tisdag 29 mars 2022

Mycket förvirring

Jag läser mycket sällan Kyrkpressen numera, och orsaken är förstås uppenbar. Senaste vecka gjorde jag dock ett undantag när det berättades för mig att Kp tagit in en lång rad förvirrade insändare som svar på Regina Kreanders nyttiga text i numret innan. Så nu läste jag alltså. Och blev bedrövad. Inte så mycket av det som sades i insändarna, trots att detta också är ägnat att bedröva. Hur kan några som kallar sig kristna vara så här förvirrade? Svaret är förstås också här uppenbart: När man sätter upp andra auktoriteter (tidsandan och hbt-lögnerna) över Bibelordet far man vilse. De sex insändarna av diverse skribenter visar sanningen i detta med all önskvärd tydlighet. De är på samma gång förvirrade och förvirrare.

Men det som är mest ägnat att bedröva är KP-ledningens (i detta fall min gamle volleybollkompis Niclas Storbjörks) undfallenhet för hbt-lobbyns krav på att begränsa yttrande- och religionsfriheten. Christina Tirkkonens och framför allt Simon Hägers krav på censur av ohavliga åsikter ledde genast till en av dem önskad reaktion och ett avslutande av debatten.

Vi var många som hävdade, när den könsneutrala äktenskapslagen trumfades igenom, att yttrandefriheten skulle bli det första offret. Nu ser vi att det är precis så det har gått och går. Hbt-lobbyn kommer med sina stegvis hårdnade krav på vad som får sägas och inte sägas i den offentliga debatten, och mer än villigt efterlever media deras krav. Och så står vi där med en situation där kyrkan är mitt i en diskussion om äktenskapet och bara den ena sidan får framföra sina argument. Tänk vad bekvämt! Att själv få ställa upp reglerna för vad som får sägas och så se till att motståndarsidans argument blir bannlysta.

Detta kommer förstås att leda till att förvirringen breder ut sig ytterligare på detta område. De som kommer att få betala det högsta priset här är inte alla vi som blir tystade utan det är de som är barn och unga idag och som tvingas växa upp i denna häxkittel av människofientliga åsikter och hållningar som får betala räkningen. I form av, just det, stor förvirring och mycket lidande. Kyrie eleison!

55 kommentarer:

  1. Kristian är förvirrad! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där var kanske inte så moget.

      Radera
    2. Anonym 15:05. Mognad är tyvärr något som tycks vara sällsynt hos kristendomshånarna...

      Radera
    3. Kristian. Hur står det till med din egen mognad? Tycker du att ditt beteende är ett vuxet beteende?

      Radera
    4. Vad menar du anonym att skulle vara annat än vuxet i bloggarens beteende? Att han avslöjar de lögner som prackas på oss i dag i alla kanaler? Att han står upp för de kristna sanningarna? Igen en massa munväder utan substans!

      Radera
    5. Anonym 18:52

      Vilka lögner prackas på dig och Kristian? Ni är ju experter på att skapa era egna lögner.

      Kristna sanningar? Men ni är ju inte kristna. Demondyrkare skulle jag kalla sådana som sprider lögner och hat som ni gör. Så står det i bibeln också.

      Radera
    6. @Anonym 29 mars 2022 19:22, Om du ens lite har följt med vad Kristian skriver så borde du nog veta vilka lögner som tutas ut !

      Anonym 2

      Radera
    7. PS. Även om man inte ät ute efter att sprida lögner så finns det andra sätt att få folk att acceptera det onormala ! Vem har lyssnat till "Mina böcker med Mark Levengood" via radio Vega ? Helt klart ett högintressant tema eftersom jag själv gillar böcker men varför ska just Levengood vara intervjuare ? Jo, för att alla ska lära sig att homosexuella är högst normala och att vi alla ska lära oss acceptera denna synd !

      Anonym 2

      Radera
    8. Anonym 2

      Homosexualitet är helt vanligt. Det finns överallt i hela världen. Ingen synd är det heller. Alla homosexuella är skapade av guds vilja!

      Anonym 2 är däremot onormal och en syndare. Ska vi lära oss att acceptera den syndaren?

      Radera
    9. @Anonym 29 mars 2022 21:31, homosexualitet må vara vanlgt pga. människans avfall från Guds vilja för att dyrka det skapade mer än Skaparen ! "Alla homosexuella är skapade av guds vilja!" Däri har du också rätt, hur konstigt det än kan låta ! "Förrän ngn av oss blev till tänkte Han på oss" ! Det utesluter INTE att vi bör lyssna till Hans vilja med oss och de meningar med vårt liv som Han så kärleksfullt har menat ! Jag är inte onormal, däremot en syndare av stora mått ! "Ska vi lära oss att acceptera den syndaren?" -Det hoppas jag verkligen, för i annat fall sätter ni er till en domare, högre än vad Gud själv gör ! Mina synder utplånade Gud själv på Kristi kors, hur är det med dina ?

      Anonym 2

      Radera
    10. svar till anonym 20.50

      Varför får inte Mark vara intervjuare? Du får ju finnas - ingen stämplar dig i pannan - här är en heterosexuell person - han kan vara intervjuare. Varför sökte du inte platsen som intervjuare? Det har väl inte ngt. att göra med hur han lever när han är intervjuare.

      Radera
    11. @Anonym 29 mars 2022 22:55, Läs min kommentar 20:50 en gång till ! Jag samlade namn för "Aito avioliitto" när det var aktuellt att antingen godkänna eller förkasta samkönade äktenskap. Döm om min förvåning då jag frågade en då ca. 70+ kvinna (och gammal arbetskamrat) om underskrift... vet du vad hon svarade ? -"Det där är ngt som funnits i all värld".. Hon hade sett Levengood på TV tillsammans med "deras barn"... "Det var ju så gulligt", du kan vara säker på att jag upplevde det hela som en stor chock ! En så gammal människa helt utan insikt i vad som är rätt och fel ! Tilläggas kan att jag som 17v på arbetsplatsen sjöng för henne och andra "Det finns djup i Herrens godhet", solo, acapella, ngt som hon många gånger efteråt nämnde då vi träffades... Ännu en gång, du kan vara säker på att besvikelsen var stor då hon inte ville bidra med sitt namn för en god sak !

      Anonym 2

      Radera
    12. anonym 2

      Vilken modern frisinnad kvinna som tackade nej till din lista.
      Troligtvis hade hon levt längre än vad du gjort och kanske hade sett ett och annat. Stackarn som blev chockad, när någon inte tyckte som du. Varför behövde du förresten en lista att samla namn på aito avioliitto? Kanske ni tog barnen i Flynängens bönehus med också på er lista. Nu har 5 år gått och lagen ändrade ju, men fortfarande är synen på människor det enda som surrar mellan era öron.

      Radera
    13. @Anonym 31 mars 2022 16:24, Snarare förledd eller förvirrad. Naturligtvis hade hon levt längre än mig och
      därför förväntade jag mig att visheten skulle ha växt med åldern. Angående namnlistan kunde jag ha varit tydligare, det var frågan om "Medborgarinitiativet om att häva den kommande könsneutrala äktenskapslagen" som samlade ca.100 000 namn. Må det för alltid vara den kristna synen som surrar mellan våra öron !

      Anonym 2

      Radera
    14. anonym 18.07
      det var ju tack och lov litet underskrifter ni fick med tanke på hur många som bor i landet.

      Radera
  2. Simon Häger är en ökänd gay från Nyykaabi. Han har länge skrikit sig hes (även i KP!!) över att stackars han inte hittat någon karl. Eller som han en gång frågte: "Var är ni alla män i Österbotten?) Tydligen är det svårt hitta litet sk. sängmys i huvudstan - vilket det ju inte borde vara.
    Vi har också en annan där ursprungligen från Ö:botten: Kaj Korkea-aho, men han har kanske inte aktiverat sig i KP utan enbart Hbl? Hans senaste bok ang. homo-sado-maso är ett genomruttet "konstverk" (men skulle ej bli förvånad om -lobbyn beviljar honom något pris eller mera stipendium för att fortsättningsvis kunna publicera sin litterära "konst".

    Tråkigt nog finns det en frontfigur inom finlandssvensk frikyrklighet (baptismen i hans fall) som mer och mer anpassat sig till denna världens synsätt och avlägsnat sig från den väckelsekristendom som en gång kännetecknade rörelsen.
    Har man gjort så i hopp om att vinna fler anhängare är jag benägen tro att man valt fel väg.

    Huhtamäki
    Smedsby (under semestern: Monäs)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allan. Förvirringen drabbar helt tydligt även kristna människor när dessa börjar kompromissa med världen. Så har det alltid varit, och därför är det inte förvånande att det fungerar på samma sätt också i den här frågan.

      Radera
    2. Huhtamäki att du inte skäms!!
      Du skriver Simon Häger är en ökänd gay från Nyykaabi.

      Nu är du igen ute och valsar i korridorerna. Har du tagit del av de artiklar, program etc. där Simon varit med??

      Han är en skådespelare, som lidit oerhört mycket. Han bad till GUD i 15 år att han skulle bli befriad från att vara homosexuell. Det var ingen som hörde hans bön. Han har berättat i olika intervjuer om sitt hemska liv och bl.a. det stöd han i tiden fick av kyrkoherden Jukka i NYYKAABI. Fint att han funnit sin plats, all heder åt honom. Men du Huhtamäki - skriver att han är okänd, du som har ditt på det torra kan inte visa medmänsklighet åt någon.
      Följande som du skriver om är Kaj Korkea-aho. Tror du att det var lätt att växa upp i Esse? Han har också klarat sig fint.
      Dessa två unga män behöver inte dina elaka kommentarer.

      Huhtamäki
      När gjorde du senast någon människa glad? Var någon av dina kommentarer på denna blogg positiv. Gav de ngn. framtidstro åt människor?

      IKKE brukar du skriva - men din vän i väckelserörelsen - som avvikit. Du skrävlar vitt och brett om både det ena och det andra. Om ngn. har ställt en fråga till dig, du kan inte svara utan kommer med nya hatiska inlägg och kallar människor allt från bitch till jag vet inte vad...

      Du är läkare - troende - fientligt inställd - skriver skällsord - hackar och gormar. Vore det min blogg - skulle du vara raderad och blockerad.

      Radera
    3. Håller med Anonym!

      Känner inte Simon eller Kaj, men har läst artiklar om dom. Det är goda och modiga män som vågar stå upp för sin sak!
      När har Kristian gjort något gott för någon? Bara skrammel och skitprat där!

      Allan däremot är bara ett elakt troll. Troligen någon alkis.

      Radera
    4. Anonym 18:06. Du menar det vara en bra sak att stå upp för sin sak. Men om ens sak är en lögn? Har du tänkt den möjligheten? Du skriver att du inte känner Kaj och Simon. Tydligen känner du inte bloggaren heller, men att du inte känner någon tycks inte hindra dig att sprida en massa omdömen om dem. Det är inte direkt förtroendeingivande om man säger så.

      Radera
    5. svar till anonym 18.55.
      Det är en massa skit du skriver. Det du skriver är lögn - du vet ju inte bättre - än att skriva som du gör.
      Se dig i spegeln - be en bön - du är också en av Nymans och Huhtamäkis anhängare - kan bara sprida lögner och förtal.

      Radera
    6. Anonym 19:04. Det är tydligt att du inte klarar av att någon är av annan åsikt än du. Nå, sådan var jag också när jag var i tonåren, men jag har vuxit ur det sedan länge. Så det finns hopp för dig också när du blir äldre och mognar till lite!

      Radera
    7. Anonym 19.20
      Vilken kommentar av en vuxen - du klarar inte av att ngn. har annan åsikt.

      Du berättar att du tyckte så när du var i tonåren. På denna blogg är inte någon annan än du i tonåren - på basen av den smörja du skriver.

      Radera
    8. svar till anonym 18.55.
      Vad ger dig rätten att kritisera anonym 18.06, som visar sig vara en empatisk person och tyckte liksom skribenten 17.30. Varför skulle inte de två personerna få tycka så??

      Du visar pekfingret åt skribenten 18.06 och påstår att personen sprider en massa omdömen.

      Man kan inte sprida omdömen. Där har du fullständigt fel. Blev du glad att hacka på skribenter som ser längre än din näsa är lång. Gör om - gör rätt.

      Radera
    9. Anonym 14:25. Jag blandar mig i ert meningsutbyte. Om någon far fram med uppenbar lögn (som anonym 18:06 gör) är det absolut på sin plats att påpeka detta. Notera också att anonym 18:55 inte kritiserar person utan sak. Du behöver vara noggrann med denna distinktion.

      Radera
    10. Nyman
      Kanske du skulle läsa vad Huhtamäkin skriver om personer som han inte ens känner - han kan igen sprida en massa okunskap.
      Jag tycker att Ni skulle sluta med att skriva som Ni gör.
      I morgon är en ny dag - Gör någon glad då.
      Glöm era homofobier. Skriv till presidenten och riksdagen att de skall vidta åtgärder som passar era byxor.

      Radera
    11. Anonym 16:42. Jag har flera gånger påpekat det olämpliga i det.

      Varför skulle jag sluta "skriva som jag gör"? Menar du att vi skulle ha ett bättre samhälle om lögnen skulle få regera oemotsagd?

      Radera
    12. Nyman
      Du menar att det är lögn om någon ber att Ni skulle sluta skriva som ni gör - t.ex. om kvinnopräster, biskopar, homosexuella osv.
      Skriv ngt. trevligt någongång.
      Är det fel att skriva i morgon är en ny dag - gör en medmänniska glad då?
      En massa negativa inlägg och kommentarer om Räsänen, Räsänen. Päivi och homosexuella och olämplig biskop, fel kyrkoherde.

      Sedan Ni med era bibelcitat - hur kan en troende hålla på så.
      När var du senast glad och tacksam över ngt.i ditt liv.
      Nästa inlägg skriv ngt. som ger människor hopp!

      Radera
    13. Anonym 17:21. Du tar helt fel. Jag är för det allra mesta glad och tacksam. Och jag skrev inte att det är en lögn att någon vill att vi ska sluta skriva. Lögnen består, i detta sammanhang, i att anonyma kommentatorer hävdar att Räsänen betett sig olämpligt. I ett större sammanhang i att människor påstår att homosexualitet är något naturligt och t.ex. i att män kan föda barn och att det inte är någon skillnad på könen. För att ta ett par exempel.

      Radera
    14. nyman
      Nu tar du i. Att män kan föda barn och att det inte är någon skillnad på könen. HUr skulle en karl kunna föda barn? Det tror du väl inte på?
      F.ö. kan väl både en man och en kvinna vara jämställda - eller hur ser du på det? Homosexuella är födda sådana - då hjälper det inte vad du tycker är rätt. Låt sådana personer vara ifred.

      Radera
    15. Anonym 18:05. I dagens värld finns det sådana som uppriktigt menar att män (transkvinnor) kan föda barn. Och som menar att det inte är någon skillnad på könen - att kön bara är en "social konstruktion". Liksom det finns sådana som lever i den lögnen att homosexualitet är medfött. Det blir så i en värld där lögnen regerar.

      Radera
    16. det du skriver tror du inte på själv. Hur skulle män (f.d. transkvinnor föda barn), nej du fantiserar du. Du borde kanske läsa andra tidningar än Öt och ngn. gratistidning på nätet.
      Jämställdhet betyder nog ngt. annat än vad du avser.Läs på.
      Bekymra dig inte så mycket om de homosexuella - känner du ngn?

      Radera
    17. Anonym 19:18. Det har åtminstone varit ett krav för könsbyte att kvinnor måste steriliseras när de vill bli män, men det här torde ha ändrat/ska ändras. Ute i stora världen finns inget sådant krav, vad jag vet - och då kan "män" givetvis föda barn.

      Radera
    18. I Ukraina var det visst så att transkvinnor (-män?) blev beordrade till fronten för att strida... Helt rätt !

      M

      Radera
  3. Och, pajkastningen på pajasens trollblogg är i full gång!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns tydligen inga gränser för hur patetiska kristna värderingar kan bli.

      Radera
    2. anonym 19.25
      Det kan jag hålla med om.

      Nymans anhängare - konservativa anhängare från Flynängens bönehus kan ju inte acceptera ngt. annat än sina homofoba tankar.

      Radera
  4. Hör på nu, ni kristendomshånare! Det är helt tydligt precis som anonym 19:20 skriver. Ni klarar uppenbarligen inte av att någon har en annan åsikt än ni har. Väx upp nu! Och om ni inte förmår göra det kanske ni borde söka er någon annanstans där ni inte råkar ut för en världsbild och syn på livet som gör att ni blir så provocerade. Era hätska omdömen och elaka ord är nämligen inte precis någon god reklam för er livsåskådning. Detta nu bara som ett litet tips.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kristian, tål provokatören inte sin egen medicin? Känner du dig provocerad?

      Det är ju du själv som inte tål andra åsikter än dina egna! Läs ditt eget blogginlägg!

      Radera
    2. Anonym 19.58. Har du alls läst min text? Det jag reagerar på är att nu också Kp begränsar yttrandefriheten. Alltså att bara en sida av saken får komma fram.

      Radera
    3. Kristian. Yttrandefriheten har alltid varit begränsad! Det står till och med i Bibeln att det skall vara så. Varför läser du inte boken om du nu måste kalla dig kristen???

      Vem vinner på att sprida hat och elakheter som får människor att må dåligt? Jo, onda människor som missbrukar bibeln!

      Radera
    4. Anonym 20.31. Mycket intressant! Ge gärna kapitel och vers där det står om yttrandefriheten i Bibeln! För det har jag nämligen missat helt.

      Sedan är det ganska grovt att beskylla någon för att "sprida har och elakheter". Om du menar att jag gör det behöver du nog ge exempel på det och inte bara komma med tomma beskyllningar. (Sådant finns det däremot förbud mot i Bibeln...)

      Radera
    5. Nå, Kristian. Du kan inte på fullaste allvar påstå att du bryr dig om vad som står i bibeln. Åtminstone återspeglas det inte i vad du skriver. Däremot är du viktig med att peka finger åt andra. Och att framhäva din rätt att hålla på så idiotiskt.

      Radera
    6. Anonym 20.51. Givetvis bryr jag mig om vad som står i Bibeln. Det är faktiskt väldigt viktigt för mig.

      Men nu ska du inte blanda bort korten här. Kapitel och vers var det, och exempel. Jag väntar...

      Radera
    7. Varför ska jag läsa Bibeln för dig? Du som är teolog och predikant och allt möjligt.

      Ords 10:14, 13:3, 14:3, 17:27-28, 18:7, 18:21, 21:23...

      Pred 5:2...

      Syr 22:27...

      Och så vidare... Visa nu vilket troll du är och säg att bibeln inte duger som bevis.

      Radera
    8. Anonym 21.06. Hur var det nu med att missbruka Bibeln? Vem sade du höll på med sådant? Nu träffar dina ord dig själv, och hårt! De verser du hänvisar till talar INTE om någon yttrandefrihet. De handlar om dåraktigt tal, något som säkert någon gång gäller alla som öppnar sin mun. Men yttrandefrihet? Nej verkligen inte!

      Radera
    9. Är du Kristian på något vis immun mot dessa verser? Gäller dom bara andra människor? Ellee hur menar du?

      Radera
    10. Anonym 22:12. Om vi ska diskutera behöver du läsa vad jag skriver. Men ok, jag tar det en gång till. De verser du hänvisar till handlar inte om yttrandefrihet, vilket du påstod. De handlar om dåraktigt tal, vilket vi alla som någon gång har öppnat munnen nog har gjort oss skyldiga till.

      Du påstod att "Yttrandefriheten har alltid varit begränsad! Det står till och med i Bibeln att det skall vara så."

      Uppmaningen kvarstår: Ge mig kapitel och vers på detta. Och visare: Det är grovt att beskylla någon för att "sprida har och elakheter". Om du menar att jag gör det behöver du nog ge exempel på det och inte bara komma med tomma beskyllningar.

      Jag väntar...

      Radera
    11. Kristian bevisade sig själv. Inte ens bibelns ord biter på honom. Men, det var inte väntat heller...

      Bibeln säger i enkelhet, håll käft om du inte har något vettigt att säga och skäm inte ut dig själv och dina närmaste! Bibeln dämpar yttrandefriheten genom att be dårarna att hålla tyst. Sådana som inte har annat än elakheter och provokationer att spotta ur sig. Sådana som Kristian!

      Radera
    12. Kristian.

      ""Det är grovt att beskylla någon för att "sprida har och elakheter". Om du menar att jag gör det behöver du nog ge exempel på det och inte bara komma med tomma beskyllningar".

      Din fråga är felställd. Den borde vara "när har Kristian sagt något gott och vänligt till en annan medmänniska, eller spridit glädje". Svaret är att det troligen aldrig skett. Åtminstone aldrig på den här bloggen vad jag vet. En människa som aldrig har något gott och vänligt att säga, är ingen god människa. Man kan kalla sig kristen eller vad som helst, men ens gärningar avslöjar en!

      Radera
    13. Anonym 09:27. Yttrandefrihet stadgas inte genom att man "ber någon hålla käft". Din exeges håller inte måttet. Men som Kristian många gånger har konstaterat: Det lönar sig inte att fråga efter exempel av sådana som du.

      En dåre är inte den som talar enligt Guds ord, utan en dåre är den som inte gör det och som förfalskar och missbrukar Guds ord. Alltså sådana som du.

      Radera
    14. Anonym 09:48. Frågan är absolut inte felställd. Men några exempel kommer Kristian aldrig att få. Bara tomma beskyllningar. Sedan tycks du ha mycket svårt att förstå vad som skrivs här på bloggen, och Kristian känner du tydligen inte alls. Men det hindrar inte dåren från att sprida sina lögner och falska beskyllningar. Orden i bibelställena som du nämnde talar emot dig själv och inte mot någon annan.

      Radera
    15. 29.3. 15.47 Huhtamäki

      Huhtamäki är ju en ökänd läkare från Monäs.

      Han är känd för att vara fientligt inställd till människor.
      Han är också känd för att stalka människor och hota människor.
      Han är en kommunist med sympatier till Ryssland.
      Han är troende, allvetande och icke påläst - men tror sig veta allt.

      Radera
  5. By the way, någon nämnde "äkta paret" Lewengood och Gardell!

    Mark säger sig vara - hör och häpna- katolik (hur går hans intresse för "röret" ihop med katolicismen?)
    Jonas har skrivit böcker om Jesus och Gud, det sista "konstverket" går under titeln "Ett lyckligare år" (hur går detta ihop med att han vuxit upp som baptist? - åtm. mamman skall ha haft den denominationen?) - Kan det bli värre, mer "rutit", mer föraktfullt?? Jeg tror ikke he.

    Men tibaak ti vår 'sak':

    Tråkigt nog är det så att olika frirörelser (i vårt fall baptismen) mer och mer har anpassat sig till denna världens synsätt och avlägsnat sig från den väckelsekristendom som en gång kännetecknade rörelsen. Har man gjort så i hopp om att vinna fler anhängare är jag benägen att tro att man valt fel väg, totalt fel agenda.

    Det gäller inte enbart 'homotus' (märk väl min något sarkastiska benämning på typiskt munsaliensiskt rakt uttryckssätt!!), det torde även gälla andra kärnfrågor som avviker från bapt.missionens ursprungliga grundvärderingar. Homosexualitet har ju på sistone fått oerhörd massmedial uppmärksamhet (märk väl 'Sodom- och Gomorra-paraderna'!!). Det som skrivs försvarar ofta denna enligt Guds ord avvikande, ja, man kan säga sjuka sexuella läggning. Att det skulle handla om något som är SYND gäller tydligen inte mer. Men det gör det enligt Bibeln!!

    Hilsen fra Smedsby
    Dr Huhtamaki, mr

    SvaraRadera
  6. Samboland/ än är Han kvar/. Dvs Han som är vägen sanningen och livet och i sin lag fastställer döddsstraff för våldtäkt,äktenskapsbrott, styggelig gärning mm. När Han nu oftast låtit nåd gå före rätt så nog kommer mången kyrksekulär äktenskapsbrytare eller samboende eller bög vid domen att börja skrika åt sina lärare: varför sade ni inte att det är synd och styggelse så att vi skulle ha sökt förlåtelse och slutat med sådana gärningar. Ja, Samboland/ än är Han här och ännu visar han med sanningens ord och vittnen att Han har människan kär. Detta gäller alla synder: man får förlåtelse för att inte göra det lovligt utan för att i ånger kämpa till man är fri från synd och brott i Förlåtelsens Jesus. Att vi alltid har synd ändå betyder inte att synden vore verksam så länge vi ger Gud rätt, ångrar och vill bättra. O syndaförlåtelse dyrbara skatt av oförskylld Nåd åt oss vunnen. Klappa på hjärtan och gå därin att himlen får flera att hämta. Torsten Nils Ulrik

    SvaraRadera