lördag 7 oktober 2023

Jack Phillips och den stora Ondskan

Har du hört namnet Jack Phillips? Det borde du ha gjort. Han är mannen bakom det lilla, men numera välkända, företaget Masterpice Cakeshop i Colorado, USA. I över tio år nu har han förföljts av hbtq-lobbyn och han (och hans företag) har gång på gång åtalats för att han, som kristen, vägrat låna sina artistiska talanger till förmån för sådant han inte kan omfatta. (Läs: Att skapa kakor till olika evenemang som går tvärt emot hans kristna övertygelse.) Och friats, måste tilläggas. Märk väl: Han har inte vägrat att sälja kakor åt homosexuella. Det han inte vill göra är att skapa konst som uppmärksammar och celebrerar sådant han har förstått är synd. 

Som sagt har han friats, t.o.m. i högsta instans. Men likväl fortsätter dessa hbtq-aktivister att attackera honom genom rättsväsendet. Detta har gått till så att någon promenerar in i hans lilla butik och beställer en kaka med önskat motiv (t.ex. med en bild av Djävulen som röker marijuana eller som suger på en sexleksak). Det senaste exemplet är en kakbeställning till en transsexuell människas "transitationsdagsfirande" som lett till en stämning inlämnad av den transsexuella advokaten Autumn Scardina. Det märkliga juridiska systemet i USA innebär dessutom att denna Scardina bara behöver hitta en förvirrad domare någonstans för att det ska bli rättssak av det hela. 

Detta innebär att klappjakten på Phillips kan fortsätta. Det finns uppenbarligen ingen ände på den enorma ondska som driver dessa människor att fortsätta sin förföljelse av en enskild kristen som hamnat i frontlinjen. 

Phillips sak är givetvis vår, i mer än en bemärkelse. Dels säger Bibeln att när en lem lider så lider hela kroppen. Dels begränsar sig denna ondska inte till enbart USA. Det finns bedragna människor som gått på lögnen och som drivs av denna gränslösa ondska överallt, och det som sker i USA idag kommer garanterat att ske även här så småningom. Ja, man kan med fog hävda att det redan gör det i.o.m. åtalet mot Räsänen och Pohjola. 

Men vi ska inte, och får inte, bli överraskade av detta. Guds ord gör klart att det är så här det kommer att se ut innan slutet. Ondskan kommer att sprida sig och få allt mer fritt spelrum. Och hatet mot Guds folk kommer att öka. Men Guds ord står fast, liksom Han gör det. Och han har satt en gräns för ondskan, och en dag kommer han att säga sitt allt avgörande STOPP! Tills dess får vi bära varandra i förbön och visa varandra, och alla andra syndare, kärlek och omsorg. Trots att världen kommer att svara med otacksamhet och ondska och kalla vår omsorg för hat.

32 kommentarer:

  1. Kristian har nu inte läst speciellt brett denna gång heller, trots att han alltid hävdar det. Det är inte bara The Federalist som skriver om rättegången, utan man hittar tiotals artiklar, så det blir lite lättare att veta vad som egentligen hände. Domstolsutslaget finns också till förfogande, vilket är någonting som inte kommer via någon journalist.
    https://adflegal.org/sites/default/files/2023-01/Scardina-v-Masterpiece-Cakeshop-2023-01-26-CO-Court-of-Appeals-Opinion.pdf

    Philips har rätt i att han har åsiktsfrihet, men det står också i domstolsutdraget att det hindrar inte honom att baka en kaka, vars budskap han inte känner till.

    Nu var det ju så, att beställningen kom via telefon, en kaka som är röd inuti och blå utanpå, och det var inget problem med att baka en sådan. Ingen text ovanpå, inga dekorationer, bara en röd-blå liten tårta för 8 pers. Det var först då Scardina sa att det var för att fira sitt könsbyte, att det är budskapet med färgerna, som diskrimineringen kickade in. Det handlade inte längre om att vad tårtan var eller inte var, utan särbehandlingen. I landet där freedom är viktig.

    Innan fallet Scardinia, hade han vägrat göra en bröllopstårta till ett homosexuellt par, där hade han först tog emot beställningen efter att alla tre hade gått igenom hur den skulle se ut, men då Phillips frågade vem tårtan var för, så vägrade han baka den. Även här förlorade han i domstolen.

