fredag 4 november 2022

Det strukturella problemet

Aftonbladet har i en artikelserie lyft fram ett oerhört smärtsamt (för de inblandade) problem, nämligen det att sexuellt material i bild/videoform på unga flickor säljs åt och av unga pojkar på slutna nätforum. Det kan handla om bilder på så unga flickor som 13-14 år, enligt artikeln, och det innebär förstås att detta handlar om barnpornografibrott. 

Detta är förstås fruktansvärt, och det är inte svårt att förstå att vissa av dessa unga flickor t.o.m. har försökt ta sina egna liv när de upptäckt vad de har råkat ut för. De har uppenbarligen varit för unga och oerfarna för att förstå att känsliga bilder som delas, även åt sådana som de har förtroende för, allt för ofta hamnar ut på nätet. Och det som en gång har hamnat på nätet går aldrig att få bort. Denna verksamhet har, enligt Aftonbladet, fått drag av handel med detta material och det hela har vuxit så att det idag är fråga om ett nätverk där detta material köps och säljs. "Idag kan förövarna, alltså köparna av nakenbilderna- och filmerna skräddarsy sitt brott och beställa bilder på tjejer utifrån sin alldeles egna smakpalett. Det går att hitta flickor utifrån ålder, städer, till och med skola."

I samma ledare där citatet ovan hittas skriver journalisten Fanny Jönsson att "Eftersom dessa övergrepp fortsätter år efter år, är det uppenbart att problemet är strukturellt. I mångt och mycket bottnar det i en skev kvinnosyn – som måste förändras."

Hon har förstås långt rätt. Det är de som sätter ut dessa bilder på nätet som begår brottet, och dessa är oftast unga män/pojkar. Det saknas helt enkelt respekt och förståelse för det som är och bör vara privat. Och för de flickor som finns på bilderna - och för de följder dessa brott får för den enskilde.  

Men detta är ändå inte grundproblemet. Eller "det strukturella problemet", om vi vill använda de orden. Grundproblemet är att hela samhället har översexualiserats. Detta så till den grad att t.o.m. trettonåriga flickor pressas att ta nakenbilder och sända dem åt sina pojkvänner, för att inte tala om vad de pressas till - och tror sig förväntas ställa upp på - rent fysiskt. Denna översexualisering av hela samhället är förstås inget som Aftonbladet eller media överlag vill erkänna eller ens kännas vid - de lever nämligen långt i och på detta fenomen. Då är det lättare att ropa och peka finger mot symptomen på problemet, alltså de unga pojkar som också är offer för denna översexualisering. Förstås inte på långt när de största offren, men dock offer också de.

Problemet ÄR strukturellt, absolut. Men frågan är om vi överhuvudtaget alls vill ta itu med det. Detta skulle nämligen kräva ett massivt paradigmskifte som går ut på att vi inser att sexualiteten är något privat. Avkläddheten och nakenheten likaså. Och, om vi driver det så långt det behöver drivas för att hela paradigmskiftet ska fungera: Att vi inser att sexualiteten hör till äktenskapet och bakom den stängda sovrumsdörren. 

Problemet är strukturellt. Och roten till det sitter i våra egna huvuden. I det paradigm vi kollektivt hyllar och lever efter idag som går ut på att vi har RÄTT till sex. Rätt att få det privata - avkläddhet och nakenhet - serverat för våra ögon. Rent fysiskt, men även visuellt. Även i media. 

Det går att ropa och låtsas vara upprörd, som Aftonbladet gör. Men vad tjänar det till, och vem vinner på det, om vi inte är beredda att ta itu med problemet som ligger i bottnen på detta elände?

 

96 kommentarer:

  1. Inget nytt under solen. I kyrkan sitter ni själva och dräglar till en nästan naken Jesus figur och helnakna keruber. Så har det varit i mer än tusen år. Sedan är kyrkan välkänd för sina pedofilskandaler.
    Hur står det till med den kristna moralen egentligen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såvitt jag förstår så kåtas man inte i kyrkan. Framförallt inte vid Kristi avbild. Du projicerar din egen fantasi på ting du inte vet något om. Problemet ligger här i ditt eget hjärta och huvud.... ulrik

      Radera
    2. Bra svarat Ulrik !

      Radera
  2. Bön att de skulle misslyckas i överförandet av bildmaterial och texter. Anonym, den kristna församlingens medlemmar har nog till del haft och har detta voyeurbeteende med påföljande orenhet. Hoppas alla hinner sluta i kraft av syndernas förlåtelse i Jesus. Han vill inte det onda och den kristna moralläran är nya testamentets ord... ulrik

    SvaraRadera
  3. "Detta skulle nämligen kräva ett massivt paradigmskifte som går ut på att vi inser att sexualiteten är något privat"

    När ska du Kristian ta till det som du säger? Att sexualiteten är privat, någonting som inte angår nån annan än var och en för sig? Oberoende vad det är för sexualitet? Men av nån orsak så klarar du inte av att leva som du lär.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du blandar ihop saker.

      Radera
    2. Faktalobby, man skall applicera den kristna moralen på alla och lägga dem under kristi lydnad och ta fatt på och bryta ner onda saker så människor blir lydiga Kristi moral.... ulrik

      Radera
    3. Men då blir inte sexualiteten heller privat, utan en öppen angelägenhet som angår alla som känner ett behov av att rätta en person.

      Radera
    4. Ulrik, det finns så mycket smörja i de få ord du säger, så vet inte ens om det är värt att kommentera. Vad har du för sorts bibel där det centrala är vad du påstår? "Bryta ner"?? Så "man blir lydig"?? Nu spårar det ur rejält.
      "Lägga under kristi lydnad"?? Det var ju precis det exempel som jesus visat, eller hur? Verkligen inte.
      Och sist, den "kristna moralen" är ingenting som bekommer en per automatik, bara för att man upplever att man är religiös och ber. Det finns hög moral bland såväl troende som icke troende, och det finns obefintlig moral i samma två läger. Den som inte förstår det, borde börja med att fundera vad ordet moral betyder.

      Men om vi ska sammanfatta vad den höga kristna moralen nu betyder enligt ulrik och Kristian: andra människor med en sexualitet, som vissa bättre kristna inte gillar, ska brytas ner och ställas under kristi lydnad. Svårt att hitta på nånting lika perverst...

