söndag 5 juli 2015

Ramadan

För en dryg vecka sedan hände det igen. Islamiska terrorister slog till i vad som troligen var koordinerade terroristattacker. I Kuwait, Tunisien och Frankrike. Tiotals människor dödades. Världen är igen i chock. Frågan är varför. Alltså varför världen är chockad.

Det här kom inte som någon överraskning. Vi som har läst på vet vad Islam är och vad Islam vill åstadkomma. Nu är det dessutom den månad på året när Allah på ett speciellt sätt manar sina mest hängivna efterföljare att döda de otrogna. Men, det är klart, den som inte har läst på och inte vill se och förstå blir givetvis chockad.

Ramadan är inte slut ännu. Ännu återstår knappa två veckor. Jag hoppas innerligt att jag har fel, men jag misstänker att det kommer ännu mera, och då inte i Tunisien eller i Kuwait. Jag hoppas som sagt att jag har fel, men det lönar sig inte att bli överraskad eller chockad när det smäller till nästa gång. Islam är en svärdets religion - det har den alltid varit - och även om många muslimer idag tar avstånd från våldet har Islam i sig inte förändrats. 

5 kommentarer:

  1. Det är sant vad du skriver här. Nu behövs "modiga mindre män" och kvinnor(Guds Barn??+) som sku hålla Trohet Ordning, Kärlek och Besinning...
    Jag har kanske harmats för myki själv, vredgats och slösat med orden men västerlandet har nog utan omvändelse inte myki ti vänta av GUD,. Guds Rike består i Kraft och inte bara i Ord.
    Men skall vi som vilja Jesuiska-kristna vara förtrösta på någon mänsklig maktstruktur som för pengens skull så lätt visat sig perverteras="babyloniseras" eller skall vi ta UPPENBARELSEBOKEN i fjellstedts tappning kapitlen 00 - till Bokens slut i närmare betraktande och komma ihåg "Vad och Var de heligas(troendes) Tro och Tålamod Är?+
    Jag menar när vi ser holistiskt på Tidens tecken, Världsstaterna och konsten att inte "ta bakdörren"(som Konung Saul i GT) när vi fått ett av Guds Ord och Livets Lag upplysta Samvete och vi som Luther skriver i Manna för Guds Barn Är så usliga att vi som Kristus Är eller känner oss utstötta mitt i församlingen.
    DÅ, har vi på rätt sätt annammmats i Kristus säger Luther som Tröst åt bedrövade själar.
    Därför skall vi ännu Följa Bibelns Katekeser och vandra ödmjukt och i Kärlek: Kärleken förmanar alltid på något sätt den som Han älskar men Han träter inte till evig tid... Därför må vi bereda oss på värsta möjliga scenario: O vad det känns löjligt overkligt när jag skriver detta i trygghet och vanligt buller och sporadiska fyllhundsskall dock i tron på den eviga Nåden: av människan har jag inte myki ti vänta mera
    P.S. kolla upp , Folkbibeln Kapitel 13: 10, Samt andra Översättningar Givande tolkningssynvinkel å avseende av Herrens Slutliga dom och Makt

    SvaraRadera
  2. Våldsdåd mot civila är fel men jag undrar, vem har orsakat mest döda civila? Är det militanta islamister eller någon annan organisation? Eller hur skall man mäta "det onda"? Man får ju nu som då höra "God bless America" och det förknippas starkt till allt dödande som utförs i stjärnbanerets namn, eller är det i Guds namn? Det är ju ändå en kamp mellan två olika trossystem så godkänner Gud allt detta dödande? Personlingen så ser jag stora liknelser med korstågen nu och då, värför så mycket lidande i någondera guds namn?

    SvaraRadera
  3. Vi skall inte glöm Nigeria.Det smällde igen.
    Fast undertecknad anonym fetlagd västerlänning inte har myki til övers för den västerländska sekulärbildningen heller så skulle jag önska var och en islamist en riktigt välskolad stinger upp i ändanom. vuu

    SvaraRadera
  4. Nåjaa, det smäller hela tiden nånstans här i världen, oavsett om det är ramadan eller inte.

    Vissa händelser blir mera uppblåsta i media, särskilt när några offer är av oss kristna västerlänningar. Då blir det skriverier och beskrivs som en ofattbara terrorhandlingar och man skyller på muslimerna och deras "fel" gud och profeter ;)

    De här händelserna är bara parenteser i historiska förloppet. Bakgrunden är alltid religiösa fantasier som triggar svagsinta personer till onda handlingar. De här handlingarna slutar inte, utan så länge man hittar på nya sätt att få uppmärksamhet i media så fortsätter de. Avrättningarna på youtube var ju ett exempel som fick stora rubriker för några månader sedan, nu har dom redan fallit i glömska så man måste hitta på nya. Och de kommer även i fortsättningen, så länge vi låter våra barn hjärntvättas av de ondskefulla abrahamitiska religionerna.

    Samma religiösa fantasier har använts i kristendomen genom hela historien för att försvara korståg, kvinnoförnedring, häxbränning och slaveri.

    Abrahamitiska religioner är av samma ursprung och kom nu ihåg att profeten jesus är en av de viktigaste profeterna i Islam :)

    Judendom, kristendom och islam har som religioner bland annat följande likheter med varandra:

    Monoteism: Samtliga religioner säger sig vara monoteistiska. Judar och muslimer menar dock att doktrinen om treenigheten (vilken stöds av de flesta kristna kyrkor och samfund) snarare gör kristendomen till en polyteistisk religion. Se även Shirk.

    Profetisk tradition: Alla tre religioner erkänner profeter, men de är inte eniga om vilken eller vilka som förmedlat det sanna budskapet till mänskligheten.

    Semitiskt ursprung: Judendomen och kristendomen har sitt ursprung i en etniskt judisk befolkning och islam som uppkom bland araber. Hebreiska och arabiska är semitiska språk.

    En grund för gudomliga uppenbarelser i stället för (till exempel) filosofiska spekulationer eller sedvänja.

    Liknande etik: Alla tre religioner talar om ett val mellan gott och ont, som sammanhänger med lydnad eller olydnad till en enda gud och denne guds lag.

    Ett linjärt historiekoncept, ibland kallat eskatologi, som börjar med Skapelsen och tanken att Gud verkar genom historien, och som avslutas med de dödas uppståndelse och den slutliga domen.

    Godkännande och anammande i kristendomen av vissa av judendomens religiösa skyldigheter, vilka återfinns i Bibeln som andlig hängivenhet till traditionen från Abraham (snarare än från Moses), och i islams fall även inkluderande berättelser som har paralleller i Koranen, såsom berättelserna om Adam, Noa, Abraham och Mose.

    En föreställning om själen, som efter döden bedöms och straffas eller belönas.

    Litterär tradition, där heliga böcker spelar en central roll.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Abrahamitiska_religioner

    De olika religionerna är fantasier med olika sagor som resulterar i krig och elände. "Min gud är riktigare än din gud", fast ingen har sett en enda gud ännu... Tänk hur korkade vi människor är...

    Eflop

    SvaraRadera
  5. Ett sändningsord till alla som Tror på Jesus och varit hörsamma Bibelns Ord:
    "Det andra "ve" fullbordas snart i och med det tredje världskriget och avgrundesängelstidens klimax; HERREN kommer att ge Antikristendomen,ja Antikritus dödssåret så att Vi har en framtid och ett hopp för kommande årtionden(en tid och en halv) om vi förblir i tron enligt den Heliga Skrift i Blodets rening, Jah i Ande Ord och Sakrament".
    Livet blir hårdare men i arbetet är Herren den helige Ande vår vila i all Nöd Församlingarnas tillflykt... En hjälp i Nöden, väl, beprövad. Två eder i den dagliga bättringen, ångern och boten enligt Kristi Ord att ni inte tas bort ur tiden nakna fattiga eländiga och nakna och utan Hopp. Bruka Ordet , Bönen, de Kristnas gemenskap och behåll minnet av allt Jesus Var och Är genom Herrens heliga Nattvard=Brödsbrytelsen.
    Jesus är Herden för alla sina får och Lamm. Du ensmamma sorgsna och usliga som bävar i tidens Tyngd. Hör Hur försoningens Ande viskar tröst frälsning och kraft för ditt Liv..
    VI är å väg till nya Himlar och en ny Jord där Rättfärdigheten) bor. Frid var med Kristi Trogna. Frid Över Israel och de Av Ismael som snart igen finner Jesu Nåd. Men tredjedelen av mänskligheten dör. Vaka DU, så att du åtminstone sover den Rättfärdiges Sömn När Han kommer När Han kommer att hämta de sina.
    De små barnen av trona, de gamla utvalda oxåå får krönta med evig glädje till Himmelen Gå.
    Herre Förbarma dig och Grip din Jord och allt folk Du Helige Ande. Sanningen och Livet. Domen och Nåden. Amen. Hall-Elu säger u

    SvaraRadera