måndag 10 juni 2013

Om att visa Guds ord på dörren



Det var nära att det homosexuella parets missionärsvälsignelse skulle ha avstyrts, men det lyckades inte. Enligt Henrik Perrets blogg förlorade ett förslag, av Timo Junkkaala, att FMS inte ska kalla missionärer som lever i samkönade förhållanden till missionärer knappt (205-222) på FMS årsmöte i helgen. Alltså kommer FMS i september att sända ut ett samkönat par som missionärer.

Vi får ännu förstås fortsätta att be för FMS – och också för dessa två nya missionärer. De kommer sannerligen inte att få det lätt ute på fältet! Men detta kommer nog att få många, och stora följder. Både för FMS och för vår kyrkas hela missionsarbete. Jag vill inte komma med några förutsägelser, men jag misstänker att FMS nog kommer att känna av detta rent ekonomiskt också. Åtminstone kommer vi att sluta stöda FMS. De missionärers arbete vi stöder just nu vill vi givetvis fortsätta att be för, och även stöda ekonomiskt som hittills, men vi kommer snarast att utreda vilka andra kanaler det finns för detta. Vi kommer också att klart och tydligt meddela FMS varför vi gör på detta sätt.

Sedan klipper jag lite ur en artikel i Österbottens Tidning angående denna missionärsvälsignelse: 

”Enligt FNB:s reporter på plats steg emellertid en kvinna i läktaren upp strax före välsignelsen och ropade "du skall icke begå äktenskapsbrott". Kvinnan ledsagades omedelbart ut ur lokalen.”

Nu menar jag nog kanske att detta inte var rätt sätt att visa sitt missnöje med det som skedde, och knappast fick det heller några positiva följder. MEN. Läs citatet en gång till, och tänk på vad som verkligen hände här! Jag menar att det inte endast var kvinnan som ”ledsagades ut ur lokalen”. Nej, det var Guds eget ord som kastades ut och fick portförbud! Både bildligt och även rent bokstavligt.

FMS har i och med detta visat att Guds ord inte längre gäller som norm. Visst kan man, som FMS´ styrelseordförande biskop Matti Repo, hävda att detta inte innebär någon förändring i FMS linje och, som biskop Irja Askola, att detta inte ska ses som något ställningstagande för könsneutrala äktenskap – men jag tror nog att alla, Repo och Askola inberäknade, förstår att detta endast är tomt prat. Detta ÄR ett ställningstagande – först och främst mot Guds ord, och i förlängningen mot Gud själv – och det visar på en gigantisk förändring i FMS linje. Att dessutom försöka rädda ansiktet genom att ljuga – för det är vad dessa två biskopar gör – förvärrar enbart situationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar