söndag 12 augusti 2018

Mera om Puolimatka

Diskussionerna kring Tapio Puolimatkas kolumn angående kampanjen för legalisering av pedofili tog ännu några varv kring planen medan jag och familjen var på semester. Jag kommer i det följande att kort kommentera två inlägg. (Björn Vikströms insändare i ämnet får anstå till nästa text.)

Benita Nyman skrev en läsvärd insändare i ÖT 8/8 där hon rekapitulerade de påståenden Puolimatka lyfte fram, varpå hon ställde en fråga till Viveka Dahl angående den ledare Dahl skrev i ämnet. Frågan lydde, kort och koncist: Har Puolimatka rätt eller fel? Pågår det en kampanj eller inte?

Viveka Dahl "svarar" på Nyman insändare genom att attackera två av Puolimatkas källor, men givetvis utan att svara på den klart och tydligt ställda frågan. Det här är synnerligen beskrivande. Dahl, och andra som delar hennes syn i hbt-frågorna, vill inte ta tag i det som Puolimatka skriver ens med tång. Det är helt tydligt allt för besvärande. I stället går de, liksom Dahl, åt hans källor. Här kan påpekas att det givetvis inte är svårt att hitta sådana som kritiserar både Mainwaring och Regnerus – dessa båda har framfört skarp kritik mot hbt-rörelsens mål och metoder och också vågat framhålla de negativa saker som följer med utlevd homosexualitet. Alltså sådant som det politiskt korrekta etablissemanget inte kan tåla.Då låter inte kritiken vänta på sig, något Puolimatka också har fått erfara.

Men faktum kvarstår. Ingen har klarat av att visa att Puolimatka har fel. Och observera nu mycket nog: Det att kritisera hans källor (för vad de har framfört på annat håll) är INTE att visa att Puolimatka har fel! Det han säger är att pusselbitarna redan finns på plats, det som ännu krävs är att vi vänjer oss vid dem. Sedan är det fritt fram, ja närmast en logisk följd, att pedofili blir rumsrent. Som jag konstaterade i en kommentar under den förra texten: Pedofili är, tack och lov, ett så negativt begrepp att det som sådant inte kommer att accepteras. Men sätt en ny förpackning och nytt namn så kan man lura denna världens människor hur som helst. Homosexualiteten skulle aldrig ha blivit rumsren utan en dylik omformning. Kalla det "gay" och kör en massiv reklamkampanj, få media med på noterna och där satt den! Min gissning är att det kommer att heta att detta är i barnens intresse och att det handlar om deras rättigheter. Börjandes med ungdomar, som Puolimatka hävdar, men dock. Men där kan jag givetvis ha fel.

Men något liknande är alltså vad som krävs. Det lyckades när det gällde homosexualiteten, och när den kampen nu är "vunnen" finns spåren klart uppkörda för att även pedofilin ska kunna bli rumsren.

Viveka Dahl blir genom sitt olustiga sprättande på den krok hon själv satt sig på ett tydligt exempel på hur lättlurad världsmänniskan är i dessa frågor. När man lägger sig platt för hbt-rörelsens agenda och går in för att inte bara anamma utan också försvara den politiskt korrekta hållningen skapar detta en massiv blind fläck som gör att det går att leda dessa människor i princip hur och vart som helst.  

Det är djupt tragiskt när det blir på det här sättet.



Namnet på insändarskribenten korrigerat 17/8. Jag beklagar att det blev fel i hastigheten!

15 kommentarer:

  1. Visste ni förresten att Puolimatka har en bror som heter Jonne Kokomatka?

    SvaraRadera
  2. Puolimatka har tappat sin verklighetsuppfattning för länge sedan, han beskriver sina vanföreställningar som bara finns i hans eget huvud. Puolimatka är säkert övertygad om vad han ser, men det förändrar ju inte verkligheten utanför hans bubbla. Det finns diagnoser för dylika tillstånd.

    Puolimatka har försvarat sig med att förklara att texten var filosofisk och att alla inte förstår "den interna logiken". Bara en lögn till i en lång rad, här en bra bloggtext:

    http://panuraatikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259365-puolimatka-pedofilia-ja-filosofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:44. Tvärtom. Puolimatka är en av få som ser klart i det här landet i dag. Problemet med de flesta människor är att deras verklighetsuppfattning har blivit störd när det politiskt korrekta som vi matas med genom media varje dag. när vi införde det könsneutrala äktenskapet och gjorde det onaturliga naturligt fick vår världsbild en kraftig slagsida, och detta kommer att leda till att mycket annat också kommer att bli fel. Straffet för vårt avsteg från det rätta och sanna blir således ytterligare avsteg från det rätta och sanna. Synden straffar alltså sig själv...

      Radera
    2. Det är din åsikt som du inte stöder på nånting. Det har bevisats gång på gång, konkret och tydligt, hur Puolimatka förvanskar och förvränger det han ser.

      Du har heller ingenting du kan stöda ditt påstående med att "Problemet med de flesta människor är att deras verklighetsuppfattning har blivit störd när det politiskt korrekta som vi matas med genom media varje dag."

      Menar du att du har frågat de flesta, eller gjort undersökningar på en stor population? Nej, du bara drar nånting ur hatten. Puolimatka är givetvis viktig för dig eftersom han agerar på samma sätt, vilket rättfärdigar dina egna vanföreställningar.

      Radera
    3. Anonym 17.59. Nej. Inget dras ur någon hatt. Det räcker bra med att iaktta vad som händer runt omkring oss. Reaktionerna på Puolimatkas kolumn är till exempel väldigt beskrivande.

      Radera
    4. Fortsättning... Och som sagt har ingen lyckats visa att Puolimatka skulle ha fel i det han hävdar i sin kolumn. De som har försökt har ju, likt VD, bara slagit i luften.

      Radera
    5. Du har nog ingen koll på nuläget, hans undervisningsmaterial på universitet ska granskas, studeranden intervjuas och han blev väldigt nervös över det, begärde att hörandet av studerande borde senareläggas. Det tyder ju på att han vet vilken smörja han undervisar och inser att hans akademiska karriär är på fallrepet. Det finns en värld utanför dig och vbl, och där slår ingen i luften. Lögn slutar bara på ett sätt.

      Radera
    6. Anonym 19.05. Det här handlar inte om vad Puolimatka har undervisat. Och på vilket sätt skulle någon senareläggning av hörande ändra någonting? Efter utlåtandet i äktenskapsfrågan blev han också granskad (motståndarna skydde inga medel i sina försök att misskreditera honom, inte då och uppenbarligen inte nu) men då konstaterades att allt var ok.

      Det är beklämmande hur en människa som säger något obekvämt och politiskt inkorrekt blir förföljd i dagens Finland. Bedrövligt!

      Radera
  3. Jag har då inte hört om nån som skulle förespråka legalisering av pedofili. Inte har jag läst om det på nätet, inget i radion eller tv, endast genom den här halvresans (pulimatka)skriverier som nåt media tog itu med pga nyhetstorkan. Det är nog bara i Kristians fantasivärld som nån agenda nånstans konspirerar om pedofili.

    Du ser spöken som inte finns nu igen. Tror man på ett spöke kan man tro på en massa andra också verkar det som.

    Tror du på fullaste allvar att vi kommer att legalisera att män förgriper sig på barn? då är du ganska bakom flötet. Riktigt på allvar.

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop klarar inte av att läsa innantill. Men det är förstås inget nytt.

      Radera
  4. Såhär i arla morgonstund några länkar med tanke på vart vi är på väg..., https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/376176-gaykahvi-tulee-nyt-pannut-kuumiksi , https://ranneliike.net/uutiset/13427/mika-niikko-otti-tom-of-finlandin-esiin-seksuaalista-hairintaa-koskevassa-eduskuntakeskustelussa , Hoppas inga bloggläsare här köper bögkaffe a´la Paulig (alla Pauligprodukter!) eller några som helst Finlaysonprodukter för att inte tala om bögflingor, https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/6xm6c8/two_dads_luonnollisesti/ Så mycket civilkurage måste vi väl ändå kunna uppbåda att vi svänger dylika produkter upp och ner eller med baksidan fram då vi träffar på dem i butikshyllan hos den lokala S-marketen tex. ??? Hörde en rätt bra predikan i radion igår, Jesus själv uttalade sitt ve över vissa städer som förkastat Hans ord och gärningar... https://arenan.yle.fi/1-4474422 Den största synden av alla är otron !
    Anonym 12 augusti 2018 19:05 har fullständigt rätt på en endaste punkt, "Lögn slutar bara på ett sätt." Månne det är profetiskt utan att vederbörande själv är medveten om sanningen i uttalandet ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske var det mera lag än evangelium även fast båda behöver predikas för oss nutidsmänniskor... lagen, som har som uppgift att väcka oss syndiga från hur lite vi själva förmår (trots all vår tro på oss själva)! Evangelium, -förkunnelse om att allt är fullgjort uppå korsets stam, det VI hade förtjänat tog Han på sig då Han dog i vårt ställe !!! Må vi aldrig falla ifrån denna tro alla vi som tack vare vår Herre ännu lever och ser vad andra inte ser !

      Radera
  5. "Den här webbplatsen använder cookies från Google för att tillhandahålla tjänster och analysera trafik. Din IP-adress och användaragent delas med Google tillsammans med information om prestanda och säkerhet för att garantera tjänstens kvalitet, generera användningsstatistik samt upptäcka och förhindra otillåten användning." Inte blir man ju förvånad direkt... Förvånad blev jag verkligen att du Kristian gått på "bluffen" att registrera dig med ett Yle-konto........ Själv vägrar jag dylikt och anser mig vara "tystad" för gott på Yle....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Citatet ifråga gäller blogspot.com !...

      Radera
    2. Anonym 6:48. Ja, Google har en sådan policy. Berätta gärna för mig om/hur man kan få bort detta med cookies så ska jag ta bort det. För övrigt har jag redan länge insett att jag borde byta plattform för den här bloggen och sätta upp den på en egen hemsida, men tyvärr räcker inte min datakunskap till för en sådan sak och min tid räcker inte till för att lära mig hur man gör. Så jag är ännu kvar här.

      Vad sedan gäller användarnamnet på Yle så ser jag inte problemet. Problemet är att Yle censurerar många kommentarer som anses ohavliga trots att de inte bryter mot några regler. Därför skriver jag inte alls mycket där. Det är inte värt insatsen, helt enkelt. Men om man har ett konto kan man skriva, något man inte kan göra om man, som du, tystar sig själv för gott genom att inte ens försöka.

      Radera