fredag 25 november 2022

Stämma staten?

En av dagens märkligaste nyheter presenteras i en artikel i ÖT i vilken det sägs att Greta Thunberg och en lång rad andra ungdomar stämmer svenska staten. Orsaken till stämningen sägs vara att ungdomarna menar att den svenska klimatpolitiken är olaglig. "Om statens klimatåtgärder brister nu så hotar de våra mänskliga rättigheter i framtiden. Det är en juridisk skyldighet som staten rättsligt kan ställas till svars för."

Det här är förstås löjligt i potens, men tyvärr finns det stora risker att denna stämning kan bli framgångsrik. Det har nämligen, enligt artikeln, skett i både Tyskland och Nederländerna och där ledde utslagen till att regeringarna tvingades "skärpa klimatmålen".

Risken är alltså, uppenbar att dessa klimathetsande nihilister (för det är de, i ordets egentliga betydelse) nu också i Sverige kan tvinga samhället att ta till sådana åtgärder som ytterligare slår undan benen på samhällsordningen, för att inte tala om välfärdssamhället. 

Det är något ruttet i västvärlden när det går att använda rättssystemet för att tvinga samhället att, på basen av ideologi och irrationella och rent av falska framtidsrädslor, skjuta sig själv i benet. Detta samtidigt som Kina springer för allt vad tygeln håller och helt ohämmat ökar sina utsläpp av växthusgaser som redan nu uppgår till ca 1/3 av hela planetens utsläpp

Om Thunberg et alii verkligen skulle vilja göra skillnad borde de ta tag i det som pågår i Kina. Kanske resa dit och skolstrejka och se vilken reaktionen blir? Men givetvis nej. Det är så oerhört mycket lättare att slå hårt mot de som redan gör mycket för att råda bot på klimathetsarnas farhågor och kräva att de gör mycket mer. Detta trots att Sverige redan ligger mycket lågt i utsläpp per capita, drygt dubbelt lägre än t.ex. Finland. Och Kina.

 

  

11 kommentarer:

  1. Kristian. Oj, det var så många dagar din skenhelighet höll. Nu sitter du här och spottar hat igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske Kristians böner för klimataktivisterna inte fungerar? Är det därför Kristian är så arg och elak?

      Radera
    2. Anonym 10:25. Var hittar du något "hat" i denna text? Kanske det är så att du bara är ute efter att stämpla sådant du inte håller med om? Nej, lyft hellre fram det du menar jag har fel i så vi kan diskutera det.

      Radera
    3. Ditt standardsvar alltså, när du inget intelligent har att säga.

      Du har aldrig visat intresse för att diskutera. Den som inte håller med dig är alltid förblindade och okunniga.

      Radera
    4. Anonym 09:43. Jag är alltid intresserad av att diskutera sak. Men jag förbehåller mig givetvis rätten att här, på min egen blogg, ange temat för diskussionen. Liksom att påpeka när någon skriver snömos eller hoppar på person i stället för att gå på sakdiskussion. Och framför allt när fakta förvrängs och diskussionen därmed styrs på villovägar.

      Radera
    5. Kristian. Just det, när någon är av annan åsikt än du själv, förtjänar dom inget vettigt svar från dig.

      Radera
    6. Anonym 09.51. Det var inte riktigt det jag sade, men för all del, om du vill tro det är det givetvis fritt fram.

      Radera
    7. Kristian. Nu börjar du förvilla igen. Det var exakt vad du sade!

      "Men jag förbehåller mig givetvis rätten att här, på min egen blogg, ange temat för diskussionen. Liksom att påpeka när någon skriver snömos eller hoppar på person i stället för att gå på sakdiskussion. Och framför allt när fakta förvrängs och diskussionen därmed styrs på villovägar".

      Radera
    8. Och så avslöjar sig trollet!!

      Radera
    9. Anonym 11:03

      Men, hej på dig trollet! Bra att du förvarnar oss. :D

      Radera
  2. De här ungdomarna hoppas väl nog att de kan bluffa sig till ett visst antal miljoner?
    Invandringen till Sverige från allsköns dysfunktionella
    länder har lett till så mycket mer lidande för svenskarna.
    Anonym1

    SvaraRadera