lördag 11 mars 2017

Here we go again!

Igår kom ÖT med nyheten om att det ska bli Pride i Nykarleby i sommar. Med parad och allt. "Mot slutet på sommaren", sades det i nyheten. Alla vet nog vad det betyder. När högmodsevenemanget hölls i Jakobstad färgades hela Jakobsdagar-evenemanget i regnbågens alla färger, och nu kommer man att göra samma sak med Juthbacka-marknaden och Kulturveckan i Nykarleby.

Jag har samma policy som senast. Låt dem marschera bäst de vill, men låt oss som inte vill veta av det hela vara ifred! Men detta är givetvis ett önskemål som klingar för fullständigt döva öron. Eller vad tror du? Jag vågar nog slå vad om att också detta högmodsevenemang kommer att, likt Jeppis Pride 2014, äga rum mera på ÖT:s sidor än på gatorna i Nykarleby. För ett så här lysande tillfälle till propagandaspridning kan vår värdeliberala press givetvis inte låta gå sig ur händerna. Får jag gissa att kyrkan och församlingen kommer att få speciellt fokus i "rapporteringen" denna gång?

11 kommentarer:

 1. Ett litet tips om du vill vara "ifred". Det är bara att bläddra förbi sidorna i öt. Så gör jag varje dag med sportsidorna och det går så bra så. Det är lite extra jobbigt just då det är OS eller VM eller EM eller finnkampen eller FM osv, men det går.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym 09:37. Försök nu förstå att det här inte handlar om mig. Jag kan göra så som du säger, och det gör jag också, men det hindrar inte att många andra läser och tar till sig denna propaganda. Tänk om barnen får tag i tidningen och läser detta? Mina barn. Dina barn. När media håller på så här kommer det i det långa loppet att förgifta sinnet på hela befolkningen.

   Radera
  2. 1. Nej, det gör du inte eftersom du länkar till dessa artiklar och ofta har stenkoll på dessa frågor. Jag som homosexuell får ofta reda på saker via din blogg. Alltså bläddrar du inte riktigt förbi.

   2. Tänk om barnen läser detta? Ja? Vad menar du med det? Mina barn vet precis vad Pride och regnbågsflaggan står för och det har de naturligtvis inget problem med. Varför skulle de det? Ojojoj om barn får se mångfald och att alla inte behöver vara stöpta i samma form... Guess what - barn har inga problem med sånt. Förutsatt att ingen religiös förälder försökt stöpa barnen i nån snäv form.

   Radera
  3. Anonym 04:16. 1. Ja, det gör jag, och det gjorde jag när ÖT blev Pride-bladet våren och sommaren 2014. Märk nu mycket väl vad det var jag pratade om. Jag läser och följer med vad som händer i media framför allt när det gäller den kyrka jag tillhör (och det land jag är medborgare i). Men det är något helt annat än att läsa och följa med i Pride-bladet. 2. Man må säga vad man vill om Ryssland och situationen där, men en sak har de åtminstone förstått: Barn och propaganda ska hållas så långt ifrån varandra som möjligt.

   Radera
  4. Din sista mening blir skrattretande då våra barn lever i en regnbågsfamilj! Och egentligen också då dina lever i en starkt religiös familj. Hur menar du att våra skulle utsättas för propaganda men inte dina? Det är deras liv du pratar om. Det enda liv de vet och det liv de älskar. Propaganda är en rätt nedvärderande etikett du sätter på allt de håller kärt. Hur illa jag än tycker om religion och att barn dras in i det skulle jag aldrig drömma om att sätta etiketten propaganda på deras liv.

   Radera
 2. Alla ni sk "goda kristna" människor borde se det det här videoklippet om Megan Phelps som växte upp i Westboro baptist kyrkan, ni vet dom som ropade och hånade homosexuella. Hon bröt sej ur eländet och lever ett gott liv idag som en normal människa istället för en som fördömer och förlöjligar andra människor

  https://goo.gl/GOumhh

  Eflop

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eflop. Bra för henne! Om jag skulle höra till den församlingen skulle jag göra det samma.

   Radera
 3. Ändå kommer du att skriva om Pride, om och om igen, du låter inte dina läsare vara ifred? Men, blir säkert ett rikligt år om man räknar dina sexinlägg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. signaturen mattias har visat sig vara bra att räkna. Det här är garanterat också ett "sexinlägg" i hans räkenskaper. Men om herrn skulle bemöda sig att se efter lite noggrannare skulle han inse att detta inlägg snarast går under rubriken "mediekritik". Det gör faktist de flesta av Kristians inlägg som denne mattias räknar som "sexinlägg".

   Radera
 4. Du Kristian kommer att bli utbränd p.g.a. att du lägger ner så mycket energi på att hata... Det är inte sunt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är inte hat, det här är sund mediekritik. Om du vill hitta de som hatar så kan du se efter vem det är som vill börja välsigna synden. Där hittar du de som verkligen hatar! Dels hatar de sådana kristna som inte spelar med, dels måste de hata de homosexuella eftersom de vill döma dem till ett liv i uppror mot Skaparens vilja utan möjlighet till helande och upprättelse. Det kallar jag att hata!

   Radera