torsdag 12 oktober 2023

En sjuk värld!

Vi lever i en sjuk värld, och det blir värre hela tiden. Då talar jag inte om krig, terrorism eller annat liknande, utan framför allt om de rådande värderingarna och bristen på följdriktighet i myndigheternas agerande. Ett, av flera, stora problem vårt samhälle idag brottas med är den marxistiska maktlära som gör gällande att människor antingen är förtryckare eller förtryckta och som har lett till att i princip samma gärning ses på helt olika beroende på vem den riktas mot. 

Jag har flera gånger skrivit om den österrikiska kvinnan (Mrs S.) som dömdes för att ha kallat en välkänd religiös ledare på 600-talet för pedofil eftersom han, som 56-åring, gifte sig med en sexårig flicka. Skulle detta gälla någon annan religiös ledare än den som det här gäller skulle ingen ha något som helst problem med att kalla detta för pedofili. Men eftersom den marxistiska maktläran klassificerar just dessa religionsutövare som förtryckta (i förhållande till kristna) är detta inte tillåtet. Den europeiska domstolen för mänskliga rättigheter fällde ett utslag enligt vilket kvinnans rätt till yttrandefrihet inte heller hade kränkts i och med denna dom. 

Detta är givetvis fullständigt sjukt. Mrs S. hade inte bara rätt i sitt påstående, utan hennes rätt att uttrycka det hon sade kränktes också. Synnerligen anmärkningsvärt är att de domstol som först dömde henne i Österrike fällde sin dom, inte på basen av riktigheten eller oriktigheten i hennes påstående, utan på basen av rädsla för hämndaktioner ifall domen inte skulle ha blivit fällande.

Idag nåddes vi av mera av samma sort. Denna gång från Sverige och Linköpings tingsrätt. Denna gång handlar det om en man som gjort en video av en koranbränning och som nu döms för hets mot folkgrupp. Som sagt, vi lever i en sjuk värld. Det har funnits en stark beställning på en dylik dom, och ser man på! Här kom den. Men vi ska notera att det aldrig kan vara fråga om hets mot folkgrupp när man bränner en helig bok. Det kan vara fråga om hädelse, skymfning av sådant människor håller heligt och mot en specifik religion, men aldrig hets mot folkgrupp. Helt enkelt för att en helig bok inte är någon folkgrupp. Att det sedan finns människor som tar illa vid sig av att deras heliga bok bränns är en helt annan sak. Men det konstituerar INTE hets mot folkgrupp.

Men eftersom muslimer, enligt den marxistiska maktläran, anses vara förtryckta gäller andra regler här. Om du inte tror mig kan vi ta ett exempel: Skulle någon få för sig att döma någon som bränner en Bibel för hets mot folkgrupp i Sverige idag? Givetvis inte. Orsaken är klar och tydlig: Kristna anses inte vara förtryckta. Därför gäller andra regler för oss. 

Som sagt, vi lever i en sjuk värld. En värld där märkliga ideologiska ställningstaganden och värderingar väger tyngre än likabehandling och t.o.m. än sunt förnuft och logik.    

15 kommentarer:

  1. Heh, där kom Kristians "marxistiska maktlära" igen, som inte existerar utanför denna blogg. Ljug tills folk börjar tro, heter det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn, det sägs att även en blind höna finner något korn ibland men jag börjar faktiskt misströsta vad gäller dig...

      Radera
    2. Skulle du hålla dig till sak och visa var man kan läsa om "din" marxistiska maktlära, skulle du inte behöva sänka dig till ad hominem. Men det är ju det enda du kan, Kristian. Håna.

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Som alla som läser här ser är det nog du som står för hånandet. Sedan tror jag att du igen läste slarvigt. Det var en anonym kommentator som skrev kommentaren 21:13, inte jag.

      Om du faktiskt är intresserad av att läsa om denna marxistiska maktlära (som du påstår inte finns utanför denna blogg) kan du kolla t.ex. på wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/Oppressors%E2%80%93oppressed_distinction

      Radera
    4. Det är fortsättningsvis inte någon marxistisk maktlära, det där du länkar till berättar ingenting om "läran", utan om förtryckare och förtryckta, där Marx nämns bland många andra, och där Hegel var det som skrev ner den.

      Hur passar pedofili-predikanten från Larsmo in i dina utsvävningar om "marxistiska maktläran" som fortsättningsvis inte finns definierad. Tja, du tycker kanske själv att länken du gav, med rubriken "Särskilja förtryckare och förtryckta", läses som "Marxistisk maktlära", men då är nog kreativiteten på väldig hög nivå...

      Radera
    5. Förvirringslobbyn. Du förnekar dig inte. Men det är klart, man får världen att se ut som man vill om man blundar för allt man inte gillar och som inte passar in i ens egen världsbild och världsuppfattning. Men som ajg ahr sagt många gånger: Du får givetvis leva i din egen fantasibubbla, men vänligen låt bli att försöka dra andra in i den!

      Radera
    6. Nu handlar det inte överhuvudtaget om min fantasibubbla, utan att du påstår att det finns en "marxistisk maktlära", som varken du, jag eller nån annan kan hitta.

      Din vana trogen försöker du slingra dig ur din fadäs med ad hominem.

      Har du kommentarer om förtryckar- och pedofilpredikanten, du får välja bland Larsmo eller Pedersöre. Finns tydligen gott om den sorten...

      Radera
    7. Förvirringslobbyn. Vilken överraskning! När jag presenterar länkar duger dessa inte. Det att jag säger att du blundar är inte ad hominem, det är ett faktum som du bevisar gång efter gång. Så nu igen.

      Radera
    8. Jag efterlyser en länk till "den marxistiska maktläran", och du presenterar en länk till "skillnaden mellan förtryckare och förtryckta".
      Då du börjar istället prata om mig och min "fantasibubbla", är det inte längre sak, utan ad hominem.

      Men om vi ska prata då om länken du gav, till förtryckare och förtryckta, där kontexten är att det är protestanterna som är förtryckare, och katolikerna som är de förtryckta (det är vad som står i länken du presenterade), undrar jag fortsättningsvis om du ser pedofilpredikanten som förtryckare eller förtryckt?

      Radera
    9. Förvirringslobbyn. Klarare än så här kunde du inte ha visat för oss alla att du inte har begripit överhuvudtaget vad detta handlar om alla de gånger jag har skrivit om det. Tack!

      Radera
    10. Med andra ord kommer begreppet "marxistisk maktlära" att förbli ett hastigt påhitt. Inte kan du ens förklara vad du länkade till. Svagt, Kristian, riktigt svagt.

      Radera
    11. Förvirringslobbyn., Som sagt: Klarare än så här kunde du inte ha visat för oss alla att du inte har begripit överhuvudtaget vad detta handlar om alla de gånger jag har skrivit om det.

      Radera
    12. "Det" existerar inte. Finns ingenstans. Du borde vara intelligent nog att inse, att om du inte hittar "läran" någonstans, så är det ett resultat av din fantasi. Och i så fall borde du vara ärlig med det, ingen hindrar dig att fantisera och hitta på, men låt nu för allt i världen bli att försöka lura andra att det skulle vara någonting vedertaget.
      Och då du kommer på att du borde länka till "det", eller använd nu helst de rätta orden, då du ska länka till "marxistisk maktlära", så borde du länka till ett ställe där dessa två ord finns bredvid varandra, inte till en sida med helt och hållet andra termer. Gör du det, bevisar det bara att du blev själv varse om att det du påstod, var inget annat än ditt eget påhitt, ett resultat av fantasin.

      Radera
  2. Enligt de fakta som jag känner till har det inte funnits någon pedofili- predikant från Larsmo. Han var ju från Jakobstad m fl.

    SvaraRadera
  3. Ett fall av pedofili hade förekommit i larsmo i början av sjuttiotalet. Församlingens beslut vid sommarmötet i larsmo blev att inte utesluta mannen från församlingens möten. Just när jag och en kamrat förstod vad som hände så kastade vi oss ner för att be( om bättre rättvisa?) men man ryckte oss bort från bönen som var på gång. Så hindrades Gud att hämnas på barnaskändare då.
    Men om pedofili och barnaskändander överlag så har jag en känsla att den kom till våra trakter genom tyskarna under andra världskriget. Tyskland och Finland har ju inte haft få pedofilturister ute i världen efter andra världskriget men också i USA och amerika går denna pest fram som i övriga Europa. Det är inte bara muslimer som kan anses vara roten mera. Tysklands styggelser under andra världskriget öppnade för denna förödande styggelse. Ulrik

    SvaraRadera