fredag 13 oktober 2017

Hemfridsbrott!?!

Det har säkert inte undgått någon som bor i norra svenska Österbotten att Flygvapnet ordnar sin Ruska17-övning i dessa dagar. De överljudssmällar som vi som bor här har utsatts för de senaste dagarna har skrämt både barn och djur (och kanske också vuxna). Men dessa har ändå varit på någotsånär acceptabel nivå – och framför allt på acceptabla tider. Men igår kväll bröts alla vallar (bokstavligt talat) när det hördes två extremt höga smällar någon minut över tio på kvällen. (Och som sedan följdes av två inte lika höga. Var det ekot?)

Jag har inget emot att Flygvapnet leker låtsaskrig den här tiden på året. Inte om det görs på ett sätt som inte äventyrar annat än Flygvapnets budget. Men dessa smällar var INTE ACCEPTABLA! Åtminstone inte denna tid på dygnet. När man på detta sätt äventyrar och leker med människornas hälsa (sådana som jag som är ljudöverkänsliga är ett kapitel för sig, men jag kan tänka mig att för allvarligt hjärtsjuka kan detta ha varit potentiellt livsfarligt) går man som sagt över en gräns som inte får överskridas.

Strafflagens 24 kapitel säger i första paragrafen att: "Den som obehörigen
1) tränger sig in eller i smyg eller genom att vilseleda någon inträder på en hemfridsskyddad plats eller gömmer sig eller stannar kvar på en sådan plats, eller
2) stör någons hemfrid genom att föra oväsen, kasta föremål, ringa telefonsamtal eller på något annat motsvarande sätt,
skall för hemfridsbrott dömas till böter eller fängelse i högst sex månader.

Jag anser att detta som Flygvapnet utsatte oss för igår kväll bör klassas som hemfridsbrott (ordet "oväsen" är allt för milt för att beskriva det skedda), varför jag har gjort en polisanmälan mot dem. Om inte annat så behöver det klargöras vad en myndighet (i onödan) kan tillåtas utsätta landets medborgare för.

3 kommentarer:

  1. Men anmäl dom då! Sluta och vara så jävla finkänslig. 70 miljoner människor är på flykt i världen för det regnar granater och tomahawks i deras hemländer och du böölar om några sonic booms från en jävla flygövning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med samma logik .
      Låt fattiga svälta i Finland det är inget mot de miljoner som svälter i Afrika .
      Sänk lönen med 80% , i Indien finns miljoner som har slavlön.
      R/

      Radera
    2. Med samma logik . så torkar du dig i röven innan du skiter? att först bli invaderade och sen skaffar ett försvar?

      Radera