fredag 3 augusti 2018

Tapio Puolimatka i regnbågsfascismens klor

Jag har flera gånger påtalat att pressen i dagens västerland inte längre är fri. Ekonomiska bindningar och framför allt värderingsmässiga bindningar påverkar vad som skrivs och hur det skrivs. Och framför allt påverkar dessa vad som inte skrivs. Men hur är det med vetenskapen? De flesta menar att vetenskapen är fri och vetenskapens sökande efter sanning är fritt. Men är det faktiskt på det sättet? Får en forskare, även en professor, anlägga vilket perspektiv som helst på sin forskning och till exempel publicera fakta som går emot det som idag är politiskt korrekt? Som går emot den (påstådda) allmänna opinionen? Även här är tyvärr svaret ett klart och tydligt nej.

Att så har varit fallet med frågor rörande naturvetenskap (där det evolutionära perspektivet är det enda accepterade) har länge varit känt. Här handlar det framför allt om att styra vetenskapen och det vetenskapliga samfundet genom ekonomiska anslag, även om det också finns exempel på mera handgripliga sätt att agera. Men nu går det politiskt korrekta korståget mot sådana vetenskapsmän som vågar utmana det politiskt korrekta av allt att döma ännu längre. Är någon förvånad över att det är regnbågsfascismen som, igen, visar sitt fula tryne?

Senaste vecka publicerade professor Tapio Puolimatka en kolumn i nättidningen Oikea Media i vilken han visade, klart och tydligt och understött med tydliga referenser, att det just nu pågår en påverkningskampanj, framför allt i media, som syftar till att göra pedofili acceptabelt. Puolimatka hävdade i sin kolumn att även om vårt samhälle ännu idag kraftigt motsätter sig pedofili har vår kultur redan anammat uppfattningen att den sexuella orienteringen är både medfödd och omöjlig att förändra. Kombinerat med den nya sexualundervisningsplanen som utgår ifrån att också barnen har sexuella rättigheter (som till viss del har lösgjorts från föräldrarnas ansvar att beskydda och försvara sina barns oantastlighet) kan, och kommer troligtvis, detta att användas i denna kampanj för att försöka legalisera pedofili.

Puolimatka visar i sin kolumn hur den nya sexualfostran i grunden bygger på Alfred Kinseys forskning – en forskning som kraftigt har ifrågasatts eftersom han i sin tur byggde sina rön (som går ut på att också små barn kan njuta av sexualiteten) på de noteringar som en "Herr X", en dömd sexförbrytare, hade samlat in under sina nästan tusen övergrepp på barn.

Nåväl. Puolimatkas kolumn, som är både initierad och väl underbygd, har lett till allvarliga följder. Media (framför allt Helsingin Sanomat) har gått ut mot det som Puolimatka skriver och citerar både rektorn för Jyväskylä universitet (där Puolimatka arbetar som professor i pedagogik) och studentföreningen vid nämnda universitet som båda beskyller Puolimatka för homofobi (!). Detta troligen för att han drar paralleller mellan hur homosexualiteten blev rumsren och hur denna kampanj nu förs.

Det är emellertid helt tydligt att de som ges spaltutrymme att anklaga Puolimatka för homofobi inte ens har brytt sig om att läsa hans text. Jag har gjort det, och jag kan konstatera att det inte finns någon som helst grund för dessa beskyllningar. Det finns helt enkelt inget i den aktuella texten som ens andas någon form av homofobi! Texten är obehaglig, ja, speciellt till de delar där den behandlar Alfred Kinsey och hans "forskning", och framför allt då Puolimatka visar hur Kinseys arbete ligger bakom den nya sexualundervisningsplanen. Men någon homofobi hittas inte i den. Puolimatkas text är ett synnerligen tungt och väldigt viktigt inlägg i debatten om sexualiteten och om barns rättigheter, och om du klarar av finskan hoppas jag att du läser den.

Nu blir tyvärr inte kritiken mot Puolimatka vid detta. Det är illa nog att både rektorn och studentföreningen vid Jyväskylä universitet går ut och anklagar en professor för homofobi uppenbarligen utan att ha läst vad han skrivit. Rektorn, Keijo Hämäläinen, lovar att detta kommer att leda till "konkreta följder" för professor Puolimatka. Detta, märk väl, utan att överhuvudtaget ha hört honom angående hans kolumn! Detta bryter mot all anständighet och all praxis som gäller i dylika sammanhang i ett civiliserat land. Den som anklagas för någonting har alltid haft rätt att höras innan någon dom faller. Men detta gäller tydligen inte längre när regnbågsfascismen styr och ställer – eller snarare när rädslan för att trampa de nya makthavarna på tårna får råda.

Rektor Hämäläinen går ändå längre. Han hävdar att det Puolimatka skriver i sin kolumn inte representerar universitetets "värderingar och linje". Detta är mycket intressant eftersom Puolimatka bygger under allt han skriver med klara och tydliga källhänvisningar och det ingenstans i hans kolumn torde finnas något som kan kritiseras ur en vetenskaplig synpunkt. Rektorns påstående säger därför oerhört mycket mera om Jyväskylä universitet än om Tapio Puolimatka. Allra mest säger det kanske ändå om hur det blir när någon lägger sig platt inför regnbågsfascismens krav och målsättningar.

I ett land som styrs av regnbågsfascismen är vetenskapen inte längre fri. Tyvärr.

Puolimatka slutar sin kolumn med några oerhört viktiga ord som jag ännu vill återge: "Kommer den här kampanjen att lyckas (alltså med målet att legalisera pedofili)? Svaret på denna fråga beror på om människorna vaknar upp till att försvara barnens verkliga mänskliga rättigheter."

Men, som sagt, läs gärna hela kolumnen!

14 kommentarer:

  1. Tack för informationen. Som vi ser av Romarbrev så leder det ena till det andra. Ordningen tycks vara vanvördnad för Gud och Helighet otukt, styggelse,skändning. Må Gud Höra de böner Han vill höra. Ock må många utan att aktivt stöda någon synd eller styggelse, genom Ordet Dopet Anden Bönen Tron och Nattvarden låta Jesus Guds Lamm taga av sig världens synder och giva Gud fria händer så att vi inte för den till synes goda materiella utvecklingens skenbara lycka och annan världslig girighet och framgång och delaktighet skulle hindra Gud att Grundligt vara Den Sanna Konung som hindrar antikristiskhet att genom lögn och sanningens undertryckande lyckas i att bedra och undertrycka kristna och mänsklighet mot Skaparens Vilja. Livet Vägen och Sanningen Är Gud Jesus Kristus Messias Allsmäktig och resten får vi och världen uppleva så sant som Gud Är Herren som för oss i svenska språket heter Jesus Kristus Gud och Fadern En Treenig Helig Ande Skaparen Frälsaren Förlossaren Den Allsmäktige åt vilken önskar allt fruktansvärdighet åter på det att helst någon skulle ångra söka Tron i Jesus och bliva Frälsta. Det önskar vi också främst åt Hans eget under Fädernas tid utvalda Israel och Juda på det sätt som Han vill då de inte mera hindras att på grund av de svaga kristna i hednaländerna tvivla på Jesu renande hämnande Allsmäktiga Frälsningsgivande som Herrarnas Herre och Konungarnas Konung över Skapelsens alla tider. Amen tackar torsten nils ulrik

    SvaraRadera
  2. Kristian,
    "I ett land som styrs av regnbågsfacismen är vetenskapen inte längre fri".Antar på goda grunder när det gäller Tapio Puolimatka är problemet att han är bekännande kristen apologet.
    Inte första gången han blir ifrågasatt (för ovetenskaplighet),om jag inte minns fel var hans utlåtande om det könsneutrala äktenskapet när det infördes i Finland,fick också samma behandling av homolobbyn.Det är inte nådigt att gå emot strömmen i det politiskt korrekta i de avkristnade samhällen vi lever i idag!

    SvaraRadera
  3. Undrar om Nyman läst kolumnen med öppna ögon, den första källhänvisningen, Doug Mainwaring, är en författare och ingenstans hittar man antydan till vetenskaplighet utan det är högst personliga åsikter. Sajten är heller ingen vetenskaplig en, utan en "Judeo-Christian". Puolimatka kallar det för "analys".

