måndag 27 oktober 2014

Vad ska man säga?



Igår kom nyheten att Vanda församling deltar i"Sexhibition"-mässan i Helsingfors den 31/10. Familjerådgivaren Paula Ruotsalainen från Vanda församling och församlingspastorn Toni Fagerholm från Dickursby församling kommer att stå i församlingens monter. Vad de riktigt kommer att göra på mässan förblir oklart - om de kommer att delta i t.ex. tävlingar i klädpoker, i "nakentwister" eller i FM-tävlingarna i oralsex - men instruktionerna från församlingen gör det helt klart att de inte ska vara på plats som någon form av moralväktare.

Vad ska man säga? Ja, det kan kanske tilläggas att Vanda församling är en av de församlingar som har gått i täten när det gäller att dra in missionsunderstödet till de av våra kyrkliga missionsorganisationer som vill stå på biblisk grund i sitt missionsarbete. Det finns tydligen annat "arbete" som man i stället vill satsa på...

7 kommentarer:

  1. Skall inte kyrkan vara mitt bland syndarna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markus. Rätt, men då ska hon förkunna lag och evangelium. Gör hon inte det, utan hennes medverkan kan förstås som att hon godkänner och accepterar synden, då gör hon sig medskyldig till dessa synder.

      Radera
    2. Och vad är det för synd i nakenhet och oralsex?

      Radera
  2. Jag drog in mitt blygsamma understöd till och mitt Goda:) Namn från Organisationen Finlands evangelisk-Lutherska Kyrka redan 12.03.2010 enligt Datautskrivningsmetoden just för att det syns omöjligt att tala om ngn Biblisk enhetlig ""kykans lära""" genom organisationens praxis och eftergivenhet för nya tillåttelser till synd i frågor om vad Nya Testamentet klart nämner som synd.
    Att jag ändå troligen har ngr som ber inifrån skökan för mig och att jag ber för Kristi trogna om sådana mera funnes där är en annan sak. Jorderike vacklar, hunger pest och krig hälsar på land efter land, församlingsbyggena vacklar och Himmelens fönster är vidöppna av nedfallande Nåde- och vredesdomar;DET är ett Faktum.
    I Jesus Kristus från Nasaret, Blir Lagen och Nåden till den Helige från Döden,Uppståndne Messias. Kannattaa uskoa Raamattuun Uuteen Testamenttiin ja tarkistaa käännöksiä ja ihmisten tapa valehdella muttamalla sanojen merkitystä. Ty genom tvåstusen år kar "också kyrkans samvete" förhärdats liksom hos många otuktiga sexualsyndare.
    Jo, du anonym, väljer du 1917 års svenska Riksöversättning så har du svaret.Grekerna som var ett utsvävande och fallet folk berömde Skönheten men kåtade säkert upp varandra med nakenhet, sublimare sätt har utvecklats förr och senare.
    En av de franska Revolutionerna tillbad (sitt hädande förnuft) i en naken kvinnas skepnad.
    PÅ det sätt som nakkenhet och oralsex presentas i de flesta moderna sekulära mässor är det tydligt till otukt uppmanande.
    Vad gäller invalidiserade och deras möjlighet till nära samvaro i sina skador om de är kristna vågar jag inte sia. "Jag brukar ju kalla mig en spurgu från Jakobstad så vem bryr sig vad jag säger, Men hittills har Gud Fadern uppehållit mina sinnen. Ibland är jag nog lite förvirrad på grynd av v-världens summa och olika stressfaktorer som otrospredikanter t ex.
    Väljer du Bibeln 2000 och Folkbibeln kan du inte göra homosex till annat än synd och styggelse som det gamla ordet lyder... hälsningar Torsten Nils Ulrik Fagerholm

    SvaraRadera
  3. Vem sa något om homosex?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bibeln nämner inte bara en synd. Därför talar troende också om, den homosynden, och all annan slags synd i varje sammanhang den konfronteras med sådana som helt tydligen inte har "Bibeltro".
      Ska ni upp på barrikaden ock försvara styggelsen anonymt igen eller ska du vara överens med mig, mig Ulrik, att Människor skall Frälsas inte mobbas.(Men kyrkliga homolobbyn tigger om mina fräcka? ord:
      Förövrigt, Homosex är ju oxå en sexuell synd och styggelse som man troligen kör fram på mässan därborta. Om jag har fel så ursäkta sakfelet. All synd är Synd och Skall med Nåden borttagas genom åtminstone rätt principiell bekännelse i det att "man underkastar sig Guds Lag och ber om NÅD". Räcker min förklaring???
      Du anonym 22.42 det brukar ju bli långa trådar om man nämner denna tids syndaspjutspets mot kyrka och jorderikes frid och ordning. Äktenskapet hålls ju inte heller i ära endels på grund av söndrarens jobb.
      Är det därför man vill ha homoäktenskap så man ska kunna säga att "vi ärar äktenskapet"??? hur är det,?? Du anonym 22.42
      säger Torsten Nils Ulrik

      Radera
    2. Ulrik. Om man läser artikeln i IL så ger den dig rätt. Dessutom tror jag att du talar ganska långt profetiskt när du skriver "denna tids syndaspjutspets mot kyrka och jorderikes frid och ordning". Jag hoppas att du har fel i detta sista, men mycket tyder på att "min tjänare Nebukadnessar" står beredd att hålla i bilan och åstadkomma just detta...

      Radera