måndag 23 maj 2016

Intressant och avslöjande

Österrike har valt en ny president. Det var ett oerhört jämt val, och efter valdagens rösträkning såg den högerpopulistiske Norbert Hofer ut att vinna valet med endast ca 130 000 röster och så bli president. Detta föranledde en så gott som enig mainstreammedia i hela EU att i olika tonarter fördöma valresultatet och måla upp dystra framtidsvisioner för såväl Österrike som hela EU. Säkert med viss rätt, bör tilläggas. Nå, idag räknades de drygt 700 000 poströsterna, och då visade det sig att de grönas före detta partiordförande, den numera obundne Alexander van der Bellen, seglade om Hofer med ett par tiotusen röster. van der Bellen är socialliberal, och alltså grön. Nu drar då samma mainstreammedia i hela EU en lättnadens suck.

Inte jag, dock. Jag vet inte vad som är värre av en högerpopulist och en gröning. Som jag ser det var detta val som att välja mellan pest och kolera. Men detta ser alltså inte mainstreammedia. Detta är intressant. Och inte så lite avslöjande. Detta föranleder mig att se ytterst dystert på EU:s framtid. Med en media som på detta sätt fullständigt misslyckas i sin uppgift att vara vakthund (när det gäller farorna med politiker som ligger i den egna änden av det politiska färgspektret - men likväl innebär en allvarlig fara för vår framtid och vår välfärd) kan jag inte annat än sucka djupt. 

9 kommentarer:

  1. Det får du gärna utveckla vidare. Omskrivet till vår politik ser jag nog stora fördelar med en Ville Niinistö eller Pekka Haavisto framom all världens högerpopulister (Soini, Halla-aho, Hakkarainen några skräckexempel).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:22. Nu går den här situationen knappast att omskriva direkt till vår situation, men så mycket kan jag väl säga att jag varken vill se Niinistö, Haavisto, Soini, Halla-aho eller Hakkarainen som president. Den röd-gröna politiken är människo-, företagar- och landsbygdsfientlig och kommer, om den tillåts få makt, att rasera det samhälle vi har byggt upp. Men det var inte det stora problemet här. van der Bellen har klargjort att han som president kommer att avskaffa demokratin (till en del) emedan han lovat att han inte kommer att utnämna en FPÖ-kansler efter nästa val ifall det skulle gå så att FPÖ vinner bundestagsvalet. Detta enligt en artikel i Aftonbladet. (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22872012.ab) Detta sågs ändå, tydligen, inte som något problem i Aftonbladet eftersom man bara nämnde det. Farorna med Hofer utmålades dock med synnerligen klara färger. Precis som i alla annan mainstreammedia.

      Radera
  2. Den röd-gröna ideologin är minst lika farlig som nazismen. Den senare är öppet och stolt förtryckande och våldsam mot vissa människogrupper, medan den förra ideologin (kulturmarxismen) för sin förödande samhällskamp mera skenfagert. Kulturmarxismen vill förändra samhället genom kulturkrockar (kulturkrig). Dessa kulturkrockar, eller detta kulturkrig förs genom att kulturmarxisterna strävar efter att ändra rådande uråldriga och samhällsuppbyggliga normer, samtidigt som man upprättar politisk korrekthet, vilket innebär censur mot oliktänkande.

    Följande artikel tål också att läsas:
    http://morgonbladet.nu/news.php?name=160518114702

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har nog Saarinen grävt ner sig alltför djupt i den politiska konspirationsgraven. Det börjar nästan låta skrämmande likt Breivik och hans likasinnade. Att jämföra den rödgröna politiken med nazismen är nog kanske litet krystat. Att sedan jämställa den rödgröna politiken med "kulturmarxismen", som för övrigt är en högerextrem konspirationsteori som vuxit ur antisemitism, är riktigt tokigt. Man kan blottlägga många negativa sidor hos den rödgröna ideologin, precis som med vilken annan politisk ideologi som helst. Men att jämföra den med nazismen är nästan komiskt.

      Ta av dig foliehatten och gå ut i den riktiga världen, herr Saarinen!

      Radera
    2. @Anonym 24 maj 2016 18:27 Läs artikeln i morgonbladet!, den är lång men författaren har faktiskt gjort en djuplodande analys som inte går att avfärda med konspirationsteorier !

      Radera
    3. Tack för länken! Jag vill också rekommendera Juthés första artikel i ämnet som klargör hela höger/vänster-problematiken på ett väldigt bra sätt. http://morgonbladet.nu/news.php?name=160518114702

      Radera
  3. Den anonyme kommentatorn sitter tydligen med sin röd-gröna foliehatt långt nerdragen över öronen, ty vad annat ser vi idag i samhället än att normupplösning drivs och åthurras av den röd-grönt (kulturmarxistiskt) tänkande (går nödvändigtvis inte efter den faktiska partiboken) befolkningen/kultureliten/politikereliten, samtidigt som den också kommer med krav på vad som inte får sägas i det offentliga rummet.

    SvaraRadera
  4. Man kan inte vara säker på någonting längre... Som nu, ifråga om Österrike. Är väl medveten om att olika medier har sina agendan men hur göra för att sortera ut vad som är sanning ? Fria Tider citerar MV-lehti som i sin tur citerar österrikisk tv.... Om myndigheterna klart har redovisat för ett valdeltagande på 147% är det ju helt klart så att allting inte har gått helt rätt till !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glömde länken :) http://www.friatider.se/sterrike-utreder-valfusk

      Radera