lördag 21 september 2013

Intoleransen och den fullkomliga blindheten



Elisabeth Svantesson är namnet för veckan i Sverige. Den nya arbetsmarknadsministern har fått löpa gatlopp i media. Inte för att hon har märkliga funderingar om arbetslösa eller för att hon har lagt fram ett konstigt förslag för hur regeringen kan skapa nya jobb. Nej, utan för att hon har varit med i antiabortorganisationen ”Ja till Livet” och i församlingen Livets Ord. En människa som vill (läs: velat) försvara de ofödda barnens rätt att få födas (och som varit/är församlingsaktiv) har tydligen inget i politiken att göra. Åtminstone inte i Sverige.

Jag visste inte att toleransens högborg Sverige var så här fruktansvärt intolerant. Men så är det tydligen. Alla ska ”gilla olika”, men bara till en viss gräns, och bara om dessa ”olika” är olika på ett sätt som vi kan gilla. Längre än så går alltså inte toleransen. Eller rättare sagt: Toleransen fungerar bara i en riktning. Om någon är kristen och på något sätt håller, eller har hållit, fram bibliska sanningar så behöver den människan inte tolereras.

Jag har läst på lite vad som har sagts kring detta i olika artiklar på nätet, och man kan, speciellt i kommentarfälten, hitta helt förbluffande åsikter. T.ex. på Ulf Bjerelds blogg skriver signaturen ”Enoxon” att ”För mig är det uteslutet att man är en företrädare för ett demokratiskt parti och samtidigt anförtror sig till en kyrka som föraktar jämlikhet... Du har förmodligen lik i din garderob med eftersom som du tar fundamentalister i försvar. Mår genuint illa över detta, och jag tycker det är avskyvärt att fundamentalister och dess försvarare finns både inom partiet (S) som i det demokratiska rummet överhuvudtaget.”

Detta är en kommentar jag i vanliga fall skulle småle åt och bara hoppa över, men den sista meningen är så skrämmande att jag menar att den behöver lyftas fram. Skribenten menar alltså att vissa åsikter – och vissa människor – inte alls ska få finnas med i ett demokratiskt samspel. Att vissa åsikter direkt diskvalificerar en människa från politiskt engagemang. Visst kan man avvisa detta som en galenpannas förvirrade och förmodligen förhastade skriverier, men jag misstänker att det som här ges uttryck för inte är så alldeles ovanliga åsikter i vissa kretsar. Tyvärr.

Jag förbluffas av att någon överhuvudtaget kan uttrycka sig på detta sätt, men när det gäller blindheten bland dagens människor borde jag vid det här laget börja vara van vid att man kan få se och höra det mesta. Men ändå: Hur kan någon som förfäktar den demokratiska tanken ens komma på att börja åsidosätta det mest demokratiska av allt, nämligen människornas rätt att fritt välja sina egna politiska representanter? Om det inte finns någon som röstar på en medlem i ”Ja till Livet” som dessutom är medlem i en kristen församling, ja då ska den personen givetvis inte vara med där politiska beslut fattas. Men rätten att ställa sig till förfogande bör alltid få finnas i en demokrati. Och sedan också rätten att engagera sig om och när man blir invald. Om detta förvägras en människa p.g.a. hans/hennes åsikter, ja då är har vi helt enkelt inte längre demokrati.

1 kommentar:

  1. I Faderns och Sonens och den Helige Andes Namn, i vår Frälsares Jesu Namn: Vi kan tacka Gud för vad Han tillstatt av Samhällsfred och Rättvisa och omsorg och för de Goda Sakerna med Demokratin. Jag Har själv inte upplevt annat än vår trygga Nord, men folkviljan eller demokratin gjorde att Guds Ord tappade sin Primusposition som vägledare för det socialla livet_ visserligen beivrar man brott mot ära liv egendom och i vissa fall integritet i enlighet med FN: konventioner i ursprunglig form vilka dock bara vara ett litet återsken av vad de Gud velat när han lät fikonträden gå i knopp och blom genom den angloamerikanska och eurropeiska väckelse som samlade in resterna av dem som "förskingrades på en dag av moln och töcken (Israels stammar, de till en tid förskjutna barnen av Herren utvalda sändebud präster och profeter bland alla andra folk. Abrahams och Isaks och Jakobs Gud Herren Kristus den Klippa ur vilket folket "drack ur under ökenvandringen, såg dock med sorg hur väckelserna spårade Ur i Europa amerika och England och hur charlataner bedragare och andra giriga förvanskare Herrens ORD och Av johannnes döparen JESU KRISTI GUDS SONS och Elia Andes =Den HELIGE ANDES BUDSKAP, hur många falska vinningslystna irrnade styggelser till kristna spred sådan smitta i bruttonationalprodukts och materiellt och förtryckande av de fattiga också i detta hänseende och att de "vanliga arbetarna" och efter folkvälde ropande massorna dockinte ville leva som Jesu lärjungar att Herrens Svärd fortsättningsvis måste meja de torkade styvsinta grästrån och torra träd till människobarn. Så kom det en paus i det synliga slaktandet för stora delar av världen genom FN och terrorbalans och där har vår generation växt upp och blivit i trygga Norden delaktiga av sådan frihet och barmhärtighet och möjlighet att under välsignad Fred bli införda i Guds Rikes Livet Bok i eget Land. Nu när vanliga sekulära människor inte förstår varifrån deras "godhet och ""kärlek"" och "rikedom och arbetsförmåga och stödbidrag på gamla dar och vid arbetsoförmåga och arbetslöshet och sjukdom" och varifrån deras "barmhärtighetstolernas" kommer så har vi också här genom otukt, äktenskapsbrott och barnaskändande och genom förförelser genom Lagstiftning, Seder och bruk, "levande "avgudar"=Människor som vill synas höras och bli omtalade som lyckade "artister" och allmänt värda att Lyssna till fast deras budskap inte rimmar med Guds Budskap om omvändelse till och mottagande av Levande Tro som bejakar allt GUDS ORD och NÅD och uppmuntrar till Lydnad för Evangelium i Jesus Kristus Hans Namn och Blod Jah i Faaders Sons och helige Andes Liv och Kärlek som ännu kallar också JUDa stams mångmiljoner till att smaka Att Herren är God fast Han uppenbarar vår synd och svagheten att med demokrati Hålla GUds Nåd och Lag vid makt i en värld bland människor som av naturen älskar synd och övertro på sin egen förmåga. Jesaja Kapitel 2 och Hela Skriften åter Serverad I Jesu Namn av TNU.

    SvaraRadera