fredag 20 januari 2023

Höjden av inkonsekvens

Jag hade svårt att välja vilken rubrik jag skulle sätta på detta inlägg. Det finns nämligen så många som skulle fungera. "Toleransens intolerans" eller "regnbågsfascismens intolerans" är bara två av möjligheterna som fanns. Nåväl. Det fick bli den du ser ovan. 

Det hela handlar om den ryske ishockeybacken Ivan Provorov. som, under uppvärmningen inför tisdagskvällens ( I USA) match mellan Flyers och Ducks vägrade dra på sig en regnbågsfärgad tröja och spela med regnbågsfärgad klubbtejpning. Matchen i fråga var utannonserad som en "LGBTQ+ Pride Night", och alla spelare förväntades "böja knä inför guldkalven". Provorov vägrade göra detta, och det med hänvisning till sin tro. 

NHL, Flyers och hans tränare John Tortorella accepterade detta (dock med aningen långa tänder, får man anta - kanske med undantag av Tortorella), men media och olika regnbågsorganisationer har inte varit nådiga i sin kritik. Kurt Weaver från organisationen "You Can Play" (som NHL samarbetar med gällande social aktivism) har, vad jag har sett, gått längst i sin kritik, och det är också han som får äran av att ligga bakom den valda rubriken för detta inlägg. Han konstaterar att Provorov "negatively impacted Pride Night" genom sitt ställningstagande, och han går senare så långt att han ifrågasätter om Provorov alls borde ha fått spela matchen efter att han gjorde som han gjorde. "The concept of 'team' can mean a lot of things. I think more coaches have to ask what that cohesion of a team means to them. At what point does a decision like this that a player wants to make cross over into basically not showing up for your job?"

Ironiskt nog ingår hela LGTBQ+ Pride Night i ett initiativ som går under namnet "Everyone Can Play". Men tydligen gäller detta, enligt Weaver, alltså bara sådana som väljer att bära en regnbågsfärgad tröja. Bara de ingår i hans "everyone". Höjden av inkonsekvens var det alltså!

Jag har flera gånger påpekat att regnbågsflaggan idag inte står för inkluderande, lika värde, mångfald och mänskliga rättigheter (vilket påstås), utan i själva verket står den för likriktning, inskränkning av yttrandefrihet och religionsfrihet samt mobbning av sådana som vågar tänka själva och inte flyter med strömmen. Vidare står regnbågsflaggan för uppror mot Skaparens goda ordningar, mot traditionella och fungerande könsnormer, mot traditionell sexualetik och även mot kärnfamiljen. Så vilken sunt tänkande människa skulle välja att stå upp för den, för att inte tala om att bära den?

Ivan Provorov är det senaste exemplet av många som har råkat illa ut för att han eller hon har tänkt själv. Han kom lyckligtvis lindrigt undan eftersom han inte förlorade jobbet eller ens en del av sin (hutlöst höga) lön. Han får löpa gatlopp i media och ishockeysupporters hetsas att bua genast han rör pucken, men i övrigt har han (hittills) klarat sig. Men han är tyvärr ett undantag. Jaelene Hinckle spelar damfotboll och var, när damernas VM avgjordes 2019, USA:s bästa vänsterback. Men hon fick inte vara med i laget eftersom hon gjorde som Provorov och valde att inte bära en regnbågsfärgad spelskjorta. Jag har skrivit om Brendan Eich och Aki Ruotsala som båda förlorade jobbet för att de vågat vara av annan åsikt och, i Eichs fall, stödde sådana som var det. Listan är lång och blir hela tiden längre. 

Jag tror att vi behöver inse att vi idag lever i en mediokrati (i ordets bägge betydelser) och att åsikts- och yttrandefriheten, för att inte tala om religionsfriheten, har offrats på ett altare med en regnbågsfärgad altarduk.

83 kommentarer:

  1. Återigen försöker Kristian att provocera fram ilska och arga kommentarer med sina okristna elakheter, men låt oss inte frestas av ondskan!

    Tänk på Matteus 5:11-12

    11 Saliga är ni, när människor hånar och förföljer er, ljuger och säger allt ont om er för min skull. 12 Gläd er och jubla, ty er lön är stor i himlen. På samma sätt förföljde man profeterna före er.

    Istället för att svara med ord som inte har något värde för honom, låt oss be för att Kristian skall öppna ögonen och finna glädjen och kärlek mot sin nästa i livet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken av profeterna och apostlarna har förspråkat synd och styggelse? Ulrik

      Radera
    2. Ulrik. Vem har gett dig rätten att döma?

      Matteus 7:1-6
      Jesus fortsatte: "Döm inte andra, så blir ni själva inte dömda, för Gud kommer att behandla er som ni behandlar andra. Den måttstock ni använder då ni dömer andra, den kommer Gud att använda när han dömer er. Varför hänger du upp dig på din medmänniskas små svagheter, när du inte erkänner din egen skuld som är mycket större? Varför säger du till henne: 'Kom hit så ska jag öppna ögonen på dig så att du ser dina fel', när du samtidigt är blind för din egen synd? Du falska människa som bara låtsas lyda Gud! Rätta först till dina egna fel! Sedan kan du se klart och försöka hjälpa din medmänniska.

      Radera
    3. Ulrik. Men det är onödigt att ge dig och Kristian bibelns ord eftersom ni inte är sant kristna.
      "Men ge inte heller Guds budskap till människor som inte vill lyda honom, för det är som att kasta pärlor åt svinen. De kommer att trampa på budskapet och sedan vända sig om och angripa er" .

      Radera
    4. Samma bibelställe ( härligt) som du citerar får mig igen att fråga. Vilken av profeterna och apostlarna har förespråkat synd och styggelse? Skrivet av Ulrik i Tron på syndernas förlåtelse...

      Radera
    5. Ulkrik. Frågan är bra och rätt ställd. Men förvänta dig inget svar. Den anonyme är bara ute efter att smäda och provocera.

      Radera
    6. Kristian är bara ut efter att provocera till hat och ilska. Vad säger Bibeln om det?

      Radera
    7. Ulrik, inga av apostlarna och profeterna har förespråkat synd och styggelse!

      Varför ställer du en sådan fråga om du vet svaret?

      Varför fortsätter du och Kristian då att synda om ni är medvetna om bibelns ord och er egen gärning?

      Eller, ännu värre, varför fortsätter Du och Kristian att provocera fram synd (hat, ilska...) hos andra när ni vet att er gärning är emot bibelns budskap!?

      Radera
    8. Att förmana med stöd av Bibelns lära är en plikt. Man skall ha ett hat mot Synden; både den egna och världens. Och så bör man göra saker och ting klart för de oupplysta som Kristian gör.
      Låt mig ställa en fråga? Förespråkar du själv en oinskränkt frihet för världens och styggelsens ande att låta otukt samboende och äktenskapsbrott och styggelse vara opåtalat så att eventuellt mindre vetande bedras till att tro sig komma till himmelen utan att ångra tro och sluta med odygden? Ulrik

      Radera
    9. Ulrik.

      Jaha, men du är ju inte kristen, bara en hycklare. Vet du vad det betyder?

      Radera
    10. Matteusevangeliet 23:13 Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare som stänger till himmelriket för människorna. Ni går inte själva in, och dem som vill komma dit in släpper ni inte in.

      Radera
    11. Till den himmmelska staden kommer intet orent in. Vårt budskap är att alla skall låta sig tvättas från synden och avstå från den genom det glada budskapet om syndernas förlåtelse genom Ordet och Anden och om möjligt i den heliga Nattvarden. Det är väl inte att stänga himmelen för någon för den är ju stängd för dem som inte äe evangelium lydiga. Ulrik

      Radera
    12. Ulrik, du pratar skit. Sluta låtsas att du är kristen.

      Radera
    13. Anonym 20 januari 2023 kl. 22:17,Ulrik har helt rätt ! Bevisa själv "skitpratet"du hänvisar till om det inte är egna funderingar ?

