lördag 29 juni 2013

Evangeliserad



Det har den senaste tiden hänt och hörts mycket som det kunde skrivas många och långa blogginlägg om, men min arbetssituation är sådan i juni (och juli) att bloggandet långt får stå tillbaka. Det handlar om prioritering, givetvis. För tid finns ju nog, men jag väljer att sätta denna tid på familjen/barnen.

Men nu sover alla de andra, och då hittar jag några minuter framför dataskärmen...

Jag blev ”evangeliserad” igår. Av en man som frimodigt bar fram sitt budskap och som illustrerade/befäste detta budskap med att dela ut en tidning (traktat). Situationen var den att jag höll på att flytta ett lass minkar, och på den smala vägen hindrades jag av en lastbil som skulle lossa ett lass med järnvägssyllar. När jag gick fram och frågade hur länge han beräknade att lossningen skulle ta fick jag ett vänligt svar på frågan, och dessutom som sagt en dos ”evangelisation” och en ”traktat”. Samt en uppmaning att komma till ”Power  Truck Show” i Härmä – eftersom ”alla” kommer dit och det är stället att vara på. Dessutom fick jag en uppräkning av allt som kommer att ske där på denna truckshow. Med ytterst stor entusiasm, må tilläggas. Det syntes, och hördes, att mannen trodde på sitt budskap och han var beredd att sätta både tid och energi på att sprida det. Och frimodigheten var påtaglig!

Det slog mig sedan, när jag igen satt i bilen, att tänk om vi skulle vara lika påstridiga och frimodiga med det budskap vi är satta att sprida! Det är ju dessutom ett betydligt bättre erbjudande (gratis, dessutom!) och himlen är ju sannerligen stället att vara på... Alla kommer tyvärr inte att vara där, men gärna så många som möjligt!

Tyvärr är vi ändå, åtminstone de flesta av oss, så väldigt tysta och tillbakadragna. (Jag inberäknad) Men egentligen har vi ju, som sagt, det bästa budskapet som finns! Att himlen är öppen och att alla är välkomna.

Nå, denne mans frimodiga ”evangelisationsarbete” till trots kommer jag inte att åka till Härmä på Power Truck Show. Men nog till himlen. Häng gärna med!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar