söndag 10 augusti 2014

Österbottens Tidning II


En god vän påminde mig för någon dag sedan en sak som jag faktiskt glömt bort helt och hållet, men som är så oerhört aktuell i och med det som just nu är på gång. Då talar jag alltså om ÖT:s försök att rättfärdiga och släta över den massiva våg av propaganda som de överöst oss läsare med före och under Jeppis Pride. För precis ett år sedan skrev Henrik Othman en kolumn som, misstänker jag, drar upp riktlinjerna för men även förklarar ÖT:s hysteri i denna fråga och även förklarar varför motståndet mot dagens hbt-agenda gärna ska svartmålas så som nu har skett och sker.

Othman skrev i sin kolumn att ”vi fortfarande inte (har) utrotat homofobin”. Det övergripande målet är alltså klart: ”Homofobin” ska utrotas. Idag är det, i alla kretsar som vill vara politiskt korrekta, klart och tydligt vad som är rätt i denna fråga, och allt som på något sätt faller utanför detta och inte passar in får stämpeln ”homofobi”. Nu kan det inte poängteras tillräckligt tydligt att stämpelmaskinen är den lates verktyg. Den som inte vill, kan eller orkar sätta sig in i motståndarsidans argumentering och se mera än en sida av en sak – den människan tar till stämpeln. Debattekniskt är detta oerhört klent, ja rent av oärligt, men bevisligen en taktik som fungerar.

Jag skrev en text om detta för ett år sedan, och då koncentrerade jag mig på homofobi-stämpeln, men jag nämnde också det som nu har blivit så aktuellt – alltså detta med utrotandet av denna ”homofobi”. Något som ÖT alltså tycks ha gjort till sin uppgift. Jag ”kopypejstar” för den som inte vill läsa hela texten:


För det första får jag konstatera att det är oansvarigt, ja rent av farligt, att använda ordet ”utrota” i detta sammanhang och i dagens så oerhört homovänliga mediaklimat. Jag, för att ta ett exempel, kommer aldrig att bli annat än vad Othman kallar ”homofob”, och ett utrotande av homofobin skulle i så fall innebära att jag får gå samma väg. (Och alla andra som delar min syn på saken.) Nå, nu kanske någon tycker att detta är att överreagera, men den som kan sin historia inser nog att obekväma åsikter inte allt för sällan har fått gå just den vägen.


Jag har inte behandlat Lotta Lappinens facebook-inlägg desto mera på denna plats – alltså det om att ”Nämen om vi skulle förfölja lite kristna...” Jag hävdar alltjämt att detta är ett hjärnsläpp som skedde så att säga i ”stridens hetta”, och att det räcker med den ursäkt som Lappinen framförde i ÖT. (Även om ursäkten var synnerligen krystad och närmast var att uppfatta som att hon bad om ursäkt för att vi inte förstår vad inlägget handlade om...) Men när vi påminner oss vad Othman skrev för ett år sedan kommer ändå detta facebook-inlägg att hamna i ett något annat ljus. Jag menar att det är uppenbart att det på ÖT:s redaktion – eller åtminstone på delar av den – finns om inte en agenda så åtminstone en jargong som är synnerligen fientlig till klassisk kristendom. Och som nu och då tar sig uttryck i vad som skrivs.


ÖT är idag det närmaste vi kommer ett ”allmänt torg” i vår nejd där åsikter får mötas och brytas mot varandra och där information delas om vad som är aktuellt. Därför menar jag att den som så att säga vill hålla ”tummen på pulsen” inte kan vara utan tidningen. Detta är idag den enda orsaken till varför jag inte på allvar överväger att säga upp min prenumeration. Även om jag och de åsikter jag har – och uppenbarligen också den tro jag har, försäkringarna om motsatsen till trots – inte ses med blida ögon av de som just nu har att upprätthålla detta ”torg”.

35 kommentarer:

  1. Hoppas ÖT och Othman börjar rota i andra frågor som stör dig och dina landsmäns påhittade pajas religion. Religion, organiserad religion ta vilken skit religion du vill är roten till allt ont idag. Ni skapar konflikter vart ni än vänder er. Ebola, Sars, pesten tuberkulos och hiv/aids.är inget mot vad ni religiösa funtade dårar sprider och skördar.

    "En levande kristen kyrka har alltid och kommer alltid att gå mot strömmen. Det finns helt enkelt inget annat alternativ. Levande kristendom kommer alltid att hamna på kollisionskurs med olika strömmar i samhället -".. Byt ut kristendomen mot islam så skulle men tro att du är en jihadist.

    Ert löjliga heliga krig mot Öt är inget annat än ett bevis på hur patetiska ni religiösa dårar verkligen är i strävan mot ert religiösa sagosamhälle vilket inte kommer att hända fören efter 4de världskriget då ni har utplånat hela planeten och tagit oss tillbaka till stenåldern..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:32. Tack för din synnerligen informativa kommentar! Den säger i princip allt som behöver sägas. Jag misstänker att i princip alla andra än du förstår vad jag menar.

      Radera
    2. Du går långt i ditt hat mot religionerna. Men jag hoppas att du en dag skall fundera över att du ska bort härifrån och möta evigheten,då ger den kristna tron en trygghet som håller i alla lägen,du har också möjlighet att få den tryggheten och friden.
      Men de kristna har väl också rätt att på ett sakligt sätt försvara de värderingar de står för.Ingen har väl fordrat något.endast lyft fram vad bibeln säger om dessa saker.

      Radera
    3. Till Anonym 12.32. Hur många gånger skall det predikas för mänskligheten att "krig är en följd av synden"???+
      ; och att det är följderna av att vi tog så dåligt vara på Jesu Frid (Vem har tackat och levat enligt Gudstron och prisat Gud för Livet, Nåden och för alla människor och för allt allt gott??+) som gör att " vi kommer tillbaka till stenåldern".
      Det uppror som mänskligheten utövat de senaste 300 -400 åren mot Guds Ord och Jorderikes ordning genom utbredandet av otron är det som snart får sin obehagliga lön.
      Gud har i Bibeln sagt oss detta på förhand och hur Han skall göra det som Han egentligen inte vill(Han är ju idel Kärlek) men Sannerligen har Herren här varit tålmodig och gjort idel gott medan människorna "flummat i sina fiffiga vetenskapanden" och bland annat människotillbedjan och alla andra synder.
      " En drinkare ärver inte Guds Rike", "otuktiga och horkarlar skall Gud döma," också andligen otuktiga(synkretister)och äktenskapsbrytande- de som övergett Guds förutskrivna Ords Förbund och genom Guds skickliga Andes praktiskt ordnade förbundsordningar som består till ändens utan att låta sig fångas av djävulens och människornas snaror när de befrämjar villfarelsen för löns och falsk frids skull+++
      hälsningar fr. torsten Nils Ulrik

      Radera
    4. "http://media.al.com/birmingham-news-stories/photo/stalinbillboardjpg-1bf2ecd54c2f149b.jpg"

      Här kommer vi till orsak och verkan igen, eller rättare sagt man ser sådant som man vill se.

      Stalins kommunism var ateistisk, alla ateister vill döda sitt eget folk med arbetsläger.

      Hitler var vegetarian, eftersom han var vegetarian och dödade judar så betyder ju det att alla som är vegetarianer vill döda judar, inte sant?

      Vi kan sätta i den där sista länkens bild Hitler och Ghandi så får deras gemensamma nämnare vara att dom bara åt grönsaker och så hittar vi på en skojig liten text.

      Eller så kan vi klippa ihop en bild med Israels alla premiärministrat Usa:s presidenter och några diktatorer från mellanöstern samt några bilder på brända barn från Vietnam, Irak, Afganistan och Gaza och skriva "Imagine a world without organized Abrahamic religions" och så vips har vi fram nån löjlig propaganda.

      Radera
    5. Vad dillar du dom? Det är väl igen hemlighet att folk har utfört folkmord med hjälp av religiösa skrifter och fortfarande gör? Eller har isis livet av massa kurder för Hitler var vegetarian ?
      Hade Stalin en ateist bibel där det står att han ska bränna kyrkor och hänga bönder ?

      Radera
  2. Kristian: "Även om ursäkten var synnerligen krystad och närmast var att uppfatta som att hon bad om ursäkt för att vi inte förstår vad inlägget handlade om"

    Håller helt med. Hon bar närmast om ursäkt för vår kollektiva dumhet liksom över att vi är så lättsårade att vi tagit till oss. Å ena sidan gjorde hon en rakryggad sak i att be om ursäkt, å andra sidan var ursäkten den enda vägen för att rädda ansiktet. Svårt att veta hur man ska förhålla sig.

    Strunt samma om henne egentligen. Hatmånglarna mot kristna på Yle.s kommentarfält är betydligt värre. Mobbare och förtalare vars illvilja verkligen fick andan att gå ur en. Jag skulle föredra klassiskt troende kristna till sällskap framför dessa skenliberaler när som helst. Nu behövs solidaritet, bön och sammanhållning kristna emellan i vårt gentemot kristna alltmer missunsamma samhälle.

    /Hieronymus L.

    SvaraRadera
  3. Bra att du fortsätter skriva, Kristian. Utan din blogg skulle debattfältet i kristendom vara ganska tyst. Även om vi har skilda åsikter i en del frågor, följer jag din blogg med intresse. Har även själv börjat blogga igen.

    Vill du titta in, finns adressen nedanst (med samma pseudonym jag använde ovan).
    http://okandavatten.blogspot.fi/

    Mvh,
    TB Anderssén
    alias Hieronymus L.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Torbjörn. Trevligt att du återvänt! Jag har faktiskt inte (förrän nu på sistone) tagit dela v och del i diskussionen på svenska yle, men det tycks nog vara så som du säger. Och detta även om de plockar bort det allra värsta. (Det skulle för övrigt vara intressant att veta om allt som plockas bort kommer från den ena sidan, eller om det finns rötägg på båda sidorna av dagens skiljelinje...)

      Jag ska kolla upp din blogg!

      Allt gott!

      Radera
  4. Jag fortsätter att förundra mig över hur du Kristian alltid försöker få dig själv (och dom som är av samma åsikt som du) att vara offret i detta spektakel.

    SvaraRadera
  5. Kanske du för en gångs skull borde tänka dig in i vår situation? Byt bara ut insikten om att homosexualitet och dess hyllning är en nedbrytande verksamhet för den enskilde och samhället, mot det du själv anser vara angeläget och självklart men som i ditt tanketest blir allmänt ifrågasatt och t.o.m. hånat och motarbetat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänka mig in i er situation, ok jag skall försöka, er situation är den att den kristna vita mannen har styrt vårat samhälle sedan romarriket föll och ni tycker det är hemskt när patriarkatet bryts sönder sakta men säkert, steg för steg? Diverse olika grupper får nu sina rättigheter som den kristna vita mannen har haft i hundratals år och ni känner er sårade pga. detta eftersom ni tycker det är nedbrytande verskamhet då det förstör er fina idyll?

      Då det endast handlar om tolkning och ännu till på köpet tolkning av en skrift som dessutom blivit tolkat i ett par tusen år redan.

      Jag ser inget som självklart, förutom att varje människa skall ha frihet att leva sitt liv så länge det inte skadar någon annan (här kan ni ju förstås inflika att homosexualitet skadar både den homosexuella personen samt alla andra men du som vit kristen heterosexuell man är kanske inte riktigt den rätta personen som språkrör för dom homosexuella som träget väntar på sina rättigheter).

      Så jo, jag har försökt tänka mig in i er situation och jag förstår att det känns besvärligt när samhället vi lever i inte vill leva efter er absoluta sanning och ni tar till alla medel för att bromska utvecklingen i frågan men historien visar att grupp efter grupp kommer att få sina rättigheter oberoende om ni tycker det är fel eller ej, kristendomen är till för dom utstötta, dom orättfärdiga, syndarna, ni kanske kanske tycker att "vi alla" är syndare men ni försöker leva rättfärdigt.

      ”Sannerligen, tullindrivare och horor skall komma före er till Guds rike. sägs det i Matt 21:31

      Jesus säger ju det själv, att vi syndare kommer till paradiset, det är vi som inte tror som kommer först, vi orättfärdiga, vi som hånar Guds ord.

      Värför skulle vi bli portade, vi som förespråkar kärleken framför allt?

      Som tur kan man tolka ordet på många olika sätt och framhäva det som man tycker är viktigt, ni kan predika om dom olika synderna och försöka föra fram dom synder som ni tycker är viktiga det har ni all rätt till men om ni någon gång skulle pröva på att följa kärlekens väg i denna fråga istället för dömandet väg så skulle också ni kanske få känna känslan av att inte stöta ut någon utan iställe välkomna dem i er famn, i er gemenskap sådan som man är inte sådan som ni vill att man skall vara.

      Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  7. Här finns mycket att dissekera och kommentera:

    1) ”Jag ser inget som självklart, förutom att varje människa skall ha frihet att leva sitt liv så länge det inte skadar någon annan”


    Det självklara och angelägna för dig är alltså en liberal världsbild och livsstil som ingen ska komma och störa och omöjliggöra. Men tänk dig då in i en situation att du skulle bli hånad och motarbetad på den här punkten.

    Nåväl, det är så lätt och uppskattat att vitt och brett tala om kärlek och tolerans när alla håller med en, men vad om man representerar en VISS, politiskt inkorrekt, ståndpunkt. Då ska man minsann hålla tyst!

    Den här tendensen, som är så typisk för diktaturer (men i allvarligare potens), äcklar mig och gör mig rosenrasande.

    Det du i hånande ordalag kallar för patriarkatet som sakta men säkert bryts sönder och en idyll som förstörs, har varit en fungerande självklarhet för släkten efter släkten.


    2) ”… kristendomen är till för dom utstötta, dom orättfärdiga, syndarna, ni kanske kanske tycker att "vi alla" är syndare men ni försöker leva rättfärdigt.



    ”Sannerligen, tullindrivare och horor skall komma före er till Guds rike. sägs det i Matt 21:31



    Jesus säger ju det själv, att vi syndare kommer till paradiset, det är vi som inte tror som kommer först, vi orättfärdiga, vi som hånar Guds ord.



    Värför skulle vi bli portade, vi som förespråkar kärleken framför allt?”


    Ena stunden skriver du i ordalag som innebär att du hävdar att ingen absolut, självklar sanning existerar, förutom att ”varje människa skall ha frihet att leva sitt liv så länge det inte skadar någon annan”.

    Andra stunden drar du in i Bibeln och Jesus som auktoriteter.

    Bestäm dig hur du vill ha det!


    3) ”Jesus säger ju det själv, att vi syndare kommer till paradiset, det är vi som inte tror som kommer först, vi orättfärdiga, vi som hånar Guds ord.



    Värför skulle vi bli portade, vi som förespråkar kärleken framför allt?”

    A) Varifrån får du påståendet att man kan komma till paradiset/himlen UTAN tro (på Bibelns Jesus)? Så lär verkligen inte kristendomen! I stället är man under förbannelse om man inte tror på Sonen.

    Däremot är ju de som kommer till paradiset/himlen alltid orättfärdiga i sig själva, men de är alltid också sådana som litar på den förlåtelse som Gud ensam har förtjänat åt dem och åt hela världen, genom Kristi död och uppståndelse från de döda.

    B) Så som du förstår kärleken är den inte biblisk (=sann), tyvärr. Guds kärlek har gränser, liksom gott föräldraskap överlag. Det som går mot Guds lag är inte kärlek (jfr. Matt. 5:17-18). Verklig kärlek från vår sida är när vi håller fast vid Jesu Kristi ord, dvs. tror så som det är skrivet i den heliga Skrift och inte låter oss intala något annat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man måste ju göra så gott man kan, alla kan ju inte hålla med en så är det bara.

      Jag känner mig motarbetad på många olika punkter, jag är t.ex. både absolutist och vegetarian och ändå ökar både spritkonsumtionen, våldet i samband med spriten samt köttkonsumtionen och allt elände vad det drar med sig men går jag ut och fördömer folk som dricker och äter kött?

      Nej naturligtvis inte, det är deras val och fastän jag vet att både det ökande alkoholintaget samt den ökande köttkonsumtionen är BETYDLIGT farligare för oss än om dom homosexuella får samma rättigheter som heterosexuella så förväntar jag inte att någon annan skall göra bättring eftersom jag inte kan utgå från något annat än vad som är rätt för mig, vad som är rätt för mig är inte nödvändigtvis rätt för dig, du måste få dricka din sprit och äta ditt kött om du så vill, det har du all rätt till även och det tar dig till fördärvet, det är ditt val.

      Bara för att något har varit si och så i hundratals år, tusentals år så betyder automatiskt att det är det enda rätta? Om man inte visste bättre förr? Många var emot att Jorden var rund också, det hade ju varit en självklarhet att Jorden var platt släkte efter släkte så värför skall någon komma dragandes med nån teori om att Jorden skulle vara RUND, trams!

      Men bibliska citat borde jag hålla mig långt ifrån det blir oftast bara pannkaka av dom =)

      Men det där sista är intressant "tror så som det är skrivet i den heliga skrift" ordet kan tolkas på lika många sätt som det finns stjärnor på himlavalvet.

      Radera
    2. Markus Nylund. Jag vill bara lägga till en sak till det som Markus Saarinen skrviver: Varfifrån får du det att vi på något sätt skulle fördöma någon? Det läser du in mellan raderna. Nej, det handlar om att varna för synden och dess följder, och det är inte det samma som att fördöma. (Även om jag nog kan tänka mig att det inte alltid är så lätt att se skillnaden...)

      Radera
    3. Ok det godkänner och det är något jag läst in mellan raderna, eftersom det är den bild iaf. jag får av era skriverier. ni kan varna hur mycket ni vill men att ni på samma gång försöker förhindra andra människor kärleken det är det jag inte förstår.

      Du har all rätt att stå på sidan och säga "det ni håller på med är synd och ni kommer att brinna i helvetet för evigt om ni inte gör bättring"

      Det är väl kort och koncists ditt budskap?

      Finns det inte fler dimensioner här, är man t.ex dömd till evig förtappelse om man är homosexuell och kristen, alltså man tror på Jesu kärlek men man väljer på samma gång att leva ut sin sexualitet.

      Jämfört med en homosexuell som inte tror, står båda på samma linje gällande skärselden? Enda sättet att bli fri enligt din tolkning är genom omvändelse och att man blir fri från sin homosexualitet alternativt lever i celibat?

      Radera
    4. Markus. Det är svårt att diskutera detta med dig när du inte har förstått hur tron och den nya viljan hänger ihop. Mitt budskap är att Gud har skapat och älskar alla människor. Som en följd av upproret mot Gud har synden kommit in i allt mänskligt och denna synd deformerar oss på alla möjliga sätt. Vi människor är helt enkelt skadade. Men Gud vill frälsa och upprätta oss (och hela oss, redan här, men helt och fullt först i himmelen). Han, som själv är kärleken och alla kärleks källa (och därmed också definierar vad kärlek är) vill det bästa för oss människor, och han sträcker ut sin hand mot oss och kallar oss alla till sin gemenskap. Den som inte vill måste inte komma, men alla som vill får och kan komma. Åt den som inte vill utan väljer att fortsätta att leva i upproret kommer Gud en dag att tvingas säga "ske din vilja" - och detta kommer att innebära ett helvete. I ordets rätta bemärkelse.

