fredag 19 september 2014

Reklam!

Jag har i regel inte gjort reklam här på bloggen, men nu ska jag göra ett litet undantag. I morgon kväll (20/9), närmare bestämt kl 19, kommer det att ordnas ett möte i Pensala bönehus. Medverkande, förutom undertecknad, är Tomas Klemets och för sångprogrammet står TerEs-kvartetten.

Jag märkte, när jag satt och förberedde, att min predikan kom att bli ganska "apologetisk". Av någon anledning har det gått lite i den riktningen för mig den senaste tiden. Observera nu att jag verkligen inte betraktar mig som (och inte heller är) någon apologet, men jag håller på att bli mer och mer intresserad av ämnet. Så nu blir det alltså en apologetisk predikan. Temat kunde kanske sägas vara "History is His Story", historiker som jag ju ändå är...

Så om du inte har något tvingande program (som inte går att flytta) så är du varmt välkommen med på möte till Pensala i morgon kväll! 


6 kommentarer:

  1. Men visst är du en försvarare av den kristna tron Kristian! Om du har din predikan nerskriven så lägg den gärna hit så man kan ta del av den fastän man inte kommer och lyssnar på den.

    Om du kommer någon gång hit nära Vasa så lovar jag att komma och lyssna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markus. Den finns nog nedskriven, ja. Så jag kommer nog säkert att sätta upp den här, antingen i delar, delar av den eller i sin helhet i något skede. Jag har inget i Vasa i almanackan just nu, men i Vörå, har jag för mig. Jag kan ju kanske sätta upp liknande "reklam" när det tillfället närmar sig...

      Radera
  2. Kristian,
    Instämmer i Markus kommentar "visst är du en försvarare av den kristna tron".Av vilken anledning värjer du dej mot den benämningen,uppfattar dej som en mycket god apologet o är tacksam att du orkar "kämpa trons goda kamp"!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ole. Tack för den kommentaren! Nå, det är väl kanske så att vi alla är apologeter, av olika form och kaliber. Jag tycker det är ett intressant ämne, och därför tenderar det att bli en hel del av den sorten, åtminstone just nu. Orsaken till att jag värjer mig för benämningen apologet är att jag ännu inte är så påläst och insatt i hur apologeter tänker och resonerar. Men jag försöker läsa på lite vartefter...

      Radera
  3. De e klart du ska göra reklam för det du tror på. Jag har alltid gillat eldsjälar som går 100% för sin sak. Ha en bra predikan!

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Tack! Det blev ett riktigt trevligt möte, åtminstone så uppfattade jag det. :)

      Radera