onsdag 15 juli 2015

Synnerligen oroväckande

Ron Paul, de amerikanska libertarianernas långvariga frontfigur, trefaldig presidentkandidat och kongressledamot under 22 år, har ett synnerligen oroväckande budskap åt USA och världen idag. Han varnar för att dollarn står inför en snar kollaps som kommer att få mycket allvarliga följder. Följder som får den ekonomiska krisen 2008-09 att se ut som en "promenad i parken" och som mycket väl kan bli lika allvarliga, om inte värre, än den stora depressionen på 1930-talet. Paul menar att denna kollaps kommer att ske över en natt, och att inga varningar kommer att höras, varken från officiellt politiskt håll eller från media.

Nå, detta är något som alarmister på den politiska (kristna) högerkanten har talat om under en lång tid redan. Men Ron Paul är alltså inte vem som helst. Redan på 2002 varnade han för att fastighetsbubblan kommer att brista och att detta kommer att få stora följder för ekonomin - något som alltså skedde 2008 och som så nära fick hela världsekonomin att kollapsa.

Om du har 15 minuter, lyssna gärna på vad Ron Paul har att säga! Här på en video från Youtube. (Det finns flera, längre, videor med samma innehåll också.)

1 kommentar:

  1. Har tidigare tipsat här om Michael "Mike" Maloney vars bok "Investeringsguiden till guld och silver" (finns på Jakobstads bibliotek). När dollarn skakas har det effekt på euron också. Rekommenderar att alla funderar över om man borde föra över en del av sina fiat pengar (euron, dollar m.m.) till fysiskt guld och silver. Kolla gärna in Mike Maloneys serie på Youtube "Hidden secrets of money" Speciellt episode 4 som förklarar hur finansvärlden fungerar och varför det kommer att braka samman förr eller senare. Lutar mot förr just nu. Länk: https://www.youtube.com/watch?v=iFDe5kUUyT0

    SvaraRadera