      Radera
    5. Nej du förvirringslobby. Det är inte fråga om vad " bättre kristna" gillar eller inte gillar. Det är fråga om Guds Ord och Ande som avslöjar synden, uppmanar att sluta med den och söka förlåtelse i Jesu blod. Det gäller alla människor och det finns ingen perversitet i det. Torsten Nils Ulrik

      Radera
    6. Om du ulrik inte kan ge mig nu ett bibelställe där gud uppmanar bryta ner någon till lydnad, kan det inte tolkas till något annat än att det är "bättre troende" (vilket ni verkligen inte är) som vill få sitt tyckande förverkligat i ett större sammanhang. Men tyvärr, om ni är så osäker så tron inte ger tillräcklig styrka utan att ni får känna att hela världen är med er, så är det ert eget problem. Vad ni för er själva kommer överens, gäller bara er, inte alla människor. Det vad ni väljer att tro, är precis lika privat som sexualiteten.

      Tron liknar sexualiteten, så länge du håller ditt kön i byxorna så är det bra, men kommer du och viftar den i mitt ansikte, så får du höra. Samma gäller tron, så länge du håller den för dig själv, är det ok, men kommer du med den och viftar den i fejset på dem som inte vill involveras, har ni gått över gränsen.

      Och medan du ulrik bläddrar, kolla då upp hur det är med "synden" om att barn måste få ha sin genetiska mor för att utvecklas på rätt sätt, som Nummela påstår.

      Radera
    7. Hej du som med det rätta kan kallas förvirringslobbyn. De bibelord som jag hänvisar till när det gäller lydnad för Guds Ord är följande: Romarbrevet kapitel 1 vers 5, Romarbrevet 15 kapitlet vers 18 och sedan Andra korintierbrevet kapitel 5 verserna 19-21 samt det som jag ursprungligen hänvisade till; andra korintierbrevet kapitel 10 verserna 5-8.
      Vad som gäller och hur nummela menat vet jag inte. Jag tror nog i ljuset av människosläktets historiatt man kan utvecklas på rätt sätt om man får omvårdnad och Guds Ord. Men känslomässigt söker man alltid sin genetiska mor eller far och då kanske man har en känslomässig hunger efter sitt rätta genetiska ursprung som kan ge psykiska symptom. ( Vi minns väl alla Moses som Uppfostrades av Faraos dotter) när han var 40 år gammal ville han besöka sina bröder bland israels barn. ULRIK

      Radera
    8. Ännu , det är en kristens uppgift att predika Trons Ord. Om någon inte vill höra Trons Ord så må den gå bort ifrån den kristne som talar för Guds Ord säger: tala till dem vare sig de vill höra eller inte. Du kan ju sluta läsa Kristians blogg då, den kommer inte och viftar framför näsan på dig utan du söker upp den och ser pärlorna och som ett svin som bitit i en pärla vänder du dig rasande om och sargar alla kristna vittnesbörd här skriver Ulrik

      Radera
    9. Nu har jag läst det som förvirringslobbyn transkriberar från kyrkomötet och konstaterar att mänskligheten lyckats med att avla i KVINNOR UTAN SAMLAG t o m så att man också kan föda ett foster som inte ens har moderns gener. JAG FRÅGAR; ÄR DET MORALISKT RÄTT ATT GÖRA SÅ. RÄCKER DET INTE ATT MAN KAN ADOPTERA VID BARNLÖSHET TY NU LYCKAS JU OCKSÅ HOMOSEXUELLA I VÄLFÄRDSLÄNDER ELLER RIKA HOMOSEXUELLA I ANDRA LÄNDER SKAFFA BARN OCH FORTSÄTTA ATT SPOTTA DET NATURLIGA BORGERLIGA LEVERNET I ANSIKTET. ULRIK???

      Radera
    10. Rom 1:5
      "Genom honom har jag fått nåden och uppdraget att som apostel föra alla hedningar till lydnad i tro, hans namn till ära."

      Så ovanstående läser du som ett tvång då, strunta i religionsfriheten. Hur bra har det lyckats, tycker du? Fungerar ju inte så bra att osa homofobi i era snäva kretsar om meningen är att evangelisera.

      Vad gäller Nummela, så undrar jag bara hur ni ser det att ni stöder lögn. Det han hittar på om undersökningar är ingenting annat än smörja.

      Visst kan jag sluta följa Kristian blogg, men med det slutar ju inte svartmålandet av minoriteter ni inte gillar. Om vi ska tro på bibeln, så höll väl inte jesus på med svartmålande? Inte predikade han väl om hur hemska skökorna var? Det enda vad jag kommer ihåg, var att det var de högfärdiga fariseerna som fick sig? Eller har jag fel?

      Ja, du frågar om det är moraliskt rätt föda foster som inte bär moderns gener. Du har inte direkt nån hjälp av bibeln i den frågan, så kvar blir då du själv-antingen sitter du och fördömer på dina höga hästar, eller så inte. Dock, ingen kunde bry sig mindre om vad du anser om det.

      Radera
    11. -->Förvirringslobbyn, "Om vi ska tro på bibeln, så höll väl inte jesus på med svartmålande?" Du skrev för det första Jesus med liten bokstav !!! tom. rättskrivningsprogrammet stryker under Jesus med rött då jag klistrade in ditt citat ! Vem kallade Jesus "Ni huggormars avföda" ? Sug på den "karamellen" !

      Radera
    12. De som har läst vad ' faktalobbyn' och jag debatterat idag kan läsa Psaltaren 1 och Psaltaren 2 ur Guds ofelbara heliga skrift så förstår ni att för oss människor står allt och väger var vi har Liv Väg och Sanning tills Jesu Andra ankomst då Livet vägen och Sanningen träder fram som frälsare för dem som varit ordet lydiga och domare över dem som varit olydiga och förvanskat Guds budskap med världens förförelse av alla slag. Faktalobby låtsas inte om att vi kallar varje människa till ord och sakrament för att Bibelns vilja skall bli klar för dem och att Guds vilja skall ske i Livet skriver Ulrik

      Radera
    13. Anomym:

      Fariseerna kallades huggormarnas avföda, det var närmast en sekt, ja, man kan tänka sig att Kristian & co är en sekt som kunde jämföras med fariseerna.
      Hade du nån kommentar till det jag skrev, eller behövde du bara intyga dig själv om nånting?

      Ulrik, jag låtsas nu ingenting, så länge vi har religionsfrihet så får jag tro, eller låta bli tro på nånting. Du får tro på precis vad som helst, men utgå inte från att plattformen från en diskussion utgår från din tolkning av din bibels vilja. Jag har hört alla dessa uppradade ord i tusental, så försök gärna svara så det finns en tanke, en röd tråd i kommentaren.

      Radera
    14. Förvirringslobbyn. Precis som anonym 18:46 skriver så blandar du ihop saker. Enskildas sexualitet är en sak, normnedbrytande i stort är något helt annat. Det är det senare jag lyfter fram och kritiserar.

