lördag 1 september 2012

Vaccination mot otuktens följder



Det har varit mycket prat om budgetförslaget för år 2013 de senaste dagarna. En sak som finns i budgetförslaget, men som har drunknat lite i striden om vårdimensioneringen inom äldreomsorgen är den HPV-vaccination som enligt planerna ska införas i vaccinationsprogrammet för 11-åriga flickor från och med nästa år. HPV står för Human Papillome Virus, och vissa elaka varianter av detta virus kan ge livmoderhalscancer hos kvinnor. Varje år diagnosticeras i Finland 400 fall av denna typ av cancer, och 200 av dessa fall har dödlig utgång. En vaccination låter alltså som en bra sak, eller...

Det som man däremot talar tyst om är att detta virus kunde bekämpas mycket effektivt, utan vaccination, helt enkelt genom avhållsamhet från otukt. Alltså genom att avhålla sig från föräktenskaplig sex. Men detta talar som sagt ingen om. Man vaccinerar hellre mot otuktens följder.

Var finns nu alla vaccinmotståndare? Nu skulle det finnas en ypperlig chans att verkligen visa hur ”onödigt” det är att vaccinera. Men det är tyst där också.

Nu skulle det vara tid att lansera nästa ”Värt att vänta på”-kampanj. Men vem vågar?

14 kommentarer:

  1. Detsamma gäller "dagen efter pillren", vem står upp och säger att detta är mord (abort)?

    SvaraRadera
  2. Som konservativ kristen, likställd med extremist, gör man bara världen till en sämre plats. Kristian Nyman tror han lever ett rättfärdigt liv genom att följa Bibeln till punkt och pricka. Enligt mig begränsar det en som människa och ställer en massa krav på hur andra skall vara. Fundamentalister ger jag inte mycket för. Den enda som kan ge kravlös kärlek är en liberal humanist.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har (tillsvidare) gjort det möjligt att kommentera anonymt på min blogg, men den som gör det löper en viss risk att bli raderad - ifall kommentaren innehåller osakligheter eller bara annars är ohyfsad. Kommentaren ovan uppfyller väl båda dessa kriterier, men jag väljer ändå att låta den stå kvar. Som sådan illustrerar den, tycker jag, en del av det tankegods som rör sig i världen idag. Och samtidigt gav den mig ett gott skratt. Den sista meningen är verkligen festlig, tycker jag. Denna kommentar är alltså ett exempel på denna kärlek, eller??? :)

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

      Radera
  3. Du tog bort min kommentar. Hade inte Bibeln några svar? Hehe.

    SvaraRadera
  4. Svar? Du hade ingen fråga i din kommentar, men däremot hade du obscent språk och en svordom. Och så skrev du anonymt. Därför raderade jag.

    SvaraRadera
  5. Jaa..a Om man kan spara 200 liv och spara kostander att vårda 200 person / år så absolut grönt ljus. Man måste nog vara väldigt naiv om man tänker att "bara man användar kondom eller inte ha sex alls man får samma resultat" Vakna nu det kommer aldrig att hända, kanske inom nån stängt religiös gupp men inte hos vanliga personer.

    SvaraRadera
  6. Får man be för att du Kristian blir en humanliberal?? Det är onormalt att vara kristen konservativ och helt emot dagens normer. Jag ber för dig.

    SvaraRadera
  7. Onormalt enligt vilken måttstock? Din? (Vem du sen är...) Nej du. Om människan ska må bra får vi nog hålla oss till de värderingar och normer Herren ger oss i sitt ord. Eller är du verkligen så blind att du inte inser att dagens värdenihilism ligger bakom det illamående som breder ut sig allt mera bland dagens människor? Det går helt enkelt inte att bygga ett sunt och välmående samhälle (eller liv) på ett värderingarnas gungfly.

    SvaraRadera
  8. Skulle jag leva efter Guds normer skulle jag hänga mig i takkronan!! Men det är bra att vi är olika. Och du är inte lyckligare än någon annan. Det kan du glömma.

    SvaraRadera
  9. I have nothing against Good, it´s his fanclub I can´t stand!!

    SvaraRadera
  10. Hur vet du hur lycklig eller olycklig jag är? Som information kan jag meddela att jag aär väldigt lycklig - så om alla andra har det lika bra, ja, då går det sannerligen ingen nöd på någon! :) Jag tror fullt och fast att det följer välsignelse med att lyda Guds vilja och att följa hans goda ordningar. Jag har sett allt för många exempel på detta för att inte tro det. Och alltför många exempel på det motsatta - alltså att uppror mot de samma leder till misär och elände. Vi kristna är inte bättre människor än andra, men vi har det bättre. Mycket bättre.

    SvaraRadera
  11. Lev du i din bubbla så lever jag här och nu i verkligheten. Vad menar du med ett bättre liv?? Menar du att du har ett bättre liv än vad jag har?? Knappast. Jag njuter. Du har en massa regler. Vem är fri? Du är hjärntvättad men det märker du inte....

    SvaraRadera
  12. Varför ska man vänta med något som är skönt och ger en massa endorfiner som människan behöver? Vad är det för fel med att kunna vaccinera mot sjukdomar? Tar du inte en värktablett om du har huvudvärkt? Eller lägger du inte ett plåster på ett skavsår?

    SvaraRadera