tisdag 1 oktober 2013

Kejsarens nya vindkraftpark



IPCC, alltså FN:s vetenskapliga panel för klimatförändring, kom med en ny rapport för någon dag sedan. De talar om upp till 5 graders temperaturförhöjningar under de kommande 100 åren och 95 procents sannolikhet att det är människan som med sin aktivitet har åstadkommit klimatförändringen. I nyheterna användes ofta ordet ”oroväckande” för att beskriva denna rapport.

Jag vill också gärna använda samma ord. Förstärkt med ordet ”synnerligen”. Jag tycker att det är synnerligen oroväckande att höra reaktionerna på IPCC:s klimatrapport. Vår egen (hur ogärna jag än använder ”egen” när det gäller denna människa!) miljöminister Ville Niinistö kommenterade klimatrapporten med att säga att ”Vi har lösningarna på detta problem. Utmaningen är att se till att ekonomin fungerar så att dessa lösningar blir ekonomiska.” Han efterlyste politiska beslut som ska styra ekonomin så att ny, dyr!, miljöteknologi tas i bruk. Vad detta innebär är inte svårt att gissa sig till: Bilar ska bytas ut, drivmedlen likaså. Vindkraften ska byggas ut, och alla former av fossila bränslen ska beskattas så att de blir olönsamma att använda. Kakelugnen ska utrotas! Utsläppshandeln ska förnyas och intensifieras. Bland annat.

Synnerligen oroväckande var ordet! Här ska ekonomin förändras (läs: Styras) så att ytterligt fördyrande åtgärder måste genomföras – och det är givetvis vi konsumenter som ska stå för kostnaderna. De länder som inte tar detta alarmerande så allvarligt och därigenom kan fortsätta med nuvarande system kommer att ta över produktionen – och arbetsplatserna. När vi dessutom vet att Finland alltid ska vara ”bäst i klassen” kan vi anta att vi kommer att vara bäst också på detta – med det resultatet att vårt land blir fullständigt ödelagt. Ingen har råd att bo och verka här, och de som dristar sig till att stanna kvar får leva på luft och vatten. Men vi har ju gjort vår del för att mota klimathotet!

Faktum är att klimatet INTE har blivit varmare sedan 2006. Vi lever just nu i en ”uppvärmningspaus”, ja, temperaturerna har t.o.m. fallit en aning under de senaste sju åren. Förklaringen till temperaturhöjningen fram till 2006 är egentligen väldigt simpel. När OSS bröt samman flyttades mätningsstationerna från landsbygden in till städerna. När man ser på var temperaturerna har stigit så märker man att den största delen av denna ”klimatförändring” har kunnat ses i just Ryssland/Sibirien. Men när denna flyttning av mätstationerna in till städerna var gjord slutade kurvorna naturligtvis att stiga. 2006. Mycket tyder på att vi i själva verket så småningom är på väg in i en ny istid. Men Ville Niinistö, IPCC och alla klimatprofeter (läs: ”profitörer”) måste ju se till att bevaka sitt berättigande, så därför ska vi bringas att tro på dessa sagor. Med katastrofala följder. Ekonomiskt sett. Och miljömässigt. Det är ju självklart att när fokus på detta sätt sätts på denna klimatförändring försummas skötseln av de verkliga problemen så som nedsmutsningen och avfallshanteringen. DÄR hittar vi de verkliga miljöproblemen och det som vi borde satsa på att bekämpa. Men det är tydligen inte lika intressant. Och inte lika samhällsomvälvande.

3 kommentarer:

  1. Tack Kristian!!!¤ Jag har inte haft tankekapacitet att se det så och mina empiriska källor har varit få. Det är synden i alla former och det därpåföljande nedsmutsningen och miljöförstöringen som vi människor kan hantera. Att vända sig till Gud hjälper enskilda att genom Tron, GUD=ORDET och Sakramenten och den heliga Skrift få vägledning i församlingslivet familjelivet och det enskilda livet. Inte är jag klok och "helig" i mig själv men de gröna hade i begynnnelsen oskyldigare tankar som "Håll Skärgården Ren", Keep your county (country tidy) osv.
    Men vår kultur på det hela taget är någonting aldrig tidigare skådat"djur", för oss ännu "på gott och ont", men för många ekonomiskt och utvecklingsmässigt det fallna Europa och Amerika och Ottomanska och Ros rikes välfär underlagda länder är det ett helvete av slitsam klass. Det är nog en rovdrift över hela jordkretsen, (vi tilllverkar för mycki pjoskoch konsumerar sådant som inte är mat) hur vi än ser det men kontrollen och all teknik gör att vi snart tigger att få elektroniska chips på pannan eller på handen för att "få vara med". Folkbibeln gör endel saker lättare att förstå när det ankommer på hur vi som Rättroende heliga i kristen betydelse Här och nu och genom hela Livet skall få rätt "ståndaktighet och tro"(KB1917) Guds Frid och tack för allt TNU är glad att vi kan befrukta varann med kunskapsmulor och då bliva de Bestående TRON HOPPET OCH KÄRLEKEN men Störst av Dem Är KÄRLEKEN=GUDS självutgivande KÄRLEK, Sanning Rätt och NÅD Amen I JESU Namn. TNU hälsar

    SvaraRadera
  2. http://danizier.wordpress.com/2011/04/22/the-blasphemy-of-bibleolatry/ Jag har inte läst detta men jag tänkte att det kunde vara intressant för dig. Handlar om Bibeln som källa o dess trovärdighet. Mattias Granroth.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mattias. Jag försökte kolla lite av vad han skriver, men det framgår snabbt att han inte alls är insatt i det han skriver om, varken språkligt eller kulturellt. Kritiken är sådan att den givetvis bör bemötas, men det går utan större svårigheter. Om man skulle ha tid för det...

      Radera