onsdag 2 oktober 2024

Oktoberöverraskningen

Det är nu bara drygt en månad kvar till det amerikanska presidentvalet. De senaste valen (egentligen allt sedan valet 1980) har det alltid dykt upp en så kallad "October surprise" som i mindre eller större utsträckning har påverkat utgången av valet. År 2016 handlade det om Hillary Clintons e-post, och den gången kan oktoberöverraskningen mycket väl ha avgjort valet till Trumps fördel. Vid senaste val handlade det om Hunter Bidens laptop, men tyvärr satte mainstreammedia locket på denna överraskning, något som med stor sannolikhet avgjorde valet till Bidens fördel. Senare har det visat sig att media gjorde fel här och att nyheten inte var någon "fake news". 

Så, vad kan tänkas ske inför detta val? Experter har spekulerat och konstaterat att det knappast finns så mycket mera skit att gräva fram om Trump. Till äventyrs kunde något hittas om republikanska kandidater till senaten eller kongressen som Trump har uttalat stöd för, men frågan är hur stor betydelse en sådan sak ändå kunde tänkas få. När det gäller Harris kan det mycket väl finnas något i hennes garderob som kunde få viss betydelse, snarast då från hennes tid som åklagare i Kalifornien. Det återstår att se vad Trumps gäng kan tänkas ha grävt fram. 

Mer troligt är ändå att oktoberöverraskningen denna gång handlar om vad som händer i Ukraina och/eller i Israel och hur de två kandidaterna lyckas spinna detta till sin fördel. Det går förstås inte heller att utesluta ytterligare mordförsök på Trump och vilken betydelse något sådant kunde tänkas få. Det har den senaste tiden visat sig att det är främst vänsterliberaler som ägnar sig åt sådant, varför Harris torde gå en aning säkrare. Men ett mordförsök på henne kan givetvis inte heller uteslutas så eldfängd som situationen i USA ändå är just nu. Förhoppningsvis sker ändå inga fler mordförsök i denna valrörelse.

En sak som inte kan uteslutas är att Biden pressas att att åberopa det 25. tillägget och avgår som president till förmån för Harris en tid före valet. Detta skulle innebära att hon skulle gå till val som sittande president, något som helt klart skulle förbättra hennes chanser. Framför allt skulle hela ståhejet kring maktöverlåtandet ge henne enormt mycket mediaexponering, något hon helt klart skulle behöva. Det kan som sagt inte uteslutas att demokraterna blir så desperata att de anser sig tvingas ta till detta extrema drag. Det skulle i så fall vara en verklig Oktober surprise! 

Om detta sker ska du komma ihåg var du läste om det först!

 

27 kommentarer:

  1. Läste om detta i helt vanlig media (DN?) för ca en månad sedan. Seuraava...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:24. Jag googlade detta innan jag skrev texten, och det fanns förstås en del spekulationer i somras på vissa håll om att Biden kanske kunde avgå till förmån för Harris. Men inte om att han skulle göra det strax före valet för att förbättra hennes chanser. Men det är klart, det är sällsynt att man är först med något så givetvis kan det vara som du säger.

      Radera
    2. Tänk vad fel vi haft som tror att Kristian har tänkt till själv. För det mesta är det ju bara Federalists propaganda som kommer översatt till svenska, men nu verkar mainstream duga så pass bra att det säljs som helt egna sanningar. Men jo, vi ska komma ihåg var det fanns först.

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Du har helt klart problem. Försök tagga ner lite och släppa ditt hat. Du skulle garanterat må bättre då.

      Radera
  2. "Experter har spekulerat och konstaterat att det knappast finns så mycket mera skit att gräva fram om Trump"

    surprice, surprice hälsningar, Jack Smith

    Ska nog bli skönt att bli kvitt lögnaren Trump efter dessa val.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 06:46. Jag har en känsla att det där mest är samma gamla saker som lyfts fram igen. Beskyllningarna om vad Trump gjorde (eller inte gjorde) 6/1 har cirkulerat så många varv i pressen att detta knappast gör till eller från. Men det är förstås värt ett försök, tycks demokraterna anse.

      Radera
    2. “Demokraterna anser”. Du tycker alltså inte det skall vara diskvalificerande att försöka sig sig på en kupp och instifta sig själv som president, tvärtemot valresultat och folkets vilja?

      Tur nog omfattades Trumps förra administration ändå till vissa delar av personer med integritet nog att göra rätt och följa lagen, vilket hindrade detta kuppförsök. I en eventuell Trump-adminstration nr 2 kan man med fog anta att dylika inte kommer att ingå.

      Men demokrati är tydligen ett pris vissa är beredda att betala och offra, så länge de får fortsätta sprida sitt hat gentemot icke-vita, icke-hetero, icke-kristna osv.

      Radera
    3. Anonym har svalt medias lögner med hull och hår.

      Radera
    4. Vilka är dessa lögner?

      Radera
    5. Jag kan inte nämna dem alla men fortsätt du bara i din barnatro gällande msm och ta kallduschen med en gång sen det framkommer att även du hamnar och inse det obehagliga faktumet att du blivit blåst och bedragen av s-gruppen och du får revidera mycket av vad lärts ut åt dig i olika sammanhang.Detta själfallet,att komma till insikt,under förutsättning att finns någon möjlighet till tillbakablick eftersom s-gruppen är beredd att gå hur långt som helst för att försvara sin krackelerande hegemoni och därmed alla lögner och bedrägerier som tog fart 1776 och accelererat synbart,för den som har intakta sinnen,fr.o.m.början av 2020.

      Radera
    6. Anonym 18:28. Du skulle må bra av att bekanta dig med tidslinjen för vad som egentligen hände 6/1. Anonym 21:27 har helt rätt i det att du tycks ha gått på medias/demokraternas lögner.

      Vad du sedan avser med det sista du skriver är helt obegripligt. För det första: Vem riktar du detta till?

      Radera
    7. År 1776 ingick khazaar-juden rotschild förbund med weisshaupt,kommunismens fader och grundare av jesuitorden,vilken i rang över den hos oss mera förekommande frimurarorden, och vatikanen.Intressant nog har judarna blivit det utlovade folket fr.o.m.1776-års bibelöversättning och det har minsann satt sina spår i världshistorien och gör det fortsättningsvis.Hoppeligen blir saker och ting reviderade i den historieskrivning som lärts ut åt oss i olika studiesammanhang sedan röken lagt sig i de av s-gruppen,igen en gång,startade väpnade konflikterna.

      Radera
    8. Donald Trumps presidentperiod var enligt MAGA-republikanerna den mest framgångsrika presidentperioden någonsin. Donald Trump var populärast i valet och fick flest röster (enligt MAGA-republikanerna). Varför är då inte Mike Pence vicepresidentkandidat denna gång då Donald Trump ställer upp igen - om allting var så pass perfekt, som de låter påskina att var fallet under Trump som president? Jag har en fundering/ett svar, som tangerar frågan ovan om att offra demokratin. Men varför tror ni själva att det denna gång är en annan vice presidentkandidat?

      Radera
    9. Anonym 11:14. Trump har visat sig vara bra på att skarva i. Men faktum är att 2017-20 var goda år jämfört med de senaste fyra åren. Både vad gäller ekonomin och framför allt hur det ser ut ute i världen. Vad gäller vicepresidentkandidaten så är det inget ovanligt att sådana byts ut. Det skar sig ordentligt mellan Trump och Pence, så därför är nu Vance med på röstsedeln. Jag tror själv att Pence nog skulle ha varit en bättre kandidat.

      Radera
    10. KN 8:25 "Skar sig ordentligt..." ja det kan man ju lugnt säga, Trumps supportrar hade för avsikt att hänga Pence. "Skar sig låer som ömsesidigt gnabb , inte där en får fly för sitt liv. Läs själv vad Pence sagt om Trump, läs vad Trumps tidigare medarbetare sagt om honom.

      Radera
    11. Hur ska Kristian kunna läsa det månntro, lär ju knappast finnas något om detta på The Federalist :D

      Radera
  3. Torde redan finnas "orsaker" hängande i luften så att biden ska kunna ge över stafettpinnen till kamala - utan några regelrätta val och finns icke tillräckligt "bra" orsaker går det ju att laga så det finns det gav ju den sk.pandemin prov på.

    SvaraRadera
  4. Lögnaren, bedragaren och korkade idioten Trump förlorar valet igen, kan inte ens förstå att en sån här amöba är uppställd och att det ens finns en enda kvinna som röstar på en pedofil och våldtäktsman som han. Harris blir en bra president!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte hur demokratisk s-gruppen är som bestämmer vem som är president för respektive västland.Är det harris tur nu eller är det trump är helt beroende på med vilken taktik de skall försöka hålla brics tillbaka o slav-us-dollarn som fortsatt världsvaluta.Oberoende av president förlorar de ändå slaget och vi med dem efter "våra" katastrofala val med spikarna i form av dca-avtal och natoanslutning!

      Radera
    2. Anonym 19:43. Men Harris i Vita huset står världen med största sannolikhet inför ett tredje världskrig. Om inte det kommer woke-ideologin hur som helst att ta över ytterligare och yttrande- och åsiktsfriheten i USA (och därefter i resten av västvärlden) att offras. Så om någon är ett hot mot demokratin så är det nog Harris.

      Sedan: Vad menar du med att använda ordet "pedofil"? Vet du något som ingen annan vet?

      Radera
    3. Kristian, handen på hjärtat. Vi har stått inför det så kallade tredje världskriget så länge nu ( och det är ändå helt i Herrens Herrens händer när det drabbar eller vi märker att det drabbar våra småskurna nejder fullpropoade av historia kantänka) så att din beskäftighet gällande yttrandefrihet och presidentens roll i usa börjar llåta lite som om du inte är riktigt klar över snarorna i stora stora yttre världen och hur finland som är fullt av gamlingar och invalider varav endast en del vill veta av Jesus och Bibel så länge det finns något att äta som inte är genomförgiftat av resterna från de stora bolagens bedrägerifester.. där har vi alla en sjukhusresa värre än att som du tro på Jesus o ch Förlåtelsen ty läs lite om demokratin och se hur folkväldet detsamma gjort styggelserna lovliga medan vi/ de kristna klagar först när de egna friheterna visar sig vara allmänna och med allmänna medel framdrivna till att spetsklotsifiera Kristi bekännare...ulrik

      Radera
  5. Hur menar du Kristian att yttrandefriheten och åsiktsfriheten offras? Vill gärna förstå, så det är en ärlig fråga :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:40. Vänsterliberalerna överlag kör ner yttrandefriheten överallt i västvärlden idag. Woke-ideologin (som Harris omfamnar) går långt ut på att tysta ner oliktänkare. Detta sker framför allt på de områden som berör hbtq. Detta ser nog alla som inte avsiktligt går in för att blunda. Detta nu helt kort.

      Radera
    2. Okej, jag hade för mig att det mer var extremhögern som ville tysta ner vad de kallar 'woke' i form av att förbjuda viss typ av litteratur i skolorna. Hur kör vänsterliberalerna ner yttrandefriheten?

      Radera
    3. Kristian, har du någonsin tänkt på vad woke betydde i politiska sammanhang förrän det blev ett dubbelmoralisternas skällsord i den nuvarande tiden där alla vill ha ett ord med i laget...ulrik

      Radera
    4. Anonym 5 oktober 2024 kl. 14:55, visst, detta går igen lite utanför ämnet men du kunde gärna titta på när Henrik Jönsson åter en gång sågar allt vad sossarna i Sverige håller på med ! https://www.youtube.com/watch?v=hDUC6W91G1k

      Radera
    5. Javisst, korruption är förkastligt, liksom även att köra över folkets vilja pga sina egna ideologiska principer. Och det är viktigt att alla slag av detta kommer fram i rampljuset, och där har en oberoende media en viktig roll i ett fungerande samhälle. Det bör dock understrykas att detta inte är ett fenomen som endast är avgränsat till socialdemokrater, det finns i alla partier och vi ska alla ha moral och ryggrad nog för att vägra godkänna detta även om det skulle råka vara i det egna partiet som det uppdagas.
      Men med det sagt, förstod inte ännu riktigt kopplingen till frågan om hur vänsterliberalerna kör ner yttrandefriheten?

      Radera