tisdag 7 oktober 2014

Årets Diabol-pris



Uppsnappat från DBS-nyhetsbyrås sändning:

Igår meddelades att ett forskarteam från Infernaliska högskolan kommer att erhålla årets Diabol-pris i förförelsevetenskap. Priset utdelas för uppfinningen teamet gjorde för ett antal år sedan och som går ut på att få människorna som bär den stora Fiendens namn att hålla på med oväsentligheter.

Professor Gryfzx, som leder teamet, berättar att det stora genombrottet kom när teamet kom på idén att få människorna att kombinera byråkrati med tanken på mätande av arbetsprestationer. ”Alla Fiendens tjänare inom det andliga arbetet kunde nämligen inte förmås lämna det för Hans Infernaliskhets planer livsfarliga arbetet med att tjäna sina medmänniskor, att be till Fienden och läsa hans ord bara genom att introducera byråkratin i deras arbete. Men när byråkratin kombinerades med tanken på att deras arbetsprestationer skulle mätas och redovisas, då kunde vi nå de framgångar vi hoppats på.”

Professor Gryfzx menar att arbetet med att tjäna människor, att be till Fienden och den tid människorna sätter på att läsa Fiendens ord är i det närmaste omöjligt att mäta och registrera. "Arbetet med papper, statistik och olika administrativa uppgifter däremot är mycket lättare att mäta och registrera, och när vi då introducerade idén om att arbetet skulle mätas och registreras fick vi Fiendens tjänare att börja hålla på med sådant som inte skadar Hans Infernaliskhets planer det minsta."

Professor Gryfzx´s arbetsgrupp erhöll samma Diabol-pris för några år sedan för sin uppfinning att låta människorna börja se den så kallade ämbetsfrågan som en jämställdhetsfråga. Enligt de uppgifter DBS har fått kommer priset även detta år att utdelas av Hans Infernaliskhet själv. Uppgifterna gör gällande att han är på så bra humör p.g.a. denna för hans regering så utomordentligt viktiga uppfinning att det finns förhoppningar om att han denna gång inte ska äta upp någon ur publiken.

Så långt nyheter från Den Brinnande Sjöns nyhetsbyrå. (Fråga mig inte hur jag kommit över denna notis...)

   

2 kommentarer:

  1. Jo, slutet av första månaden som präst medförde redovisning av tidigare församlingsarbetares prestationer. För en latent invalid i stor livsomställning var det endast fruns moraliska stöd som höll uppe.
    16 månader senare under den värsta utrökningsperioden satte man klutarna till för att öka arbetsbördan med byråkratiska i och för sig till synes ok projekt.... Jag Kom igenom och tog det andliga beslutet att ta för familjens och egen skull time-out frivilligt och jag höll mig på fötter.Ingen kunde påvisa "sinnessjukdom". He he Efter sammanlagt 18 månader lämnade vi Orten och råkade köra över en 1,5 lång mycket aggressiv orm på högra körbanan.. Det var mäkta symboliskt. Gud, ha dina tjänares familjelycka inför ditt ansikte.
    Förlåt, he tog tio år att inte ha brännande lemmar och sinne vid varje vardaglig syssla. Det torde kallas utbränning.... hälsningar torsten nils ulrik anonym kristen f.d. präst. En God Hustru är en Herrens Välsignelse. Herren Förlåt att jag börja ta humör ibland. Med Hennar rider vi alltid upp... mutually amen

    SvaraRadera
  2. P.S. De som arbetat föregående år hade nog gett mig behövliga uppgifter men att sammanfatta allt enligt "paragrafryttarnas koncept" tillika med ett löpande arbete blev en stund nästan övermäktigt. Liv repar sig dock. Sedan gick det bra tills jag märkte att motståndet blev för stort och fronterna för många. mvh Ulrik

    SvaraRadera