måndag 6 juni 2016

Ramadan + EM = Sant?

Idag inleds muslimernas fastemånad Ramadan. Under fastemånaden sker det statistiskt sett mera våldsdåd med muslimer inblandade än under vanliga månader. Det är också vanligare med terroristattacker utförda av extrema muslimer under just Ramadan. På fredag inleds också de europeiska mästerskapen i fotboll. I Frankrike. Ramadan, fotbolls-EM och Frankrike ser åtminstone jag som en oerhört dålig kombination. Eller rättare sagt: En oerhört farlig kombination.

Samtidigt nås vi - nu till och med i (vissa delar av) mainstreammedia (!) - av nyheter att många muslimska flyktingar konverterar till kristendomen. Här i Europa. I Tyskland. I Österrike. I England. I Finland. Kanske för att de, genom de extrema muslimernas härjningar, har fått upp ögonen för vad islam egentligen är. Kanske för att de sett vad den kristna tron är och står för när de träffat på bekännande kristna människor. Kanske för att de vill ta seden dit de kommer. Men helt säkert för att de blivit kallade av Herren själv.

Nu skulle jag vilja dela en uppmaning jag själv har fått: Låt oss denna Ramadan ta för vana att i våra böner också inlemma (speciellt) alla de muslimer som idag finns på europeisk jord och ropa till Herren för deras frälsning. Det tycks vara en besökelsetid för dem nu, och Herren sänder just nu väckelse bland muslimerna. Låt oss be att denna väckelse allt mera skulle få gripa omkring sig! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar