torsdag 8 november 2018

Inte så!

Det har knappast undgått någon att Jordan Peterson har varit i landet. Media lägger gärna till orden "den kontroversielle" när de talar om honom, men det gör inte jag. Peterson har, vad jag hittills har sett, mycket sunda och förnuftiga åsikter. Han är kritisk mot mycket av det som anses vara allmänt tankegods i dagens värld, som feminism, postmodernism, politisk korrekthet, det nya genustänkandet och klimatförändringsdogmat. Dessutom lyfter han gärna fram att "stabila, intakta familjer med två föräldrar är det bästa för barnen". Det här håller förstås inte alla med om, och den rätten måste vi förstås ge dem. Den som vill vara av annan åsikt får givetvis vara det. Men då behöver dessa vara beredda att presentera ett sakligt resonemang kring de frågor Peterson uttalar sig om och även förklara varför han har fel.

Igår deltog Sveriges utrikesminister Margot Wallström i en paneldebatt i Kulturhuset i Stockholm. Där rapporteras hon ha sagt, angående Peterson, att "Jag tycker han skulle kunna ta och krypa tillbaka under den sten han kom ifrån". Ingen argumentering kring det Peterson hävdar. Inga fakta. Ingenting. Bara ett grovt personpåhopp.

Det är tydligen så här de politiskt korrekta beter sig i dag. Om och när de inte har fakta att sätta på bordet som skulle kunna bemöta politiskt inkorrekta påståenden och fakta hoppar de på personen som framfört det de inte vill höra. Menar Margot Wallström verkligen att vi ska bli imponerade av detta sätt att diskutera? Tyvärr finns det säkert de som blir det. Förhoppningsvis klarar de flesta ändå av att se vad hon gör. Och varför hon gör det.  

8 kommentarer:

  1. Samma gäller ju för många andra också, det är inget vänstern, liberala, pk har monopol på att slänga ur sig åsikter utan argumentering och jag vågar också påstå att ingen "sida" är värre än den andra utan att det mer hör till denna tid vi lever i att man slänger dumma one-liners snabbt på twitter och dylika ställen, folk skall snabbt snappa up "budskapet", ingen orkar förkovra sig i hur det egentligen ligger till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där har du nog rätt. Speciellt i det sista du skriver. Vi lever i en tid där sanningen och fakta får allt mindre rum och där, i stället, den som ropar högst och mest har rätt. Oberoende av vad som ropas. Det här är synnerligen tragiskt. Och dessutom farligt.

      Radera
    2. Det som är skillnaden är att "vänstern", "liberala" och pk får slänga ur sig plumpa påhopp utan att det skärskådas desto mer av media.

      Radera
  2. Nu har vi Jordan Peterson och Alexander Bard som leder unga män rätt, när får vi se en kvinna/kvinnor stiga upp och likt dessa män leda unga kvinnor rätt ??? Då man läser nyheter kommer det fram att allt mer unga män är utslagna men det samma gäller även unga kvinnor som utbildat sig i typiska manliga yrken... ! De har gjort sig själva en stor björntjänst iom. att ingen man känner sig dragen till ngn sådan kvinna... Bejaka dina manliga drag om du är man och dina kvinnliga drag om du är kvinna ! Ingen kan förneka att vardera könet bär på det andra könets egenskaper men de ska då inte framhävas utan hållas tillbaka så att tex. ingen man bär ringar i öronen (feminint)! Och ingen kvinna utbildar sig i ett manligt yrke (maskulint) hur gärna det än "kliar i fingrarna" !!! Kan inte undvika att här dra endel paraleller, djävulens ord till Eva i paradiset, "Ni ska bli lika Gud och kunna skilja mellan ont och gott"... Och till dagens kvinnor -"Du skall bli likt mannen, vara familjens huvud och tillika familjens försörjare... Jag vet, jag är bitter, och kommer troligen så att förbli....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men hjälp är du ironisk? "Ingen man dras till sådan kvinna "...vilket befängt o inskränkt sätt att uttrycka sig. Du verkar inte känna att många kvinnor i typiskt manliga yrken o jag antar du inte känner någon manlig sjukskötare heller då. Tycker faktiskt lite synd om dej som är i en sån inrutad värld.
      Jag hoppas du mår bättre snart o ihte är så bitter - världen är inte så dum trots allt.
      Mvh Pia E

      Radera
    2. Visst Pia, jag vet att det finns många kvinnor i typiskt manliga yrken och känner också en manlig sjukskötare ! Det blir bara så fel när kvinnor inte vill underordna sig sina män ! Vem ska ta hand om "markservicen" därhemma om kvinnan är borta som sjöman,pilot eller chaufför tex. ? Såhär ska det vara och inte tvärtom ! --> https://www.youtube.com/watch?v=6zMqtlslS_o

      Radera
    3. Alltså finns du på riktigt 🧐eller är du bara ironisk? Vem som tar hand om markservicen? Ja man får ju hjälpas åt man o kvinna - dela 50% på arbete både med barn o hem - underordna sig mannen?..det tänket ska inte få finnas i vår värld tack o lov längre - hur kristen man än är! Jag hoppas du är en man som gömmer dej bakom din anonymitet - för är du en kvinna så blir jag riktigt rädd på allvar. Vi måste se till att världen blir mer jämlik - för BÅDA könen såklart! Med vänlig hälsning, Pia E ( kvinnor var är ni i debatten?)

      Radera
    4. Jag finns helt på riktigt ! Du såg visst inte videon ? Javisst får man hjälpas åt!,mannen drar hem pengarna och kvinnan sköter "markservicen" 50/50 precis som du föreslår ! "underordna sig mannen?..det tänket ska inte få finnas i vår värld tack o lov längre", har du alls tänkt tanken att detta kunde vara mot Guds ordning ? Visst är jag en man och jag önskar av allt mitt hjärta, liksom du, att ngn verklig kvinna skulle uppenbara sig i debatten !

      Radera