torsdag 23 februari 2017

Dagens Trump 2

När man läser mainstreammedia idag får man så gott som varje dag läsa olika spekulationer om huruvida Trump är (mer eller mindre) från sina sinnen och om och när han kommer att bli avsatt. Sanningen tycks ändå vara den att förståndet igen har återvänt till Vita huset efter åtta år av mer eller mindre utbredd galenskap. Idag är en av nyheterna som når oss från andra sidan havet att Trump avgett ett dekret som upphäver Obamas fullständigt förryckta beslut om att människor som upplever sig vara ett annat kön än de är ska ha rätt att använda det WC som motsvarar deras upplevda kön.

Som sagt: Förståndet tycks ha återvänt till Vita huset.

4 kommentarer:

  1. Nu tar jag inte ställning till något enskilt fall i USA men jag undrar om det är riktigt hälsosamt det där systemet dom har i USA att var fjärde eller åttonde år ändras en massa lagar då en ny president får makten. Här hade man ju t.ex. det parlamentariska förståndet att när riksdagen en gång beslutat om den könsneutrala lagen så skall den inte direkt efter hävas då det kommer ett nytt medborgarinitativ eftersom vi då skulle vara i den sitsen att lagar ändras till höger och vänster, detta skall förstås också gäller åt andra hållet att om det kommer en lag som man inte gillar så skall det heller inte ändras, men jag är inte riktgit säker på att det funkar så, ett annat liknande exempel är ju Vasa centralsjukhus och dess fulljour, riksdagen beslöt att VCS inte skall ha fulljour och nu kommer ett medborgarinitiativ att VSC skall ha fulljour, iofs. är det inte samma läge eftersom det inte är ett nytt initiativ som försöker fälla ett tidigare initiav som fått laga kraft men principen är den samma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markus. Dåliga lagar bör alltid kunna ändras.

      Radera
  2. Värt att notera är ju att dom får bestämma på delstatsnivå gällande denhär frågan att vem får använda vilken wc, inte så att det helt förbjuds förutom i vissa delstater förstås.

    SvaraRadera
  3. Vi får tacka Gud för vad som tycks lovande för Israel och ärandet av Gudsenlig naturlig moral. MEN vi måste minnas att Guds Rike inte är av denna världen.
    Att han Trump signalerar åt stora mediehus ris för deras eftergifter åt styggelserna murarvärldsordning är på Gott och ont; själv vågar jag inte engagera mig för detta förgängliga så att jag skulle mista tron och samvetsfriden men man får be för ledare; det är vansinniga och farliga väldshärskande krafter som världsledarna möter.
    Jag håller på Nya Himlar och en ny Jord, Tackar Gud och ber att Israel och alla kallade skulle följa Jesus med Nya himlar och Ny jord i sikte. Vi får hoppas att att Israel klarar sig fram till Jesus även om övriga världen sviker. Redan knoppas det men det är mycket mörker i världen. Vi kristna får ha vilken färg som helst men låt oss lägga bort naiviteten och be med ljuset klart säger en som har orden men är ganska liten på jorden. Torsten Nils Ulrik.

    SvaraRadera