fredag 13 maj 2016

Mera om könsförvirringen


Jag har flera gånger här på bloggen varnat för den könsförvirring som vi som samhälle håller på att drabbas av – och redan långt har drabbats av. Senast handlade det om den amerikanska toalettlagen och om en man, som upplever sig vara en kvinna (och vice versa), ska använda toaletter avsedda för män eller för kvinnor. President Obama har nu sällat sig till de förvillades – och förvillandes – skara sedan han tagit ställning för detta elände.

De senaste dagarna har en youtube-video på detta ämne blivit en stor snackis i Sverige. En Hanna Lindholm tog med sig en kameraman och en rad, för sunt tänkande människor, mycket enkla frågor och begav sig till Södertörns högskola i Stockholm. (Denna skola utbildar bl.a. pedagoger/lärare.) Bl.a. frågade hon en rad studerande om hon (frågeställaren) är en man om hon upplever sig vara det, eller en japan, två meter lång eller en katt. Frågorna var, som sagt, mycket enkla, men ack hur förtvivlat svårt det var för dessa stackars vilseledda människor att ge ett rakt och klart svar! Genusförvirringen i sin prydno...

Nå, inte nog med att dessa studeranden ger en synnerligen dålig bild av sin skola och sig själv. Efter att videon blev en snackis ansåg sig högskolan tvungen att träda upp till sina studenters (och sitt eget) försvar. Men det hela blev ju bara värre, eller vad säger du? "Det är också viktigt att påpeka att vi stöttar studenterna som blivit utsatta för detta propagandatrick. All heder till dem som svarade så gott de kunde på frågor som de inte visste hade en dold agenda."

"Så gott de kunde..." Behöver jag säga att jag INTE rekommenderar denna skola till någon!

Se gärna på videon. Om du vågar. Och kom ihåg: Det är människor som dessa som kommer att fungera som lärare i svenska skolor i framtiden. Jag befarar att vi senast nu får sluta sjunga om den "ljusnande framtid" i studentsången.  

20 kommentarer:

  1. Frågorna i videon känns som ganska irrelevanta. Den har ju tydligt en agenda, och får det att låta som att vissa personer bara hittar på något och att vi andra bara sväljer det utan vidare. Nu är det ju inte så, transsexualism har undersökts medicinskt och man har också kommit fram till att det är den nuvarande behandlingen som fungerar bäst (jämfört med t.ex. psykoanalytisk behandling). Man har också kunnat se samband med hormonnivåer under graviditet. Vi måste ju ändå ge människor som lider av könsdysfori den behandling som man har kommit fram till att fungerar bäst, och sen ska dessa människor bemötas med respekt. Och det är ju det man märker så tydligt att människorna i videon vill göra, oavsett fall, vilket jag tycker känns väldigt bra.
    Jag känner inte till fall där någon identifierar sig som t.ex. 2 meter lång utan att vara det, och om det skulle förekomma måste man väl isåfall fundera på den frågan skilt (vad det isåfall beror på och hur man kan åtgärda det). Men dessa frågor är på inget sätt jämförbara såsom man försöker få det att framstå i videon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @ Chiaki, du säger att den har en tydlig agenda, må så vara, men agendan är ju då att visa på dagens vilsenhet och oförmåga att kunna säga som det är ! "Så skall ditt svar vara att ja är ja och nej är nej" ! Du yrar en massa om att ge människor som lider av könsdysfori ngn slags behandling... ( behandling till vad de SJÄLVA anser sig vara ? ) Den enda rätta behandlingen är att behandla en man som en man och en kvinna som en kvinna !!! Videon visar med all tydlighet att dagens högskolestuderande är helt IQ-befriade, i annat fall hade de genast tillrättavisat reportern om att hon är knäpp, som det nu är tillåter de henne att tro på sina egna vanföreställningar, även om det är fejkat i detta fall ! Den enda rätta behandlingen för personer med könsdysfori torde väl vara testosteron för män och östrogen för kvinnor :)

      Radera
    2. Chiaki. "Den nuvarande behandlingen"? Vad innebär den? Könskorrigerande operationer och hormonbehandlingar för att förstärka förvirringen? Nej du. Om en man säger sig vara en kvinna ska detta inte förstärkas och cementeras med en operation. Att ge en uppenbart förvirrad människa denna "bekräftelse" är sannerligen inte att visa respekt.

