fredag 3 oktober 2014

Friheten



"You got to love Jesus so much! It´s good for you, it´s good for your family and it´s good for your country!" (Daniel Shayesteh)

Jag satt med och lyssnade på Daniel Shayesteh en hel del under Kyrkhelgshelgen, och det har synts också här på bloggen. Citatet ovan fällde han i samband med att han berättade om det jämförande arbete han gjort mellan olika religioner och vilka följder dessa får för individen, familjen och för samhället. Han konstaterade bland annat att den frihet vi är så stolta över i väst och som vi tror är något vi har hittat på själva i verkligheten är något som vuxit fram ur och på grund av den kristna tron.

Så är det givetvis, och när vi vet det är det ganska roande att se hur humanister och nya ateister står på huvudet för att försöka roffa åt sig äran för att vi äger denna frihet. Det deras ideologi står för är och innebär emellertid bara inskränkningar i den frihet som Kristus ger oss och som därmed, och som en följd härav, kommer hela samhället till del. Sedan får vi förstås inte heller glömma det beklagliga faktum att även kristna människor i kyrkans namn har hemfallit till samma missgrepp när de på olika sätt har gjort så att denna frihet har kommit att förminskas. Det tenderar att bli så alltid när mänskliga intressen - speciellt ekonomiska men även andra - får gå före lydnaden för Kristus, hans vilja och Guds ord.

3 kommentarer:

  1. Jag igen tycker det är roande, eller kanske mer tragistkt egentligen hur både ateister och kristna (och andra) försöker tuta i allt och alla sin absoluta sanning istället för att bredda på synfältet lite och försöka förstå varandra istället. Att det finns mer där ute än ens eget synsätt på saker och ting.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markus. I de flesta frågor jag tar upp här finns det faktiskt en sanning. EN sanning. Gud kan nämligen inte både finnas och inte finnas. För att ta ett riktigt tydligt exempel. Givetvis finns det i denna fråga flera (två) synsätt, men ett av dem är falskt. Att desto mera grubbla och fundera på det falska synsättet är slöseri med både tid och energi.

      Radera
  2. Eflop. Hur tänkte du nu? Faktum är att du dels blandar ihop saker som inget har med varandra att göra (Jesus föddes av en judisk mor och levde som jude, men där tar kopplingarna faktiskt slut...) och att du är väldigt dåligt informerad. För att citera Dan Ashbel, ISraels ambassadör i Finland och Estland, "Israel använder sina vapen för att skydda sin befolkning, Hamas använder sin befolkning för att skydda sina vapen". Då blir det så här i ett krig (som Hamas startade, märk väl!). Om man gömmer vapnen och avfyrar dem från skolor och sjukhus och sedan skyddar de återstående gömmorna med civila, ja, då kommer civila - också barn - att dö.

    Detta är givetvis fullständigt fruktansvärt, men att skylla det på Jesus, ja, då visar du nog upp en fullständig brist på följdriktigt tänkande. Skulden för det skedda ligger helt och hållet på Hamas, men det förstår inte den vanlige västerlänningen (och Eflop med honom) för att han har låtit sig dupera av media som i sin tur har duperats av Hamas propaganda. Se, det här fungerar på följande sätt: När Israels svarar på Hamas aggressioner är det näst bästa som händer att IDF misslyckas och inte klarar av att förstöra raketramperna och vapnen. Det bästa är att de lyckas, för då dör det också civila (gärna barn) som Hamas då får visa upp för väst och visa hur grymma IDF är. Det här är förskräckligt, visst, men det faktum att de flesta av oss går på detta (i och med att vi inte förstår hur Hamas arbetar) är nästan lika illa.

    SvaraRadera