lördag 12 november 2016

Mera vänsterpropaganda i staliga Yle



Nyheterna på Yle Vega rapporterade idag om att Donald Trump bytt ut ledaren för det övergångsråd som ska administrera övergången mellan Obamas och Trumps presidentskap. Chris Christie fick ge plats för Trumps vicepresident Mike Pence. Nå, detta är en nyhet som man behöver rapportera om, och där finns inget att klaga på. Men det hela övergår i propagandaspridning när nyheterna sedan påstår att "Andra bävar för konservatismen hos rådets medlemmar. Exempelvis ordföranden Mike Pence anser att vapenlagarna i USA är för stränga, att den globala uppvärmningen är en myt, och i Indiana har han godkänt en lag som diskriminerar homosexuella och försökt få igenom ett långtgående abortförbud."  

Så nu vet vi att staten Indiana har en lag som diskriminerar homosexuella. Eller? Saken är faktiskt inte så entydig. Lagen detta handlar om är i själva verket en lag som ska säkerställa religionsfriheten. Senaste år förfärades vi av nyheterna om de horribla skadestånd som blomförsäljaren som vägrade sälja en brudbukett åt ett homosexuellt par råkade ut för. Samma sak med bagaren som, hänvisande till sina religiösa åsikter, vägrade baka en bröllopstårta till ett hbt-bröllop. Noteras bör också att, även om lagen fått en hel del kritik, inte ens de mest hårdföra hbt-grupperna entydigt har kunnat visa att lagen är diskriminerande. Lagen, som Yle Vega nu alltså utan någon som helst reflektion lär oss är diskriminerande ÄR alltså inte alls det. Åtminstone inte rakt av som vi Vega-nyheterna vill få oss att tro. Detta, som vi nyhetskonsumenter råkade ut för här idag, är alltså ren och skär propaganda. Samt svartmålning av USA:s näste vicepresident. Ja, och hur skulle det ha varit om nyheterna, i stället för att tala om att Mike Pence "försökt få igenom ett långtgående abortförbud" skulle ha sagt att han försökt rädda tusentals små barn som riskerar att mördas? För det är det som aborter handlar om.

Varför lyfter jag fram det här? Jo, för att det är oerhört viktigt att vi ser och förstår hur vanligt det är att mainstreammedia försöker lura oss och mata oss med propaganda.  

7 kommentarer:

  1. Om du kopplar ihop abort och miljöförstöringen och vägen mot världens slut genom klimatförändringen på grund av girigheten och resursslöseriet och misshushållning per se vore du lite ärligare käre Kristian säger Torsten Nils Ulrik.
    P.S. GUD sade att detta allt skulle ske (att jorden skulle utarmas och utslitas och avfälligheten) men han uppmanade oss att Predika Frälsning I Jesu Kristi Messias Namn och uppmanade INTE att till att vi så ensidigt som många högerkristna och du kritisera bara någon sida av syndens och förräderiets följder och avfällighetens från jordens skapelseordningens ordningar....???+!!##¤¤
    P-S-S Nåväl alla har väl sina egna preferenser och personliga intressen i och av i undergångstidens mångfaldiga utbud.... Var sak har sin tid under solen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Tack för din kommentar! Jag gillade speciellt det du skriver efter P-S-S...

      Orsaken till att jag vill lyfta fram media och yttrandefrihetsfrågor är att jag menar att om vi inte påtalar snedvridningen och censuren/hjärntvätten inom media så kommer evangeliet så småningom att jagas bort ur mänsklighetens "vardagsrum" (alltså media). Detta kommer givetvis att ske oberoende, men jag menar att vi kanske kan fördröja det lite om vi avslöjar avsikterna och metoderna.

      Radera
    2. Via TV har jag från vårt lands underhållare redan i vardagsrummet förstått att förödande styggelig hädelse och vanvördigt prat har ersatt det glada budskapet om Jesus och syndernas förlåtelse i mainstreammedia...
      Själv varit svag för nakenhet och lust minä kurja ja saastainen mutta katuva ja ångrande och troende. Syndernas summa är konstant. Kör du för hårt på högerpolitisk linje går du ändå människohatarens ärenden säger Ulrik Torsten Nils

      Radera
  2. Det finns annars en enkel lösning på det där med att vägra brudbuketter, bröllopstårtor mm. Inte behöver man vägra, sätt bara upp en skylt som förkunnar att intäckterna från sådant kommer oavkortat att gå till understöd av t.ex Aito avioliitto eller annan liknande organisation ! Ännu bättre om affärsinnehavaren dessutom lovar bidra med samma summa ur egen börs :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 21:38. Det var ett fantastiskt bra förslag! :) Vet du om det finns sådana som praktiserar detta, eller är detta en ny tanke som ännu bara finns i idéernas värld?

      Radera
    2. Tycker ni också att det är ok om låt oss säga en ateist skulle vägra binda buketter åt troende (t.ex för att hens buketter inte ska hamna i någon kyrka)? Eller att en muslimsk bagare inte bakar tårtor åt kristna (så hens bakverk inte hamnar på fel guds fester)? Jag tycker att allt sånt låter patetiskt. Även era exempel.

      Radera
    3. Vet ej om någon praktiserat detta just i dessa sammanhang men tanken som sådan är inte ny. http://www.dn.se/nyheter/varlden/tyska-nazister-lurades-marschera-for-valgorenhet/

      Radera