söndag 27 november 2016

Hur stoppa Trump?


Etablissemanget i USA, och egentligen i hela världen, ser efter valet av Trump som president i USA sin maktposition vackla. Det vänsterliberala korthus de jobbat så hårt för att bygga upp och den nya världsordning de så hett eftertraktar knakar i sina fogar. Redan Brexit-omröstningen var ett hårt slag, men med Trump som president i USA skulle deras projekt ta många steg tillbaka, ja till och med kunna raseras totalt.

Jag behöver kanske inte säga att jag inte är någon anhängare av den nya världsordningen. Jag inser att ifall den skulle krascha skulle det skapa stor turbulens eftersom de politiska makthavarna s.a.s. satt alla ägg i samma korg, men jag ser ändå hoten som hänger samman med den nya värld som är under konstruktion som betydligt allvarligare än de komplikationer som en krasch skulle innebära. Det värsta av dessa hot är förstås det faktum att en politisk Antikrist behöver en, åtminstone till synes, enad värld för att kunna träda fram och regera.

Jag följer ett par svenska nyhetssajter på nätet, och det är frapperande hur vänstermedia (speciellt i Sverige) har svårt att acceptera det amerikanska folkets demokratiska val av Trump som president. Termen att "gripa efter halmstrån" har fått en helt ny innebörd. Men hur är det, finns det någon substans i, speciellt Aftonbladets, fantasi- och ångestfyllda spekulationer? Går det ännu att stoppa Donald Trump från att bli president?

Visst går det. Elektorskollegiet har ännu inte sammanträtt, och innan de gör det har USA, åtminstone i teorin, ännu ingen vald president. Så därför försöker vänstermedia i USA (ivrigt påhejade av Aftonbladet - trots att detta endast förvirrar och förvillar läsarna) trumma ut och hamra in det faktum att Clinton fick så och så många fler röster i valet. Det här är ju förstås helt irrelevant, men det kan kanske lyckas få någon elektor att börja tvivla på riktigheten i den faktiska utgången av valet.

Ett annat sätt att försöka omkullkasta det demokratiskt uppnådda valresultatet, och även här handlar det förstås också om att påverka elektorerna, är att hävda att det skett någon form av manipulation i samband med rösträkningen och därför kräva omräkning i en eller par swingstates. Utan bevis, givetvis, men det är mindre viktigt. Detta gärna då, förstås, så att det (igen) får vara ryska hackers, med Putin i bakgrunden, som får skulden. Det har ju av gammalt fungerat bra med att vifta med ryss-kortet.

Sedan, om inget annat fungerar, finns det ju alltid mera handgripliga metoder. Min bedömning är att alla kort kommer att granskas och att alla metoder åtminstone  kommer att övervägas för att stoppa Trump att svära presidenteden. Etablissemanget och deras skötebarn den nya världsordningen är helt enkelt för betydelsefullt för att tillåtas förfalla på grund av en man. Det kan förstås hända att jag har fel, men Aftonbladet rapporterar idag att Trumps säkerhet kostar New York och det amerikanska folket en miljon dollar om dagen just nu. Jag skulle åtminstone inte dra ner på den summan om jag var ansvarig för hans säkerhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar