tisdag 31 maj 2016

Queerideologins modus operandi



Det blir hela tiden tydligare hur hbt-lobbyn jobbar för att få igenom sin agenda. Deras "modus operandi" heter kort och gott TVÅNG. De som är av annan åsikt ska antingen tvingas ändra sig eller så tvingas bort från positioner där de kan påverka. Den senaste tiden har vi fått ett par mycket tydliga exempel på just detta. I den föregående texten var jag inne på vad tidskriften Världen idag skrev om den amerikanska toalettlagen. Där uppmärksammade jag det faktum att de som motsätter sig nyordningen – alltså att transsexuella ska ha rätt att använda toaletter och omklädningsrum som motsvarar deras upplevda och inte deras naturliga kön – ska tvingas, under hot om uteblivet ekonomiskt stöd och till och med fängelsestraff, att acceptera nyordningen. Inte ens kyrkor och privata aktörer gavs frihet att själva bestämma, utan alla måste böja sig för den nya lagens krav och ordningar.

Sedan kan vi se lite på vad som händer i Sverige idag. Bruno Edgarsson, numera före detta stiftsfullmäktigeordförande i Växjö stift, ställde upp på en intervju i tidningen Smålänningen i vilken han gav uttryck för sin åsikt att homosexualiteten är en trend idag, och att han inte kan förlika sig med hbtq. Dessutom uttalade han sig negativt om Pride-evenemangen. Biskopen i Växjö, Fredrik Modéus, och Per Schöldberg, distriktsordförande i Centerpartiet, fick därpå säga sitt och gav uttryck för sitt ogillande av Edgarssons åsikter i tidningen. Nå, nu är alltså hbt-ideologins modus operandi tvånget, och helt följdriktigt tvingades Bruno Edgarsson bort från sin position som ordförande i stiftsfullmäktige. Om du inte spelar med så får du inte spela alls. Det här vet t.ex. biskop Modéus, och han spelade således med. Eller kanske vi ska säga gick med, för det var väl det han gjorde. I Pride-paraden alltså. Tack och lov finns det ännu sådana i Sverige som inte är så rädda om sin position att de böjer sig hur som helst, och Edgarsson har fått en hel del stöd. Givetvis inte så mycket att han skulle ha kunnat vara kvar, men dock.

Sommaren är Pride-tider, och när det är Pride ska det flaggas. Regnbågsflaggan vajar i dagarna över stadshus, biskopsgårdar och de syns överallt i stadsbilden där det är aktuellt med någon av dessa högmodsfestivaler. Också på t.ex. stadsbussar. Nå, nu finns det tack och lov ännu självständigt tänkande busschaufförer – också i Sverige – och ett par av dessa har uttryckt sin tveksamhet, eller t.o.m. motvilja, mot att flagga med regnbågsflaggan på den buss de kör. Men en sådan åsikt får man givetvis inte ha. Det var det där med tvånget. Gillar du inte hbt-agendan så måste du vara tyst. Eller så får du göra något annat. Någon annanstans. Trafikchefen för bussbolaget i fråga (Bergkvarabuss), Mats Knutson, säger: Det här är oacceptabelt. Trist att personer inte sköter sig. Vi måste ta tag i det här." Detta sades alltså efter att ett par busschaufförer hade uttryckt sitt ogillande över att tvingas köra under Pride-flaggan. Pride-generalen i Karlskrona, Sophia Ahlin, får också uttrycka sin besvikelse över att alla bussar inte kör med Pride-flaggor. Sedan försvann ett par av dessa flaggor under nattens mörka(re) timmar, och då blandade sig facket i saken också. I Sverige är det alltså tvång att rätta sig i ledet och låta regnbågsflaggan vaja över allt som rör sig. Och ve den som inte fogar sig i detta.

Vad skulle nästa steg kunna vara? Att alla tvingas gå i Pride-paraden? Nej, det var sant. Där är vi redan. Nå, det är väl bara fantasin som sätter gränserna!

14 kommentarer:

  1. Det här är riktigt martyrskap. En busschaufför får naturligtvis aldrig påverka stadsbussarnas reklam eller flaggor. De besluten tas betydligt högre upp och endera fogar man sig i arbetsgivarens beslut eller så kan man söka annat jobb. Varför skulle det här vara något särfall!? Antar att halvnakna H&M-reklamer passar chaufförerna bättre än en färgglad flagga...

    SvaraRadera
  2. Då ska det vara en renodlad reklam som sitter färdigt påklistrad på bussen och inget en enskild busschaufför har makt att hissa upp eller låta bli!!! Vad är det för "reklam"?!? En demonisk fälla kallar jag det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Busschauffören har inte den makten. Det är det som är poängen. Bestämmer ägaren att vi hissar flaggan så är det det som gäller. Det är som att en postiljon skulle välja vilka brev och tidningar hen delar ut....

      Reklamen var bara en jämförelse. En annan jämförelse är om varje butiksbiträde skulle vilja bestämma vilken färg och modell de vill ha på arbetskläderna. De blir också "tvingade" att ha enhetliga uniformer. Passar det inte får någon annan jobbet. Enkelt. Har ledningen bestämt att vårt bolag hissar regnbågsflaggan så är den i sin fulla rätt att göra det.

      Radera
    2. Förgäves upprepar du mekaniskt ett mantra. Tydligen HAR busschauffören den makten eftersom chaufförerna har att hissa denna (eländiga) flagga. Annars kommer den ju inte fram. Så du har ingen poäng.

      Dessutom är pride-ideologin nåt helt annat än olika färger på arbetskläder. Det borde man inte ens behöva påpeka.

      Och det är verkligen uppseendeväckande att en ideologi (alltså inget som har med ett bussbolag att göra!) måste synligt anmälas omfattas för att man ska kunna fortsätta som busschaufför i detta bolag. Ofrånkomligen slår en stank av Nordkorea, DDR o.dyl. emot en här.

      Radera
    3. Enligt Kristians text så tvingas chaufförerna köra med flaggan så de har inte själva makt att bestämma över en sån sak. Det var ju liksom det som förorsakade hela inlägget. Min poäng är bara att det inte är något att förundras över. En enskild arbetare för ett större bolag får finna sig i en hel del beslut som någon annan fattat. Så är det bara. Ingen kärnfysik direkt.

      Radera
    4. Anonym 23:23. Det kan mycket väl hända att du har rätt i det du skriver. Nu vet jag inte detaljerna - om detta är reklam eller något annat, och huruvida flaggorna ska hissas eller inte. (Om det är reklam är det knappast BETALD rekalm...) Men denna diskussion är ändå rent akademisk. Observera att det inte var det att chaufförerna tog ner flaggorna som ledde till de hårda orden från bussbolaget, utan redan det att en chaufför (på sociala medier) hade uttryckt en annan åsikt. Inte ens det gick an. Sedan är det förstås också en fråga hur han hade uttryckt sig, men jag fick den bilden att det endast handlade om vad han han hade sagt, inte om hur han hade sagt det.

      Radera
  3. Det summerar nog Kristians ståndpunkt, tror jag!

    https://youtu.be/T1lvMJ-l0_A

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:52. Jag iddes inte lyssna på sången, det räckte med rubriken på videon. Svar: Nej. Jag kritiserar inte de homosexuella. Det ser du nog om du läser lite noggrannare. Det jag kritiserar är det tillvägagångssätt hbt-lobbyn använder sig av (och med hbt-lobbyn avser jag givetvis deras egna organisationer, men framför allt alla medlöpare speciellt inom media, av vilket en ytterst liten del själva hör till hbt-folket), och den propaganda som ligger bakom och har lett fram till dagens situation. Dessutom har jag ALDRIG använt B-ordet, och kommer heller aldrig att göra det. Det är nedvärderande, anser jag.

      Radera
  4. Hur ofta ser man reklam för äktenskapet som ett förbund mellan en man och en kvinna? Aldrig. För den åsikten får man inte ha. Eller egentligen är det ingen åsikt utan SANNINGEN.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur ofta lyfter man fram vitas rättigheter? Mäns? Det som är standard eller majoritet behöver inte "göras reklam" för - det säger sig självt.

      Radera
  5. Det är kanske onödigt att debattera så här ändå, Kristian. Fruktbarast är det när du evangeliserar, fast ingen ger så myki feedback på det.
    Låt världen och de fallna gnälla samt dra sin färde till sin onde faders hem och gör själv Kallelsen och Utkorelsen fast.
    Om vi kritiserar något slags tillvägagångssätt här i världen , eller minoritets- majoritetssynpunkter så faller bottnen ändå ur diskussionen som borde vara Jesu Ord.
    De ord som en gång i tiden lärdes som Biblisk moral ut som grund för ett rätt liv men då var och en avvek på något sätt och började tjäna världen mera än Guds Rike så fick förvillaren rum också bland de kristna staterna och samfunden och avfälligheten blev ett faktum som det blev då när Gud förbannade efter syndafallet.
    Det finns ju till synes inget alternativ till de "demokratins tankar" och demokratisk praxis som gjorde dessa bisarra otrons excesser i avfällighet och vanhelgande av Nåden möjliga.
    Det enda vi var och en kan och bör göra är att vända om till bättring och synernas förlåtelse i Tron Hoppet och den Bibliska Kärleken i Jesus och Fadern.
    Bibeln säger ju att de inte skall omvända sig om än tredjedelen av människorna dör av "elden svavlet och röken"; säger inte dessa saker något väldigt omfattande holistiskt om vår tid; den tid som alla gillar för att "vi får saker" och bekvämligheter utan dess större ansträngning.
    Hur man skall undvika att bli en sköka som rider på vilddjuret världen lär nog Anden lära den som har öra.
    Men om vi av feghet inte låter rena oss i Ande Ord och Sakrament så står vår synd kvar.
    Jag fick ett Bibelord en kväll nyligen; "Herren sade till Moses, se till att menighetet drar sig undan Koras, Abirams och Dathans "tjäll"...."
    skrivet av Ulrik Torsten nils

    SvaraRadera
  6. Jag kan inte låta bli att kommentera. Någon hade undrat här att varför ingen för reklam för äktenskapet mellan man och kvinna.
    På fb-sidan som heter avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto finns en video om en man i Södra Finland som gjorde reklam för äktenskapet. Han hängde upp en banderoll på sin egen balkong. Banderollen var reklam för det europeiska medborgarinitiativet www.mumdadandkids.fi som vill att begreppet äktenskap ska vara enhetligt i hela Europa. På banderollen fanns en tecknad glad bild av en mamma och pappa med två barn.
    Tror ni att den banderollen fick sitta länge på hans egen balkong? Nej. Två gånger blev den borttagen och bestulen. Den senaste gången blev filmad av en dold kamera. Videon finns på fb. Det var en tonårsflicka som inte tålde bilden av kärnfamiljen. Nåja, jag gillar heller inte regnbågsflaggor, så för den delen har jag nog en viss förståelse för flickan.
    Gå gärna in o se videon. Sen kan ni också underteckna initiativet. det är riktigt enkelt!
    Tack f ett fint blogginlägg Kristian.
    Hälsn. "den som köpte rätt många av dina böcker" :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och det skulle bevisa vad för något? Tror om vi börjar räkna vilka som fått flest banderoller och flaggor vandaliserade, för att inte tala om själva blivit misshandlade, så ligger nog hbtq-folket långt "före" de stackars martyrerna du nämner.

      Radera
    2. Intressant att du menar att en åsikts kommentarer skall vara bevis och den andra sidan kan svamla fritt.

      Radera