söndag 16 september 2012

Om Islam, Mohammed och filmen.



Jag har sett den omdiskuterade mohammed-filmen. Visst. Det är slöseri med tid – den är fruktansvärt dåligt gjord, men eftersom den har fått de följder den har fått tänkte jag att det kunde vara bra att se den. Om man inte har sett den är det ju lite svårt att ha en åsikt om den.

Den är som sagt dåligt gjord. Den generaliserar. En del av dess påståenden går inte att verifiera. En del är med största sannolikhet falska. MEN. Mycket av det som den hävdar är sant. En del av det som påstås i den får man t.o.m. lära sig i grundkursen i religionshistoria vid ÅA.

Men vissa saker får man tydligen inte säga. Inte om Mohammed, och inte heller om den ökendemon som han upphöjde till sin gud. Gör man det, ja då visar Islam sitt sanna ansikte – och sitt sanna ursprung. Jag förstår inte hur någon, efter den senaste veckans händelser, kan försvara Islam. En religion som inte tål kritik - den må sedan vara sann, falsk eller både och och varken eller i parodiform - en sådan religion förtjänar ingen respekt.  

Jag har sagt det tidigare, och jag kommer helt säkert att säga det igen många gånger efter detta: Islam är en ytterst farlig religion. Daltandet med Islam och dess anspråk och de avarter den leder till kommer att stå västerlandet dyrt. För att inte tala om den miljard människor som har snärjts av denna förfärliga lära. De är de verkliga offren. Muslimerna.     

3 kommentarer:

  1. Jag läste dock ett intressant faktum. Under Islams ca 800-åriga storhetstid (Kalifatet och senare Ottomanska riket) så inträffade inget av det vi ser idag. Fastän man i väst även på den tiden kritiserade och gjorde narr av Mohammed/Islam så finns det inga dokumenterade fall av kravaller eller attacker mot t.ex. den tidens motsvarighet till ambassader. Kravallerna och upproren vi ser idag är alltså inte en essentiell del av Islams lära utan de ett modernt fenomen som började förekomma först efter Islams "fall" (Ottomaniens upplösning)

    Om det är så, vad kan man dra för slutsats?

    mvh
    Toffe

    SvaraRadera
  2. Till eventuella läsare som undrar varför en del kommentarer har försvunnit: Jag har tänkt över saken och ändrat lite i texten ovan, och de kommentarer som anslöt till diskussionen om de saker som ändrats blev därför ovidkommande. Dessa har därför raderats. I samförstånd med skribenten, bör tilläggas.

    SvaraRadera
  3. Christoffer. Det var en intressant iakttagelse. Man kan säkert dra flera slutsatser av detta, en del säkert sannare än andra... :) Det som kommer för mig är nyhetsmedias framväxt och utveckling - idag har alla via Internet tillgång till alla nyheter som produceras, samt även rätten och möjligheten att själv tolka det man hör och ser. En annan slutsats kunde vara att tiden håller på att bli kort.

    Något isolerat arabiskt fenomen verkar detta ändå inte vara eftersom kravaller har förekommit även på Filippinerna och i Pakistan, bl.a.

    SvaraRadera