onsdag 16 oktober 2024

Paniken sprider sig

Som vi alla visste skulle ske håller nu Kamala Harris medvind som hon fick genom sin sena kampanjstart på att avta betydligt. Detta gör att paniken sprider sig bland demokraterna i USA - och bland vänsterliberalerna i resten av västvärlden. Såväl Aftonbladet som Iltalehti (av de medier jag regelbundet följer) har de senaste dagarna publicerat artiklar i vilka de konstaterat faktum. Alltså att Trump kommer att vinna valet med ganska klar marginal. Iltalehtis uppgifter talar för en seger för Trump med elektorsrösterna 296 - 242. 

Det att Harris kandidatur nu seglar i kraftig motvind gör att paniken, för att inte tala om desperationen, håller på att sprida sig bland de som har skrämt upp sig själv och andra genom att fantisera om hur hemsk en andra Trump-period som president kommer att bli. Detta trots att den första var bra både för USA och för världen i stort. När desperationen ökar kommer också de desperata åtgärderna att försöka stoppa Trump givetvis att öka i intensitet. Den stora risken är förstås att de våldsbenägna vänsterextremisterna (som helt tydligt är mycket farligare än höger-dito) kommer att försöka med ytterligare mordförsök på Trump. Ett tredje mordförsök stoppades som bekant häromdagen i sista stund.  

Smutskastningskampanjerna kommer också att tillta i kraft. Det är förstås ingen som helst slump att filmen "The Apprentice" har premiär nu i oktober, liksom Bob Woodwards bok "War". Det handlar förstås om att maximera intäkterna medan intresset för politik är som störst, men även om att få in så många smockor som möjligt mot Trump. Attackerna mot vicepresidentkandidaten J.D.Vance kommer troligtvis också att intensifieras. Även där kommer knappast några medel att skys och inga lögner att sparas. Vi kommer förstås ihåg den fruktansvärda lögnkampanjen demokraterna orkestrerade mot Brett Kavanaugh inför konfirmeringen av hans plats i USA:s högsta domstol. 

Det senaste på denna linje är en brett uppslagen artikel i NYT där Trump beskylls för planer att idka politisk förföljelse genom att åtala sina politiska motståndare om och när han blir president. Detta baserat (endast) på ett uttalande om att han kommer att se till att de som bryter mot federala vallagar kommer att åtalas. 

Det som gör detta närmast komiskt är dels det faktum att inga (politiskt motiverade) åtal mot politiska motståndare väcktes under Trumps första fyra år på presidentposten och dels, och framför allt, för att just detta är vad demokraterna har hållit på med de senaste fyra åren. Antalet politiskt motiverade åtal mot Trump är nu så många att ingen längre klarar av att hålla räkningen. 

Som sagt, desperationen når ständigt nya nivåer. Frågan är hur länge demokraterna kan vänta med att genomföra sin (första) statskupp och sparka ut Biden ur Vita huset för att försöka ge Harris kampanj ett sista lyft?     

15 kommentarer:

  1. Största hotet mot demokratin i USA är de sionistiska väckelsrörelserna, de fanatiska MAGA-arbetarna och såklart Trump själv, som de facto borde sitta i fängelse eller alternativt ett mentalsjukhus.

    SvaraRadera
  2. Förstår de som känner desperation. 4 år med den orangea mannen och hans entourage är inget man önskar ens åt ett fiendeland. Se dokumentären The Steal (2024) för att få lite grepp om galenskapen i Trump och hans gäng.
    https://m.imdb.com/title/tt33336815/
    Flera republikanska tjänstemän intervjuas och berättar om hur Trump försökte manipulera valresultatet.

    Det är talande att så många av Trumps tidigare medarbetare är de som varnar för att ha honom vid makten. https://apnews.com/article/former-trump-officials-criticize-2024-e202861911ab37cadfcf058b5b163fb9

    SvaraRadera
  3. Ingen kan konstatera faktum en månad innan valet, allra minst vadslagningsbyrån Accuscore, som specialiserat sig på sport. Ja, det är Accuscore som Kristian refererar till via artiklarna i Aftonbladet och Iltalehti.

    Nu hänvisar Kristian till artiklen i NYT, som han givetvis inte kan läsa, eftersom den finns bakom en betalmur. Istället kablar han ut den smörja från Trumps lögnbyrå The Federalist, som skriver det som Kristian påstår här. Hur var det nu igen, Kristian, var finns andra högerkällor? Eller är det bara The Federalist som du skummar igenom?

