fredag 9 september 2022

Energihomeopati?

Energikrisen inom EU har snabbt eskalerat och nu följer krismöte på krismöte för att försöka råda bot på den problematiska situationen. Jag kan inte upphöra att förvånas över hur politikerna inte inser att kriget i Ukraina INTE är problemets rot utan att detta endast har påskyndat och förvärrat den kris som vi inom några år skulle ha hamnat i oberoende av detta krig. 

Energiproblemets rot är, vilket jag många gånger har lyft fram, den så kallade "gröna omställningen" inom energisektorn. Detta blev mer än klart för alla som inte väljer att blunda för verkligheten igår när Finland var på väg att råka ut för en akut elbrist när det nya kärnkraftverket i Olkiluoto slutade producera el samtidigt som vindkraften inte gav någon energi alls under några timmar. Och notera noggrant nu: detta skedde vid en tidpunkt när elförbrukningen låg på bara drygt 50% av vad den kommer att ligga på när det går åt mest el i vinter. 

Döm sedan om min förvåning när minister Saarikko efter ett av dagens krismöten, som en del av lösningspaketet, efterlyste MER grön energiproduktion (=vindkraft). 

Detta innebär att vi skulle försöka lösa problemet med mer av det som har orsakat problemet. Similia similibus curentur, liksom. Men vad jag vet har homeopati har sedan länge klassats som humbug. Likväl är detta precis vad våra politiker tar till nu för att lösa energikrisen. 

Lyckligtvis är det snart riksdagsval och vi får möjlighet att byta ut dessa politiker som tror och litar på homoepatiska lösningar inom energisektorn. 

6 kommentarer:

  1. Ngn annan som försökt nå Fortums kundtjänst ? "Tyvärr kan tjänsten inte anslutas

    Vi löser problemet. Var god och försök senare på nytt." ... Kristian, du har missat olika länders försök att lösa problemet genom att trycka mera pengar !

    SvaraRadera
    Svar
    1. För att ytterligare precisera, "staten" gör rekordvinster,(elskatter) planerar skatteavdrag för elanvändare... Man håvar in med ena handen och ger tillbaka en del... Allt för att hålla kontrollen över dina och mina pengar...

      Radera
    2. Anonym 23:19. Jag skulle kanske inte säga att jag har missat det, jag har bara inte kommenterat det ännu. Men jag bävar nog en aning för följderna. Vi kommer att, och har redan delvis gjort det, gå in i en sällan skådad dyrtid när pengarnas värde sjunker kraftigt. De som har pengar i överflöd kommer nog att klara sig, men de som redan nu har det knapert kommer att få verkliga problem. Speciellt om de dessutom har stora lån vars räntor kommer att skjuta i höjden.

      Radera
  2. Jag vet att homeopati bygger på att bota det onda med något lite av det som åstadkommit obalansen i organismen. Vare det hur det vill, ibland har Gud oberoende av vilken läkekonst vi anlitat botat genom sin Nåderikhet allena. Men att bota lögn med lögn har lett till dagens värld där vi var och en sällan förstår hurudana fasor för människorna dagligen finns när man förbjudit Guds Ords Predikan eller de avfälliga förvänt ordet skriver Ulrik Torsten Nils

    SvaraRadera
  3. Här i tiden på internätet ser vi dagligen hur man inte heller så med det kan skapa en enhetlig värld; det är på Gott och Ont ;Guds Riket och syndernas förlåtelse kan man hitta men databankerna kommer inte att räcka till för Guds Allsmäktighet. Folk som hindrats från Sanningens liv söker sådant som hör till den fallna världe och finner kanske att pengarna inte räcker för att världshärskara gjort sådana system och prisfluktuationer på att hindra flyktingar och andra att ens få mat och dryck och själv tror vi oss inför Gud veta något men vi är bara fattiga syndare som inte kan överblicka ens någonting om vi sätts på pro och är ma anslutet till internät eller uppkopplad vet man inte ens hur det går med den information man bjuder på.och impulserna till gammalt och nytt av ont florerar och lätt glömmer man vardagen och vad den innebär när kontanprincipen tas bort och alla varit upptagna av att duga i tiden som är och byggt utan ånger och tro på gamla t ex natsiska principer som redan fallitoch Guds folk ser brottsstycken av insikt dyka upp här och där och man vet att krig kommer men man kan inte hindra det så därför säger vi HELA VÄRLDEN ÄR ÄNDÅ I HERRENS HERRENS GUD OCH FADERNS HÄNDER OCH HAN HJÄLPER OCH BOTAR FÖDER OCH GER NÄRING ÄNNU ÅT HELA SKAPELSEN MED SIN ANDE. DE SOM DÖTT I TRON ÄR TRYGGA OCH LYCKLIGA DE SOM VET ATT MED LÖGN OCH SVEK OCH HOT ICH HÅN VINNER MAN INGENTING SKRIVER ULRIK

    SvaraRadera
  4. Nasarets man visste att Han vaar av Gud och Fadern och Hans Ord står fasta. Men världen av idaag vill helst Glömma hans ord och löften. Ulrik

    SvaraRadera