkande på detta område.

      Jag vet givetvis inte vad som är medfött och vad som inte är det. I en del fall är homosexualiteten av allt att döma mer eller mindre något som varit där från början - eller åtminstone så länge personen i fråga har varit medveten om något sådant som en sexuell läggning. I andra fall är det något som har vuxit fram eller tvingats fram. I väldigt få fall tror jag att det handlar om ett medvetet val. Även om dessa två damer tydligen talar för också den möjligheten. (Och även uppmanar till det...) Men alla val vi gör behöver inte vara direkt medvetna för att, inte desto mindre, ändå vara val.

      Radera
  4. Poängen är ju hur som helst: det spelar absolut ingen roll om homosexualitet är medfött eller inte! Låt vuxna människor älska varandra. Punkt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. And we have a winner! Grattis! Anonym 15:09 är den förste att anmäla sig som en av dem så är så grundlurad att han/hon inte ens nu inser att detta propagandaprojekt vilar på en stor lögn.

      Radera
    2. Du pratar om propagandaprojekt och en stor lögn. För mig är det mitt liv och min vardag du ironiserar över. Kalla mig grundlurad om du vill. Jag råkar veta hur jag känner. Önskar dig samma trygghet i den här frågan. För vem är det egentligen du försöker övertyga?

      Radera
    3. Anonym 19:49. Jag ironiserar inte över någons liv eller någons vardag. Jag blandar mig överhuvudtaget inte i hur folk väljer att leva sina liv. Det är propagandamaskineriet jag går emot. Orden i kommentaren ovan var ändå onödiga. Ursäkta! (Vem du sedan än är...)

      Radera
    4. Tack för ursäkten!

      Radera
  5. Det enda som är en stor lögn och ett vettlöst propagandaprojekt är alla 3000-5000 olika religioner, koranen och bibeln med sina påhittade sagor.

    SvaraRadera
  6. Tack Kristian för att du orkar visa på Guds ord!! Det skall segra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tacket! I ett längre perspektiv gäller det du skriver till sist i din kommentar.

      Radera
  7. Det är skillnad på att uppmuntra till homosexualitet jämfört med att uppmuntra till heterosexualitet, och jag tror också att heterosexualitet till stor del är inlärd. Vi lever i ett heteronormativt samhälle, som i korthet går ut på att alla är hetero tills motsatsen bevisas. Därför får jag t.ex. ofta frågan "Har du någon pojkvän?" men det är aldrig nån som undrar, eller ens tänker tanken på att jag kanske har en flickvän. Heterosexualitet är något som konstant "tvingas på" människor, eftersom vi lär oss redan från att vi är små att livet ska gå ut på att skaffa en partner (av motsatt kön) och leva kärnfamiljsliv. Redan bebisar som leker med en bebis av motsatt kön får höra hur söta de är, "kanske ni ska gifta er då ni blir stora?". Av denna orsak tror jag att heterosexualiteten görs större än den är, och många som säkert är bisexuella eller kunde uppskatta relationer med personer av samma kön omedvetet trycker bort eller ignorerar den biten, eftersom man inte förväntar sig att man ska kunna känna något sexuellt/romantiskt för en person av samma kön.
    Utan att ha läst varken bok eller intervju tänker jag mig att författarna vill visa på just det här, och få folk att inse att "ja, jag kanske faktiskt är bisexuell, utan att nånsin ha tänkt på det!". Samtidigt som det riktas kritik mot den heteromonogama relationen som i många fall är förtryckande och skadlig för kvinnan. Många kvinnor är trötta på att leva med män, men tror sig vara "sorgligt hetero" och således dömda att leva med män, och den här boken är väl som ett svar på det.
    Däremot har vi ingen homonorm i samhället (och jag opponerar mig starkt emot det du skriver att homosexualitet är så accepterat, och till och med upphöjs. Så är inte fallet.), och folk uppmuntras inte generellt att vara homosexuella eller ha relationer med personer av samma kön. Det är därför två helt olika saker att uppmuntra en heterosexuell att bli lesbisk än att uppmuntra en homosexuell att bli straight. Det senare bottnar i ett homohat, där homosexualitet är nånting dåligt som helst ska tränas bort, medan det första inte gör det eftersom det inte finns något heterohat i samhället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Chiaki. Jag tror nog att du har fångat författarnas intentioner ganska bra i det du skriver.

      När du skriver att "heterosexualitet är något som konstant tvingas på människor" får jag det intrycket att du inte har insett heterosexualitet är det normala och därför det eftersträvansvärda. Dessutom får jag det intrycket att du på något sätt nedvärderar välsignelserna med att leva i ett normalt parförhållande och en kärnfamilj.

      Det "homohat" du nämner i sista meningen skulle jag ersätta med "strävan efter det som är naturligt, rätt och av Skaparen sanktionerat". Men vi ser ju, som bekant, väldigt olika på detta.

      Radera
    2. Jag bryr mig inte det minsta om vad som är "det normala". Jag ser att heterosexualitet och kärnfamiljen skadar många människor, och är en väldigt snäv norm att förhålla sig till. Säkert kan kärnfamiljen i vissa fall vara bra och trygg, men den är långt ifrån enbart detta, vilket jag tycker att många missar.

      Vad syftet är är ganska irrelevant, för det uttrycks oavsett i ett homohat. Det går nog att prata om det bibeln säger utan att det blir hat (jag tycker att du överlag lyckas bättre än många på den punkten). Kanske har vi olika definitioner av "hat" här också.

      Radera
    3. Och jag har sett att HBT relationer kan skada människor också.
      Varför skulle det vara nån skillnad?

      Radera
    4. Anonym: Vad är en "HBT-relation"? Riktigt konstigt uttryck. Jag förstår kanske H (homorelation, samkönad relation), men B (bi)-relation? T- (trans)relation?
      Om du menar homo, säg då homo. HBT är inte samma sak som homo.

      Radera
  8. Den största lögnen är nog sagoboken Bibeln. Utan den vore vi mycket mer moraliska och toleranta människor. Religionerna leder till intolerans och hat.

    I bibeln står det att homosexualitet och onaturligt umgänge förtjänar döden. Och vi fromma kristna borde ju följa ordet, eller hur?

    Då har jag en fråga, hur tycker ni vi skall samla ihop alla homosexuella och de som har onaturligt umgänge och på vilket sätt ska vi "fixa problemet" så gud blir nöjd? offentlig hängning, stening (vanligt förekommande i bibeln och idag i Iran och Afrika) eller har ni andra bättre förslag?

    Hur skall vi definiera onaturligt umgänge, eller kan någon fråga gud vad som gäller för naturligt umgänge? är t.ex anal och oralsex med motsatt kön onaturligt umgänge?

    Vi lever ju på 2000 talet, borde vi inte förstå att de absurda och osmakliga idéerna i Bibeln inte passar in i det moderna samhället. Förr när människorna var vidskepliga och trodde på tomtar och troll kunde man tuta i människor vilka historier som helst.

    Som tur har vi i västvärlden den moderna människan redan börjat förstå att de är påhittade sagohistorier. Men vi har mycket kvar i de outvecklade länderna, var barn inte får riktig utbildning, utan blir indoktrinerade och invaggade i olika fantasier om molngubbar som ständigt övervakar dom och skickar dom till helvetet för bagateller.

    Det är den religiösa propagandamaskineriet vi borde utrota, men tyvärr tror jag nog att det inte sker den närmaste tiden, vi människor är för dumma och godtrogna...men på sikt segrar nog förnuftet och vetenskapen.

    Eflop

    SvaraRadera
  9. Eflop kunde bekanta sig med det forna Sovjets historia alt. besöka Nordkorea. Där hade/ har man avskaffat den vidskepliga Bibeln samt allt övrigt kristendomsrelaterat. Resultatet? Ett öppet jämlikt samhälle med lyckliga människor? Nej förtryckta olyckliga människor utan framtidshopp!! Eftersom människan behöver ty sig till sin Skapare, och Honom finner vi i Hans Ord Bibeln, så har vi samma utveckling att vänta här! Varför? BL.a. för att Bibeln talar emot den dominanta gaylobbyns budskap, så måste den ju avskaffas eller nedvärderas till ngn sagobok. Det ena leder till det andra, så snart blir våra länder totalt avkristnade, om inte Herren griper in. Herre Jesus!

    // Johan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Johan, under största delen av mänsklighetens historia har vi levat utan kristendom och klarat oss hur bra som helst. Största delen av nuvarande mänskligheten klarar sig helt bra utan jesus och kristna guden.

      Intressant att du nämnde Nordkorea.

      Vad tänker du på när du hör att man lär alla barnen i skolan att man skall avguda en fader, sonen härskar och alla skall tillbe sonen i skolor, arbetsplatser och på fritiden hör man lovsånger om sonen och den heliga fadern.

      När fadern dog sjöng fåglarna på koreanska (jämför ormen talar i bibeln) och björnarna grät.

      Moderna människan har funnits i ung. 250 000 år och klarat sig bra utan kristendomen i 248 000 år, så fast vi skippar kristendomen (eller vilken religion som helst) nu så klarar vi oss bra även i framtiden. Problemet är att vi alltid tycks hitta på nån sagofigur (gud) av nån (evolutionär fördel?) anledning.

      Religioner kommer och går, t.ex Inkafolket var helt säkra på att solen inte går upp i ost ifall de inte slet hjärtan ur levande människor som offer åt solguden...men fortfarande går solen upp i öst varje dag...

      Nu ska vi njuta av sommar och sol, för sommaren börjar nu :)

      Eflop

      Radera
    2. Hmm. Du nämner en massa tusental år utan att för den skull ha några belägg för hur eventuella människor då levde.
      Den bäst dokumenterade källan om hur människor levde för +/-
      3000 år sen torde vara bibeln, vilket ickekristna forskare naturligtvis protesterar mot, det är ju som bekant en sagobok...=)
      Ännu en bit till dina 250 000 år, men du har väl säkrare källor att tillgå, vad vet jag.(teorier kallas det)
      Vad gäller NK så är det nog en oändlig skillnad om man tillber en kommunistdiktator och hans hädgångne far/farfar eller Levande Gud och hans Son!
      Därav det oändligt stora mänskliga lidandet i det landet!
      Källa: Bl.a Martykyrkans vänner som har en del verksamhet där just nu.

      Inkakulturen den dog ut. Kan det ha något att göra med deras avgudadyrkan?

      Väldigt spretigt det här nu men jag menar att om vi nu i vårt land 2014 måste kasta allt kristet överbord bl.a på grund av gaylobbyns krav, så raseras nog hela vårt samhälle. Eftersom det har byggts på Bibelns Guds Ords grund. Exemplen har jag nämnt tidigare NK, Sovjet, Inka...

      // Johan

      Radera
    3. Johan, menar du att avgudadyrkan utrotade Inkas? Varför finns då vi här i Norden när våra förfäder hyllade Tor, Freja och Odin som också torde varit avgudar?

      Inkakulturen dog ut p.g.a Spanska katolikerna mördade deras ledare. Det är ganska vanligt att intoleranta religioner utrotar folk. Idéerna fick katolikerna förstås av guden i bibeln som själv utrotar och ägnar sig åt massmord. Han utrotade ju mänskligheten redan en gång med syndafloden, men misslyckades ändå att få till stånd vettiga människor...

      Vi behöver inte kasta allt kristet överbord, vi kan hålla oss till traditionerna om vi vill. Allt övernaturlig tjafs kan vi lämna bort och förlita oss på sunt förnuft. Ifall en gud nån dag uppenbarar sig, då blir även jag religiös :)

      Eflop

      Radera
  10. Ps.
    Kom Herre Jesus! (kom föll bort)

    ds.

    Johan

    SvaraRadera
  11. Eflop. Du mal på med detta samma mantra gång efter annan. Newsflash: Du är varken rolig eller kommer med något nytt! Tyvärr tycks det inte hjälpa att gång efter annan påvisa hur galet det blir när man inte låter NT fungera som förståelsenyckel för GT. Men jag ska säga det ännu en gång, säkert till ingen nytta, men ändå: Gamla testamentets lagar fanns till för det gamla förbundets folk. Med Jesus har det nya förbundet kommit och ersatt det gamla. I det nya förbundets skrifter (NT) förklaras för oss hur vi ska se på och förhålla oss till det som sägs i det gamla förbundets skrifter (GT). De klagar du, ännu en gång kommer dragandes med, hör till sådant som är avskaffade, alternativt uppfyllda, en gång för alla i och med Jesu verk.

    Det du gör när du på detta sätt försöker förklena den kristna tron är att du drar fram gamla och inte mera gällande lagar och hävdar att vi, för att vara trovärdiga, borde leva efter dem. Du är, av vad jag har sett, en intelligent människa. Försök nu lyfta din debatteknik till den nivå som ditt intellekt av allt att döma klarar av! Det som du försöker göra här är dig nog inte värdigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte "klagar", utan lagar. Det kan bli fel i hastigheten och i denna "age of the autocorrect"...

      Radera
    2. Ok, sorry, refererade bara till romarbrevet, trodde det hörde till NT (Romarbrevet hör till NT) ...jag var inte den skarpaste kniven i lådan på religionstimmarna fast jag alltid hade 9 i betyg ;)

      Eflop

      Radera
    3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    4. Eflop. "I bibeln står det att homosexualitet och onaturligt umgänge förtjänar döden. Och vi fromma kristna borde ju följa ordet, eller hur? Då har jag en fråga, hur tycker ni vi skall samla ihop alla homosexuella och de som har onaturligt umgänge och på vilket sätt ska vi "fixa problemet" så gud blir nöjd? offentlig hängning, stening (vanligt förekommande i bibeln och idag i Iran och Afrika) eller har ni andra bättre förslag?"

      Ånej, du refererar till GT. I Rom. 1 finns faktiskt orden "värda döden", men om du läser lite noggrannare så inser du att Rom. 1 inte handlar om homosexualitet, utan om gudlösheten överlag. Samt att NT ingenstans pläderar för inomvärldsliga dödsstraff för synden. Det Paulus här talar om borde alltså vara fråga om vad som följer på den yttersta domen. Så, det du skriver refererar INTE till NT utan till GT.

      Radera
  12. Johan. Tack för den kommentaren. Det vi ännu kunde tillägga till det när du säger att vi har samma utveckling att vänta här är att de välsignelser vi ännu njuter av här ingalunda kan sättas på humanismens eller ateismens konto, utan på den samhällsbas som är och har varit gällande här under flera hundra år och som, surprise, surprise, bottnar i och går tillbaka på den kristna tron. Frukterna av dagens avkristning kommer vi inte att se till fullo förrän om några generationer, även om det goda samhälle vi vant oss vid redan börjar krackelera som ett resultat av avkristningen.

    SvaraRadera
  13. Det här vill jag se på Jeppis Pride, det här fixar du väl Kristian? :)

    http://www.towleroad.com/2010/07/christian-group-says-im-sorry-at-gay-pride-parade-in-chicago.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 20:43. En pride-grej handlar i första hand om legitimitet, om att ge uttryck för att homosexualitet är lika normalt som heterosexualitet. Om och när kristna sammanhang tappar bort det grundläggande faktumet att homosexualitet är onaturligt - då kan dylika missgrepp ske. (Alltså att kristna går med i pridetåg.) Sedan finns det givetvis saker som har begåtts mot homosexuella (och som begås ännu idag) som utan vidare ska bes om ursäkt för. Men detta kan inte göras genom att gå med i en prideparad. Det gör bara illa värre. Helt enkelt för att det största brottet mot de homosexuella som vi kristna överhuvudtaget kan göra är att svika dem genom att låta förstå att utlevd homosexualitet är ok. Gör vi så ljuger vi nämligen och så gör vi dessutom Gud till en lögnare. Och det är det vi gör om vi lånar oss själva och det kristna namnet till en prideparad. Så nej, du kommer aldrig att få se mig i en prideparad.

      Radera