torsdag 5 maj 2016

Om himmelsfärden - och återkomsten


Idag har största delen av den västliga kristenheten firat Kristi himmelsfärdsdag. Denna dag talar om lärjungarna som blev lämnade kvar här på jorden med ett uppdrag, och den ser samtidigt fram emot Jesu återkomst när uppdraget är fullgjort och alla folk har fått del av evangeliet. För många är talet om Jesu återkomst skrämmande, och det givetvis med rätta. När han kommer igen dras streck för tiden - och också för nådatiden - och hela skapelsen kommer att föras fram till domen.

Som Guds barn och Jesu vänner behöver vi ändå inte vara rädda för återkomsten. Beredda, visst, men inte rädda. Han som kommer att komma tillbaka är ingen mindre än vår bäste vän. Vår Broder. Vår Frälsare. I texten för idag från Apg. 1 hittar vi dessutom, om vi läser noggrant, ett stort evangelium. (Som jag hade missat ända tills broder A gjorde mig uppmärksam på det. Tack för det!) När Jesus hade "tagits bort ur lärjungarnas åsyn" och dessa stod och tittade upp mot himlen stod plötsligt två änglar där tillsammans med dem. Dessa sade till lärjungarna att "Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himmelen, han ska komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himmelen." (Apg. 1:11)

Har du tänkt på vad änglarna egentligen säger? Jesus kommer att komma tillbaka på samma sätt som han for. "På himlens skyar", som vi läser på ett annat ställe som talar om dessa händelser. Men inte bara det. Har du tänkt på vad Jesus gjorde medan han steg upp till himlen? (Lk. 24:51) "Och medan han välsignade dem, skildes han från dem och blev upptagen till himlen." Han välsignade sina vänner! Och på samma sätt ska han komma igen. Välsignandes sina vänner! Så varför ska vi gå i fruktan för "den dagen"? När Jesus kommer, kommer han med välsignelsen. Välsignandes de sina.

Det kommer att bli en härlig dag. Marana tha! Ja, kom Herre Jesus!

3 kommentarer:

  1. Jah, och Anden och Bruden ropar KOM.
    Och den som hör må omma redan i tiden och göra sig beredd genom att gratis ta emot Livets vatten, vin och mjölk och Livets Bröd i Ord och Sakrament till Syndernas förlåtelse enligt Anden och Ordet.
    Ingen synd är lovlig, men den som får Nåd att ångra och vandra I LJUSET har allt förlåtet och en sådan säger inte oskadad att sött är surt eller svart vitt.
    Gör er från Oket av falska lärare kvitt.
    säger Ulrik Torsten Nils

    SvaraRadera
  2. K-tjuv i farten:-(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ser att människor är opålitliga och tekniken är deras; alltså opålitlig; och själv kanske jag hade brått att skriva.
      Men det retar när god text fördärvas... säger ulrik som anklagar windows för att stjäla bokstäver eller är det växelströmmen eller likströmmen som faltrar

      Radera