lördag 3 augusti 2013

Generation HEN



Det brukar heta att människor födda mellan 1961 och 1979 hör till ”Geration X”. Efter detta (1980-tidigt 00-tal) talar man om ”Generation Y”, och barn födda sedan mitten av 00-talet talas om som ”Generation Z”. (Det är f.ö. intressant att det engelska alfabetet tar slut med bokstaven Z...)

Denna vecka är ”Pride-vecka” i Stockholm. Detta är givetvis inget som hörs eller ses så alldeles tydligt någon annanstans än i Stockholm, och knappast berörs så alldeles många stockholmare heller av detta evenemang. Men media lyfter, i sedvanlig ordning, fram detta på alla tänkbara sätt – och kanske speciellt då Aftonbladet. Så att ingen ska missa det, alltså. Fokus är på sexualiteten, och gärna på från normen avvikande sexualitet. Och på att föra ut budet att allt är accepterat, och att normer är av ondo. Och att alla ska hata Putin. Jag skulle egentligen inte orka bry mig, men eftersom jag ändå bryr mig om vilken värld mina barn ska växa upp i tvingar jag mig att bry mig. Framför allt försöker jag bry mig om detta att man vill riva ner alla normer och alla barriärer mellan könen. Helt enkelt för att detta är en katastrof i vardande.

Jag menar att ”Generation Z” åtminstone i Sverige, men varför inte också här hos oss, i stället kommer att bli en ”Genration HEN”. Alltså en generation av människor som växer upp utan sexualetiska normer, utan gränser och t.o.m. utan kön. Annat än det man väljer åt sig, vill säga. För om man ska hänga med idag får man inte uppfostra pojkar som pojkar och flickor som flickor, nej, alla ska få hitta sin egen könsidentitet. Alla ska få pröva sig fram. Inget ska få ”tvingas in” i några könsroller. Könsneutrala dagis ska det vara idag. Och heteronormen ska skrotas – för den är ett samhällsproblem. Detta eftersom denna heteronorm "sätter hinder i vägen för det mest självklara. Kärlek mellan två eller flera människor." Enligt Patrik Lundbergs kolumn i Aftonbladet har "heteronormen förpestat och förminskat tillvaron för miljontals människor i tusentals år", och "det är inte mycket begärt, att offra ett inövat mönster för att alla ska få samma rätt till kärlek och lust".

En predikant berättade en gång om ett råd han gav till en ung flicka som funderade på vad hon skulle börja studera. ”Satsa på att bli psykolog!” Han menade att med denna könsutplåning och denna normupplösning vi idag ser kommer det i framtiden att finnas ett enormt stort behov av psykologer som får reda upp det elände vi nu håller på att ställa till med. Detta är garanterat sant. Jag är bara rädd att den könsförvirring som idag råder, och det enorma kaos denna förvirring håller på att ställa till med, inte låter sig lösas med psykologins hjälp. Unga människor som växer upp idag med denna normupplösning och brist på självklar könsidentitet riskerar att bli så fullständigt förvirrade att vad som helst kan hända. T.o.m. en total samhällskollaps är i förlängningen inte helt otänkbar. Den som lever får se.

Men hur som helst är det bedrövligt att tvingas se på hur en hel generation förstörs på detta sätt. ”Generation HEN.” En katastrof i vardande. Men så går det när man överger detta av Skaparen givna, ”till man och kvinna skapade han dem.” Men som sagt skulle jag egentligen inte riktigt orka bry mig.  Om det inte skulle vara för att också mina barn ska tvingas växa upp i och med detta elände. 

33 kommentarer:

  1. Det är nog en härlig tid vi lever i. Du verkar o vill tro att Pride är ett obetydligt fenomen när det engagerar hela Stholm!! De konservativa får stiga av tåget. Brave New World har bara börjat. Härligt. Mattias Granroth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mattias. Jag undrar nog om en vanlig Stockholmare, som bor i en förort, alls skulle veta om att det är Pride på gång utan dessa enorma reklamkampanjer. (Betalda och av media tillhandahållna.) Jag kan förvisso ha fel, men jag misstänker att jag inte har det.

      Radera
    2. Jag hörde just på radionyheterna att upp emot 500 000 människor såg på paraden. I paraden gick också bl.a. representanter för kyrkan... Jag vet inte vad som är värre. Det att så många tycks vara intresserade av att låta sig och sina barn påverkas eller det att kyrkans ledare fullständigt har tappat förståndet. Men jag hade tydligen fel. Uppenbarligen lyckas man båda upp mycket folk om tillräckligt många ropar samma sak...

      Radera
    3. Det bevisar bara att du kan ta fel o är mänsklig. Precis så som Gud har skapat dig. Och alla som deltog i Pride. Enkelt. Live and let live. Mattias Granroth

      Radera
  2. " Jag skulle egentligen inte orka bry mig, men eftersom jag ändå bryr mig om vilken värld mina barn ska växa upp i tvingar jag mig att bry mig. "

    Oj vad altruistiskt. Du menar att du inte bryr dig men att du ändå har rätt att kritisera.

    "Men hur som helst är det bedrövligt att tvingas se på hur en hel generation förstörs på detta sätt. ”Generation HEN.” En katastrof i vardande. "

    Hur täcks du utan facit i hand döma ut en hel generation? Vem har gett dig den rätten? Har du inget bättre för dig än att sprida dessa domedagsprofetior och den avsky du projicerar på dem du uppfattar som onormala? I vanliga fall brukar dina skriverier vara tänkvärda, men det här var nog bottennappet.

    /Zed

    SvaraRadera
    Svar
    1. /Zed. Jag bryr mig eftersom jag ser vilka följder detta får. Och därför engagerar jag mig. Om du skulle läsa lite noggrannare skulle du se att jag inte dömer ut "en hel generation". Jag konstaterar bara att så som vi nu håller på kommer den nu uppväxande generationen att ta allvarlig skada.

      Radera
  3. Jag kan faktiskt inte förstå hur genusmedvetenhet kan vara skadligt för barn. Som jag ser det så handlar det om att uppfostra människor till individer främst, och försöka uppmuntra alla goda egenskaper. Hur kan det vara en dålig sak?
    Den här könsförvirringen du pratar om, var finns den? Jag har då aldrig sett det hos ett barn. Det verkar mest vara vuxna människor, såsom du, som är förvirrade.
    För övrigt tycker jag att det är ganska förminskande att prata om att "vi har män och kvinnor, punkt", när det faktiskt är betydligt bredare än så.

    SvaraRadera
  4. Chiaki. "För övrigt tycker jag att det är ganska förminskande att prata om att "vi har män och kvinnor, punkt", när det faktiskt är betydligt bredare än så."

    Tack för att du på detta tydliga sätt illustrerade det jag skriver om könsförvirring!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men om jag förstod ditt resonemang rätt så menar du att det i framtiden kommer att finnas en enorm könsförvirring som en följd av en genusmedveten uppfostran?
      Det jag pratar om är de människor som (obs!) redan existerar (oavsett uppfostran), och inte känner att de hör hemma i något av de två könen.
      Dessa människor finns, och skulle antagligen må betydligt bättre av om vi inte var tvungna att hela tiden dela in människor i den ena eller andra gruppen.

      Radera
    2. Chiaki. Du förstod mitt resonemang rätt. Åtminstone delvis. För jag menar att denna könsförvirring redan finns och att den i många fall (säkert inte alla, men många) ligger bakom detta att det finns människor som "inte känner att de hör hemma i något av de två könen". Sedan finns det också säkert sådana som är genuint sådana (och skulle vara det oavsett denna påverkan), och där får jag givetvis ge dig rätt i det sista du skriver. MEN. Då får man fråga sig huruvida det är lönt att riskera/offra en hel generations (läs: hela samhällets) psykiska hälsa för att säkra att dessa få människor, i ett kort perspektiv, skulle "må betydligt bättre".

