fredag 16 november 2018

Viktig text

Det är en intensiv tid för mig just nu, därför har jag inte hunnit skriva blogginlägg i samma takt som tidigare. Dels är det pälsningstider, dels är det mycket jobb med den nya boken som, enligt planerna, ska komma ut före jul. Det här har gjort att jag inte ens riktigt har hunnit läsa nyheter. Men lite har jag ändå hunnit. För några dagar sedan skrev Henrik Othman en ledare i ÖT om Kristallnatten. Det här är en viktig text som jag menar att alla borde läsa!

Dock gör Othman i sin text samma fel som så många andra. När han ser på dagens antisemitism noterar han i förbigående att "Antisemitismen förenar högerextremismen och islamismen". Detta efter att ha konstaterat att antisemitismen frodas speciellt i Malmö. Tyvärr är detta enda gången i ledaren som islam nämns. Faktum är dock att, speciellt i Malmö, är det just islam som är det stora problemet när vi talar om dagens antisemitism. Dessutom, och detta är mycket viktigt, är det fel att använda ordet "islamism" i detta sammanhang. Användandet av detta ord låter förstå att det är fråga om en viss, extrem, riktning av islam som är problemet. Det är det förstås inte. Antisemitismen är så att säga inbyggd i själva religionen islam. Således behövs det ingen extrem tolkning av religionen för att det ska utmynna i antisemitism. Islam i sig är antisemitisk. Jag förstår att en företrädare för mainstreammedia inte vill säga detta och därför hellre använder ordet islamism här, men det för likväl fel.

2 kommentarer:

  1. Denna typ av frågor som har betydelse för Europas framtid väcker tydligen ingen diskussion. Men fortsätt gärna ändå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:08. Islam är tyvärr en sådan sak som få vågar säga något om. Kanske inte i första hand av rädsla för repressalier, men av rädsla för att bli stämplad som rasist. Det har mycket med ett speciellt allvarligt feltänk i vårt kollektiva medvetande att göra - jag kommer att komma in på detta snart i en tredelad text om sanningen om korstågen. Texterna är i princip klara, men bokgrejen har gjort att jag fått sätta allt annat på undantag...

      Radera