    Den ende desperata här är Trump, som vet att republikaner meddelat att de övervägt rösta på Harris.
    https://www.cbsnews.com/news/republicans-endorsing-kamala-harris-2024/

    SvaraRadera
  4. I bästa (alltså sämsta) amerikanska stil inför vilket betydande val som helst sprider båda sidor i den aktuella valrörelsen lögner, halvsanningar och ur motpartens synvinkel obekväma hela sanningar med all den effektivitet ett väloljat amerikanskt maskineri kan prestera. Avhoppande demokrater respektive republikaner lyfts fram i rampljuset som exempel för andra och som varning för de oomvända.

    Och naturligtvis är det MEDIA enligt kristiannymansk retorik som står för lögnerna, om de sedan kommer från vänster eller höger avgörs av läsarens eller referentens eget perspektiv, men objektivt sett består den ena sidan verkligen inte av idel rena änglar. Det är elakt spel, och det kan amerikanerna tyvärr inte undvika, de har fått enögdheten och rätten att hata de annorlunda med modersmjölken. Propagandaglasen skvimpar i all upphetsning även här hos oss, det blir spill lite här och där, och den amerikanska mentaliteten börjar göra sig påmind även på den här sidan om Pölen.

    Säger ni att Trump kommer att vinna valet? Om så sker kommer ingen i Kreml att vara trumpen!

    Alfred

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ifall putins åsikt är kremls dito så är det irrelevant för dem vem som är president i usa troligen mot det sanna bakgrunden att s-gruppen oavsett agerar kapellmästare och har båda kandidaternas godkännande.båda kandidaterna inom frimurarrörelsen;ena sas.hörande till vänsterfalang andra till högerfalang.

      Radera
    2. korr.till ovan kl.17:14 "och har båda kandidaternas godkännande" skall vara ...och båda kandidaterna har s-gruppens godkännande.

      Radera
    3. Anonym som skaldar om s- gruppen. Nu klarnar det lite om du skulle skriva frimurarna och ' den nya världsordningen" dess moral skonar inte Kristi Sanna ( Bibel-) bekännare... ulrik

      Radera
  5. https://www.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/823419

    "Det senaste exemplet på hur urspårad en Trump-tillställning kan bli fick vi på måndagskvällen USA-tid. Trump skulle svara på frågor i Pennsylvania. Tillställningen hade knappt kommit igång ordentlig då man fick avbryta en stund. Två personer i i publiken fick bäras ut efter en sjukdomsattack.

    Efter det lilla avbrottet gick de resterande 39 minutrarna åt till att Trump bad sina medarbetare spela det ena musikstycket efter det andra i lokalens högtalarsystem, medan han själv emellanåt tog små danssteg på scenen."

    SvaraRadera
    Svar
    1. Antar att det inte hade tagit särskilt länge förrän Kristian hade lagt ut ett inlägg om det hade varit Biden som gjort detsamma - tror ni det kommer något inlägg denna gång?

      Radera
    2. Värst vad amerika och usa är intressant. Ska ni ha hjälp med något i detta ogästvänliga land?

      Radera
    3. Det är intressant då valet lär påverka både handelsrelationer och försvarspolitik. Vad frågan syftar på förstår jag inte riktigt?

      Radera
    4. 14.36 och 16.21. Kolla källan. Den är känd för att vinkla alla USA-nyheter.

      Radera
    5. Jag har inte tillgång till tidningen, men det var ju en tillställning som filmades så det är bara att kolla inspelningen själv om inte ÖTs återgivning ses trovärdig

      Radera
    6. Anonym 21:39
      https://m.youtube.com/watch?v=PIZZ-dvkYyA

      Bonus ezzpezially för you:
      https://m.youtube.com/watch?v=KALdk3PwdqQ

      Helt väck nu kan man lugnt konstatera.

      Radera
    7. Svara eller ny kommentar, det är frågan... Antar att du Kristian inte lyssnar på radion sena kvällar liksom jag gör då den är mitt enda sällskap... Svenska Yle sänder många underliga program bl.a detta den 16/10, https://arenan.yle.fi/poddar/guide?t=2024-10-16 från 22:15 och även det därpå följande programmet från 23:27 framåt ,https://arenan.yle.fi/poddar/guide?t=2024-10-16 Du kan säkert göra ngt nytt inlägg med tanke på vad Svenska Yle "levererar"... ?

      Radera