      Radera
    3. Jag tror att alla skulle må bättre i ett samhälle som inte var så inriktat på enbart två kön, så jag ser det inte som att "offra en hel generation" för några få individer.
      Dessutom pratar du som att det vi har nu, dvs att vi uppfostrar flickor och pojkar olika, är det "naturliga tillståndet", och att vi genom att bryta det "riskerar en hel generations psykiska hälsa". Jag tror tvärtom att det nästan är som en slags hjärntvätt som i många fall leder till psykisk ohälsa. Genusmedvetenhet istället hade lett till ett hälsosammare och mer jämlikt samhälle.

      Radera
    4. Chiaki. Alltid när vi människor går emot och bryter mot Skaparens goda ordningar får det förödande konsekvenser. "Till man och kvinna skapade han dem." Det gäller. Ännu idag.

      Och nu menar jag inte att vi ska "uppfostra pojkar och flickor olika". Har du sett pojkar och flickor leka? De ÄR olika. Det enda vi behöver göra är i princip att låta dem vara de som de är. Utan att försöka tvinga på dem någon "hjärntvätt" som bottnar i ett förvridet genustänkande.

      Det du kallar genusmedvetenhet leder sannerligen INTE till något som kan betraktas som eller kallas "hälsosamt". Nej, utan dagens genusmedvetenhet handlar om att beröva barnen deras könsidentitet och göra dem förvirrade. En katastrof i vardande!

      Radera
    5. Då undrar jag om du över huvudtaget vet vad genusmedvetenhet innebär!

      Radera
  5. Kristian:

    "Jag bryr mig eftersom jag ser vilka följder detta får. "

    Redogör för åtminstone en neutral källa (som inte vinklats eller tolkats selektivt av kristen höger eller andra) som visar dessa negativa "följder" så kanske dina avsikter blir lite tydligare för oss vilseledda.

    "Om du skulle läsa lite noggrannare skulle du se att jag inte dömer ut "en hel generation"."

    Så som jag läste skrev du bl.a. följande:

    "Men hur som helst är det bedrövligt att tvingas se på hur en hel generation förstörs på detta sätt. ”Generation HEN.” En katastrof i vardande"

    M.a.o. kallar du en (kommande) generation för en katastrof i vardande. Svårt att se hur det kan tolkas som något annat än att döma ut.

    "Jag konstaterar bara att så som vi nu håller på kommer den nu uppväxande generationen att ta allvarlig skada. "

    Om den tar skada är det knappast på grund av könsneutralitet. Det mesta i vårt fantastiska samhälle lär nog fortsätta som förut (om det är en bra eller dålig sak). Du och många andra verkar rörande överens om att samhället går åt pipan och var felet ligger.

    /Z.

    SvaraRadera
    Svar
    1. /Z. Felet ligger i att vi har övergett Skaparen och hans vilja. Det är därför det "går åt pipan". När det gäller följderna så är det bara att öppna ögonen och se dig omkring. Den genus- och homoprogaganda som sköljer över oss idag är rena rama giftet, och precis som jag skrev kommer detta att få förskräckliga följder för "Generation HEN". Detta är en katastrof i vardande, och att konstatera detta är INTE att döma, det handlar snarare om just att konstatera fakta - och kanske om att varna.

      Radera
    2. Kristian,
      Tack för att du orkar bry dej,din profetiska röst behövs sannerligen,tror vi är många som uppskattar ditt engagemang
      och din oräddhet i försvaret för den kristna tron,där så mycken okunnighet och fördomar tycks styra kommentarerna på bloggen.

      Radera
  6. Ole Sandlin:

    "där så mycken okunnighet och fördomar tycks styra kommentarerna på bloggen."

    Om vi ska diskutera okunnighet och/eller fördomar, hur mycket vet du och Kristian om de människor vars liv ni tar er frihet att kritiserar i religionens namn? Har ni faktiskt tagit er tid att lyssna till deras version? Förmodligen inte.

    /Z.

    SvaraRadera
  7. Kristian skrev:

    "Den genus- och homoprogaganda som sköljer över oss idag är rena rama giftet"

    ... högst subjektiv bedömning, och i sig ett propagandistiskt uttal.

    , och precis som jag skrev kommer detta att få förskräckliga följder för "Generation HEN"."

    ... vilket du inte kan veta eftersom du inte sett det ske än, annat då i de olycksprofetior den kristna högern och andra tyckare målar upp. De förskräckliga följderna finns möjligen i folks begränsade attityder och behov av att hitta syndabockar i andra.

    /Z.

    SvaraRadera
  8. /Z. Det är inte lätt att vara tonåring, och det har aldrig varit det. Att växa i sin personlighet och hitta sin roll är en uppgift som är oerhört jobbig. Det här vet vi nog alla, av egen erfarenhet. Om vi, i denna känsliga ålder, dessutom ska tvingas fundera om vi ska bli man eller kvinna (eller något mitt emellan) blir uppgiften fort övermäktig. Dagens genusförvirring leder till att vi kommer att få en generation som är fullständigt förvirrad när det gäller detta - för det som idag tutas ut är ju just detta att man också, förutom allt annat man behöver ta reda på och komma in i i denna åldern, också måste experimentera och ta reda på vem man är könsmässigt. För mycket är helt enkelt för mycket! Detta tror jag nog att varje sunt tänkande människa förstår.

    SvaraRadera
  9. Anser du att homosexuella är syndare bara för att de är sig själva? Tänk dig, att för en homosexuell man, känns det lika onaturligt att vara med en kvinna, som det för dig skulle kännas att vara med en man.(!)

    De som föds med med en avvikande sexuell läggning - VAD ska de göra åt det tycker du? Tiga och leva som något de inte är? Låtsas vara "normala"? Acceptera förtrycket? Pride är inget annat än en kamp för lika rättigheter för alla människor. Rättvisa.

    Tänk om dina barn blev(är) homosexuella - skulle du fortfarande se likadant på saken? Det här är en mycket tänkvärd fråga! Vad skulle du säga till dem?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är märkligt hur det alltid när man diskuterar homosexualitet med denna världens människor alltid förekommer denna missuppfattning att det att vara också alltid innebär att göra. Alltså att om man är homosexuell så lever man ut det. Det finns de facto många goda kristna som är homosexuella, men som, för att de vill leva i enlighet med Guds vilja, har valt ett liv i celibat.

      Jag var inne på detta här: http://kristiannyman.blogspot.fi/2012/12/ett-mycket-annorlunda-svar-pa-fragan.html

      Radera
    2. Så om man är homosexuell borde man helt enkelt leva i celibat, för att allt annat vore synd? Man är inte en god kristen om man lever ut sina luster, som faktiskt Gud gett oss? Varför skapar inte Gud homosexuella då utan sexlust? Eller - varför skapar Gud homosexuella över huvud taget? Det vore väl lika absurt att säga att vi allihopa måste leva i celibat för att vara goda kristna. (Bortsett från att vårt släkte då skulle dö ut givetvis, men i teorin.) Det är lätt att peka finger när man själv hör till majoriteten, vars sexuella läggning aldrig har blivit nedtryckt. Det är lätt att peka finger när man själv inte behöver uppoffra en så enormt viktig sak som lust och kärlek(!).

      Radera
    3. Förundrad. Nu utgår du ifrån en del premisser som är falska, varför ditt resonemang blir skevt. Gud skapar inga människor homosexuella. Läs gärna Rom.1 så kanske du förstår varför det finns homosexualitet. (Jag har varit inne på detta här: http://kristiannyman.blogspot.fi/2012/07/orsak-och-verkan.html)

      Gud har skapat sexualiteten, och lusten, ja. Men han ger oss också de ramar inom vilka denna ska hållas för att vi inte ska skada oss själva och andra. Detta kan vi antingen acceptera eller förkasta. De som förkastar Guds goda ordningar ska, menar jag, göra detta utan att försöka göra Guds ord om intet genom att låta förstå att han "inte skulle ha sagt" eller genom att, så som nu ofta sker, skapa sig en egen gud som accepterar alla våra infall och böjelser.

      Radera
  10. Istället för att lägga ditt hat mot lyckliga homosexuella tycker jag att du skall vända dig till dig själv (den enda och möjligtvis dina barn) som du kommer att kunna påverka med ditt predikande.

    "Den rättfärdige vet hur hans boskap känner det, men de ogudaktigas hjärtelag är grymt" (Ords 12:10)

    Att för egen egoistisk vinning ploppa in djur i trånga burar för ett miserabelt liv tills de hamnar på en parfymstinkande rysk kvinnans axlar, rimmar dåligt med vad Gud hade i tanke på att vårda den lustgård han skapat...


    SvaraRadera
    Svar
    1. Du borde kanske besöka en pälsdjursfarm och se hur djuren har det innan du uttalar dig...

      F.ö. är det ett bra bibelord du citerar!

      Radera
    2. Hey, du anonym minns du inte att Herren gav människorna kläder av skinn när Han drev dem ut dem från Paradiset eller den sk Edens Lustgård. I den Ed Herren gav mig då jag döptes i Jesu Namn och till att tro Allt GUDS Ord och vara Jesu barn och Lärjunge(Han och Fadern är ju ETT) så finns en riktig Edens Lustgård som gör att jag inte behöver vara Rädd att följa Faneden när vi möter alla de anonyma och offentliga fiender till Guds Fred över vårt Land. T ex såna som anonymt i natten mörker gör inbrott och aldrig bekänner frivilligt sina brott och synder. Jag minns småtjuvarana i Jeppis som kallade väktarna för svin. Man skall skilja på Sanningens Vin och Ordningens Vin. Väktarna i Finland hade i sin Ordningstjänst inte ett Hitleristiskt mandat utan de små pojkarna som själva blivit svinaktiga tjuvar ville skylla ifrån sig. Du lilla anonym vi skall väl inte blanda ihop det att alla är syndare med att skapa Anarki - var och en måste Tro och göra rätt för sig själv med Guds hjälp och Förlåtelse... säger Trosten Nils Ulrik Fagerholm

      Radera
    3. Jag tittade ner mot min ankel och min (hmrf) muskulösa vad och jag märkte att jag nog delvis borde heta Toasted Nils Ulrik F.
      När lögnens furste driver fram larsmo- och jeppisbarna så kommer det för mig att varna PÅ det allra Allra allvarligaste från att taga Sprit och Knark eller Pitt i munnen. Ja, man skall ju inte nämna avgudarnas Namn, men jag gör det ändå så att ingen får evig Braatpitt i evigheten. Gör hellre bättring och var inte för snabba att söka psykmedicin helller, Temesta och annat är ju brännvin på burk men tillåtes för dem oskyldiga som blivit krossade av djävulen som är en riktig Herr Skurk. Gör Bättring och Tro Syndernas förlåtelse och sluta föra fram redan dömda synder som Homofilerna i Gibea ständig smugglat in bland Israels barn (västerlandet) då när det skall bli Uppenbart att GUDS ORD ÄR EVIG SANNING!!!+¤

      Radera
    4. kanske ni kunde byta ut rävarna mot homosexuella rövknullare som Toasted Ulrik valt att kalla hbt folket. Då vore ni ju alla glada och nöjda, ordningen vore återställd! Ni kunde fortsätta köra med er propaganda. mvh/ Jonas

      Radera
  11. Kristian skrev:

    "Dagens genusförvirring leder till att vi kommer att få en generation som är fullständigt förvirrad "

    Idag är det genustänkandet som kommer förvirra den kommande generationen; för tjugo år sen var det datorerna, före det TV:n, före det rock'n'roll... lägg saker i perspektiv Kristian så framgår det att varje tonåring brottas med identitetsfrågor i något skede. Att bara tysta ner just hbt-problematiken genom att försöka avlägsna information och kulturyttringar (det som du kallar propaganda) lär garanterat inte göra saken bättre. Tvärtom lär okunskapen, fördomarna och ångesten kvarstå på det sättet. Och det kan jag garantera - problemen försvinner inte för att vi inte talar om dem.

    "För mycket är helt enkelt för mycket! Detta tror jag nog att varje sunt tänkande människa förstår. "

    Alla problem kan dras till överdrift. Det gäller däremot inte endast hbt-frågor, utan alla frågor som drivs till fanatismens gräns. Något som kan vara sunt att tänka på för vem som helst.

    /Zed

    SvaraRadera
  12. /Zed. Se där en sak vi är ense om - att alla tonåringar brottas med identitetsfrågor i något skede. Jag menar att dagens könsutplåning/könsförvirring gör denna brottning så oerhört mycket svårare. Till den grad att vi riskerar att "förlora" en generation. Sedan pratar vi om olika saker - när jag säger att propagandan förvirrar gäller detta i princip hela det uppväxande släktet. Du pratar om en (försvinnade) liten minoritet vars problem inte försvinner om vi inte pratar om dem. Till detta säger jag, ännu en gång, att vi behöver väga fördelarna och de negativa sidorna mot varandra - och se att vi med dagens könsförvirring ställer till så oerhört mycket mera elände än vi reder upp!

    SvaraRadera
  13. Anna Maria Granlund15 augusti 2013 kl. 20:52

    Hittade ett inlägg till som jag tycker var intressant och vill gärna förklara mina åsikter kring ämnet. Jag är själv för en genusmedvetenhet, jag tycker det är bra att det blir belyst. Men, jag har inte uppfattat det på något vis som du har gjort det och jag ser inte på genus som någonting som skall utplåna könen eller göra någon förvirrad om de skall vara man eller kvinna. Jag menar, vi föds ju till ett kön och det finns två stycken biologiska kön att välja mellan. Det kan man inte göra någonting åt, och det finns inte skäl till att göra någonting åt det heller. Men däremot tycker jag det finns skäl att göra någonting åt situationer där en kvinna förväntas bete sig eller göra på ett visst vis för att hon är kvinna, eller en man för att han är man - inte beroende på deras personlighet eller vilken individ de är. Personlighet och kön är ju två helt olika saker, och då är det dumt att det är bestämt att vissa egenskaper hör till ett visst kön, om du förstår hur jag menar.

    Exempelvis, jag är kvinna och det gör att jag ofta förväntas vara lite fin, prydlig. Säger jag vissa saker eller beter mig på ett visst sätt kan jag få konstiga blickar, för att jag inte är "normal". Men jag är ju inte mindre kvinna bara för att jag är jag. Eller exempelvis, om en liten pojke vill börja dansa balett som långt är en kvinnodominerad bransch, kan det hända att det är svårare för denna pojke att göra det han vill bara för att han är en pojke. Eller att jag förväntas använda smink både på mitt jobb och på min fritid för att en kvinna "skall" ha smink, även om jag kanske inte vill ha smink.

    På det planet tycker jag att genusmedvetenhet är väldigt viktigt, även om dessa exempel här är väldigt grundläggande och simpla. Men för att förklara - Genusmedvetenhet för mig och många andra handlar inte om att du skall kunna välja om du vill vara man eller kvinna utan du föds med det kön du föds. MEN, det kön du föds med skall inte få bestämma hur du skall vara som person för att vara "riktig", du skall få vara den du är och inte känna dig tvingad att vara någon på grund av ditt kön.

    SvaraRadera
  14. Anna. Det du skriver, och de exempel du nämner, kan jag mycket väl förstå och också långt hålla med om. Men blir detta genustänkande på denna nivå? Det jag reagerar på är närmast de övertramp som görs, t.ex. inom barnpedagogiken, när pojkar och flickor inte får vara just pojkar och flickor utan ska uppfostras "neutralt". När olikheterna mellan könen (som helt klart och tydligt finns där!) knappast får synas och sannerligen inte får uppmuntras.

    SvaraRadera