      Sedan: Du skulle gilla det, eller hur? Om jag/vi skulle tiga och låta normnedbrytarna fortsätta med sitt. Tror du, på fullt allvar, att de skulle sluta med sitt destruktiva värv bara för att kritiken mot dem tystnar? Nej du. Då skulle de växla upp ett par hakar. Men som sagt, det är väl det du eftersträvar.

      Radera
    15. Du får ju leva enligt vilka normer du vill, det ska inte röra nån i ryggen. Om du däremot inbillar dig att din lilla minoritet till sekt har nånting att säga till om vad vi andra har för normer, så tror du väl mycket om dig själv. Så länge vi har religionsfrihet, har vi frihet att strunta i er sekts religiösa normer.

      Radera
    16. Förvirringslobbyn, du är säkert då en förälder som skulle föra ditt barn till sagostunder med transvestiter på allmänna bibliotek som nu är aktuellt i Sverige eller...? Upprepar vad Kristian skrev, "Enskildas sexualitet är en sak, normnedbrytande i stort är något helt annat. Det är det senare jag lyfter fram och kritiserar. " Har du faktiskt så enormt svårt att förstå detta ? lite ot på samma gång, dehär med vänster och höger förklaras ganska bra av Markus Allard, https://www.youtube.com/watch?v=wi0HPaElOTE

      Radera
    17. Oja, inget problem med att mina barn skulle få lyssna på män klädda i annat än byxor berättande sagor, de tar ingen skada av sånt, och samma beskrivning passar ju in på präster också, mina barn kommer helskinnade ut från det också. Fast, präster kan ju vara riktigt vidriga, som en anonym kommenterade lite längre ner, de franska katolska prästerna som förgripit sig på barn. Rätt vanlig företeelse bland präster, skulle jag vilja påstå. Inte första gången vi får läsa om dylikt, inte sista heller.

      Så tror du att man kan genom att bolla med ord vimsa sig ur knipan? Det är nu rätt enkelt för normalt begåvade att fatta att inte avhandla andras sexualitet, måste man prata om sin egen, så brukar man väl få vård för sånt. Vad normer anbelangar, normer har förändrats, därför stenar vi inte längre äktenskapsförbrytare, och vill ni behålla normer ni vill leva enligt, så gör det, för er själva. Normnedbrytande är inget gängse ord heller, däremot är normbrytande ett rätt vanligt förekommande.

      Radera
    18. Förviringslobbyn, din vana trogen är du igen ute för att förvilla !

      Radera
    19. Förvirringslobbyn, var det inte Stalin som sade "ge mig under treåringar" och de skall för resten av livet vara bolsjeviker ? "däremot är normbrytande ett rätt vanligt förekommande." Vad tror du detta kan bero på ? Jo, den onde går lös, och gör allt han kan för att förvirra oss människor vilket även du gör ! Är detta verkligen vad du vill, vara en tjänare till Satan ?

      Radera
    20. Förvirringslobbyn. Så du är alltså ok med de mörka sidor normnedbrytningen för med sig? Som t.ex. det jag skriver om i denna text.

      Radera
    21. Jag förstår mycket väl att ni blir förvirrade av att jag svarar med era egna argument, vilket beror på att ni inte tänkt igenom saken från nån annan vinkel än er egen bubbla. Ur ett barns synvinkel är det ingen skillnad mellan en transvestit i klänning som berättar om djur i ett stort fartyg och en präst i alba som berättar om Noas ark.

      Semantiskt, normnedbrytning skulle innebära att vi inte alls har normer längre, att bryta normer är nånting som sker hela tiden. När bröt man normen med att kvinnor inte behövde ha huvudbonad då hon ber?

      De mörka sidorna finns nog här på bloggen, det mesta är helt nattsvart, hatet mot minoriteter, kvinnor etc är det förhärskande och kännetecknande.

      Radera
    22. Förvirringslobbyn.Du ser hat överallt där sådant inte finns. Du skulle ha mycket lättare att vara om du skulle se vad det jag skriver om handlar om. På riktigt.

      Radera
    23. Hur kommer det sig att du aldrig har sakargument? Är det för att du inte förstår dig på det du skriver om? Är det orsaken att du lägger all energi på att racka ner alla som vet mer än du?

      Radera
  4. Bibelns ord: " men otukt och orenlighet skall ni som heliga inte ens låta nämnas bland eder". Då är det en sak för bikten och predikan att upplysa med kristi predikan som utgår från himmelen och bibelen och de kristna så hålls enskildas privata synder i detalj privata fast ma konstaterar att äktenskapsbrott otukt och orenlighet förekommit. Ty Krist ord visar ju att då vi så ofta bubblar i dessa ting också kristna sinsemellan så är skadan så djup att måttet börjar vara fullt och domstider kommer skriver Ulrik m

    SvaraRadera
  5. Kristen moral? Vad är det? Bor på ort med många djupt religiösa. De är nästan alla de värsta bråkmakare man kan tänka sig. Usch, vilka människor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man ska inte dra alla kristna och troende över en och samma kam, jag känner väldigt många troende som är väldigt goda människor, människor som inte fördömer utan bidrar med något gott, gör sin omgivning till en bättre och mer älskvärd plats. Men så finns det de som tror att de kan bete sig precis så asigt de bara kan så länge de själv tror sig kunna gömma sig bakom valda ställen i bibeln. Själv har jag erfarenhet av bägge ytterligheter, och med den erfarenheten är det lätt att se igenom bluff.

      Radera
    2. 11:41

      Visst finns det goda kristna som kan uppföra sig. Det finns också sådana som inte förtjänar någon förlåtelse.
      Nu handlar det inte bara om vad som står i Bibeln, men om deras vardagliga beteende. Hur hänsynslöst de kan bete sig mot andra människor, djur och natur.

      Radera
    3. Det som förbryllar mig mest är om de a) är helt ovetande och inne i en inbillning där de upplever sig själva som felfria, eller b) de är fullt medvetna att de kan utnyttja sin position. Antar att det finns av bägge versionerna.