    Stackars Phillips har inte blivit förföljd, han beslöt att stämma staten Colorado, och har på så vis hållit upp denna "förföljelse". Den som bad honom göra en kaka med marijuana och satan, var juristen som på det viset ordnade bevismaterial för åtalet.

    Att göra en blå-röd kaka, vars budskap man inte känner till, är inte att skapa konst, att utnyttja sin konstnärliga frihet. Det har också slagits fast i domstol. Att läsa brett, och låta bli förlita sig enbart på The Narrow Federalist, hjälper om man vill veta vad som skett på riktigt. Men det vi ju inte Kristian, vars agenda är att med lögner upprätthålla denna unkna attityd gentemot en minoritet. Detta inlägg är inte skriven "av kärlek till hbtq", utan för att förstärka den negativa attityden mot dem.

    När en lem lider, lider hela kroppen. Men tydligen är det önskvärt att orsaka lidande för minoritets-lemmar...

    SvaraRadera
  2. När man läser Faktalobbys inlägg, får man uppfattningen att han helt saknar en viktig ingrediens för förståelsen av både händelser och texter.

    Faktalobby kan hänvisa till fakta och ge oss kommentarer och citat, som väl i och för sig är riktiga. Men, som i ovanstående, sammanställningen och tillämpningen är alltid mekanisk och känslolös. Och därför kommer de ofta att bevisa motsatsen till det han så gärna ville få sagt.

    En blåröd tårta är blå och röd, ja, visst är det så. Men i människornas värld ser vi också till avsikter och syften och det är de som drabbar oss hårdast.

    För en kännande människa är det självklart att inte ställa sig till förfogande för främmande och perversa ändamål. Och de allra flesta begriper en sådan hållning och anser den riktig och berömvärd.

    Ondskan och våldet i vår värld bedrivs med redskap gjorda av samma grundämnen som står till förfogande för de goda gärningarna. Men på något plan begriper Faktalobby inte skillnaden mellan dessa. Och hans hån är därför också tomt och märkligt missriktat.

    SvaraRadera
  3. Det ser ju ut i Scardiniafallet
    som om Phillips
    mycket väl kände till
    budskapet
    med tårtan i motsats
    till vad domstolen hävdar.
    I det här fallet
    behövdes inga ytterligare konstnärliga
    utsmyckningar
    för Phillips.
    Han ville inte delta i ett firande av ett könsbyte.
    Det är han som bakar tårtan.
    Vad man väl kan säga om honom är väl att han ej lätt kan köpas för pengar vilket tillhör det ovanliga.

    Hans Ånäs

    SvaraRadera
  4. Nu sitter då två pinnar i svenskösterbotten, som inte läst ett ord om ett domstolsutdrag, och börjar med obefintlig framgång skjuta budbäraren och tillskansa mig åsikter. Det vet ni väl att kallas för retoriska misset halmdockan?

    Bra ni "vet" vad som hände där i Colorado, vad alla tänkte "på riktigt", då det inte framgång i rättegången, där insatta jurister och åklagare var på plats.

    Ånäs, läs nu helst nånting innan du börjar påstå saker och ting, du gör bara bort dig med att hävda någonting sånt som ingen annan media i USA påstår.

    Anonym, du säger att citaten jag ger är riktiga, och resten du skriver är helt och hållet dina egna idéer, som inte förankras i nånting. Jag har flera gånger frågat vad ni alla klassar under termen "pervers", själv tycker jag att det är synnerligen perverst att lägga sig i andras sexualitet. Skulle jag börja, på min arbetsplats, lägga mig i, fråga, undra och påstå om mina kollegors sexliv, skulle jag mycket snabbt bli kallad för pervers. Om ni är osäkra om så skulle ske, så pröva för all del. Då ni kommit till en slutsats om att det kanske inte är särskilt vanligt att börja ha åsikter om andras sexualitet, då ska ni fråga er varför ni håller på med det här? Tror ni faktiskt att ni inte ses som pervon som tänker, skriver och för låda så mycket som ni gör om andras sex?