      Radera
    5. Utan att verka spydig så har du någon gång funderat på om det är du som inte förstår? Och då förväntar jag mig ett annat svar än "vi har alla tvivlat ibland"?

      Jag kan ha fel och har säkert ofta fel men kan du ha fel?

      Radera
    6. Men Kristian, om den som fortsätter leva i upproret hamnar i helvetet (enligt dig de homosexuella) hur påverkar det dig? Menar du att du också halkar ner med dem om du blundar? Eller har du ett hjärtligt ansvar för alla människor som ser homosexualiteten den och som riskerar ändra sexuell läggning?

      Du kan väl inte frälsa alla syndare, och de homosexuella är ju ganska få och väldigt svåra att hitta?

      Kanske det bara är jag som upplever ett rundgång i ditt resonemang.

      Radera
    7. Markus. Visst har jag fel ibland. Men Guds ord har det inte, och det är därför det är så viktigt att s.a.s.s få gå till "facit".

      Radera
    8. PA. Hur det påverkar mig? Kanske inte alls så mycket. Men om du läser vad jag skriver om så är det inte homosexualiteten och de homosexuella i sig jag är ute efter, utan det som är på gång i vårt samhälle idag. Normupplösningen och attacken på könsrollerna kommer att få stora och allvarliga följder på samhället och för kommande generationer. Detta behöver lyftas fram, menar jag.

      Radera
  8. Stor är hen, som kan tala för sin ståndpunkt. Större är hen, som kan acceptera en annans avvikande ståndpunkt. I människosläktet så sällan förekommande. Är detta.

    SvaraRadera
  9. Alltså kan inte låta bli att kommentera, när blir människan så stor i sig själv att det som är sunt, alltså den sund läran inte är av betydelse, jag vill påstå att det är precis det som i samhället nu. H Tgs

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och vad eller vem definerar vad som är sunt? Är det inte något som utvecklas med tiden, det som var sunt för 100 år sedan är inte defenitivt sunt idag och vice versa?

      Jag vill påstå att diverse olika människor har påpekat samma sak som du sedan människorna lärde sig att tänka själv.

      Radera
  10. Varför frågar du det som du innerst inne vet? H tgs

    SvaraRadera
  11. Javisst Markus. Trons barn har alltid försökt övertyga otrons barn ,och vice versa. Ja, människan utlovades ju av Otrons fader att kunna "bliva som Gud"; att kunna skilja på Gott och Ont. Vi som Tror nu ser nog att både GT och NT skrifterna behövs men vem tror dess Predikan???++
    Semiterna Bad och Predikade i Herrens Namn. Det gjorde också Abraham och Hans söner.
    Genom änglars försorg gavs Genom Mose Lagen (Korrektivet för att visa att efter syndafallet kunde INGEN frälsa sig själv.) Men de måste dock lyda. Ville de inte lyda, fick de sina tider och sedan fick dödsriket makt över dem ty en människa som I All sin Härlighet inte vill Lyda och Lära Känna och följa Guds vilja och Nöja sig med Herrens Ord är som boskapen som ju inte har själ utan blir stoft (förgås) även om oxar nog vanligen hittar sin utfodringsplats hos en God boskapsherde eller god boskapshållare bättre än dem som i olika tider föraktar Guds Utfordringsplatser där Ordet Rätt predikas ännu. "Människan lever inte allenast av bröd utan av vart och ett ord som utgår av Guds Mun." hälsn Ulrik Torsten >nils

    SvaraRadera
  12. Näin meillä täällä Suomessa, missä ihmisillä on asiat niin hyvin että ne kuluttaa asiaa näinkin turhista asioista ulisemiseen.

    Hip hei, suvaitaan suvaitsemattomuutta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:22. "Hip hei, suvaitaan suvaitsemattomuutta."

      Se ehkä suurin ongelma tässä on just se ettei "suvaitsemattomuutta" suvaitseta. Jossain on pääättetty mikä on oikein ja mikä ei ole, ja se jolla on "väärät" mielipiteet eivät kuulu siihen mitä pitää suvaita. Ja siitä se sitten alkaa...

      Radera
  13. Siis todetaan että on kahta joukkoa, joitten, näkemys ei voida yhdistää. Uskostkoon siis uskovaiset Herran tahtoon parannusta tehden ja "mu-tu" kansa luulkoon mitä tahtovat kunnes turmio tulee " Kauhistuksen siiveellä" ja se mitä evät halua yllättäen niin kuin rajumyrsky. HERRA Kristus Jesus kuitenkin on Kuningasten Kuningas ja Herrojen Herra eikä Hän muuttaa sanaansa vaikka Hän syntisiä armahtaa ja johdattaa ja osoittaapi hyvyytensä mistä ihmispedotkin hyötyvät.. ajaksi... terv sulle rohkea anonyymi sanoo ulrik tnvvv

    SvaraRadera
  14. Seurakunnat Herran haltuun!!!+ Yhteiskunta inhimillisesti puolustakoon jokaista ihmistä ja elollista puolin ja toisin. Eihän kukaan meistä elektronisista norsunluuistuimistamme halua nousta tappelemaaa fyysisesti???+
    Olen huomannut että Seurakunnissa missä alati Saarnataan Herran Sanaa ja Ilosanomma OIKEIN, siellä eivät viihdy omahyväisia (joitakin kylläkin) eivätkä tuomiohenkisiä eivätkä seksuaalisyntisiä jotka eivät kadu. Tämä koskee siiis niin kuin aina n s heterojakin. terv u t n

    SvaraRadera
  15. hei, sanoin lapsellinen spontaanisti. 1 a tiedonsiirrossa on vikaa

    SvaraRadera
  16. Sorry Kristian. Det är jag ulrik som smädar windows sätt att trolla bort bokstäver. I en kommentar hade jag skrivit ,"he eivät" ,och i en annan, "Kap 1 vers 1 sammanfattar"; jag kopplade ihop bokstäverna och siffrorna som "trollats" bort och det blev "hei" och "1 a"....
    Detta kanske beror på att elströmsförmedling har inte alltid samma jämna Livets puls som Elu (Vår Gud) Herren Jesus har, ty vi lever ju på denna sidan i tidens vedermöda där ingenting uppnår den Stabilitet och Harmoni som finns sedan i den pånyttfödda Skapelsen efter Jesu återkomst. "Jorden och de verk som därpå är skall ju brännas upp då När det stundar till domedag.
    Men det finns ett alternativ till att skälla på windows;;; att det är några slags "censurhackersblandare" som slarvar till det för mig för att hindra ett sant budskap. Men den saken kanske kan läggas på paranojans konto. Jag tycks lida av postraumatisk rädsla i saker som andra på jorden i tiderna plågats med och resultatet är paranoja. Själv tycker jag att Gud har varit god mot mig och inte ligger jag i öppen strid med några synliga människor nu utan vi har en "borgfred" som i samhället i övrigt men inte har jag alltid så positiva känslor mot de medborgare som överger Guds och Jorderikes Goda ordningar på vilket område av syndaregistrena det än sker. Jag kanske borde stanna upp och Be och se om Jesu Kärlek skulle tända mig till störe tålamod och att Inte frestas önska påskyndande av vredesdomarna. Men när man mördar och skändar så mycket som idag är det kanske bäst att Fadern förkortar tiden som Han ju och Lovat medd Kristi Mun i skriften... hälsn Torsten Nils Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Ja, jumera jag ser och hör desto oroligare blir också jag för framtiden. Kanske inte för egen del (eller är jag högmodig där och tror mig klara av mera än jag gör?), men för de nära och käras del. Vi får nog, precis som du säger, be Fadern att han förkortar tiden och bevarar oss från prövningar som går över vår förmåga. Sedan är det ju en knepig fråga varför andra inte bevaras, men kanske de kristna i Irak är så mycket starkare än vad vi är...?

      Radera