    Vetenskap och professur, för den som inte förstår, handlar det om att det finns ett påstående man inte har svar till. Svaret får man genom att sätta argument för och emot, väldigt sällan får man entydiga svar utan man får förlita sig på att det alternativ som ger mera indikationer är sannolikt svaret. Man är som vetenskapsman lika nöjd vad svaret än blir. Ett svar är inte bättre eller mer önskvärt än ett annat svar.

    Puolimatka håller sig inte till sitt ämnesområde, påstår mycket om sexualitet och psykologi fast han är statsvetare/pedagog. Han har svaret klart innan han börjar sin "vetenskapliga" text, och söker såna hänvisningar som enbart stöder hans åsikt. Man kunde kalla det för skenvetenskaplig propaganda. Det är inte vetenskap och det anstår inte en professor att syssla med sånt. Puolimatka har inga vetenskapliga texter publicerade eftersom de inte fyller kriterier för publikation. Inte konstigt att universitetet skäms för att ha honom i sina led.

    En skojig detalj är Puolimatkas gensvar till rektorn på Jyväskylän yliopisto-trots att han skrivit en kolumn hur lång som helst, kommer han med samma ursäkt som Nyman: det är fel på den som läser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym.Du vara okunnig om Guds Allmakt och Heliga vilja. Du är en fara för dig själv

      Radera
    2. "Du är en fara för dig själv" (Anonym 4 augusti 2018 00:07) -Inte bara för dig själv utan för många andra !

      Radera
    3. Anonym 00:07. Visst är det fråga om en analys! En analys med hänvisningar till vem som sagt vad. När man läser texten ser man att det Puolimatka hävdar är att det finns sådana som menar att krafter är i rörelse som försöker legalisera pedofili. Vad i detta skulle vara ovetenskapligt? Hans analys av Kinseys "forskning" och dess påverkan på dagens sexualundervisning torde också vara oantastlig.

      Orsaken till att Puolimatka får kritik, och att han inte får några texter publicerade idag, är de samma som varför du ogillar det han säger. Och orsaken är INTE att det inte skulle hålla måttet vetenskapligt sett.

      Radera
    4. En analys, jo, men en icke vetenskaplig analys. Inget fel i sig, men som jag sa så anstår det inte en professor att hänvisa till blahaj.

      Men låt oss titta på Kinsey då. Rapporten är skriven 1948. Redan då den utgavs kritiserades metodiken kring datainsamlingen där största delen av de intervjuade var fångar eller manliga prostituerade. Kinseys resultat kan alltså bara generaliseras bland fångar och manliga prostituerade. I vetenskap ska man, som du säkert vet, använda så färska och adekvata källor som möjligt för att få en gradu godkänd-inte välja såna som stöder ens agenda.
      En professor vet det nog, men han väljer att strunta i det.

      Och Nyman, du som skäller att läsare inte läser som det står skrivet: var står det att jag ogillar det han säger? Jag ogillar att det är vetenskapligt sett ren smörja. Vetenskapsmän ser det också, och därför vill de inte nedvärdera annan vetenskap med att jämställa Puolimatkas texter och följaktligen måste han publicera dem på sajter som godtar precis vad som helst.

      Radera
    5. Oj, slutar inte med det, vi tar följande hänvisning i Puolimatkas text: Mark Regnerus.

      Han har igen blivit fast för att citera falskt, dvs ändra på fakta för att stöda hans egen agenda.

      "...his study of gay parenting are fundamentally flawed on conceptual and methodological grounds and that findings from Dr. Regnerus’ work have been cited inappropriately in efforts to diminish the civil rights and legitimacy of LBGTQ partners and their families".

      I sin datainsmaling valde han enbart homosexuella par vars relation inte lyckats, vilket inte är vetenskapligt. 200 forskare undertecknade en adress för att återta Regerus paper.

      I sin undersökning fanns ändå tydliga indikationer att samkönade äktenskap borde legaliseras men Regerus valde i sin slutdiskussion att tolka annorlunda, eftersom hans agenda drev honom till det.

      Regerus har rätt till vilka åsikter som helst, men det är ingen ärlig vetenskap längre.