    SvaraRadera
  5. Faktalobby, det jag påtalade var din brännvinsadvokatyr som liknar den aktuella i USA. Rättssystemet är där ofta inte ute för att producera rättvisa, för att använda en populär rättssociologisk metafor, utan man utnyttjar domstolarna till att väcka uppmärksamhet, skapa opinion och därmed också trakassera många av de berörda.

    Visst kan man finna en mängd faktauppgifter på nätet nuförtiden men kvantiteten ersätter aldrig kvalitet. Antalet referenser och angrepp på motståndaren kan inte skyla över själva saken: att vi här har en man som utsätts för fortgående provokationer för sin kristna övertygelses skull. Det är en ond sak. Den bör fördömas.

    Och det är du som ständigt kretsar kring detta med andras könsliv. Det är inte heller det som saken gäller utan frågan är vad denna sammanblandning av manligt och kvinnligt, utplånandet av gudagivna skillnader och motsatser har för konsekvenser i stort. Det är nöd och förvirring, ångest och depressioner hos de svaga individer som drabbas. De starka orkar - för en tid - hånflina, flabba och vältra sig i pornografin samtidigt som de hävdar att deras "frigjorda" attityd är sund och hälsosam.

    Man underminerar hela mänsklighetens själsliga hälsa. Och bland de folk och kulturer - majoriteten av världens befolkning - där detta angrepp på naturlig moral och etik blivit outhärdligt, kommer reaktionen. I sig är det sunt att den kommer men den tar sig med nödvändighet uttryck i våldsdåd av olika slag och mycket lidande.

    SvaraRadera
  6. MIN brännvinsadvokatyr?? Det enda jag gjort var att visa att det finns officiella dokument om rättegången, och som står i strid med det du Anonym fantiserar. Men visst är det bra att du får fantisera, det är ingen som hindrar dig.

    Kvalitet och kvantitet om fakta, jo, men du har varkendera. Kanske bra att börja helst med det ena?

    Är det JAG som skriver inläggen? Jag trodde bestämt det var Kristian som skrivit dessa flera hundra inläggen. Men det var ett klent försök från din sida att undvika svara på vad du tycker är perverst, om du på din arbetsplats eller var ditt sammanhang nu finns, frågar om andras sexualitet. Det borde klarna för dig, att det du inte kan fråga moster, granne och kollega om sexliv, är inte mycket bättre att göra det här heller. Då du nu fantiserar om depressioner, hittar du på denna "fakta" eller var tar du den? Länka gärna, så diskuterar vi. Så länge du bara radar upp en massa smörja, som inte finner motsvarighet i verkligheten, är det ingen vits att argumentera.

    SvaraRadera
  7. Bästa Faktalobby, jag vet inte om den oförmåga du visar att förstå mina svar beror på genuina missförstånd eller om du av någon anledning bara vill driva med dem som här skriver och kommenterar. Kanske båda?

    Det hjälps inte, man blir svart om man ger sig in i slagsmål med sotaren, oberoende av vem som vinner.

    Jag har inte uttalat mig om det aktuella fallet utan om det amerikanska rättssystemet med dess egenartade blandning av gammal brittisk "laglöshet" och tron på att man själv skapar rätten genom att låta den utkristalliseras i en korseld av stämningar och motstämningar, åtal, juryomröstningar och domslut.

    Några utomstående källor hänvisar jag därför inte till, också av flera andra skäl. Bland miljarder människor hittar man alla slags åsikter företrädda, om man ger sig till att leta. Och det förutsätter i sin tur att man avdelar tid och krafter för den saken. Vidare är det inte hälsosamt eller nyttigt att konsumera de färdigtuggade åsikter som i första hand bjuds ut åt oss på nätet.

    Så jag har inget som helst intresse av att ta del av några rättegångsprotokoll och tänker inte heller göra det. Det är själva saken eller kärnan jag är ute efter: att det missbruk av rättssystemet som det egenartade amerikanska rättssystemet möjliggör, lämpar sig perfekt för de "tolerantas" klappjakt på kristna. Vårt system är annorlunda men riksåklagaren har i egen hög person demonstrerat att man åtminstone kan försöka tvinga in det i samma modell. Montesquieus maktfördelningslära är inte som sådan lagfäst hos oss men den ligger till grund för hur systemet är uppbyggt. Den läran är inte heller den enda tänkbara men den har hittills skyddat oss för många försök att göra rätten synonym med det politiskt opportuna.

