lördag 3 januari 2015

Ännu om skolan


Tråden om den obligatoriska förskolan och den diskussion som där försiggick ger mig orsak att klargöra vissa saker, för säkerhets skull. Jag anser att den finländska skolan, och i synnerhet skolan (och förskolan) våra barn går i/kommer att gå i är bra. Visst. Systemet går ofta före individen, och detta har jag klagat på, men detta kompenseras långt av kunnig personal som har ansvar för och omsorg om barnen. Tyvärr är resursbristen ett problem, och detta problem kommer att förvärras avsevärt under de kommande åren. Vad denna resursbrist kommer att föra med sig är ännu ganska långt höljt i dunkel, men helt klart talar vi om större grupper, mindre specialundervisning, färre skolgångsbiträden och färre klubbtimmar mm. Till att börja med.

Men i detta nu anser jag alltså att skolan är bra. Därför går våra barn i skolan. Den kommunala. Inte minst, och detta var ett av argumenten jag fick mot mig på den förra tråden, för att skolan ger mycket av social kompetens som förmedlas genom interaktionen på sidan om undervisningen. Detta med skolan och den sociala kompetensen håller jag alltså med om, helt och fullt! (Förutsatt att skolan tar mobbningspoblemet på allvar, denna slaggprodukt av den sociala interaktionen.) Jag menar ändå att hemundervisningen kan vara ett fullgott alternativ, men - och detta borde jag kanske ha påpekat tydligare - detta förutsatt att de som bär ansvar för undervisningen verkligen gör ett fullgott jobb och också satsar tillräckligt mycket på att kompensera det bortfall av social interaktion som frånvaron av skolmiljön orsakar. Här kan man  nog inte tillräckligt tydligt poängtera det stora ansvar som den som ordnar hemundervisningen tar på sig. Men mitt engagemang är alltså inte, i första hand, ett engagemang för hemundervisning eller för friskolor, utan för föräldrarätten och friheten från obligatorium. (Därför också min ovilja att gå i klinch angående hemundervisningens fördelar och nackdelar.) Detta helt enkelt för att friheten från tvång på detta område är något vi, inför framtiden, helt klart behöver slå vakt om.

I diskussionen som följde på riksdagens beslut att deformera äktenskapet hävdade jag att en av följderna som detta horribla beslut kommer att få rör just skolan. Vissa kommentatorer frågade hur jag menar att detta kommer att påverka skolan, och jag svarade faktiskt inte på deras fråga. Inte där och då. Helt enkelt för att jag gjort det redan i ett tidigare skede. Men de här två frågorna hör faktiskt ihop. Ett bevarande av föräldrarätten så som artikel två i Europeiska konventionen om de mänskliga rättigheterna slår fast garanterar min, och andras rätt, att säga stopp när t.ex. Seta vill komma in i skolorna och indoktrinera våra barn. Och tro mig, Seta kommer garanterat att intensifiera sitt engagemang efter denna lagändring!

I tråden om den obligatoriska förskolan var vi också inne på den undervisning i filosofi (läs: Evolutionism) som alla skolelever utsätts för under biologilektionerna, så jag vet inte om jag behöver säga mera om det här. Jag nöjer mig med att upprepa det jag sade där om att jag anser att barnen behöver få lära sig också om detta (eftersom denna filosofi är den dominerande filosofin i västvärlden idag), men att det, för att undvika hjärntvätt, måste sägas klart ut att detta inte är Sanningen utan snarare ett försök att förklara varför vi finns och hur vi har kommit till. Ett försök som alltså varken är bevisat eller något faktum. Här finns det idag uppenbara brister i skolan. Så var detta sagt. Den som inte inser behovet av att försvara föräldrarätten i detta sammanhang kanske har blivit smått påverkad av denna brist. Vad vet jag.

Inför framtiden har vi ännu ett stort problemkomplex som gör att jag med tänder och klor vill försvara föräldrarätten, och det är skolan och Yoga. Ja, du läste rätt. Yoga. Under mina år i skolnämnden i Pedersöre försökte jag påtala riskerna med Yoga, men detta gjorde jag tyvärr för helt döva öron. Då infördes de första Yogakurserna i MI:s program, mitt motstånd till trots. Idag upptar de olika Yogakurserna nästan en hel sida i det MI-program som utkom för några dagar sedan. Det finns ett stort intresse för Yoga, och det är många som deltar i dessa kurser. Till synes helt ovetande om vad Yoga är. Min stora farhåga är att Yogan också, på något sätt och i något skede, kommer att införas i skolans undervisning. Då vill jag ha rätten att säga nej. Mina barn ska INTE utsättas för främmande religioner annat än i undervisningen OM dessa religioner. De ska inte praktiseras i skolan, vilket man alltså gör om man inför Yoga t.ex. i gymnastiken. I klartext, och för tydlighetens skull: Yoga är inte bara fråga om kroppsövningar. Yoga är religionsutövning.

Detta var nu något, helt kort, om varför jag vill försvara föräldrarätten och motsätter mig skolplikt. Säkert har jag missat någonting som borde ha varit med, och helt säkert kommer det i framtiden att tillkomma nya, och kanske ännu värre, saker som barnen behöver skyddas mot. Men det här får räcka såhär långt.    

20 kommentarer:

  1. Kristian. Jag håller med dig helt om yogan; det är (fördold) religion. MEN MEN MEN
    Varför har vi statyer av ´stormän´i ett kristet land.???
    Ställde Du dig solidarisk med dem som inte via teevee ville ha västerländskunderhållning och idrott(grekisk religion) serverade till sina barn.???? Kort sagt, du och jag har lärt oss att ta ställning, Tack Gud, men vi är ganska blinda(tvungna att blunda) för hur djupt till grekisk-romersk religionshierarki och makttillbedjan och avfallen s k gammal "västerländsk" kultur tyvärr är.
    För att inte tala om vår laglöshetstid,dit underhållningen från väster ledde oss; den oxå satans värld varifrån jag av nåd strävar bort.
    Kristi Frihet Kristian. det är det som gäller. Satan vill binda oss vid detaljer medan han serverar gift-tårta.
    Frid och Kärlek från torsten Nils Ulrik Till Skriften i Anden och tänk på att simson likt en yogi lossa banden. (min mänskliga quote det sista OK???+

    SvaraRadera
  2. Kanske är jag tjatig, men ska vi hålla oss och hänvisa till text för att grunda våra åsikter, så ska vi citera rätt.

    "Artikel 2: Icke-diskriminering
    1. Konventionsstaterna skall respektera och tillförsäkra varje barn inom deras jurisdiktion de rättigheter som anges i denna konvention utan åtskillnad av något slag, oavsett barnets eller dess föräldrars eller vårdnadshavares ras, hudfärg, kön, språk, religion, politiska eller annan åskådning, nationella, etniska eller sociala ursprung, egendom, handikapp, börd eller ställning i övrigt.
    2. Konventionsstaterna skall vidta alla lämpliga åtgärder för att säkerställa att barnet skyddas mot alla former av diskriminering eller bestraffning på grund av föräldrars, vårdnadshavares eller familjemedlemmars ställning, verksamhet, uttryckta åsikter eller tro."

    För att, igen, påpeka att "föräldrarätt" inte finns, utan man pratar om barnens rättigheter.

    "2. Konventionsstaterna skall vidta alla lämpliga åtgärder för att säkerställa att barnet skyddas mot alla former av diskriminering .... på grund av föräldrars... uttryckta åsikter eller tro."

    Som jag sagt tidigare, du får ha en annan åsikt, du får anse att Barnkonventionen inte följer din övertygelse men säg det istället för att förvränga den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Pedagog". Du får visst vara tjatig, det är tillåtet här. :) Men nu citerar jag inte barnkonventionen utan den europeiska konventionen om de mänskliga rättigheterna. Artikel 2.

      Radera
    2. http://www.echr.coe.int/Documents/Convention_SWE.pdf
      EUROPEISKA KONVENTIONEN OM SKYDD FÖR DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA

      AVDELNING I RÄTTIGHETER OCH FRIHETER
      ARTIKEL 2

      Rätt till liv

      1. Envars rätt till liv skall skyddas genom lag. Ingen skall avsiktligen berövas livet utom för att verkställa domstols dom i det fall då han dömts för ett brott som enligt lag är belagt med sådant straff.

      2. Ingen skall anses ha berövats livet i strid med denna artikel, när detta är en följd av våld som var absolut nödvändigt

      a) för att försvara någon mot olaglig våldsgärning,

      b) för att verkställa en laglig arrestering eller för att hindra någon som lagligen är berövad friheten att undkomma,

      c) för att i laglig ordning stävja upplopp eller uppror.



      I den första punkten motiveras dödsdomarna, i andra punkten räknas de undantag som gäller då någon bragts om liv. Kanske nån annan konvention du tänker på?

      Då det gäller Yogan säger samma konvention att du Kristian inte har rätt förbjuda det, i synnerhet inte om den räknas som en religion. Du får givetvis ha vilken åsikt som helst i den frågan, men som grund måste du leta nånting annat än just Konventionen för mänskliga rättigheter.

      ARTIKEL 9

      Tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet

      1. Var och en har rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet; denna rätt innefattar frihet att byta religion eller tro och frihet att ensam eller i gemenskap med andra, offentligt eller enskilt, utöva sin religion eller tro genom gudstjänst, undervisning, sedvänjor och ritualer.

      Radera
    3. "Pedagog". Nej, det är nog just denna. Scrolla neråt till sid 33. Jag citerar från artikel 2: "ngen får förvägras rätten till undervisning. Vid utövandet av
      den verksamhet som staten kan ta på sig i fråga om utbildning
      och undervisning skall staten respektera föräldrarnas rätt att
      tillförsäkra sina barn sådan utbildning och undervisning som står
      i överensstämmelse med föräldrarnas religiösa och filosofiska
      övertygelse."

      Sedan har du missförstått mig. Dels försöker jag inte förbjuda någonting alls. Jag anser bara att MI inte ska erbjuda religionsutövning i sitt kursprogram. Detta handlar inte om förbud, utan om vad ett beslutande organ går in för. Dels anför jag inte denna konvention som motivering när det gäller Yogan i MI:s regi. Däremot nog när det gäller Yoga, skolan och mina barn.

      Radera
    4. Säkert kan Kristian skriva en lapp åt gymnastik läraren och förklara att yogan är djävulens påfund som framkallar demoner och att dina barn inte behöver delta i detta vansinne, jag tror nog att gymnastik läraren kommer att förstå allvaret i denna vansinnes ritual ! Sedan kan du starta upp en demonutdrivnings klinik för att rädda dessa orättfärdiga stackare som fallit offer för yogan och annat fanstyg för en liten slant och sälja heligt vigvatten för att hålla bort dessa vidriga ond andar och annat djävulskap ur huset !! Jag ställer mig först i kön! Österbotten behöver mera och kunnigare Exorcister i dessa svåra tider innan det är för sent och djävulen dansar på nattvarden !

      Radera
    5. hör du abaddon, djävulen har nog dansat på nattvarden i sina lättsinniga "troende" alltför länge redan. Det hann knappt bli fred i Paris så sådde man vildhavre förbetalt efter filmen och variete´n.
      Yogan och dess demoniska ursprung har faktiskt lett till att de indiska vantrosystemen som gör människor till barnaskändare har kommit i verksamhet.(ISIS)
      Hitler tillbad i indisk-nietschisk ande och spåren hos många av de folk han påverkade ännu efter kriget förskräcker....

      Radera
    6. Anonym 5 januari 2015 07:45, utveckla gärna dina teser. Skulle gärna höra mer om hur Yogan och ISIS korrelerar samt Hitlers Nietzsches-Indiska ande :)

      Radera
    7. Trooll, jag ropar trooll+
      Hitler var väldigt påverrkad av österländsk filosofi och mystik. Hela Tyskland var(omdevetet) influerad av Yogans själviska kroppsfilosofi som ofta göder sinnligheten och det spred sig oxå till Amerika och t. ex Sverige(doldmaktpengafilosofi i båda tre nämnda staterna. Yogamänniskor blir som Isis-krigare och nazistmördare när de flippar ut från sin fromhet på samma sätt som folk av alla religioner i många fall flippat ut.
      Yoga är ett system som uppfanns av härskande klasser. Är du nöjd med min förklaring lopptroll anonymus 18.29 0501 frågar torsten nilss ulrik

      Radera
    8. Intressant, så de härskande yogamänniskorna flyger omkring i sina Nazi Ufon och sprider sin själviska kroppsfilosofi för att få människor att bli ISIS och barnaskändare? ok, då förstår man..

      Radera
    9. Jo det är helt sant! överklassens yoga folk har en egen satellit av demoniskt ursprung " Dark Knight satellit " den används till att styra nazister, IS, och svenska feminister !

      Radera
    10. Jo ni anonyma, jag hade i många år ett antal gymnastiska övningar från yogan nertecknade vilka jag gjorde rätt regelbundet.
      Eftersom jag tror och trott på Bibeln och Jesus nu och då så gjorde jag oftast varje rörelse i Bönen Fader Vår i Jesu Namn. Det var inte annorlunda för mig än att köra cykla, köra bil,eller flyga i maskin då ni nu nämner det där med att flyga och fräsa. Men då många kristna såg oxå den mekaniska delen av yoga som ett spöke så ville ja inte vara till en förargelse och har nu slutat sedan två år. NI har endels rätt i er surhet,men jag säger, det är nog genom vilken synd eller överträdelse som helst som man kan bli i behov av att Guds Ande driver ut det onda. Yoga är inte värre än "sluten ordning" i eller rockjumpa (trender kommer trender går) för att ta ett annat exempel.
      Men främmande lära och ande som finns i Yogan finns ju oxå i mycket annat så kallat oskyldigt oxå;Det var MIN POINT.
      Var människa får ha sin tro inför Gud och(på) verka som Han eller Hon vill, säger Torsten Nils Ulrik så länge Kallelsen och Frihet till ånger och Tro i Jesu Namn i Landet står still.
      Inte blev jag heller vare sig barnaskändare eller Gudsförnekare av min yompa och det kristna sättet att leva i arbet och bön var lättare då kroppen var smidig" NI vet bedja och arbeta och hela Bibeln och allt det där. Men helig och from av yompan blev jag inte.(viilket är målet för endel Yoga)
      Nej det var Guds Ande och Syndernas förlåtelse i Jesu Namn som gjorde mig frisk. Men de slag som livet fört med sig gör att jag ändå är sjukförklarad för demonen hatar oss som bekänner Jesus så mycket att han anfäktar oss varje dag.
      Och då man sett lidandet och dragit slutsatser av vad jag försökt(helt i onödan) förklara så har man sagt mig att jag är sinnessjuk. Men jag är inte mera förvirrad än andra människor i världen. Jag har bara reagerat med ångest sorg depression och senare trots att Gud varit så God mot mig med bitterhet och vrede och sist ilska på grund av otron hos oss alla . Så jag medger att ni har rätt att driva med mina associationer.
      Men Bibeln, den Heliga Skrift är Evig Sanning och om jag en gång får fara till Himlen så läser jag inte den boken där utan jag sjunger och vilar i Livets källa och tjänar Gud i evig Glädje. säger torsten nils ulrik. Döpt och Troende bekännare tack vare Guds Nåd barmhärtighet och Tålamod Prisad Vare Herren Jesus Amen!

      Radera
    11. hur ere me knyppling, stickning å fotboll? er he demoniskt å tå joga ir väädens synd? böri hinhåle anfäkt me om ja skrapar me i röve på morna? int ere lätt i vaa Djiisus fän tå int a veit va a kan djära utan ti hamm i hellviti!

      Radera
    12. Om det nu skall bli riktigt klart sagt. Vår egen medfödda syndanatur är när Guds Rena och förnuftiga ande på grund av Otro och förnekelse inte hålls i ära i oss den största demonen.
      Syndanaturen har sitt säte i det som kallas "hjärtat" på Jesu Tungomål och enligt semitisk symbolik.Välsignad vare den.
      Framförallt ändå; Välsignad vare Han som frälst människor av alla folk och länder.
      Synden är mindre farlig,även om den nog kan leda till att syndanaturen tar makten i vårt liv, ty synden kan förlåtas och är i princip försonad i Jesu Liv Död Lidande och Uppståndelse från de döda.
      Det gäller att söka förvissning i Trons ord och låta Budet gå vidare att Jesus är Herren och frälsaren.
      Ty människan syndanatur är djävulens avbild och om den onde genom någon av de synder och laster som Bibeln nämner får sin "bild" i oss att ta makten över, eller förlama och till slut helt smutsa och skända och döda den rena och förnuftiga kropp själ och ande som man får genom dopet och så föra oss bort från åkallan av Skaparens Barmhärtighet i Jesu Namn och enligt Bibeln så leder till slut av vi står i uppror mot Gud utan ånger och tro (=det är vad antikristendomen i praktiken är) och då går det den människan så som Bibeln sagt. Den hamnar i den brinnande sjön med djävulen och hans änglar om inte Gud kallar och ger ren ny tro I Jesu Namn, det är i Faderns och sonens och den Helige Andes Namn och i NAMNET innefattas allt vad i Himmelen och på Jorden är intill den stora åtskiljningsdagen ,som vi kallar Domedagen i Kristen Tradition, då Kristus Återkommer och framträ'der i Härlighet med sina heliga änglar och i lågande eld och Han samlar då sina trogna från alla väderstreck och de som varit Guds Frälsningsbudskap olydiga får då sitt straff i lågande eld...
      Vår sak som kristna är att tro och göra som Bibeln lär enligt Anden, den Helige Gud som själv leder allt efter sin vishet. Ni hävdar att vi dömer men det gör vi inte vi vill få få alla att vända sig i Ånger ochTro till Gud förrän det är för sent...

      Radera
    13. Höödo Torsten. Int har to na ärand ti fara ti himlen me Kristus raket. He e baa 144 000 juuda som ryms mee, 12000 från vainda stam. He e 12 stammar i Israel. Så vi får noo lämm hiid å njut åv armadjäddon som vi säjr i laasmo.

      Radera
    14. Har ni raketindustri i larsmo, eller vill du annars bara göra reklam för den moderna tiden+??+!¤¤
      Läs om Kristi Himmelsfärd och Kristi Återkomst i Bibeln. Enligt Bibeln som jag tror fullt och fast på, fast jag under tortyr kanske skulle tala och se ut som ja int sku vara av varken tron eller världen, kommer Guds frälsta att vara så många att ingen kan räkna dem. Och de blir uppryckta Kristus till mötes när Han kommer på Himmlens skyar med stor makt och Härlighet och i lågande vrede.
      Gör inte nå mer reklam för moderna tiden; det är på gott och ont; Naturen lider och kvider; har du betalt av Tyskland eller amerika eller kanske Ryssenoch Kinesen???+
      Hald käfta dii, och sök tron tär i predikas som Biblin lär, elder ha do hääda de bort från Gud så totalt att du i jordelivet inte mera kan vara annat än en styggelse (fast du kanske sku ha förlåtelse av Gud för hädelserna som du har i din otro... Ulrik en sann kristen dummerjöns saftar på på datorn.
      Kanske Gud har skrivit upp dina hädelser på Någon PC hee he:)

      Radera
    15. Anonym 22.32. Det är inte så mytji fråga om vad vi har gjort eller gör, allt i världen är ändå besmittat, det är fråga om vi ger Gud rätt I Hans ord och ber om att få bli Hans barn i och genom Förlåtelsens Evangelium.Må Gud ge dig tro och Att Du I Kristi FrihetsLag blir glad och god och inte låter dig dömas av en annans samvete utan bara av Guds ORD... Många är kallade, få är utvalda.
      Tvätta händerna:)
      Kroppens utsöndringar eller fjärtasi skiljer inte oss från Gud, men det skrapasi med händerna och petande i hålena, kan sprida sjukdomar, och snart kanske vi luktar illa alla i den stora bedrövelsen (harmageddon??+)som anonym från laasmo antyder om framtiden, ok??? torsten nils ulrik

      Radera
    16. På Gott och ont. På Ont och gott är allt i världen. Guds ORD (Jesus) ÄR VÄRLDENS LJUS. sök Hans Ande och Ord så Får ni Också Faderns vänskap emn här i jäämerdalen är det ofta mycket möda och besväär
      Godnatt säger torsten nils ulrik

      Radera
    17. Ulrik,
      I mitten slutet på 60 talet,lanserade den engelske psykiatern Lang sin teori om det sjuka samhället,han menade att de som betraktades som psykiskt sjuka o var intagna på mentalsjukhus(sinnessjukhus som det hette då)var de som var friska och som reagerade sunt på påfrefrestningar i livssituationen.De som man betraktade som friska var egentligen de som var sjuka.Många av oss som kommnterar här på bloggen har antagligen ingen diagnos som du,men man undra hur friska många av oss är!
      Tack, Ulrik för dina självutlämnande och uppbyggliga kommentarer som visar de som Jesus sade"Han visste vad som i människan var!

      Radera
  3. Indoktrinera så som i religionstimmarna? Skall vi dra likhetstecken mellan Seta besök och religionstimmar? I rättvishetens namn så borde föräldrar då ha rätt att "förbjuda" sina barn att delta i en tillställning var en Seta medlem förklarar vad dom håller på med på samma sätt som jag har rätt att förbjuda mina barn att delta i kristet program om vi bortser från några psalmsånger som enligt lag är ok.

    Frågan är ju hur långt man kan gå, på vilken basis skall man förbjuda sina barn att delta i diverse olika program? Är det inte barnen sjävla som skall bilda sig sin egen uppfattning om vad som sker runtomkring en och värför, eller måste deras livsåskådning vara en spegelbild av föräldrarnas som med näbbar och klor försöker få barnen att gå i samma fotspår som man själv går? Förhoppningsvis vill vi alla det bästa åt våra barn, ibland vet vi antagligen inte vad som egentligen är det bästa, vi kan tro och tycka hur mycket vi vill men våra barn är ändå egna individer, som skall kunna tänka själv och framförallt avgöra själv vilka val dom kommer att göra i framtiden, dom valen skall inte vara föräldrarnas val.

    Om min väg är den bästa så torde inte mina barn följa samma väg när dom själv kan välja? Om dom finner en annan väg så hur långt skall man gå som förälder för att få dem tillbaka till det som man tror är "den rätta vägen"?

    Ja det finns många saker att fundera på som förälder, jag har själv funderat en hel del på hur jag skall tackla religionsutövningen i skolan, det lutar åt det hållet att barnen får vara med helt normalt, och sedan går jag igenom saker och ting med dem där hemma, och förhoppningsvis får dom tillräckligt med information så att dom på basis av vad dom lärt sig i skolan och hemma själva kan bilda sig en uppfattning om livet, jag vill inte med tvång tvinga på dem min kanske någolunda antireligionskritiska åsikter, dom får ta del av dem men dom har samma rätt att opponera sig mot mina åsikter som jag har rätt att opponera mig mot religionen, vid närmare eftertanke så är det bara positivt att dom får ta del av religionsutövningen i skolan, hur skulle man annars veta vad man pratar om elelr kunna ta ställning till gällande religionsutövning om man inte tagit del av den?

    Så är det kanske föräldrarnas roll att ge en bas till hur man skall förhålla sig till saker och ting som är det viktigaste, inte själva tingen som dom skall förhålla sig till?

    Dock håller jag med dig i vissa punkter angående yogan, det är Hinduistisk religionsutövning och det skall man inte tvinga på barn ifall föräldrarna inte vill, dels beror ju detta på att det finns stor okunskap gällande yoga men sen igen gäller det samma sak här som med alla andra saker, det är förhållningssättet som är det avgörande, på samma sätt som att jag inte tycker det är skadligt att läsa den kristna bibeln eller delta i kristna ritualer så tycker jag heller inte det är skadligt att delta i yoga bara man förhåller sig till saken på rätt sätt, detta kräver kanske mer av en då man måste försöka ta reda på saker bl.a. ta del av en hel del litteratur och har man inte intresse för religion/filosofi/läsande mm. så är det lite dödfött, då tar man bara saken som den är och då missar man lite hela pointen.

    SvaraRadera