      Sedan ser du tydligen inte problemets kärna här när du skriver som du gör. Könet, längden och åldern är fysiska saker som är givna. Om någon inbillar sig vara något annat än han/hon är kan detta givetvis bero på flera olika saker, men oberoende av orsaken bör denna villfarelse korrigeras och inte förstärkas. Poängen med min text var att om människor som är så oerhört förvirrade själva när det gäller frågor om kön sätts att undervisa andra kommer denna villfarelse bara att förstärkas och ställa till med oerhört stort elände och mycket lidande. "Om en blind leder en blind faller båda i gropen..."

      Radera
    3. Den nuvarande behandlingen kan innebära olika beroende på, men oftast är det hormonbehandlig och talterapi, kanske också kirurgiska ingrepp.
      Jag tycker att det låter som att du tror att det här skulle vara den "enkla vägen". Som att alla blint i tiderna skulle ha respekterat transpersoners känslor, och genast sett till att de får den här behandlingen. Så är det inte. Givetvis har man försökt få dem anpassa dem till det kön de inte är (dvs den kropp de föddes i), och man har märkt att detta inte fungerar. Den behandling som fungerar bäst är den jag nämnde ovan. Det är fritt fram för dig att undersöka detta närmare, och om du hittar en bättre behandling får du introducera den.
      Människor är inte förvirrade, många av oss har gått igenom tankeprocesser för att komma fram till vad vi ska tro i transfrågan, och många av oss har försökt lyssna på vad transpersoner själva har att säga för att förstå bättre. Har du det? Vi har således lärt oss att kön inte är så enkelt som det kan se ut i dina ögon. Det här är ingen "förvirring" utan sådant som stöds av både vetenskapen och människors upplevelser.
      Sen frågorna om längd och ålder, och vad det kan bero på ifall självbilden här inte passar med det yttre, måste vi ta skilt. Vad jag vet finns ingen större medicinsk kunskap om detta, så det känns irrelevant att ta upp i det här sammanhanget.

      Radera
    4. Chiaki. "Människor är inte förvirrade"

      Alla klart seende och tänkande människor som har bekantat sig med argumenten i denna fråga - och speciellt om man ser denna video - inser nog hur det ligger till med det.

      Radera
  2. Jag skrattade faktiskt högljutt när jag såg på denna video. Att bli arg när man ser en sådan här video på YouTube blottar nog bara Kristians spända nerver och inget annat.

    Jag förstår inte riktigt vad Kristians problem är med människor som har en annan sexualitet än han själv. Hur kan dessa personer utgöra ett hot för Kristian och hans värld? Det är väl inte så att Kristians egen sexualitet hotas av detta? Det är nämligen så här Kristian, att alla människor inte är likadana.

    Jag är inte så insatt i detta ämne om transsexuella människor, men jag har för mig att det verkligen finns människor som från tidig barnaålder identiferar sig som det motsatta könet. Det är nämligen så, att våra begrepp om ”man” och ”kvinna” kanske inte är så stabila som vi tror. Det finns nämligen människor som genetiskt är män, men p.g.a. något ”fel” i utvecklingen får en kvinnas kropp (detta kallas för androgen insensitivity syndrome ¬– googla gärna detta – där kroppens celler inte kan binda till androgener, alltså manliga hormoner såsom testosteron). På samma sätt kanske vissa människor av någon orsak har en ”feminin” eller ”maskulin” hjärna, p.g.a. en mindre vanlig embryonalutveckling. Frågan blir också vad vi menar med begreppen ”man” eller ”kvinna”. Detta kan bestämmas genetiskt, fenotypiskt, kulturellt, socialt, psykologiskt, etc. Jag förstår inte heller varför man bör bli arg över att vissa människor inte kan placeras i en tydlig kategori. Så länge som ingen blir skadad, får väl varje människa göra som hon vill?

    Frågorna om en människa kan vara katt, eller om en svensk kan vara japan tolkar jag som komedi, skrattar åt dem, och går sedan vidare.

    Humanisten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Humanisten. "Hur kan dessa personer utgöra ett hot för Kristian och hans värld?"

      Försök inse att detta INTE handlar om mig! Könsnihilismen kommer att drabba en massa (unga) människor som kommer att bli förvirrade och få sitt liv mer eller mindre förstört. Det är av omsorg om människan vi behöver lyfta fram problemen med denna förvirring som ska tvingas på oss ur alla kanaler.

      "Så länge som ingen blir skadad, får väl varje människa göra som hon vill?"

      Igen är du på helt fel spår. Givetvis håller jag med dig när det gäller alla människors frihet här, men det är inte det som är problemet. Problemet är indoktrineringen och könsnihilismen som kommer att leda till att människor blir förvirrade och som skapar stort lidande. Jag tror att du missförstod hela denna video om du skrattade åt de andra frågorna.

      Radera
    2. ”Könsnihilismen kommer att drabba en massa (unga) människor som kommer att bli förvirrade och få sitt liv mer eller mindre förstört. Det är av omsorg om människan vi behöver lyfta fram problemen med denna förvirring som ska tvingas på oss ur alla kanaler.”

      Nu förstår jag nog inte riktigt. Exakt hur kan detta ”förstöra” människors liv? Att det finns en medvetenhet om att det finns människor med annorlunda sexualitet förstör inte alls någons liv. Tvärtom så förhindrar det att ungdomar eller vuxna diskrimineras eller behandlas illa. Att vissa människor identifierar sig som transsexuella eller dylikt, innebär naturligtvis inte att du eller någon annan inte får identifiera sig som ”man” eller ”kvinna”. Jag förstår inte vad som är problemet.

      Man kan inte tvinga en människa att ha en viss sexualitet. Man kan inte tvinga en heterosexuell person att vara transsexuell, eller tvärtom. Heterosexuella människor kommer att förbli heterosexuella i framtiden, även om vi får en större medvetenhet om olika sorters sexualiteter.

      Humanisten

      Radera
    3. "Problemet är indoktrineringen och könsnihilismen som kommer att leda till att människor blir förvirrade och som skapar stort lidande."

      Förvirring och lidande för vem, Kristian? Det här borde handla om dem det handlar om, transpersonerna. Deras lidande kommer inte av omvärldens stora förståelse, kan jag upplysa om. Jag får en känsla av att de enda som är förvirrade är de som stelbent måste få fortsätta leva i en stereotyp värld där inget rubbar deras religiösa uppfattningar och fördomar.

      Radera
    4. Humanisten. "Jag förstår inte vad som är problemet." "Heterosexuella människor kommer att förbli heterosexuella i framtiden"

      Där är problemet. Alltså det att du antar en sak som ingalunda är säker. Ser du, könsnihilismen skapar osäkerhet och förvirring, och en ung människa behöver helt enkelt inte mera av den varan.

      Radera
    5. Anonym 10:54. "Förvirring och lidande för vem"

      För det uppväxande släktet - alla de som tvingas kämpa med icke-frågan om den egna sexualiteten och som, enligt dagens mantra, behöver ta reda på vad man är "på insidan". Ser du, kön ÄR igen social konstruktion utan ett biologiskt faktum.

      Radera
    6. Varför upplever du att det skulle vara en kamp och ett lidande att ta reda på vem man är "på insidan"? För de allra flesta av oss är det bara en stor frihet. Att inte tvingas vara något vi inte är. Det är rentav intressant att du ser det så faktiskt.

      Radera
  3. Kristian. Dina kunskaper inom detta område är precis som i alla andra mycket begränsade och utgörs främst av fördomar och rena osanningar. Vad kan detta bero på? Jo, som vanligt baserar du alla dina antaganden och din världsbild på en antik bok, d.v.s. Bibeln. Dina kunskaper inom en rad olika ämnen är ytterst begränsade, men ändå tvekar du inte att understryka att du har sanningen på din sida, eftersom Gud talar till dig genom sin heliga text. Skillnaden är kanske inte så stor mellan en extrem islamist och en teolog i Finlands bibelbälte, med den skillnaden att den extrema islamistens Gud kanske har något mer våldsammare budskap.

    Det är sorgligt att Kristian oroar sig över denna ”könsnihilism” som han talar om. Denna oro måste grunda sig i att Kristian själv är osäker i sin sexualitet. Alternativt så är han obildad och en aning korkad. Jag lutar åt att tro att det saknas några tomtar på loftet, utgående från de diskussioner vi tidigare haft.

    Humanisten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Humanisten. Ser du överhuvudtaget vad som händer runt omkring oss? Ja, jag menar att Herren Gud har talat till oss, sina skapade verk, genom Bibeln. Där berättar tillverkaren hur "produkten" ska skötas för att den ska fungera som det är tänkt. Men om vi har ögon i huvudet och hjärnkontoret någorlunda i skick så torde vi nog, redan utifrån det vi ser runt omkring oss, kunna förstå vad som håller på att hända just nu. När könsidentiten rivs upp och det självklara på detta område med all makt måste ifrågasättas kommer individen att bli förvirrad. Så är det bara, och det finns oerhört många exempel på detta. I verkligheten runt omkring oss, och även som det rapporteras om i nyhetsflödet. Men det är klart, om man väljer att inte se och att vägra kliva ur sin pk-bubbla så kan man förstås inbilla sig att allt är frid och fröjd...

      Radera
  4. Bra video, bra försök att få människorna att förstå att allt handlar om att vi, bara vi hör en sak tillräckligt mycket, börjar tro att det är just såhär. Dock tycks inte folk vilja ta det till sig! Och vad gäller kristna blir vi påminda att använda förnuftet istället för att lita på bibeln, men det gäller tydligen inte här...?! /Kristen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 07:34. Tack för din kommentar! Ja, i dagens pk-vurmande värld sätts nog förnuftet många gånger på undantag.

      Radera
  5. Jag tycker inte de som svarade gjorde bort sig. Längd, nationalitet, ålder, ras är mer entydigt definierat än kön. Det finns uppenbarligen mänskor som är av blandat kön, Caster Semenya är kanske en av de mer kända. Men i videon så har de utfrågade inte så lång tid på sig att utvärdera sakförhållandena och blir lite ställda. Men åtminstone en var inne på att kön är mer svårdefinierat än de övriga exemplen.
    Kristian, du svingar lite i luften här tycker jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen. Säg åt en interkönad att hens kön är lika lätt definierbart som ålder eller längd...

      Radera
  6. Hej Kristian. Nu har jag några frågor som jag vill fråga dig. Och jag skulle vara glad om du kunde svara på dom uppriktigt.

    1. Vad innebär kristendomen för dig?
    2. HUr anser du att kristendomen ska behandla sina medmänniskor?
    3. Anser du att andra människor ska må psykiskt dåligt för din skull?
    4. Varför vill du få en människa att vara någonting som HEN inte är?
    5. Hur påverkar det ditt liv att det finns människor som är annorlundare än dig?
    6. Följer du alla regler som det i Bibeln? Eller väljer du ut sånt som du tycker passar dig?
    8. Har du någonsin försökt förstå?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 21:28. Jag antar - och hoppas - att dina frågor bottnar i en ärlig vilja att få veta. Men likväl är de alla fel ställda. Börjandes från den första. Ser du, kristendomen är vad den är, och där ska vi inte fundera på vad den är "för dig". Så när jag inte svarar på dina frågor beror det alltså inte på att jag inte skulle vilja hjälpa dig förstå, utan på att det helt enkelt inte går att svara på frågor som är fel ställda utan att det blir en än värre förvirring hos den som ställt frågorna. Men om du vill kan du läsa vad jag har skrivit här på bloggen. Jag tror nog att du finner svar på de flesta av dina frågor om du gör så.

      Radera