söndag 13 november 2016

Förskräckligt

Vår media har mer än gärna rapporterat om och förfasat sig över det påstådda hat som Trump spred under sin valkampanj. Nu efter valet, däremot, talas det väldigt tyst om det hat och de våldsamheter som Trumps motståndare gör sig skyldiga till. T.ex. hette det i Yle Vegas nyheter att de protester mot Trump i olika städer i USA (som media ändå gärna rapporterar om) gick lugnt till. Detta när sanningen var att det på sina håll närmast var fråga om våldsamma upplopp. Vår media har inte heller rapporterat om den journalist, Monisha Rajesh, som på sitt Twitterkonto skrev att det "Nu skulle vara dags för ett nytt presidentmord". Inte heller har vår media rapporterat om de överfall som Trump-anhängare har råkat ut för och de fullständigt horribla uppmaningar till våld som vissa deltagare i upploppen i de amerikanska städerna de senaste dagarna gjort sig skyldiga till. Orsaken är förstås klar: Det är Trump-lägret, inte Clinton-lägret, som ska vara hatiska och våldsamma. Sådant som inte passar in blir gömt undan.

Jag vet inte vad man ska vara mera rädd för just nu, vår medias synnerligen selektiva rapportering (läs: medias vilseledande av oss nyhetskonsumenter) eller det faktum att vänsterfalangens hat och våldsamheter i USA riskerar att driva landet till vad som kan bli någon form av storskaligt upplopp eller i värsta fall inbördeskrig.

3 kommentarer:

  1. Men man skall vara rädd för kristnas oerhörda naivitet så fort någon av världshärskarna talar ett halv gott ord. Trump och Hans kvinnor spelar under täcket med Putin och kineserna för globalmaktens skull som redan har dödat så många rättsinniga.
    Vakna till rätt besinning Kristian, det börjar vara löjligt att Glömma Bibeln och tala ledarpolitik på ditt sätt säger Torsten Nils Ulrik, troligen förbannad på grund av sin synd, svaga tillit och brusande humör.... och då faller ju förbannelsen tilluppochbaka på sig själv:-) Gud förbanne de onda orosstiftare och trollkarlar och derAS ÄMNEN;jag är inte schizofren ;jag är anfäktad och fallen över förmåga..

    SvaraRadera
  2. Kristian Nyman. Är du en läkare med Edgar J Hoovers fobisk högerextrema rädsla som låter två kollegor ur kåren av läkare tillsammans driva en man i döden. Man hör rösten av gemensamma stunder av kollegialitet och eftermddagskaffe på finskt sätt och skakar inför döden och människohetsandet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var inga läkare.
      Det var satans antikrists och vilddjurets ande som hetsade en skakad och bitter man till att tänka fel hälsar Skrivaren tacksam över den Goda Vilja Gud ännu låter råda på så många orter

      Radera