lördag 5 november 2016

Lögn!

Nej, jag kommer inte att börja diskutera. Men jag hittade en ledare i Aftonbladet idag som jag inte kan låta bli att kommentera. Anders Lindberg skriver om aborträtten i ljuset av gårdagens rättsutslag som frånkände barnmorskan som inte blev anställd för att hon vägrade utföra aborter ersättning. Lindberg säger att abortmotståndarna inte kommer att ge sig och att detta fall, och ett annat som också är på gång inom det svenska rättsväsendet, troligen kommer att landa i Europadomstolen. "Instanser som byggts upp för att värna mänskliga rättigheter". Av vilka alltså rätten till abort, enligt Lindberg, tycks vara en av de viktigaste. Eller som han så fint omskriver det: "Kvinnans rätt att bestämma om sin egen kropp".

Som jag redan har konstaterat vid ett flertal tillfällen så vill inte jag, och knappast någon annan heller, frånta någon kvinna rätten att bestämma över sin egen kropp. En kvinna har rätt att säga nej, och också rätten att få detta nej respekterat. Men det som alla kvinnor borde veta - och i vår upplysta tid också vet - är att sex kan leda till en graviditet. Och har man kommit så långt så gäller inte längre detta tal om en kvinnas rätt till sin egen kropp. Detta gällde FÖRE. Efter handlar det om kvinnans kropp, ja, men också om ett nytt liv. En annan kropp. Kvinnans rätt till sin egen kropp kan inte och får inte gå ut över en annan människas rätt till liv. Det mantra Lindberg, ännu en gång, uttalar är inget annat än en lögn. En lögn som har kostat oerhört många människor livet.

Hur var det nu riktigt. Vilka var/är de ursprungliga rättigheterna? Visst. Rätten till liv, frihet och egendom. Däre talades det inte om någon aborträtt. Men väl om rätten till liv. Smaka på det en stund.

10 kommentarer:

  1. Som någon klok har sagt: Det är anmärkningsvärt att alla abortförespråkare aldrig har blivit aborterade själva.

    SvaraRadera
  2. Rätten till liv påstår en pälsfarmare ;) smaka på den...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym/10:37. Din kommentar säger mycket om dig själv. Inget om själva sakfrågan.

      Radera
  3. Du sätter dig över andra människor, du vet ingenting om varför abort ibland framstår som kvinnans enda möjlighet. Använd mindre bokstäver och inte så tvärsäkra påståenden där du går fram... Jag lider med de människor som du golvar och då inte endast dem som berörs av abortfrågan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk om det är Herren själv som sätter sig över oss människor ? Hur lyder 5'te budet ? Ett rätt uttömmande svar som följer skulle jag säga ! http://www.evl.fi/svenska/katekes/10buden/5.html Vi kan som kristna visst komma med tvärsäkra påståenden så länge de följer vad Herren vår Gud har sagt ! Angående "Rätten till liv påstår en pälsfarmare..." Hur var det nu igen ? Var det inte så att Gud själv gjorde kläder av skinn till Adam & Eva efter syndafallet ? Varifrån fick Han dessa skinn ? Människan är mer värd än vilket djur som helst därför att hon är skapad till Guds avbild, det är inte djuren ! Du kan fritt lida med de människor som du anser att Kristian golvar men vilken medicin skulle DU ge den människa som ångrar sina gärningar här på denna jord ?

      Radera
    2. Anonym 23:19. En mycket god och tänkvärd kommentar, tack för den!

      Radera
    3. Anonym 20:37. Det är bra att du lider med människor som lider under tyngden av sina synder. Det gör jag också, tro det eller ej. Men hur är det, har du tänkt på den mest oskyldiga parten i detta? Var finns medlidandet med de barn som så brutalt mördas på detta sätt? Varning! Texten i länken är extremt störande! http://www.svd.se/levande-foster-dilemma-vid-aborter

      Radera
  4. Problemet med aborträtten är att det blivit mer än en rättighet. Det har gjorts synonynt med att staten måste stå för ingrepper och alla som jobbar på sjukhuset måste vara redo att ställa upp. Det finns knappast någon "åkomma" som i samma grad tvingar sjukvården att ställa upp på kundens önskemål. Att vara redo att utföra aborter har gjorts till en tröskel för att få jobba inom vården. Det är prio 1. Har man den minsta logiska tankeförmåga så inser man att aborträtten i detta land är långt mer än en rättighet. Abortförespråkarna hänger sig åt falsk dikotomi och sätter dagens abortproecdurer som det enda alternativet till att kvinnor går till en häxdoktor i skogen som river ut fostret. Det är en allt igenom lögnaktig argumentation de bedriver.

    SvaraRadera