      Radera
    4. -->Förvirringslobbyn, du har aldrig hört uttrycket "syndare men ändå rättfärdig" ? Nu är det så att Jesus Kristus lidit vårt rättmätiga straff i vårt ställe och därigenom skaffat oss rättfärdighet ! https://www.youtube.com/watch?v=XrLzYw6ULYw

      Radera
    5. Anonym 20.43. Nog skall vi som kristna lära oss att be om förlåtelse också av dem utanför församlingarna om vi med vett och vilje har sårat eller kränkt djur och natur. Jag har sett nåden när en ' homo'-ropare bad främlingslegionären om förlåtelse och själv inte synts till på sjukhuset efter det. Jag hörde legionären bli uppmanad att ta nattvarde och när jag sedan hörde att han dött på avdelningen förstod jag att det människovraket fått en sådan död att vårdarna var tagna fastän de inget sade och jag inte vågade fråga. Min tro är att han släppte Gud till hjärtat till slut och jag hoppas att det inte är önsketänkanden

      Radera
    6. Skrev ulrik torsten nils mentalvårdspatient som inte orkade tala direkt förlåtelse till häxmästarna häxorna knarkarna och lögnarna från jeppis som var där under mina senaste perioder. Eftersom jag visste att de alla utövat mordförsök och häxeri så hänvisade jag dem till deras tidigare och
      före detta själavårdare så gjorde jag då efter legionärens död. Skriver torsten nils ulrik

      Radera
    7. Jag hoppas att ni som skriver om den kristna moralen här förstår att ni är helt off topic. Ifall vissa kristna misslyckas med sitt liv har inget som helst med denna fråga att göra. Säkert inser ni inte heller att vi kristna också lever i den här världen och i olika stor utsträckning också har drabbats av detta paradigms skadlighet?

      Radera
    8. Kristian. Det här kan du läsa på dagens nyheter. Jag frågar igen. Hur står det till med den kristna moralen?

      "Elva biskopar anklagas för sexualbrott i Frankrike
      Totalt elva nuvarande eller tidigare franska biskopar anklagas för sexualbrott.

      Enligt det franska biskopsmötets ordförande, ärkebiskop Eric de Moulins-Beaufort, kommer samtliga anklagelser att behandlas antingen av domstolsväsendet eller av kyrkans egen disciplinära myndighet.

      Den katolska kyrkan i Frankrike skakades i fjol av en utredning som visade att så många som 330 000 minderåriga fallit offer för sexuellt utnyttjande av präster, diakoner eller personal i katolska skolor under 70 års tid."

      Radera
    9. Anonym 19.12. Den kristna moralen lämnar i vissa fall mycket i övrigt att önska, ja. Men som sagt: Detta är fullständigt irrelevant för denna fråga.

      Radera
    10. Kristian. Irrelevant eftersom du inte klarar av att ge ett ärligt svar?

      Radera
    11. Anonym 06:53. Läste du inte vad jag skrev? Nåväl, jag tar det en gång till: Den kristna moralen lämnar i vissa fall mycket i övrigt att önska.

      Men som sagt, detta är helt irrelevant för denna fråga.

      Radera
    12. Kristian. Så du tycker att de religiösa pedofilskandalerna är betydelselösa?

      Det är kanske bättre att ämnet tystas ner. Det förekommer ju även här i trakten även om det tystas ner rätt så effektivt.

      Radera
    13. Anonym. Du borde överväga att gå om den klassen i skolan där man lär sig läsa. Kristian skriver klart och tydligt "för denna fråga". Vad är oklart?

      Radera
    14. Anonym och Kristian.

      "för denna fråga"? Vilken fråga är det?

      Det står klart och tydligt vilken fråga det handlar om. Varför klarar ni inte av att ge ett ärligt svar? Istället försöker ni förvilla och slingra er som ormar. Ska jag tolka det som att ni stöder de kristna pedofilerna verksamhet?

      Radera
    15. När en anonym påstår att djupt religiösa varit onda mot människor djur och natur så glömmer hen att om man är född i vår kultur och producerar och konsumerar så är vi alla skyldiga och med i världens synder. Då är de bra att minnas Orden. O Guds Lamm som borttager världens synder. Vad jag menar är att om vi med vett och vilje eller oförlåtlig missförstånd gjort mot dem utanför församlingarna skall vi nog försöka be om förlåtelse och kanske gottgöra. Sedan är det var och ens ensak att göra bättring för vad den gjort mot djur och natur. Där är vår kultur en massmördare av människor och djur genom vad industrialismen kräver av folken och utövar... skriver Ulrik

      Radera
    16. Ulrik, läs igen och håll dig till ämnet. Vi pratar nu om de religiösa pedofilerna som Kristian uppenbarligen stöder, eftersom hen vägrar att ge ett sakligt svar.

      Radera
    17. Nej, det gör vi inte. Denna tråd handlar om översexualiseringen av samhället. Du har försökt skifta fokus. Cudos till Kristian som inte går på det.

      Radera
    18. Anonym 13:36

      Är inte kristen pedofilverksamhet det samma som översexualisering?

      Är det inte mer illa att de kristna moralväktarna själva driver på översexualiseringen genom att försöka tysta ner sina egna sexbrott mot barn?

      Radera
    19. Som Kristian själv noterade i sin text ""Eftersom dessa övergrepp fortsätter år efter år, är det uppenbart att problemet är strukturellt. I mångt och mycket bottnar det i en skev kvinnosyn – som måste förändras."

      Ja, och det gäller också kyrkans egna herrar.

      Radera
    20. Jag tror nog inte att Kristian stöder ' de kristna pedofilerna'. För i det ögonblicket man börjar ge sig på ett barn är man inte längre kristen och kanske aldrig mera kan bli det heller. Redan våldtäkt är ett sådant brott att det är dödsstraff på det enligt LAGEN. Aposteln Johannes skriver. Det finns synd som är till döds. För sådan säger jag att man inte skall eller behöver bedja.
      När jag själv som färskt pedofiloffer förlät föröverskan " i Jesu Namn och blod " så förbannade hon mitt i blodsströmmen och sade se nu där en sån där skitig laestadianunge.... Ulrik som däredter var skygg att försöka förlåta.

      Radera
    21. Ulrik.

      "Elva biskopar anklagas för sexualbrott i Frankrike
      Totalt elva nuvarande eller tidigare franska biskopar anklagas för sexualbrott... "

      Jag anser nog att de männen är så kristna som det är möjligt att bli och att de är medvetna om bibelns texter.

      Radera
    22. De bär det kristna namnet,jo. Men djävlar äro de och alla andra pedofiler och våldtäktsmän. Ulrik

      Radera
    23. Ulrik. Det kan jag hålla med om.

      Radera
    24. Men var och en som inte låter barnen höra om Gud och Jesus eller kommer med annan förförelse har också kvarnstensdomen att vänta på. Då ingen är felfri i nämnda sak; hur mycket behöver vi då inte syndernas förlåtelse i Jesu Namn ocv Blod eller i Faderns och Sonens och den helige Andes Namn. ULRIK

      Radera
    25. Anonym. Precis som den andre anonyme säger handlar denna tråd om översexualiseringen av samhället. Inte om vissa kristnas dåliga moral. (Som mycket möjligt är en följd av översexualiseringen - vi kristna lever ju trots allt i denna krokiga värld...) Du försöker, precis som den andra anonyme konstaterar, skifta fokus. Det står dig förstås fritt att göra så, men förvänta dig inte att jag ska följa med. Det har jag inget intresse av att göra. Om du vill diskutera översexualiseringen av samhället är jag däremot med.

      Radera
    26. Ulrik.

      Enligt min åsikt är religion roten till all ondska. Onda människor skapade gud och religionen för att tvätta sitt smutsiga samvete och finna förlåtelse, åtminstone i sina egna sjuka inbillningar.

      Radera
    27. Kristian. Vi diskuterar just nu översexualiseringen av samhället, enligt det recept du själv gav när du öppnade tråden om sexuellt utnyttjande av minderåriga. Att kräva nakenbilder av barn och att själv skicka nakenbilder till barn faller under samma brott som sexuellt utnyttjande av barn.

      Så, vad är det du inte klarar av att förstå? Om du inte vet vad pedofiler gör, så googla!

      Radera
    28. Iltalehti är ett typiskt exempel på hur man översexualiserar i media. Ulrik. P. S. Om man är andligen kall lider man då ingen skada och är man varm så bläddrar man rasande fort vidare när förförelsen visas men om man är ljum så super man i sig materialet och tror allting vara okej; man är ju kristen men vet inte hur eländigt ställtdet blir; " fattig blind och naken skriver uppenbarelseboken. Ulrik
      P.s.S. Añonym 18.10. Kristendomen är Uppenbarad av Gud genom Bibeln som är utandad av Gud och nedskriven av heliga män som skrev vad som gavs dem av Gud och genom Jesu Predikan för att alla vi onda människor skall få förlåtelse. Vart skull du själv gå som lever i Guds förekommande förlåtelse om Han skulle tala till dig genom Jesu Ande och hela skapelsen naturen historien och genom bibeln och predikan Jag ber att han skall öppna ditt hjärta öga och öra så blir du lycklig mitt i sorgen för du menar väl inte att du själv är god. Ingen är god utom Gud Allena sade Jesus skriver Ulrik

      Radera
    29. Anonym 18:17. Jag tror att du kanske har missförstått receptet. Läs gärna igen om se vad som kommer först och vad som bara är följder av det (på riktigt) strukturella problemet.

      Radera
    30. Ulrik. Sant. Kvällspressen överlag är snara att sälja lösnummer med avklätt och sex. För att sedan mer än gärna moralisera över "fula gubbar". Hyckleri i högre potens.

      Radera
  6. Nu skall det ju börja aborteras foster riktigt på "urakka" och en ny translag är på kommande så transsexuella inte mer behöver steriliseras. Och ledande inom kyrkan bidrar med en "huutava hiljaisuus"! Sen har vi ju vissa feministkvinnors starkt affektbetonade utfall mot de mera konservativt lagda församlingsmedlemmar.

    Utan att ta ställning för eller emot det kvinnliga prästerskapet önskar jag påpeka att världens största religion, den katolska, inte har någon tanke på att införa kvinnliga präster. Detsamma är fallet med den ortodoxa kyrkan. Månne det inte i själva verket är vissa kvinnor (många säkerligen lebbar) som är jämlikhetsfrälsta "knappologer", då de inte i sin blindhet vill förstå att det är helt motiverat att olika åsikter framförs, diskuteras och bryts mot varandra.

    Jag tror inte alla motståndare är hyperkonservativa gubbar, pelarhelgon osv. vars åsikter om hundra år inte mera existerar. Man kan väl ändå inte helt åsidosätta kyrkans apostoliska grund.

    SvaraRadera
  7. Offtopic? Mänskligheten har nog " pridetåg" över annat än frisläppt homosexualitet. Framförallt vetenskapen som inte kan låta bli att blanda sig i allt naturligt för att få en inteckning som varande skapelsenyttiga fast man bryter etiskt sätt mot naturlighetens alla lagar. Nåja allt är på gott och ont och det är brottslig tillämpning som gör saken ännu värre. Lyckliga uppfinnare har slitit sig i håret när man börjat mörda och kriga med vad de åstadkommit skriver Ulrik

    SvaraRadera
  8. Ulrik.

    Lugna ner dig. Du går på övervarv. Dags för något nedåt-tjack?

    SvaraRadera
    Svar
    1. O nej. Jag skriver sanna ord i lugn besinning. Övervarven är långt borta. Jag har tröttande medicin i aktermuskulaturen och tobak ingendera speciellt uppåt-tjack. Var det någonting i sak du ville kommentera eller skall du sända mentalvården på mig. De är specialister på att bryta ner kristen intelligent verksamhet och motståndsanda. Svara på detta under eget namn skriver Torsten Nils Ulrik Fagerholm

      Radera
    2. 17:15
      Vad menar du med "nedåt-tjack"?
      Kanske är du själv en knarkare, vad vet jag.
      Ulrik har väl rätt att skriva vad han vill.
      Du är feg anonym i motsats till Ulrik.

      Radera
    3. Anonym 17:52
      Du skriver ju också som Anonym.

      Du borde också lugna ner dig lite. Inte kommer du ändå till himlen med ditt människohat.

      Radera
    4. Har du som ännu inte vågar debattera under eget namn inget människohat utan idel kärlek till MÄNNISKAN och ändå vill du med anklagelsen om övervarv hindra en fattig predikan om hur Guds ord upplyser på nätet vilket visar att du inte står ut med att kristna säger som de har det nämligen att Guds Ord avslöjar allt och förlåter de ångrande och då menar jag att nog kan man dräpa och mörda utan ' vetenskapsuppfinningar' också ifall jag eventuellt skulle säga att de med vetenskaplig precisionverktyg utförda morden är mera straffvärda från rättvisesynpunkt ty överdos av överdrivet koncentrerade gifter använde man redan på apostlarnas tid vilken också menade att den uppnått högsta höjdenav civilisation också då fanns det officiella domstolar n
      Med rätta ococh orätta domar och bödelsväsende samt som alltid;Privata gruppet av mordiska människor som mördade ja även för nöjes skull. Men Jesus var så sträng att han sade om du säger åt din broder: " Du dåre' så är man skyldig till helvetets eld och om man vredgas på sin broder utan orsak är man redan en mördare inför Gud så hur dyrbart är inte ordet om syndernas förlåtelse i Jesu Namn och blod när det får gå en människa till hjärtat då kommer nog en bön om syndernas förlåtelse och sedan man tror vågar man också bekänna brott och syndrr fast man skulle dö av den bekännelsen skriver Ulrik som förstår att Bibeln skall tolkas både andligt och konkret andligt och bokstavligt så att alla skulle hinna få syndernas förlåtelse förrän nådens tid är slut. Men sådana som säger sig leva av " nåden" fast de i lögn mordförsök och alla slags förkastande av sanningssägare förverkat både ärlighet även inför Gud och dem som vet deras gärningar och fortsatta envetna lögner gör livet i kyrkorna och samfunden så svårt att den slirande kritik som världens barn kommer med ibland är sannare än vad man tror då människor som med svårt brott på samvetet menat sig förlåtna för att de fått predikotjänst eller annan tjänst i kristi olika samfund och samhället.

      Radera
  9. Ännu en kommentar som talar om LÖGNEN. JESUS SÄGER I UPPENBARELSEBOKEN; Ingen som älskar och gör lögn kommer in i den himmelska STADEN, INTE HELLER HEDNISKA INTE TROLLKARLAR SOM JU OCKSÅ ÄR LÖGNARE FÖR LÖGN ÄR TROLLDOMSSYND INTE HELLER DRÅPARE INTE HELLER OTUKTIGA ELLER HOMOSEXUTÖVARE OCH SÅ RÄKNAS ÄVEN ANDRA TYPER AV SYNDARE UPP OCH VI VET ATT PÅ SLUTET SKALL GUD KNIPPA IHOP ALLA SÅDANA SOM ÄNNU UNDER FALSK NÅD INFÖR HONOM GÖMMER SIG I FÖRSAMLINGARNA OCH DEN FALLNA KYRKAN =MODERN TILL HORORNA OCH BÖGARNA DVS HOMOSEXGÖRARNA PÅ JORDEN. MÅNGA SOM VARIT BUNDA I DESSA SYNDER HAR SLUTAT SEDAN DE FICK FÖRLÅTELSE MEN ANDRA HAR MED ETT SUPEREVANGELISKT BUDSKAP GÖMT SIG FRÅN RÄTTEGÅNG INFÖR GUD OCH VÄRLDEN OCH GJORT ATT MAN NOG VET VAD SLEM PREDIKAN BETYDER PÅ JORDEN. MEN SANNINGEN ÄR ATT VI INTE KAN DÖMA FAST VI VET DETTA TY VI VET INTE HUR BARMHÄRTIG GUD ÄR MOT DEM SOM PÅ SLUTET TAR SITT FÖRNUFT TILL FÅNGA OCH SLUTAR LJUGA OCH HÅLLA FAST VID FÖRVERKAT ÄMBETE ELLER NÅGOT ANNAT. ULRIK TORSTEN NILS KVÄLLSPREDIKANT

    SvaraRadera
  10. Med andra ord: DET FINNS LÖGNARE VILD-DJUR OCH ANTIKRISTER DOLDA MITT I PRÄST OCH PREDIKOÄMBETE OCH BLAND FÖRSAMLINGSBORNA ÖVERALLT PÅ JORDEN DET SER VI JU AV DERAS UTTALANDEN MEN FARLIGAST ÄR DE SOM GÖR BROTT OCH SYNDER OCH LÖGN OCH ÄNDÅ KAN BEDRA LÄTTROGNA MÄNNISKOR SOM ÄR NÖJDA BARA ' PREDIKAN ÄR RÄTT' OCH GODA GÄRNINGAR FINNS SÅ MISSTÄNKER FOLKET INGENTING. I VÄCKELSERÖRELSEN FANNS DET ATT DETKOM ETT TYDLIGT TECKEN PÅ LÖGN HOS EN PREDIKANT SOM LJUGIT VID UTFRÅGNING GENOM FÖRSAMLINGEN. DE KLOMSADE MED ENA FOTENNÄR DE KOM NER FRÅN PREDIKSTOLEN MEN INTE BRYR MAN SIG I DET MERA OCH FLERA SÅDANA HAR VILT LJUGIT ALLT MERA OCKSÅ I ANDRA SAMMNHANG FÖR ATT INTE MÅSTA SÄGA SANNINGEN OCH EVENTUELLT TRO PÅ FÖRLÅTELSEN MEN ÅTMINSTONE FÖR EN TID VARA AVSTÄNGDA skriver Ulrik

    SvaraRadera
  11. ETT ANNAT STRUKTURELLT PROBLEM ÄR ATT MAN FÖRSÖKER BOTA BÅDE FRISKA OCH SJUKA SAMVETEN EFTER ALL MISSRIKTAD SEXUALITET OCH ANNAN BILDERDYRKANS SYNDER OCH SYND OCH SUPERI OCH VÄRLDSLIG DANS OCH OTUKT MED LUGNANDE MEDICINER, PSYKMEDICINER ELLER SOM DE KALLADES FÖRR;PSYKOFARMAKA OCH DE FLESTA AV DE MEDICINERNA BÖRJANDE MED PERPHENAZIN ; EN AV DE ÄLDSTA PULVREN SOM UPPSTOD SOM BIPRODUKT I ETT experiment med bensinLABORATORIUM I TYSKLAND PÅ 1930-TALET OCH SMUGGLADES UT SOM PATENT FRÅN ÖSTERRIKE EFTER ANDRA VÄRLDSKRIGET NÄR TYSKLANDS NAMN INTE VAR POPULÄRT SÅSOM MAN GAV ÖSTERIKES SOM URSPRUNGSLAND FÖR MÅNGA ANDRA MASKINER OCH PRODUKTER EFTERSOM TYSKLAND INTE VAR POPULÄRT; ELLER SOM DET HETER I FINLAND (PERATSIN)OCH ABSENOR OCH THIORIDATSIN =ORSANIL I FINLAND NU FÖRBJUDEN OCH DE FLESTA ANDRA TROLIGEN ÄVEN DE STARKT VANEBILDANDE DIAZEPINER ÄR ATT DE BYGGER ALLA PÅ PETROLEUMDERIVAT; SÅLEDES AV BRÄNNOLJA UR AVGRUNDEN DESTILLERAR MAN FRAM ETT PULVER OCH KALLAR DET MEDICIN. Många av dem blev förbjudna t ex orsanil i Finland men uppfinnarna kom igen med en litet renare och mera mjukare Emulsion framställda seroquel eller ketipinor som är den populäraste nu eftersom den anvönds som minst vanebildande sömnmedicin i små mängder men i stora mängder många hundra milligraM åt ' psykotiska' människor. OCH det är starka saker i deflesta psykmediciner och de skadar blodsbilden och tröttar ut de flesta och det är inte schizofrenin som äter upp hjärnan och hälsan på patienterna utan de stora medicinmängder som de måste inta. De är dock tryggare än knark som man måste komma över på brottslig väg och så hindrar de de våldsamma från att hålla sig starka och med våld terrorisera sin omgivning... ulrik P.S. jag skall återkomma till ämnet det börjar bli sovdags fast natten ännu är ung.

    SvaraRadera
  12. Och till slut helt bort från TRÅDENS yttersta syfte som vitsar i frågeform åt dem som är i drakan eller gör milin just nu när det finns kvinnliga underofficerare och officerare.
    Fråga 1. Skall man säga fröken korpral eller fru korpral eller tant korpral?
    Fråga 2. Skalla man säga fröken fru eller tant undersergeant?
    Fråga 3. Skall man säga fröken fru eller tant sergeant?
    Fråga 4. Skall man säga fröken fru eller tant översergeant?
    Fråga 5. Skall man säga fröken fru eller tant fältväbel?
    Fråga 6. Skall man säga fröken fru eller tant överfältväbel?
    Fråga7. Skall man säga fröken fru eller tant miltärmästare?
    Och så går vi in på grädden i moset och frågar troskyldigt.
    Fråga 8 Skalla mamn säga fröken fru eller tant aspirant?
    Fråga 9. skall man säga fröken fru eller tant fänrik?
    Fråga 10 skall man alltså säga fröken fru eller tant löjtnant när man tilltar ett kvinnligt befäl?
    Ja hur skall man göra när man blir gammal och bara är van att ropa ett hurtigt HERR KAPTEN! OM MAN BLIR TILLTALAD FRÅGAR ULRIK

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet ingen vad man skall säga idag. Frågan är nog också allvarligt ställd. Skriv svar snart någon ber Ulrik

      Radera
  13. Vi har ett tredje strukturellt problem och det inom politiken. Vi måste förmå alla politiker som ville med i eu och nato att lämna landet och hålla sina förbannade kärnvapeparaplyn över sig på sina respektive tillflyktsorter. Usa febern går nu så het att alla har glömt att tysklands och amerikas fabrikörer på 1930- talet gjort ett förbund för att lägga under sig jordens alla resurser för sina fabriker men hitler blev galen och ville ha hela kakan för sigsjälv och sitt ' herrefolk,' och han gjorde sig så tillbedjad och lockande med tysklands uppgång och med satans nästan alla krafter gjorde han sig till någon man måste tillbe fast han ingen kung var ens. När tyskarna de som lyckades kapitulera under de västliga som inte var på utrotningshumör ville leva och bygga igen så kunde de snabbt bygga upp väst-tyskland genom att påminna amerikanerna om alla hemliga avtal från trettiotalet och hur man undvek embargot på sinsemella produkter under ' andra' världskriget. Och nu när sådan nazism som fanns i många länder på den västliga axeln såg att hitler inte lyckats i första omgången för att han på en enda punkt respekterade Guds Lag. De skulle inte officiellt tillåtas någon homosexuell gärning. Så då gjorde de kol och stålamerikanskinspirerade västaterna ett nytt förbund med satan denna gång under sken att de villevara godkännande mot homosexuella gärningar men ännu är det väl bara i det holland som är så lätt att bränna upp och dränka som man lobbar för barnaskändande genom att ständigt försöka sänka sexuella lovlighetsålder för sexualliv vetande om de fick det lovligt så skulle allt fler forysätta den förbjudna pedofilin så att den till slut skulle vara så vanlig att våldtäktsmän och kvinnor skulle smyga alllt fräckare ur skåpet för att göda sitt svinväsen med ytterligare brott och ingen skulle drabbas av dödsstraffet. Här har jag en klagan inför Herren Herren hur länge skall du låta dem gå fria och lediga med falska vittnesbörd medan bögeriet och besöken hos horor blir allt vanligare. Herre Herre varför dräper du inte människorna redan vid anslaget när de vill förföra och våldta barn unga och gamla? Jag ber att du skulle göra det så att rätta armeer om sådana finns inte skulle begå våldtäkt hor och äktensskapsbrott i otukten galna lusta skriver ulrik som morgonpredikan

    SvaraRadera
  14. Ulrik, hur funkar bönerna till din hesus å falska gud? får du nå svar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har fått så myki gott svar så jag sku kunna flöda över av ' goda ord' också. Vackra dikter och böner medan vi alla glömmer hur armeenrna och de civila i alla länder gör otukt våldtäkt och homosynd som tvungna att vara lovliga om man skall på militärhjälp. He så här nu. Nu visa jag i natt först i glädje vsd övervarv är och nu tänker jag börja tala försiktigt om Jesus i grannskapet också... hälsningar torsten nils ulrik med smädenamnet ulka givet abv en fd ssman som varit i främlingslegionen efter andra världskriget för att rentvå och gann att det var sammalunda i främlingslegionen som i ss man tillbad under och till natsikorset medan de plockade alla hemligheter ur honom han hade seda kommitvtill finland förvatt träffacen breväninna från tiden efter kriget endel velat trösta

      Radera
    2. Unknown, ge prov då på några av dina vackra dikter.

      Radera
    3. ok, så din gud klarar inte av att stoppa våldtäkterna och krigen fast du ber? Inte ens i kyrkor och församlingarna var övergreppen sker.

      Radera
    4. Det ser tyvärr ut så. Men det är demokratierna som stiftat slappa lagar. Men även i ' hårda' hednaländer kommer de undan dödstraffet efter som alla av någon anledning känner sig skyldiga att de blivit tvungna att sälja sina barn till stan. Men att BARNAVÄNNEN JESUS VILAR PÅ HANEN UTAN ATT SKJUTA DEM VISAR ATT HAN ÄNNU INTE DENNA OMGÅNG TAGIT PÅ SIG STRIDENS RUSTNING MEN STRAFFET OCH NÅDEN VARVAR VARANDRA PÅ JORDE SÅ MAN BLIR ALLDELES YR. MEN HAN JESUS PÅ SPANSK DIALEKT HESOS ÄR hHerren Herren Herren Allsmäktig och han har mera tålamod än vi. Först ska vi smaka på straffet för dårskapsutveckling och den nya krigshetsen mot ryssen som vet att snart är amerika så upptaget i asien att det inte räcker någo hjälp åt europa.

      Radera
    5. Ulka, du får erkänna att din gud är ganska lam, int gör hen nånting nångång..

      Radera
    6. Nej Han är Allsmäktig och är ständigt verksam att hålla allt levande vid liv medan Han ännu låter sitt Ord till Frälsning ljuda över hela jorden ännu fiñs det kristna som vågar utan prut bekänna Bibeln som det Sanna Heliga Guds Ord och det är Sant att Gud Jesus Kristus är en levandegörande ande som har makten över liv och död. Nej Han är Sannerligen inte Lam fast Han efter sitt eget tålamod frågar oss om vi är nöjda med Frälsningen och Lydnaden i Jesus så skall ni leva och verka som benådade människor och inte pressa fram ens Domedagen fast det ser fasligt ut på jorden och så ger han oss en ny positiv livskänsla och nya saker att verka med i tiden där allt tycks vara på gottvoch ont nu när de laglösa brutit sig fram till makten med folkviljans majoritet som förkastade guds ords lydnad fredsavtalens villkor och mycket annat som skulle trygga vårt land och dess självförsörjning skriver Ulrikboch tilläger Ära Vare Gud i höjden och människornen en god vilja samt sitt Amen till all Rätt kristen liturgi och predikan jorden runt och naturligtvis instämmer jag i ursprungliga kyrkoböner för länder och folk och flyktinar och sargade och brutna så verkar Gud t ex genom vilke vanlig kriste som helst

      Radera
    7. Hur tror Feganonymen att Finland sku ha klarat sig i vinter- och fortsättningskriget utan alla de böner som sändes till Gud under den tiden?
      Utan dem skulle du nu ha varit på Rysslands sida i krig mot Ukraina och dina föräldrar skulle ha folkförflyttats och troligen dött i ngn Sibirien-gulag.

      Radera
    8. Hur tycker feganymen Anonym 7 november 2022 15:22 att bönerna funkade för de 20 000 finländska soldater som stupade i kriget, blev de kanske för lite böner? :D

      Radera
    9. Varfrån har du fått tanken att krig inte skulle vara dödligt. Det blev många invalider också.

      Radera
    10. Din gud tycks gilla att titta på när religiösa idioter dödar varandra, hen är ju själv en massmördare enligt biblia..

      Radera
    11. Med sorg ser Han på hur Hans tuktan går över människorna. Ständigt Är Han redo att frälsa och förlåta. Han säger vänd bort din blick från våld och blodsutgjutelse så visst njuter Han inte. Å andra sidan säger Herren: Du skall med lust se på när dina fiender förgås. Det står inte i Nya Testamentet utan i Gamla. Ulrik

      Radera
    12. Inte av villigt hjärta tuktar Han människornas barn; så beskrivs Gud i Gamla Testamentet. Det bevisar att Han är densamme som i Nya Testamentet. Han ger alla en möjlighet att fly till syndernas förlåtelse förrän Han drabbar. Men då man i länderna övergivit Lagen så har Nåden missbrukats genom att t ex våldtäktare och barnaskändare vilket är nästan detsamma har kommit undan och gjort sitt brott många ggr. Så ock andra typer av brottssyndare. ULRIK

      Radera
    13. Under vinter- och fortsättningskriget dog sammanlagt ca 100 000 finländare säger jag åt anonym som tog upp siffror på antalet döda. Ulrik

      Radera
    14. Anonym 6.11 kl 9.49. Krig är syndens följder lär vi oss i läroboken om kristen tro. Så när vårt land och de kristna bloggarna ständigt smutsas av sådan syndig fräckhet mot Gud som du ger uttryck för fast det är Han Herren Herren Gud och Fadern som gett ocksåå dig liv och alltsom ännu gett oss fred välfärd och bröd och hela folket många ggr upprepar sådan fräckhet som så har vi själva intet annat att vänta än Krig som är syndens följder; saliga är då de som tar vara på de sista nådeåren som dock är nödår med krig och ofärd skriver Ulrik

      Radera
  15. F*cklobbyn 5.11. 11:41

    Har gubben blivit så förvirrad att han gått och blitt religiös?
    Han säger sig ha "goda kristna vänner", men tror dessa på Jesus, Gud, himmel & helvete, Bibeln, frälsningen ? Eller är de måhända sk. vänstervridna och liberala kulturkristna. Vågar han som en huggorm väsa ut för dem sitt hat mot de kristna och prisa homo- och transsexen samt abortslakten och kvinnoprästerna jämte muslim"mamuna" som dräller runt på gatorna?
    Sku int' troo he!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kom ihåg att de flesta i Finland invandrat och kommit med folkvandringar både från öst och väst och syd. Främlingen som bor ibland skall ha samma rättigheter och skyldigheter som de förmodat bofasta. Gamla Testamentets främlingslag är väldigt generös mot ' invandrare'. När skall ni låtsaskristna sluta skälla på främlingar när ni vet att era brödervoch systrar låtit abortera bort en arme av flickor och pojkar minst 750tusen och gamlingarna ligger i blöjor och hålls levande nästan som tycks det in absurdum men tackboch lov allt betyder att de inte lyckats mörda gamlingarna också förrän Gud lät dem dö när kroppen var slut. Men det var nog många som låg kvar i sina synder och brott utan att ha tagit vara på tiden med ångerns nåd.... ulrik

      Radera
  16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  17. Feganonymen 5.11. 18:35
    Fortfarande inget svar på vad du menar med "nedåt-tjacken".
    Mtp. den smörja du presterar borde du själv ta nåt. Eller kanske du håller dig till Jalluviina i, hatretoriken mot kristna, heteron och Pro Life- anhängarna. Tyder på att saken är "po söis viis"..

    SvaraRadera
  18. Jag märkte en annan strukturell sak som gör att jag fattar lite bättre varför du måste klaga på usa- vänstern. Obama höll ett tal och kopplade ihop demokrati och abort hotande underförstått att ni inte får några aborter om ni inte röstar på demokraterna. Om folkväldet kräver abort på det sättet så är dina amerikakritiska bloggar bra. Men om världen då är så här som hos oss så anropar vi Konungarnas Konung och Herrarnas Herre Jesus Kristus dessmera och Han hjälper förvisst och då får vi gå glada mot döden vart vi än går ty Herren skall förlossa sina kallade och utvalda skriver Ulrik

    SvaraRadera
  19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  20. Om ngn tvivlar på vad Kristian skriver så kan ni ju kolla följande två länkar, https://samnytt.se/forsvarschef-salde-sambon-som-sin-hora-pa-arbetstid/ och https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4278ea66-764e-4138-ae8b-8bf50ba5dbba Man behöver inte läsa många rader förrän man börjar må illa på riktigt !

    SvaraRadera