måndag 4 augusti 2014

Ännu lite...

Handen upp alla som börjar ha nog av allt prat om Pride och om hbt-frågor! Här kom åtminstone en hand upp.. Men jag ska skriva ännu lite - eller snarare posta en länk till en ypperlig artikel som handlar om Stockholm Pride. I likhet med Jeppis Pride har även detta evenemang sålts med argumentet att vi behöver stå upp för alla människors lika värde. Här skriver Lukas Berggren något som jag av hela mitt hjärta kan stämma in i och skriva under:

"Det finns de som ser Pridefestivalen som en manifestation för alla människors lika värde. Vore den det, så hade den varit enkel att ge sitt stöd. Alla människor – oavsett hur man definierar sin sexualitet – är lika mycket värda. Men Pridefestivalen är främst en politisk manifestation, med normupplösning och relationsanarki som mål. En sådan politik är skadlig, inte minst för barn och unga. Och man måste inte gilla skadlig politik för att stå för alla människors lika värde."

Här kan du klicka för att läsa hela artikeln i Världen Idag.

27 kommentarer:

  1. Tråkigt att Berggren ser det på det sättet. Naturligtvis skulle det där skadligt-för-barn-och unga kortet fram i något skede. Hur kan f.ö. Berggren veta vad (i detta fall ett öppnare, mera inklusivt samhälle) som är "skadligt" innan det ens nått dagsljuset? Han frågar sig inte med ett ord huruvida det nuvarande systemet är skadligt för (hbt) barn och unga när de måste gömma sin läggning och rätta sig efter de rådande (föråldrade) normerna.

    De som tröttnat på hbt-frågor bör nog ta en stunds semester från fältet. Problematiken kring hbt-folkets rättigheter är här för att stanna. Till skillnad från att som i tidigare decennier förtiga den är man nu benägen att driva på frågan. För allas rätt till utrymme och en plats i samhället.

    /Jean P.

    SvaraRadera
  2. Precis, Jean P. Hur många barn och vuxna har inte farit illa av rådande heteronormativa system! Lätt att glömma den baksidan i den stora rädslan för det som känns ovant och nytt.

    SvaraRadera
  3. Så du menar att det inte är skadligt att ljuga åt våra barn att det finns en osynlig man som bor i himlen som vakar allt du gör, varje minut, varje dag. Och den osynliga mannen har en speciell lista med 10 saker han inte vill att du ska göra. Och om du gör något av dessa 10 saker, har han en speciell plats åt dig, full av eld, rök, outhärdlig hetta med tortyr och ångest, dit han kommer att skicka dig att för att du skall lida och brännas och kvävas och skrika och gråta, i evigheters evighet för alltid.

    Är det det här vi skall lära våra barn i stället för tolerans, jämlikhet och vetenskapliga fakta?

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. eller skadligt att ljuga åt våra barn att det inte finns. tro som tro :-)

      Radera
    2. Varför förgiftar vi våra barns hjärnor med fantasihistorier? det gäller alla religioner. Religion fungerar som ett virus och borde raderas bort.

      Radera
  4. Det handlat om tro eller otro på Skaparen( allas vår Fader) jag uppmanar alla som kan läsa att med ett uppriktigt hjärta börjar läsa vad som står skrivet i Bibeln, sätt tro till ordet , läs inte på så sätt att du börjar fel hos andra, allar felar, men att vi skulle ha en vilja tyda allt till det bästa. Se Jesus så går det vägen ack om vi staplar o faller är han med oss, än en gång ,vänta inte ,,,,detta säger jag bara för att du ska lite förstå att det handlar om dit Liv. Finns 2 vägar att välja i Livet. som så många gånger har nämts på denna blogg. Det är du som väljer, men jag uppmanar dig ännu, ta vara på tiden, tidens tecken visar på att snart är tiden inne. Ta var på tiden, det kan vara redan försent endast Fader vet . Guds ord kan ej ändras.
    .så allt kommer uppfyllas som står slrivet. Detta är inte mina ord utan den Heligen vill påmimna mig att jag måste tala om detta . Min plikt alltå, / en tronde i nejden

    SvaraRadera
  5. Ursäkta blev lite stav fel i föregående,,,," den helige anden vill påminna mig",,,,,en troende från nejden".

    SvaraRadera
  6. Ja och religion är inte skadlig?

    https://imgur.com/a/Qo9hD

    http://www.liveleak.com/view?i=785_1407139375

    https://www.youtube.com/watch?v=WmS2cZUld3c

    SvaraRadera
  7. Rätt Kristian. Sedan tror jag nog att vi får kämpa med de här frågorna en tid ännu. Det normlösa samhället blir till sist laglöshetens samhälle, för när vi tappar normerna blir ju allt tillåtet, eller hur? Men vi fortsätter att hålla lampan lysande...

    SvaraRadera
  8. Bortom ideér
    om rätt och fel
    finns ett fält

    Vi träffas där

    SvaraRadera
  9. "Handen upp alla som börjar ha nog av allt prat om Pride och om hbt-frågor! Här kom åtminstone en hand upp..."

    Kanske ni här borde vända er uppmärksamhet till vad som är på gång, och framförallt vad som drabbar kristna i t.ex Syrien och Irak just nu! Det är mycket allvarligare saker än folk som går i parad med regnbågsflaggor eller en tidning som skriver om detta! "Sluta marra" sa en känd finlandssvensk politiker i tiderna. Ganska bra uppmaning även dessa tider!
    Ingemar H

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingemar. JAg håller långt med dig här, faktiskt. Det som sker i Syrien och Irak är oerhört mycket allvarligare (och viktigare att ta upp) än Jeppis Pride. Säg gärna det samma åt ÖT också!

      Radera
    2. Kristian, om du nu själv anser att Syrien och Irak är oerhört mycket viktigare att ta opp, varför ägnar du inte mera spaltutrymme till att fundera över krig och mänsklighetens verkliga mörka sidor. Som du kanske vet så har kyrkan varit outstanding på att förfölja, diskriminera och döda människor.Du skulle nog göra en större tjänst att reflektera om det istället för att fixerade dig vid bögar- för du verkar nog totalt fixerad vid homosexualitet.

      Radera
    3. Anonym 19:22. "Som du kanske vet så har kyrkan varit outstanding på att förfölja, diskriminera och döda människor."

      Ånej, det vet jag inte, och inte du heller. Men du kunde ju försöka komma med några exempel som visar detta.

      "för du verkar nog totalt fixerad vid homosexualitet."

      Igen: Det är jag inte. Men jag menar att vi behöver lyfta fram den normupplösning som är på gång och som media idag helt reflektionslöst och okritiskt ger utrymme och därmed påskyndar. Detta är, menar jag, det kanske allvarligaste hotet mot det goda samhället som finns idag. Därav min "fixering". Dessutom: Detta sker här och nu. Det som sker i Irak och Syrien är fruktansvärt, men det sker där och är ju faktiskt inget jag kan påverka desto mera. Jag/vi gör vad vi kan, men det syns och hörs kanske inte så mycket i denna världens korridorer.

      Radera
  10. Om du börjar tröttna på alla skriverier om pride har jag ett tips: sluta skriva om det. Det är ju i stort sätt bara du som ältar det här ämnet fortfarande...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Malin. Jag har nog övervägt att göra just det. Men att det bara skulle vara jag som ältar detta fortfarande stämmer ju nog inte. Jag brukar säga att jag inte agerar, utan REagerar. För att visa hur rätt jag har vill jag att du ska göra ett litet tankeexperiment: Om jag slutar skriva om detta ämne, tror du att medborgarinitiativet om en "jämlik" äktenskapslag dras tillbaka? Eller att normupplösningen som är på gång i samhället tar en paus eller helöt enkelt försvinner? Svaret är förstås NEJ.

      Radera
  11. Det var inte så roligt när du skrev svaret genast efter frågan, du gav ju mig inte ens en chans att tänka själv ;) personligen tycker jag att man ska göra skillnad på kvinnor och män, för det är ju en hel del skillnader däremellan. Men sen finns det de som fysiskt är födda till kvinnor men som känner att de är män och tvärtom, det finns de som är män som älskar män, och de som är kvinnor som älskar kvinnor. Vi ska fortsätta göra skillnad på kvinnor och män, men vi måste också acceptera de som känner sig annorlunda och har svårt att placera sig i ett av dessa två fack. Kan du acceptera den här åsikten? Eller håller du ändå hårt på att det bara får finnas två fack, kvinnor och män? Det skadar väl ingen annan att det finns flera fack? De som hör till något annat än just "renrasiga" kvinnor och män är ju inte så många så det påverkar nog inte resten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Malin. Frågan om sådana som "känner" att de är något annat än de de facto är är redan den ett exempel på den förvirring som har och håller på att sprida sig i vårt vilsna samhälle. En man, med en X- och en Y-kromosom, är en man oberoende av hur det känns och hur han än har lurats (medvetet eller kanske med större sannolikhet omedvetet) att tro något annat. Tro mig, med den normupplösning och den propagandavåg vi just nu lever mitt i kommer dylika fall att öka lavinartat. Med stort lidande som följd. Som en vän konstaterade: Den som vill vara säker på att ha jobb i framtiden ska utbilda sig till psykolog eller terapeut...

      Radera
    2. Jag tror helt enkelt inte att du har rätt. Jag tror inte att antalet människor som inte tycker att de är en man trots att de har en mans kropp kommer att öka bara för att vi andra börjar acceptera dem som friska medmänniskor och individer. Dessa män har ju, som jag har förstått det, högre nivåer av kvinliga hormoner än andra men vilket bidrar till att de är kvinligare än vad de är manliga. Det skulle vara väldigt intressant att få leva om 200 år för att se vem av oss som har rätt, om antalet har ökat markant eller inte. Synd att det inte är möjligt, för vi kommer ju aldrig få ett riktigt svar på om dina teorier är sanna eller ej.

      Radera
    3. Även om du är så stensäker på att du har rätt, vilket jag kan tycka är lite konstigt eftersom du inte har några som helst bevis för att din TEORI är riktig, mig veterligen.

      Radera
    4. Malin. Jag tror nog att vi kommer att få facit i denna sak redan inom några tiotal år. Om utvecklingen fortsätter att eskalera så som den nu gör. Men det barmhärtiga i detta är det att de som väljer att inte se inte heller kommer att kunna se. Sedan kommer detta också in i bilden att den blinde med all makt kommer att vilja undvika att bli störd i sin blindhets barmhärtiga mörker, och därför måste de som ännu ser tystas ner. Därav min oro angående yttrende- och religionsfriheten som jag gav uttryck för i texten om framtidsscenarierna. Lägg detta på minnet, och kom ihåg detta när de första lagarna kommer som förbjuder oss att säga att en människa med en x- och en y-kromoseom alltid är en man och aldrig kan bli något annat oberoende av hur mycket man än skär och syr i honom. Eller att det är onaturligt med homosexualitet. Eller, ännu värre, att det är en synd. För de lagarna kommer, sanna mina ord! Det handlar, som sagt, om att den blinde inte vill störas i sin blindhets barmhärtiga mörker.

      Radera
    5. Som sagt tror jag inte att det kommer bli så, och du VET inte att det kommer bli så, därför tycker jag det är så konstigt att du skriver alla dina teorier som att de är fakta, eftersom du ju inte har några bevis för att det kommer bli så. Det känns som att du tror att du kan se in i framtiden och vet en hel massa som vi andra "blinda" inte vet. Därför har jag också svårt att ta till mig det du skriver då det känns som att du är en översittare som tror sig veta bättre än oss andra..

      Radera
    6. Malin. Jag hoppas att jag har fel. Men jag vågar inte tro det. Men fråga vilken klassiskt troende människa som helst ska du snart inse att det jag hävdar här inte enbart är mina egna funderingar!

      Radera
    7. Det är knappst bara dina funderingar, men det kvarstår ändå att det är just funderingar. Jag kan inte veta att det jag tror kommer ske, lika som inte du kan vara bombsäker på att eet du tror kommer ske. Det är bara det jag vill få fram, att jag skriver att jag "tror inte" att det blir si eller så, du skriver mer att det du TROR kommer att ske, som att du visste det, vilket vi ju nu har klargjort att du inte kan veta.

      Radera
    8. Malin. Ok. Men om vi inte kan veta vilka följder det får när vi går in och ändrar i något så synnerligen grundläggande som äktenskapslagstiftningen (som detta ju just nu handlar om) menar jag nog att bevisbördan ligger på de som vill förändring. Alltså när det gäller att visa huruvida förändringen kommer att få katastrofala följder eller inte. Detta är nämligen en så stor sak (och som, hävdar jag alltjämt, kommer att få katastrofala följder) att vi på inga villkor kan rusa in i det med förbundna ögon med mindre än att vi får en ordentlig konsekvensutredning presenterad för oss. Detta är väl iinte att kräva för mycket?

      Radera
    9. Nej, det har du såklart rätt i, och jag anser väl nog att du har all rätt att uttrycka dina åsikter och funderingar för att hålla fram det du tror kommer att hända. Vi har ju alla rätt till vår åsikt så länge den inte skadar någon. Men jag är rädd att du trampar på en hel del tår när du uttrycker dig, men det är ju inte min sak att avgöra eller stå till svars för heller såklart.

      Radera