måndag 3 februari 2014

Att leka med elden



Som jag skrev för en tid sedan är Facebook inte bara en tidstjuv – rätt använd kan Fb också vara en god informationskälla. Denna gång hittade jag, när jag tjuvläste, en sida som varnar för farorna med Yoga. Jag gläder mig åt att det idag börjar finnas mera information om Yoga på nätet. Alltså sådan information som varnar för de faror som är förknippade med detta fenomen.

Det som är så försåtligt med Yogan är att den kommer i en förpackning som inte berättar vad det handlar om. Det finns helt enkelt ingen innehållsförteckning. Dagens västerländska människor inbillas att tro att det handlar om gymnastik och avslappning när det i själva verket är fråga om hinduism. De som luras in i Yogautövning vet inte att de leker med demoniska krafter som är oerhört skadliga. Läs gärna denna länk och se vilka följder Yogautövning kan få!

Att världens människor är totalt blinda för Yogans verkliga natur och dess faror är givetvis inget att förundra sig över. En människa som inte känner till den kristna tron och som har gått på lögnen att det som syns är det som finns blir ett lätt offer för dessa demoniska krafter. Men det extremt oroande i detta är att Yogan idag också sprids bland människor som borde förstå bättre. På vissa håll finns det krafter som försöker förena den kristna tron och Yogan i s.k. ”Kristen Yoga”. Att detta är något alldeles oerhört galet vet förstås alla som känner sin Herre och sin Bibel, men idag är detta tyvärr alltså inte alls så självklart för alla. Detta inte ens trots att ledande hinduer gör klart att det inte går att förena kristen tro med Yoga.

Att hålla på med Yoga är inget mindre än att leka med elden.  

Jag har tidigare skrivit om Yoga här och här!

22 kommentarer:

  1. Kristian att vi är motpoler tycks bekräftas i varje inlägg, jag är faktiskt en vän av Yogan, höll på några år med Ashtanga yoga men tyvärr gav min handled upp så jag hamnade att sluta men det var en positiv upplevelse som helhet.

    Och du har så rätt att det handlar om Hinduism i botten fastän Hinduismen är nog ganska långt borta när det gäller dehär Yoga passen som ordnas i olika gym.

    JAg har ingen erfarenhet av dom men jag tvivlar på att man t.ex börjar och avslutar yogan där med ett mantra.

    Jag skall ta upp två positiva saker som yogan införde i mitt liv och som fortfarande är med mig varje dag, det gäller Ahimsa (icke vålds princip). Återkommer till det på kvällen då jag har bättre tid.

    Inget "ont" som inte har något gott med sig.

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte det finns någon gymnastik- eller avslappningsform som är mer väldokumenterat nyttig för människan än yoga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Kolla länken! Psykoser mm är knappast nyttiga för människan... Men, det är förstås klart att alla inte får psykoser genast man börjar, men det är en farlig väg man ger sig in på när man börjar leka med dessa saker!

      Radera
    2. Kristian jag förstår din synpunkt och att det från den är syndigt att Yoga eftersom det i teorin är utövande av annan religion och på så sätt går emot första budordet.

      Så på så sätt har jag egentligen inget mer att tillägga eftersom oberoende av vad jag förklarar så kommer det inte att ändra på mitt första påstående.

      Och eftersom bibeln från din synpunkt är den yttersta sanningen så kommer ju inget jag säger att få dig att ändra en tum i frågan, vilket i sig bara bekräftar min hypotes om att det är färden som är det viktigaste inte målet, för om målet skulle vara målet så skulle min konversation med dig vara totalt onödig eftersom jag vet att du inte ändrar åsikt i fråga samt att jag vet värför du inte ändrar åsikt så då återstår ju bara själva resan med att försöka förklara åt dig värför Yogan inte är farligt utifrån min egen synpunkt.

      Radera
    3. En kort liten kommentar ännu förrän ja återkommer förhoppningsvis mera djupgående, först och främst tycker jag det är roligt att du återkommer till saker som du tagit upp tidigare eftersom dom är alltjämt relevanta och det får oss som inte nödvändigts följt med din blogg sedan 2011 att komma med i diskussionen.

      Några saker som man kan fundera på under dagen:

      - Hinduismen har lyckats väldigt bra med att sprida sitt "evangelium".
      - Värför vill västerländska kristna utöva Hinduism istället för Kristendom?
      -Veda texterna är äldre än GT, jag ingen Veda expert men det torde finnas saker som är nämda i Veda förrän de nämns i kristendomen, t.ex gällande moral, och målet är mer eller mindre samma, har kristendomen kopierat från Hinduismen?
      -Yoga KAN vara farligt, men för vem och värför?

      http://bibelfokus.se/yoga där finns en hel del ANTI-yoga "propaganda" som man kan bekanta sig med om man är intresserad

      Det positiva om Yogan tycker jag inte behöver någon länk eftersom varje person som prövat antagligen själv har märkt det positiva, dock passar inte Yoga åt alla, det finns säkert någon liknande ovetenskaplig sida som bibelfokus.se om Yogas positiva saker, betydligt fler än sidorna om det negativa vilket i sig bevisar var tyngdpunkter ligger idag.

      Radera
    4. Men kära nån. Det här är som att varna folk för att dricka vatten. För det är ju bevisat att man kan bli sjuk om man dricker uppemot 5 l/ dag. Eller att det är livsfarligt att läsa Bibeln för det är väldigt många som blivit helsnurriga och inga psykologer i världen kan få dem friska igen. Vanlig avslappningsyoga, som t.ex. arbiskurser erbjuder, är inte bara ofarligt, det är helnyttigt. Det handlar mest om andning och muskler, inget att skrämma upp folk över.

      Radera
    5. Anonym. Din blindhet för dessa frågor kan inte avgöra vad som är farligt och vad som inte är farligt. Det förstår du nog säkert själv också om du tänker efter lite. Som jag skrev på Markus blogg (adressen nedan) så är det farliga med Yogan inte i första hand att det är fråga om religionsutövning utan att vi intet ont anande västerlänningar, genom Yogan, umgås med andemakter vi inte förstår och på inget sätt kan kontrollera. Vi leker med en eld vi inte tror på och inte förstår oss på men som likväl är beredd att sluka alla som kommer i dess närhet.

      Radera
    6. Markus. några tillrättalägganden/försök till svar till det du skrev ovan.

      "Hinduismen har lyckats väldigt bra med att sprida sitt "evangelium".
      - Värför vill västerländska kristna utöva Hinduism istället för Kristendom?"

      Det är, som sagt, inte fråga om (när det gäller Yoga) att utöva hinduism. Vi tror att det är fråga om oskyldig gymnastik - som har blivit extremt hypad, dessutom. Men i de fall västerlänningar vänder den kristna tron ryggen till förmån för hinduismen handlar det nog snarast om att man inte känner till vad de olika religionerna handlar om. Man kände aldrig Kristus, helt enkelt.

      "målet är mer eller mindre samma". Du ger mig i din kommentar här ett mycket bra exempel på det jag skrev ovan. Dagens västerlänningar tror (helt felaktigt!) att alla religioner har samma mål, även om metoderna skiljer sig från varandra. Just när det gäller hinduismen blir det extra tydligt att så verkligen inte är fallet. Målet för en hindu är det fullkomliga utslocknandet. Att människans själ uppgår i Brahman och slutar att existera självständigt. Målet med Yogan är att tömma människan. Målet för en kristen är den fullkomliga gemenskapen med Gud. Inte så att människan utplånas, utan tvärtom så att människan blir en fullkomlig individ som kan umgås med sin Skapare. Målet med kristna fromhetsövningar är inte att bli tömd utan att bli fylld av Guds helige Ande. Ser du skillnaden? Det är fråga om två totalt motsatta mål!

      Sedan gällande moral och vad den kristna tron kan ha "kopierat" från hinduismen så finns det givetvis spår av Skaparens vilja i alla religioner i det att det är människor som har utvecklat dem. Så i hinduismen, så i Islam osv. Mera i vissa, mindre i andra. Detta visar inte att kristendomen på något sätt skull ha kopierat, utan bara det att människan har en gemensam Skapare som har satt ner sina lagar i människans sinne. (Även om hon har lyckats glömma och förvränga det mesta...) Sedan med Bibeln och den kristna tron fick vi den uppenbarelse av Skaparens vilja som han själv har gett oss. Oförfalskad och opåverkad av människans syndanatur.

      Radera
    7. Kan du Kristian förklara för mig hur det kommer sig att jag som faktiskt gått på yoga är den blinda men du som, får jag anta, aldrig ens prövat är den klarsynta experten? Speciellt som majoriteten av experterna är på yogans sida. Men om du på riktigt tror att främmande andemakter bara väntar på att sluka dig så kanske inget borde förvåna...

      Radera
    8. Anonym. Nu torgför du en av dagens populära missuppfattningar, nämligen den att alla måste ha satt ner fötterna i smörjan för att kunna veta att den är kladdig - och att ingen som inte har haft sina fötter i den kan veta något om hur smörjan är beskaffad. I detta fall är det faktiskt närmast tvärtom! När vi har med andemakter att göra blir blindheten faktiskt värre ju mera man umgås med dem. Tro det om du vill!

      Radera
  3. Lär dig bemästra elden.

    http://markusskeptikern.blogspot.fi/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här Markus vill jag säga, förrän jag predikar, jag uppskattar din attityd att vilja fredligt diskutera med Kristian.
      Jag utgår från Kyrkobibeln 1917 Första Mosebokens 4:de kapitel den 6:tte och sjunde versen och gör en evangelisk-tolkande parafras men jag tror att vi alla behöver få höra detta.
      `Jesus sade: Varför är ni så upprymda och varför vill ni träda i Guds Ställe och hantera krafter, åkalla och fraternisera med demoner som ni inte kan bemästra. Se på historien om Hitler han var helt fången i Österländska (ja, ojämlika,sic) tankesystem av bland annat hinduiskt ursprung och Ja ni har väl alla sett hans ögon och hört hans sataniskt arga röst och sett vad han ställt till med:`
      Hitler hade om han ens var döpt avfallit och gått på syndens och vredens väg , men tro NI på Guds Ord och Barmhärtighet och den ordning som Han har i Sitt Rike och de Lagar (universella) eller samvetslagen som är nedlagd i allt skapat och som skall gälla på Jorden fast den moderna avfälligheten försöker krossa allt Vad Helig och barmhärtig Himmelsk Lag och Nåd har gett oss på Jorden (det är den organiserade mänskligheten det också). Därför Skall vvvi alla veta. Det är gott med fred och barmhärtighet och vi skall be och arbeta för det ty efter nästa Krig har odjuret eller vilddjuret ännu mera krav som han vill ha uppfyllda medan han dödar och förför oss människor och gör oss till hänsynslösa männsikor som ska ha mer och mer av teknologisk och "andlig förnyelse" Må Gud vara vår själ Nådig. TY allt vad som är Skrivet i Bibeln drabbar men tack och lov enligt Herrens vilja och då finns det Nåd och Hopp så länge Nådens Tid varar.... Markus, detta var allmän predikan inte bara åt dig men jag tog fasta på det där att "hantera elden" vilket i sig ju är en universell visdom. Bäst att ha Jesus som Handledare när man tänder brasor...hi hi. skämt åsido+++!¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

      Radera
  4. Nu verkar det som om vi är ute å seglar igen. Vad är det för lögn, det som syns? Det är det som inte syns (fantasierna i religionerna) som är den största lögnen för hela mänskligheten.

    Det finns flera typer av människor, de som tror på vad som helst dom blir indoktrinerade i som barn. Då finns det dom som är skeptiska (redan från födseln), de som inte tar åt sej sagorna om tomtar och troll, sånt som inte syns.

    Det här med yoga har jag förstått är bra för stressade personer, och kunde vara bra för alla att utöva ifall man är intresserad. Inte finns det några demoner varken inom hinduismen eller yogautövarna.

    Hänvisar till allmän information och statistik. Ifall yoga utövandet skulle orsaka psykiska problem skulle vi nog se även det i nån typ av statistik. Har inte sett några rapporter på att hinduerna skull vara mer psykotiska än västerlänningar, jag skulle påstå att det är tvärtom..

    Om du är en religiös person som från förr tror på andeväsen, så luras du att tro på att det även finns andra andeväsen för andra religionsutövare (i detta fall yoga, hinduism). Det finns inga demoner, inte några andra än vad vi själva skapar i våra fantasier..

    Eflop



    SvaraRadera
    Svar
    1. Att förlita sig till det som syns är inte mer fakta än tro, bara för att man ser något (eller tror sig se) bevisar ingenting, människans sinnen är inte 100%.

      Man ser vad man vill se och man hör vad man vill höra, bra exempel på dethär är ju folk som ser Jesus figurer i molnen och på alla möjliga mönster här och där.

      Om jag har uppfattat Kristians tolkning av det hela så finns det inga andeväsen för andra religionsutövare utan det är isåfall Satan och hans demoner för om du skulle tro att det finns andeväsen för andra religioner så skulle det ju bekräfta att du inte bara tror på en gud vilket går emot första budordet.

      Radera
    2. Eflop. Du har bestämt dig för att det inte finns några demoner. Problemet är bara det att de inte bryr sig i vad vi människor bestämmer oss för i vår okunskap och blindhet. Tvärtom ger den hållning du företräder dem bara mera spelutrymme. Något vi ser klart och tydligt idag just i.o.m. denna Yoga-fluga. Om man har förletts att tro att det inte finns något farligt i Yogandet (och annat utövande av främmande religioner - eller lekande med dem, som det här är fråga om) så kan man gå in i det med öppna sinnen och råka verkligt illa ut.

      Vad gäller statistik angående psykoser i Indien måste jag ju nog tillstå att det inte är min hemmaplan, så att säga. Men du kunde ju, om du är intresserad, läsa ett gott vittnesbörd om detta. T.ex. i boken "En gurus död" av Rabi Maharaj och Dave Hunt. (http://www.bokus.com/bok/9789185853021/en-gurus-dod/) Men en liten varning är på sin plats: detta är häftiga saker!

      Radera
  5. Hej. Tack igen Kristian för dina synpunkter. Jag är så glad att någon skriver om detta ämne yoga. Största allmänheten av utövare och intresserade i våra trakter faller för yogacharmen med avslappning, fysisk aktivitet, spänst och träning. Ingen bryr sig egentligen om bakgrunden, värdegrunderna, hela tankesättet som ju kommer fån hinduismen. Man tror sig bara kunna plocka det goda och skippa resten. Tyvärr kan jag med facit i hand inte se något vidare gott komma ur hinduismen. Indien, ett av världens fattigaste länder, där kon är viktigare än människan...Gud bevare oss från sådant.
    H. Benita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Benita. Amen! Kroppsövningar i sig är ju inte att förakta. (Jag håller på att styvna till, med ålderns rätt, så jag borde börja gympa, tror jag...) Men precis som du konstaterar så är Yoga ett paket som kommer med inte bara det gymnastiska utan också den andliga sidan. Jag ska hålla mig till stretchande och töjningar, kanske som en kommentator föreslog, ackompanjerat av "Fader Vår" och andra böner... :)

      Radera
  6. Ännu om det som syns vs. andevärlden och demoner. Om ni nu envisas med att ni ser och hör andeväsen så har ni ju möjlighet att bli ekonomisk oberoende. De e så enkelt att man hostar upp ett bevis så är det bara att kvittera ut pengarna. Här är en som gärna delar ut priset åt nån av er. Det finns hur mycket pengar som helst för ett bevis.

    http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html

    Lycka till, kanske nån av er fixar priset :)

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Det priset lär nog bli outtaget... Andemakterna syns inte, bara följderna av deras härjningar. Dessutom finns det, alltid när något övernaturliga saker sker - oberoende av om det är ett Guds ingripande eller om det är fråga om destruktiva makter - alltid en möjlighet att bortförklara det skedda. Helt enkelt för att det behöver vara på det viset. Om inte skulle vi människor ju vara tvungna att tro, och så vill Herren inte ha det. Så har åtminstone jag förstått det.

      Radera
  7. Vi behöver inga världspris efolp+++!+ Vi vet på vem vi tror och vilkens Ord som är Sanningen!!!+¤¤
    Jag Torsten Nils Ulrik ställde dig en fråga för nåra timmar sen längst nere på tråden härunder om Konservativa vita män.
    Eflop, VÅGAR en präst stanna kvar hos en församling och ett samhälle som inte drar sig för att ljuga och förvända sanningen, ja, kanske antyda saker ock "osakler" om t o m helt vanliga människor som passerar dem på gatan+???¤¤¤¤

    SvaraRadera
  8. Jag måste bara skriva här några rad av mina egna erfarenheter. Jag tror att yoga hjälper många det har hjälpt mig när jag har gjort övningarna. MEN likadant som det finns oseriösä i alla yrken finns det också bland yoga. Det finns företag som tjänar pengar stora summor för att lova "paradis på jorden." Vill här varna att skriva under papper som innehåller bindning på något sätt....för det kan hända att yogaläraren är inte alls den snälla gurun som du vill tro! Du kanske klarar inte utbildningen och blir fleratusenkronor fattigare, men pga. Du har godkännt bindningstiden inte kan göra annat än betala snällt. Vi VILL TRO PÅ DEN GODA OCH VÅGAR INTE FRÅGA för det verkar dumt att misstänka guru som ska leda oss till ljuset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 19:30. Tack för din kommentar, och för din varning! Nu menar jag ändå att det att vi kan förlora pengar inte är det värsta/farligaste som kan hända oss om vi börjar leka med yoga. Pengarna är en "världslig" sak, men själen är evig. Den gymnastiska delen av yogan kan säkert vara bra för vår kropp, men den andliga sidan av yogan kan leda till att vi förstör vår själ, och det är en bra mycket större fara än att "bara" förlora lite pengar.

      Radera