tisdag 24 oktober 2023

Ett patetiskt försök

Ibland kan man få läsa de mest patetiska texter. Som t.ex. i morse när jag surfade in på Aftonbladet. Där hittade jag en text av Göran Greider i vilken han ondgör sig över att vänstern ofta sammankopplas med Hamas och beskylls för att sympatisera med terroristorganisationen. Som motivering till varför detta är så oerhört fel anför Greider argumentet att Hamas i själva verket inte alls är någon vänsterorganisation utan att rörelsen i stället är extremhöger. 

Saken är väl närmast den att Hamas är svårplacerad på en normal, västerländsk höger/vänster-skala. Men det spelar ingen som helst roll i detta sammanhang om Hamas verkligen skulle vara extremhöger. Om vänstern inte vill bli beskylld för att sympatisera med Hamas kanske vänstern skulle sluta att, just det, sympatisera med Hamas!

Felgreppet Greider gör sig skyldig till, och som gör att hans text är så oerhört patetisk, är alltså att han talar om två helt olika saker som om de skulle vara en och den samma. Så här går det ofta till idag när avsikten är att förvirra läsaren, men det är sällan det blir så här oerhört tydligt hur skev argumentationen är. Men tyvärr finns det säkert sådana som går på även ett så här patetiskt försök att flytta fokus. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar