söndag 15 november 2015

Bordsdiskussion



Hört vid köksbordet. Fyraåringen och femåringen har en djuplodande diskussion.
Fyraåringen:
- "L., vet du vem som har skapat Gud?" Efter en stunds tystnad svarar han själv: "Gud!", varpå femåringen replikerar:
- "Nej, det har han inte. Gud har alltid funnits!"

Sanningen ur barnamun!

5 kommentarer:

  1. "Nästan alla människor har en hjärna. De som är lite dumma har en hönshjärna." Sagt av en 5-åring, efter att ha googlat på vad barn har sagt.
    Sanningshalten är ungefär den samma som i köksbordsdiskussionen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:43. Det var en företagsam femåring - som både goglar och läser! :) Eller pratar du om dig själv? Nåja, skämt åsido. Citatet var bra. Kombinera gärna med dessa verser från Rom. 1! "Det man kan veta om Gud är uppenbart bland dem, eftersom Gud har uppenbarat det för dem. Ända från världens skapelse syns och uppfattas hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomliga natur, genom de verk han har skapat. Därför är de utan ursäkt."

      Radera
    2. Man får ju uppfostra sina barn som man vill (på gott och på ont), ni pratar antagligen en hel del om Gud och kristendom med era barn och det kommer ju att påverka dem på något sätt i framtiden (på gott och på ont), kanske dom kommer att fortsätta på samma väg som du eller så väljer dom en egen väg, oberoende vilken väg dom väljer så kommer dom säkert att ha en pappa som älskar dem, man uppfostrar väl sina barn för att dom skall ha en stadig grund att stå på den dagen dom skall göra enga beslut, vad jag hoppas är att man som förälder inte skall försöka få barnen att bli en spegelbild av en själv eller en projektion av något man själv skulle ha önskat/önskar utan att man skall ge dem friheten att utforska själva (på gott och på ont här också), som förälder vill man väl försöka skydda sina barn men vet man själv altid vad som är rätt?

      Jag tror att det viktigaste är att man uppfostrar, tar sig tid med barnen, antagligen (förhoppningsvis) blir både dina barn och mina barn bra människor i framtiden fastän vi antagligen har (helt) olika åsikter i värdefrågorna, moral, etik osv, alltså sådana saker som skapar grunden som dom skall stå på, det intressanta är ju att man inte vet vad som skall hända här i livet, kanske dina barn blir vegan-evolutionister och mina barn blir djupt troende och så möts våra vägar.

      Radera
    3. Markus,"Jag tror att det viktigaste är att man uppfostrar,tar sig tid med barnen"..,kanske en viktig insikt idag! Men frågan blir, i vår uppfostran,ger vi dem värden som är viktiga för tiden och evigheten?Tron kan vi inte tvinga/överföra på barnen,eller någon heller för den delen,men det vi som föräldrar kan göra är att ge dem rätt kunskap om Guds Ord så att de lär känna Jesus!
      Detta är det dyrbaraste arvet och skatten vi som föräldrar kan ge våra barn!

      Radera
    4. Absolut; Ole!
      Det kan t o m vara livräddande genom hela jordelivet tills Herren ger oss var och en det jordiska slut som vi då mognat för. Och Har vi Gudsords Tro Jesu Namn befäst i vår själ då.
      Då bryr vi oss inte i hur det ser ut för världen eller vad ngn anser om det eller det. Ty Med Frälsning hel och Full enbart för Jesu Skull är vi inte ens rädda för att till kroppen kan bli stoft och mull. Hall-Elu_Jah kom Jesus de dina välsigna ö Ulrik torsten Nils

      Radera