lördag 30 december 2017

Myten om överbefolkningen


Det finns vissa "sanningar" som man inte gärna ska utmana genom att påstå det motsatta. Inte ens om man klarar av att motivera sin ståndpunkt. Det faktum att evangelierna är antik historieskrivning (när den är som bäst) är en sak. Nej, låt de människor som har hittat en "sanning" som passar överens med deras världsbild/världsåskådning hållas! Låt vara sedan att deras ståndpunkt – att Jesus knappast har funnits och att, om har funnits, han inte är den som evangelierna säger att han är – är en lögn. Nå, det var inte det denna text skulle handla om. En annan sådan "sanning" är överbefolkningen. Idag "vet" i princip alla att det föds för mycket barn och att vi håller på att överbefolka vår jord. Denna sanning får man alltså inte gärna utmana.

Faktum är ändå att överbefolkningen är en myt. Åtminstone i de flesta länderna på jorden. I själva verket har det i alla västländer fötts alldeles för få barn de senaste decennierna. Befolkningspyramiderna talar sitt tydliga språk.

Svenska Yle firar det nya året med att publicera en artikel som spekulerar i framtiden. Om vi, som det ser ut, får bukt med sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomarna och cancer kommer vi att leva mycket längre än nu. Artikeln frågar vad vi i så fall kommer att dö av, och artikelförfattaren spekulerar i att vi i framtiden kan leva i hundrafemtio år, ja kanske t.o.m. i tusen år. Det finns tydligen någon som har påstått att den första människan som kommer att leva i tusen år redan har fyllt femtio. I artikeln hävdas också att vår förväntade livslängd ökar med fyra timmar varje dag.

Jag menar att det är fullständigt lönlöst att spekulera i dylika saker. Det finns helt enkelt för många okända faktorer i framtiden för att det ska vara någon idé. Krig, naturkatastrofer, olika mänskliga verksamheter som slår bakut (t.ex. genmanipulering), insektsdöd med påföljande nedgång i livsmedelsproduktionen m.m. och framför allt det som man alltså inte får tala om: Att det föds för få barn. Alltså inte överbefolkning utan underbefolkning. Ja, så har vi förstås också parusin, men den ska man förstås inte heller prata om. Inte högt åtminstone.

Men överbefolkningen är alltså en myt. T.o.m. utan den allt högre livslängd som artikeln talar om blir den del av befolkningen som ska försörja den icke arbetande delen av befolkningen allt för liten redan inom några få år. Lägg sedan till den högre livslängden så kommer den överlägset vanligaste dödsorsaken inom bara några decennier att vara svält. Import av arbetskraft (unga män) från länder med befolkningsökning är inte heller någon lösning. Det leder bara till att vi här får ett stort överskott av unga män som inte kan hitta någon partner medan det i emigrationsländerna blir en dito brist med den påföljden att det där kommer att finnas en stor mängd unga kvinnor som inte kan hitta någon partner. Med katastrofal befolkningsminskning som följd. Se bara på situationen i Mexiko idag där emigrationen till USA har åstadkommit precis detta. Slutsatsen blir alltså att överbefolkningen är en myt. Men det får man alltså inte gärna säga högt eftersom denna myt är en av de mest omhuldade och upphaussade av de moderna myterna.

Ja, jag skrev förstås en kommentar om detta under artikel i fråga. Vad tror du, blev den publicerad eller blev den censurerad? Det finns ju som sagt vissa sanningar man inte gärna ska utmana...

3 kommentarer:

  1. Du har helt rätt ! Det var visst Ilkka Kanerva som gjorde ett uttalande i frågan och fick "på nöten", även Merikarvia kommun hade en kampanj som förlöjligades... Den som inte tror kan ju googla lite på demografi eller demographics ! Eller se denna video https://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:18. Jag skrev en kolumn i ÖT, på den tiden mina åsikter ännu kunde tolereras, om just detta som denna video talar om. Det ledde till att jag fick göra min debut i "Slaget efter tolv". Jag tror faktiskt att det var just denna video som jag baserade min kolumn på. Notera att videon är från år 2008, och mycket har hänt sedan dess. Asylvågen, som alltjämt pågår, inte minst. Men så finns det också mycket positiva saker som har hänt på tio år. Främst då den massiva väckelse med hundratusentals muslimer som konverterar till kristendom. Vi får fortsätta att be för muslimerna att de skulle få se ljuset och få kraft och vilja att överge mörkret!

      Ja, så kan jag inte låta bli att påpeka att det finns ett fel i videon... I slutsekvensen när vi ser kartan över Europa så ser Finland ut som om det skulle finnas miljonstäder över hela landet. Men i övrigt så torde uppgifterna som ges vara korrekta.

      Radera
  2. Sen har vi ju skökan och vild-djuret som äro modern till styggelserna, skökorna på jorden och vildjuret som endera som "ögonmat" brukar dessas utnyttjande liksom vilddjuret är beroende av skökor och mjukisar då deras kvinnor har från Bibelns andlighet sett devierande beteendemönster... Hmm mmm Jesus Allsmäktig jag är så lessen och så glad avtackar Torsten Nils Ulrik. Ingen femenist är så dålig att de inte har något för skrymtare obehaglig sanningsgrandsmula att tänka på för råa brutala och fyllsiga elle antikristligt kalla mansvetenskapare. I dessa sena tider vill de djävlar ta bort även snusförnuft laglydighet löftestrohet och glatt och kärleksfullt korsinne. Men, kära vänner, veganskt korvsinne är lika bra som vanligt korvsinne om man i Nåden låter Allsmäktig Fader välsigna sin stackars pinade jord och hjor varhelt han ett kubikpotens av sin kärlek ser inför Vilken sedan ingen ursäkt finns om vi till livets slut förnekat vår Frälsare Skapare och förlossare som uppenbarar sin Lag och Nåd i även s k Nya Förbundets tid. Biblia sacra est. Jag har varit präst nu är jag kristen alltså konungslig och prästerlig att förkunna Herrens Herren Allsmäktighet i " fjärde och sista vilddjurets tider. God Natt. Frid tillönskade du oss alla i Jesus Kristus. Låt ditt Ord mig sen hembära du som ännu ger sann Kärlek Bibel och Allt annat som gör att mången våndas och svära. Förlåt, gott folk. Man vet sällan sin sista stund. T n ulrik

    SvaraRadera