    SvaraRadera
  8. Du påstår mycket, men det finns vare sig kött eller skinn på benen, men som jag sa, åsikter får man ha.

    Skriver du en massa snömos för att slippa svara på det jag frågade efter, om du tycker det perverst eller inte att lägga sig i andras sexliv? För min del pratar jag om mitt och fruns sexliv enbart med frun. Vill du nu prata om vad du tänker är perverst i andras sexliv? Eller vill du prata om ditt eget? Tror inte så många vill höra, eftersom det är en högst personlig sak. Därför låter nästan alla människor bli att fundera på andras sexliv. Något du kunde prova på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det då faktalobby inte perverst att som olika organisationer gå in i skolorna och sexualisera dem på latensstadiet. Redan på skolgårdar a sprids ju nog sexuellt styggelse prat ganska tidigt så det bevisar att barnen inte alltid varit skyddade. Men värre är det när någon kommer och sexualiserar på lektionstid. Ulrik

      Radera
    2. I skolor frågar man inte efter eller lägger sig i barnens sexuella utveckling, till skillnad från mångfalden som agiterar på denna blogg. I skolor berättar man vad som är vanligt och att barn, som kanske kommer att känna sig annorlunda, vet på förhand att man är helt ok. I skolan berättar man också att sexualitet är någonting privat som ingen annan har nånting med att göra. Kunde passa bra för ovanstående herrar att ta lärdom.

      Men om ulrik "vet" vad det är för sexuell styggelse på skolgårdar, så är det i sig rätt alarmerande. Rör du dig på skolgårdar för att kolla upp sånt? Eller hittar du bara på lite sanningar?

      Radera
    3. Är du lite barnslig. Jag minns väl från min egen skoltid. Tack för antydningen. Din ondska är slug. Ulrik

      Radera
    4. Dessutom fanns det på2010- talet många alarmerande artiklar om hurudant material man kollade på telefonerna just på skolgårdarna. Ulrik

      Radera
    5. Under din egen skoltid, skulle det ha känts trevligt att gamla gubbar skulle ha intresserat sig för din sexualitet?

      Nej, jag är inte barnslig, jag är bara insatt i skolvärlden. Det är inte du, så kom inte och påstå någonting du rycker ur ärmen. Men ta för all del fram ens en artikel, men det är ju så på den här bloggen, att den som börjat hitta på sanningar, blir aldrig emotsagd av såna, som inte vågar ifrågasätta.

      Men det är tydligen lätt att vara ett pervo så länge man kan gömma sig bakom religionen, fråga fast vilken katolsk präst som helst.

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. "I skolor frågar man inte efter eller lägger sig i barnens sexuella utveckling"

      Det var den grövsta lögnen från dig på länge, och det säger inte lite. Saken är den att det är PRECIS vad man gör idag. Påverkan från hbtq-lobbyn i skolan är massiv idag.

      Radera
    7. Kristian, du vet ju inte vad du pratar om. Oberoende hur man frågar dig om var du tar din "fakta" ifrån, avslöjar du bara att du inte vet nånting. Alls.

      Radera
    8. Förvirringslobbyn 14 oktober 2023 kl. 11:04, letade snabbt fram bevis för något du påstår inte existerar, https://seta.fi/sateenkaaritieto/ammattilaisille/opetusala/kouluvierailut-ja-materiaalia-nuorille/ , https://www.rfsu.se/sex-och-relationer/for-pedagoger-och-yrkesverksamma/rfsu-material/

      Radera
    9. Du "letade snabbt", då du inte känner till nånting. Varför skriver du så här klantigt och avslöjar att du inte vet nånting?

      "Bevisen" du hittade snabbt, är ett erbjudande att beställa föreläsningar enligt det bifogade materialet på sidan. Är det här det du kallar "massiv påverkan"? Det är en föreläsning om var och ens rättigheter, om att det är trakasserier då andra ska lägga sig i, till skillnad från fundamentalistpervon som har åsikter om ungas sexualitetet och vill säga sin åsikt om hur andra ska ha det.

      Om det Kristian stör dig så mycket att någon lägger sig i, som SETA, så visa då exempel själv och lägg av med ditt tragiska propaganda. Men du ser väl inte bjälken i ditt eget öga?

      Radera
    10. Förvirringslobbyn, spelar du dum eller är du dum på riktigt ?
      Det har skrivits spaltmetrar om vad Seta och RFSU under årens lopp spridit för perversioner, bl.a just i skolor !

      Radera
    11. Då du inte har fakta, så måste du ju förstås skriva om mig istället, eller hur? Det är så himla patetiskt att hela fundamentalistbunten som häckar här, har inte nånting annat att komma med, allra minst riktig fakta, så måste ni bara inleda med att förringa.

      Jo, det har skrivits hur mycket som helst om ämnet, på denna blogg, men utan förankring till realiteten. Fortsättningsvis är det mest perversa att främmande gubbar ska ha åsikt om ungas sexualitet.

      Radera
    12. Det var ju det som sades om seta och motsvarande rörelser som skulle få upp dina ögon för vilket perversio system du själv tjänar.

      Radera
    13. Inser du inte själv att du inte har nånting att komma med, förutom dina attityder? Vad du inbillar och dagdrömmer om, finns inte.

      Radera
    14. Förvirringslobbyn, inse nu äntligen att du här avslöjar ditt rätta jag, ngt som ingen har ngn som helst orsak att tro på !

      Radera
    15. Mitt rätta jag borde inte ha varit en överraskning för nån. Däremot är det lite svårt att tro på dig, som istället för att bjuda på reell fakta och hänvisningar, slänger bara in dina egna unkna attityder. Då du inte har fakta, och märker det, så försöker du svartmåla mig. Det är också underligt, för att jag skulle ju hjälpa dig att bli betrodd om du skulle styrka dina påståenden, men nu valde du istället ett retoriskt misstag, ad hominem. Med andra ord avslöjar du att du har inte fakta överhuvudtaget.

      Radera
    16. Anonym. Det går helt enkelt inte att diskutera med denne förvirringslobby. Inget man någonsin säger går hem. Vad detta beror på kan man bara spekulera i, så jag säger inget mera.

      Radera
    17. Det kan vara svårt att diskutera med mig, jag frågar ju efter källor, något som Kristian aldrig kan leverera, och då kan det kännas obehagligt att offentligt bekänna nederlag.

      Hur gick det här ovan, då du inte kunde diskutera med mig? Jag diskuterade inte ens med dig, utan du kom med lösa påståenden, som du inte ens kunde försvara. Om du påstår om "massiv påverkan", så ge nu några siffror eller artiklar, eller nånting som påvisar att det du säger inte är lögn. Nu bara kastar du ut att solen är blå, och vattnet är torrt, och känner dig förnärmad då jag inte tror på det du säger utan att du har någonting som styrker det du påstår. Jag är inte så enkel, godtrogen och lättlurad som du tror.

      Varje gång du som vuxen kommer med en nedvärderande kommentar om en annan som människa, berättar det ingenting om människan du riktar kommentaren till, utan om dig, vilken inställning du har till andra människor. Och du har nog inte fattat dubbla kärleksbudet överhuvudtaget.

      Radera
    18. Ja, det är närmast omöjligt att diskutera med någon som ropar efter källor, och när sådana ges låtsas som att sådan inte har getts.

      Radera
    19. Källor är sanning, Kristian, och det du skrivit om Phillips stämmer inte överens med källor som finns på nätet. En skribent på The Federalist är ingen källa, bara en åsikt. Om det känns svårt att diskutera om sanning, så ska man kanske läsa källorna först. Eller undvika diskutera. Fast, det är ju precis vad du gör, undviker...

      Radera
    20. Förvirringslobbyn, du efterlyser källor, här ska du få två till. https://samnytt.se/malmo-bjuder-tvaaringar-pa-normkritisk-film-i-cinema-queer och https://vi-tillsammans.nu/fakta-sv/typ-sv/notis-sv/skolverket-bagatelliserar-sexualisering/ "Källor är sanning" som du själv skrev ! Och de finns på nätet som tydligen är ngn sorts garanti för att det skulle vara rätt ?

      Radera
    21. Anonym, jag efterlyste källor som indikerar en "massiv påverkan", och varkendera av dina hänvisningar ger en minsta antydan. Men låt oss titta på källorna du kommer med.

      Så här står det på den fotograferade programaffischen:

      "Cinema Queer
      I Sagogrottan visas kortfilmer för barn från 2 år.
      Kortfilmerna handlar om tillhörighet, vänskap och att våga vara sig själv. Följ med på äventyr bland lamm som inte kan säga bä och zebror som inte hittar rätt mönster.
      Välkomna!"

      Tycker du att det påverkar barns sexualitet på något vis? På ett "massivt" sätt? Motivera gärna hur du tänker där.

      Den andra länken är osanning, och en korrigering ges av Skolverket, det finns en länk till svaret. Medborgarinitiativet Vi vet inte vad de skriver om, och samma gäller ju skaran här också. Det är ju lätt att kolla upp att medborgarinitiativet Vi har fel. Sanningen, källan, är läroplanen som den står skriven, inte som Martin Lantz försöker inbilla sig.

      "Skolan har ett ansvar för att eleverna återkommande under skolgången får möta frågor som rör sexualitet, samtycke och relationer. Utbildningen ska därigenom främja alla elevers hälsa och välbefinnande samt stärka deras förutsättningar att göra medvetna och självständiga val. Skolan ska bidra till att eleverna utvecklar förståelse för egna och andras rättigheter och förmedla betydelsen av att sexualitet och relationer präglas av samtycke. I utbildningen ska maktstrukturer kopplade till kön och hedersrelaterat våld och förtryck kritiskt granskas. Eleverna ska även ges möjlighet att utveckla ett kritiskt förhållningssätt till hur relationer och sexualitet framställs i olika medier och sammanhang, bland annat i pornografi."

      Trots dessa bindande styrdokument, fortsätter idiotin med att Lantz påstår att "porr ska in i förskolan" utan några som helst referenser. Måste ju säga att alla lampor är ju inte tända då man håller på och skriver dylik smörja.

      "Maktstrukturer kopplade till kön" är just fundamentalistgubbar som har bestämt sig lägga i andras sexuella utveckling, men det är så pervon beter sig, och undervisningen ska kritiskt lära barnen ta avstånd från dylikt.

      Radera
    22. Förvirringslobbyn. Det mesta som hittas på nätet är sådant som har tolkats, alltså inga förstahandskällor. Du underkänner The Federalist på denna grund, men sedan tillämpar du inte samma kriterier för vänstermedia.

      Radera
    23. Nu medger du Kristian att du läser tolkningar, där The Federalist hör till de mer extrema, och dessutom är du ofta inne på kolumner. Jag har däremot gång på gång refererat till just ursprungskällor, bla domstolsutsagor, och även i inlägget ovan har jag gått till den fotograferade affischen istället för att referera någon som tolkar in egna attityder.

      Om du beskyller mig för att inte tillämpa kriterier på vänstermedia, då beskyller du dig själv. Jag läser däremot alltid många olika källor, jämför dessa källor, och om en handfull kommer med samma information, och om de inte refererar varandra, så är det tämligen säkra och godtagbara källor.

      Men du får väldigt gärna Kristian, få fast mig för att referera till "vänstervridna källor" som kan omkullkastas av andra källor.

      Hur var det nu då, Kristian, var har du dina källor som säger att påverkan är "massiv"? Vidare, hur mycket pornografi anser du det vara om en film handlar om ett får som inte kan säga bä?

      Radera
    24. Och igen, då fakta talar emot anonym och Kristian, och då den mänskliga funktion saknas, som att medge att man kunde ha fel, försvann bägge två under en sten och väntar på att allt ska glömmas.

      Denna "massiva påverkan" var då i själva verket obefintlig påverkan genom en film som berättar om får som inte kan säga bä.
      I fallet Phillips var det inte "hbtq-aktivister" utan juristen.

      Nåväl, vi lämnar och väntar på nya fantastiska projektioner...

      Radera