      Radera
    6. Håller helt med om detta INTE handlar om något som helst vetenskapligt . O åter igen blandas ordet homosexualitet o pedofili ihop. Det gör mig otroligt ledsen att man låter sådant passera i vårt land 2018 o gömma sig bakom ”vetenskap”. Att kalla det för regnbågsfascism när man bara vill sprida folks rättigheter att älska den man vill - o jag lovar : det är inte något man smittas av eller inspireras att bli . Det är bara sann kärlek mellan människor . Vi kan aldrig med säkerhet veta vad som är o inte är Guds vilja. Jag är helt övertygad om att större delen av texterna i bibeln är skrivet o inspirerat av människor , som tror orden kommer från Gud. Varför skriver inte Gud i så fall genom människor idag om det var så lätt då på Bibelns tid? Alla dessa måsten kan inte vara från Gud utan det handlar om kontroll av männslor. Varför skapa oss till att bara underkasta oss regler o bestämma hela vårt liv o vårt tänkande ? Istället för att tänka att vi är här på jorden, skapade precis som vi är, här för att lära oss massor , sprida kärlek . O sen får vi se vilket liv som väntar oss sen. Vi KAN aldrig veta vad Gud har för plan för oss . Men jag är säker på att vi alla har en plan med oss vid födseln o änglarna finns här runt oss för att stötta o ge oss det liv vi skulle leva. Så känner jag så oerhört starkt, o det gör säkert alla bibeltrogna också med sitt tänkande . Men det betyder att vi alla gör våra egna resor o vi kan aldrig säga hur en annan ska leva sitt liv. En heller döma. Att kalla något för regnbågsfascism är att döma enligt mig. När det bara handlar om att folk ska slippa dö i sina hemländer för att de vill älska vem de vill. Ha en kärleksfull lördagkväll alla där ute . Hälsningar Pia E

      Radera
    7. @Pia E, kanske du skulle studera och själv räkna på dessa exempel som framförs på denna sida -http://www.gluefox.com/kontr/pedokalk.shtm ??? Har själv gått igenom beräkningarna utan att hitta några fel !

      Radera
    8. Ännu ett tillägg till föregående, hur heter det i den Heliga skrift ? Ve dem genom vilka förförelsen kommer... !!!

      Radera
    9. Det är lite underligt att det bland så många bekännande kristna skrivs så mycket osanningar i förhållande till icke bekännande kristna. Krister Renard på sin blogg http://www.gluefox.com/kontr/pedokalk.shtm är igen ett synnerligen talande och samtidigt tragiskt exempel.

      En ren och skär lögn är "tredjedelen" som Renard använder men "tappat bort källan" till. Inte konstigt eftersom det inte finns källor där orsaken skulle vara en sexuell läggning, men däremot nämns i många undersökningar drogmissbruk och mental ohälsa som bakomliggande faktorer. Inga procenter där heller. Orsaken är helt enkelt att homosexuella ingår kärleksrelationer, inte utnyttjande sexrelationer med barn. Två saker, som äppel och päron. Har man svårt att skilja åt det så ska man undvika att påstå saker och ting.

      Man kunde givetvis förtydliga det med att hänvisa till katolska präster och andra religiösa ledargestalter i Österbotten som inte gett sig ut för att vara homosexuella, utan enbart sysslat med pedofili. Men Nyman har säkert en massa exempel på pedofiler som också utgett sig vara homosexuella, eller hur?

      Nästa gång nån påstår nånting om pedofili så läs på, tex för att veta vad det kallas om man enbart har sexuell draggning till barn, eller också till vuxna. Eller försök åtminstone vara ärlig gentemot den offentlig fakta som finns till buds.

      Radera
  4. Tack igen Kristian för en saklig analys ! Läste en del av Puolimatka och håller helt med dig om "Texten är obehaglig"....Har i mitt stilla sinne undrat över folks entusiasm (läs Yles, entusiasm över att alla barn har rätt till "småbarnspedagogik") https://svenska.yle.fi/artikel/2018/08/01/nu-far-over-12-000-femaringar-gratis-smabarnspedagogik-just-nu-ar-de-som-blir och https://svenska.yle.fi/artikel/2018/08/02/barnen-far-inte-tillrackligt-med-stod-i-forskolan-enligt-lararfacket-oaj-strangt
    Bakom allt detta gömmer sig ngt väldigt ondskefullt ! "Minns att jag har sagt det", som det brukar sägas.... Alla gånger behöver ngt inte sägas med "många ord", kommentaren 4 augusti 2018 00:22 säger oerhört mycket med bara några få ord !

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera