onsdag 2 mars 2022

Klimathetsen fortsätter

I måndags, i skuggan av Ukraina-kriget, publicerades IPCC:s senaste klimatrapport. Föga förvånande fortsätter klimathetsandet och ropen på klimatåtgärder. ÖT nappade på detta och publicerade en intervju med "klimatjournalisten" (tänk att det finns en sådan titel idag!) Tom Juslin. Det finns en del sans i intervjun, men också en hel del lögner. Det är speciellt det som sägs om klimatförändringarna i Österbotten jag reagerar på: "... även här är värmen het, kylan isande kall och stormvindarna vildare. – Det man märker mest är att väderleken är extrem. Det har funnits tidigare men det har aldrig tidigare varit så att stormar, regnväder, översvämningar hetta och kyla är så extrema."

Detta är som sagt en lögn med avsikt att hetsa upp oss och få oss att i panik hoppa på de extrema (och samhällsomstörtande) klimatåtgärder IPCC vill se. Men faktum är att vädret alltid har varit extremt. Här kapitaliserar Juslin helt enkelt bara på vårt dåliga väderminne. Det har t.ex. varit kallt på vintern förr – mycket kallare än det har varit denna (rejäla) vinter. Jag kommer att tänka på vintern 39-40 och ett par vintrar på 80-talet när jag fick uppleva köld på mer än minus 40 grader. I Österbotten. Vi lever helt enkelt i en värld där vädret ÄR extremt. Det är normalläget, helt enkelt. Liksom förändringen. Den är också normalläge och har alltid varit det. Det normala är också att all världens klimatprofeter har, och alltid har haft, fel i sina förutsägelser. Jag kommer just nu speciellt ihåg den svenske meteorologen Pär Holmbergs något decennium gamla profetia om att Vasaloppet inte kommer att överleva sitt hundraårsjubileum eftersom snön mer eller mindre kommer att ha försvunnit när vi kommer så långt. Det första Vasaloppet åktes 1922, och hundraårsjubileet äger rum inkommande söndag. I goda snöförhållanden.

Men det finns givetvis fog för användandet av ordet "extremt" i detta sammanhang. Det extrema i detta är nämligen de föreslagna (och redan genomförda) klimatåtgärderna. Satsningen på allt mer vindkraft (i kombination med nedmonteringen av kärnkraften i framför allt Tyskland) har orsakat skyhöga elpriser och ett beroende av rysk gas – något som i nuläget de flesta har insett problemen med. Får man hoppas.

Dessa oövervägda klimatåtgärder kommer inkommande år att, om inget drastiskt händer, få stora följder för livsmedelsförsörjningen åtminstone i Europa. (I kombination med kriget i Europas "kornbod" Ukraina kan detta i värsta fall få mycket dramatiska följder.) Detta handlar förstås om energipriserna och de därav påföljande höga priserna på konstgödsel som har inneburit att många jordbrukare överväger att låta bli att odla sin mark i år eftersom det riskerar att bli en (ännu tydligare) förlustaffär.

Jag är ingen konspirationsteoretiker, men här finns det nog material för både en och två konspirationsteorier. Speciellt som vi vet att det finns en agenda i rörelse som siktar in sig på en "great reset" av hela världsekonomin. Men eftersom jag alltså inte är någon konspirationsteoretiker väljer jag att hålla klimathysterikerna ansvariga bara för att de inte har tänkt igenom vad deras föreslagna åtgärder kommer att leda till.

Det är illa nog.

10 kommentarer:

  1. På sextonhundratalet var det nöd och krig, och klimatet varierade på 1700- talet samma sak ävenså på 1800talet och nittonhundratalet ock folk fick lära sig varifrån välfärden kom genom att de som omvände sig från sina synder och fick syndernas förlåtelse vittnade om att sådant ont som händer är Guds vredesdomar och att vi inte alltid kan vänta sig att det skall gå efter vår mänskliga vilja. Men fasorna under andra världskriget visar att den tidens människor hade varit som i vår tid. Syndabockarna som man då sökte när man ville åt den välsignelse som var lovad åt judarna var hitlers avundsjuka och han hade heller inte tackat Gud för den hjälp att behålla livet under första världskrigets fasor. En liten gnutta kunskap tror jag mig ha. Slutet av det andra veropet över världen är det tredje världskriget som endel redan tycker sig se ha börjat. Så det finns ingen annan väg för mänskligheten än att ångra sina synder och tro dem förlåtna. Något evigt liv på jorden blir det ändå inte men vi väntar nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor och dit kommer ingen människa utan kristi Nåd som den förkunnas över hela jorden och man kan förstå att människor har svårt att orka tro Kristi Nåd när lögnaren djävulen sår så mycket ogräs bland sädesslagen eller vetet (läs människorna)som ofta har ansetts vara det bästa bland sädesslagen åtminstone i europeisk judeokristen forn- och nutidskultur.

    SvaraRadera
  2. Yle är inne på samma linje..."Bland allt det svåra är det bra att minnas att klimatuppvärmningen är en kris vi kan göra mycket för att lindra" , https://svenska.yle.fi/a/7-10013615
    Man kan nog lugnt säga att det är att sätta fokus på fel sak just nu !

    Anonym 2

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 2. I sig är det inget fel i att hålla två saker i huvudet samtidigt. Men detta med klimathetsen har gått alldeles för långt.

      Radera
  3. I dagens "HJ" , https://www.youtube.com/watch?v=AVnWKtqpQwg&ab_channel=HenrikJ%C3%B6nsson , tar Henrik upp frågan om Rysslands roll bakom klimatrörelsen.

    Anonym 2

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 2. Intressant! Varför har ingen frågat sig det som sägs i videon - varför skulle Putin/Ryssland bara fokusera på att manipulera högern? När vänstern är precis lika lättlurad...

      Radera
    2. Tack för svar ! Ännu en video (50min)som redan har över 100 000 visningar om bl.a "Great Reset", liksom Jacob Nordangård utgår man även här från vad som finns öppet på nätet !

      Anonym 2

      Radera
    3. Glömde ju länka... https://www.youtube.com/watch?v=NNV2tEgPb9I

      Anonym 2

      Radera
    4. Se den, sprid den ! https://www.youtube.com/watch?v=NNV2tEgPb9I

      Anonym 2

      Radera
  4. He va myki text om the great reset. På nittiotalet kallades det viss nyliberalismen. Och det hade sina följder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Unknown 12:28. Nyliberalismen hade sina sidor, helt klart. Men om jag har förstått the Great Reset rätt handlar denna nog om annat och om så mycket mer.

      Radera