onsdag 31 juli 2013

Röd blindhet



Jag borde sluta läsa Aftonbladet. Det är inte bra för mitt blodtryck, tror jag. Men likväl kan jag inte sluta, eftersom jag vill, och menar mig behöva, veta hur dagens (vänster)människor tänker. Eller rättare sagt: Se resultatet av deras tänkande. För att veta och förstå hur de riktigt tänker är nog nära på omöjligt. Så konstiga slutsatser kommer de nämligen allt som oftast till.

Idag läste jag två kolumner. Den ena skribenten vill skrota heteronormen eftersom den är ett ”samhällsproblem”. Det var tydligen någon ”pridemänniska” som låg bakom. Nå, det förklarar ju ändå det mesta. Den andra skribenten kommenterade fredsförhandlingarna mellan Israel och palestinierna. Allt elände är Israels fel, och förutsättningarna för en rättvis fred finns (uppenbarligen) och är kända av alla. Dessa handlar om att Israel måste ge efter på i princip alla punkter. Det sades inget om palestiniernas terrorism, självmordsbomber och raketangrepp. Inget om deras (ännu inte övergivna) agenda att Israel ska utplånas. Dessa saker är tydligen inget problem och inget hinder för freden.

Det är så man baxnar. Men hatet förblindar. Tyvärr.

7 kommentarer:

  1. Jo, jag blir virrig jag. Men, "ett lite fattigt barn jag är, men glad jag är ändå, jag vet min Gode Fader kär, bär omsorg om de små....
    Ve världen för förförelsernas skull!!!+¤
    hälsar,Torsten Nils Ulrik

    SvaraRadera
  2. Vilket kvalicifierat dravel. Eländet på Västbanken och i Gaza ÄR mestadels Israels fel. Det är Israel som står och har stått för ockupationen, förnedrandet samt förtrycket i regionen. Därav bottnar alla andra problem såsom självmordsbombare och raketangrepp i Israels pågående samt tidigare handlingar.
    Dock vägrar Israel att bekänna någon som helst skuld, de främjar istället vidare på utökandet av bosättningar på ockuperad mark. Hur kan de förvänta sig en sådan påtvingad fred? Jo det gör de inte, de vill inte ha en varaktig fred för då måste man stoppa utbyggandet av bosättningarna (ockupanterna), och det gör man inte ostraffat som politiker i Israel om man vill ha kvar sin karriär. /Moshe I.

    SvaraRadera
  3. Det var ju trevligt att du tyckte att det var kvalificerat, åtminstone... :)

    Skämt åsido. Det måste vara fruktansvärt svårt för en stat (f.ö. den enda demokratin i regionen) att förhandla med en fiende som har som mål att utplåna sin förhandlingspart och som blankt vägrar att ompröva sin ståndpunkt. Kan det överhuvudtaget bli fred med en sådan utgångspunkt? Jag tvivlar.

    Det brukar heta att det aldrig är ens fel om två grälar, och det gäller säkert också här. Men att påstå att problemen i regionen mestadels beror på Israel är nog att blunda för fakta. Självmordsbombarna, terrorn och raketangreppen bottnar i det blinda och urskillningslösa hat som redan små palestinierbarn får insupa i skolor, media och t.o.m. i barnberättelser. Barnen lär sig att hata Israel och det judiska folket, och resultatet ser vi när bussar brinner och raketsirenerna ljuder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är möjligtvis ett urskinningslöst hat men inget blint hat, de vet exakt vad de föraktar, jo, förtryckande ockupanter. Hatet bottnar i ockupatinen och det möjligör av frustration framkallade raket-, och självmordsattacker. Med andra ord en ond spiral som staten Israel KAN göra någonting åt genom att lämna tillbaka ockuperad mark. Med verkställandet av detta så lovar jag att ett Palestinskt erkännande av staten Israel skulle bli till ett faktum.

      Till dig du anonyma som nämner mitt anonyma inlägg. Dig förvägrar jag ett värdigt svar eftersom ditt ihopfantiserade trams till inlägg totalt saknar verklighetsförankring och grund. Det enda du tycks göra är att spy tröttsam galla över alla religioner förutom den kristna, vad har det med Israel och Palestina-konflikten att göra? Frågan var retorisk, snälla besvara mig inte.

      Dock ska ni bägge ha en trevlig kväll. /Moshe

      Radera
    2. Tack för en vänligt stämd kommentar! Det är ju åtminstone positivt att det går att diskutera även en så här knepig sak på ett civiliserat sätt, trots fullkomligt olika och oförenliga åsikter...

      Men jag skulle nog vara försiktig med att lova det du gör. Historien visar oss att det inte är så alldeles vist att lita på den palestinska parten i dessa förhandlingar. Dels tvivlar jag på att de alls vill ha fred (freden låg inom räckhåll för Arafat vid tidigare förhandlingar, men han avvisade den), dels finns det saker som tyder på att de eftergifter man vill ha av Israel endast ses som ett steg på vägen mot just detta staten Israels "uttvingande i havet"...

      Radera
  4. Du som skriver anonymt. Vad var det för område som Jordanien en gång ockuperade???+
    Hur lite område skulle de hårt trängda judarna ha nöjt sig med vid staten Israels bildande sedan de områden som var utsedda för dem enligt internationell överenskommelse hade slumpats bort av någon hatpolitisk anledning.
    Eländet i världen kommer av(synd och Otro) och att Den fredliga kristna kultur som rådde i det så kallade Palestina, samt i Egypten och Syrien på femhundratalet e.Kr. krossades och trängdes undan av den antikristliga religionen som en Arab fantiserade ihop på djävulens tillskyndan sedan han söndrat sitt psyke med isolering och kanske tuggat för många bittra örter(haschis,khat just name it) det är droger som också får dagens nervsvaga människor att " höra röster" som uppmanar till hat och våld.
    Det har vi inte rätt som privata att göra men fröet till sånt finns i hela mänskligheten ,alla judar,kristna ,araber,asiater ja vilka människor som helst.
    Vill du skylla på något så skyll på Otron, Synden, Djävulen och antikristendom andra onda makter som inte unnar Rättvisan att regera med Sanningen Vägen och Livet som ändå Regerar Himmel och Jord och som i den Heliga Skrift sagt hur det skall gå.(Johannes Uppenbarelse kapitel 9 verserna 13 till 21.( Ingen slutar med sina mord och lögner och otuktsynder och dyrka an av avguderier och fanskap:fast nästan upp till tredjedelen av människorna dödats av Vredesdomarna redan under historien och snart i ett sista svep. Då skall vi se var du lilla anonyma pep.
    Herren Sebaot har rätt till sin Heliga Vrede men vi människor skall gömma oss i Jesus Kristus genom Tron så hör vi Hans röst i Bibeln och Predikan enligt Guds Ord på Rätt Sätt och då vet vi att det lönar sig att hålla frid och fred men inte på antikristus villkor.
    Västerlandets nuvarande antikristlighet är höjden av feghet. De kommer nog att göra sina tungor bruna bara de får sin starke man som likt Hitler till slut visar sitt rätta ansikte fast han nu är så förstående och tolerant.... Du, fege anonym,ugh, Torsten Nils Ulrik uppmanar dig att se saken från flera håll och enligt flera historiesyner och sedan välja Jesus. TY jag tror att jag har hört ditt dravel till lust och leda tills "jag dog världen" och blev en kristen.

    SvaraRadera
  5. Ett erkännande av Planerade ursprungliga Israeliska Gränser skulle (måhända) ge en Guds Fred och det vore t. om. Bibliskt(Hesekiels bok). Nu kommer ni att stressa de tappra humanisterna och/men upplysningens och vetenskapens fångar som judiska staten idag är. Så det kanske blir ett måste av ett "Davids StorIsrael". För ju mera ni fallna vvästrerlänningar och muselmaner förbannar dess mera skall Herren Sebaot ge dem. MEN, Först och Främst har Gud i Bibeln sagt hur det skall gå.... har du omvänt dig du anonym från lögnen mot Israel då???+ Toasted Nils Ulrik

    SvaraRadera