      Radera
    14. Anonym 22:56. Som sagt, den anonyme är bara ute efter att smäda och provocera. Några svar på frågorna ska du inte vänta dig. Troll besvarar inga frågor.

      Radera
    15. Kristian. Bra svar! Troll besvarar inga frågor, det gör inte du heller! Se dig i spegeln troll-Kristian!

      Radera
    16. Jag har ju aldrig fått svar på mina frågor, det blir bara "du läster fel", "du förstår inte" och liknande grundlösa och barnsliga invektiv. Kristian Nyman besvarar inga frågor.


      Byter man ut ett ord, så blir allt så tydligt, kristallklart.
      "Jag har flera gånger påpekat att Kristians kristendom idag inte står för inkluderande, lika värde, mångfald och mänskliga rättigheter, utan i själva verket står den för likriktning, inskränkning av yttrandefrihet och religionsfrihet samt mobbning av sådana som vågar tänka själva och inte flyter med strömmen."

      Radera
    17. Anonym 10:25. Visst besvarar jag frågor! Alltid när de som ställer dem håller sig till ämnet och är seriösa.

      Här har den anonyme kommit med beskyllningar - och fått seriösa frågor i retur. Men några svar kommer aldrig. Det säger allt som behöver sägas.

      Radera
    18. Förvirringslobbyn. Att du beskyller mig för att inskränka yttrandefriheten är inte seriöst. Men jag ska ge dig en chans att visa att jag har fel! Svara på denna fråga: När har jag inskränkt din, eller någon annans, yttrandefrihet här på bloggen?

      Radera
    19. Kristian. När har du gett seriösa svar på frågor? Klarar du av att svara på den frågan?

      Radera
    20. Kristian. Nej, gissade att du inte hade något svar där...

      Radera
    21. Återigen, Bibelstället om att "inte döma" är det mest missbrukade Bibelstället av alla ! På en dom följer straff, vem här har dömt ngn till ett straff ?

      Radera
    22. Väljer man att läsa, så beskyller jag ingen, jag överlåter konstaterandet åt läsaren. Det som står sig tydligt är att Kristian har inga invändningar mot resten av det kristallklara.

      Radera
    23. Anonym 16:11. Jag svarar nog på seriösa frågor. Om du har missat det har du nog läst mycket slarvigt.

      Radera
    24. Förvirringslobbyn. Jag upprepar frågan: När har jag inskränkt din, eller någon annans, yttrandefrihet här på bloggen?

      Radera
    25. Nej, det har jag inte heller påstått. Men då man tar bort det, så blir följande kvar, alltså det som du inte haft invändningar emot:

      "Jag har flera gånger påpekat att Kristians kristendom idag inte står för inkluderande, lika värde, mångfald och mänskliga rättigheter, utan i själva verket står den för likriktning, inskränkning religionsfrihet samt mobbning av sådana som vågar tänka själva och inte flyter med strömmen."

      Radera
    26. Förvirringslobbyn. Nu avslöjar du dig, ännu en gång.

      12:25: "Nej, det har jag inte heller påstått"

      21/1 12:04: "Jag har ju aldrig fått svar på mina frågor, det blir bara "du läster fel", "du förstår inte" och liknande grundlösa och barnsliga invektiv. Kristian Nyman besvarar inga frågor.


      Byter man ut ett ord, så blir allt så tydligt, kristallklart.
      "Jag har flera gånger påpekat att Kristians kristendom idag inte står för inkluderande, lika värde, mångfald och mänskliga rättigheter, utan i själva verket står den för likriktning, inskränkning av yttrandefrihet och religionsfrihet samt mobbning av sådana som vågar tänka själva och inte flyter med strömmen."

      Men hoppsan! Det påstod du visst!

      Det går överhuvudtaget inte att diskutera med en sådan som du. Det är ingen idé att göra det. Nå, nu kan alla se och förstå varför.

      Radera
    27. Men hoppsan. Du har nog svårt att förstå ditt eget modersmål, jag skriver att om man byter ut ett ord, och då får var och en begrunda själv huruvida det passar in. Jag skriver:

      "Byter man ut ett ord, så blir allt så tydligt, kristallklart."

      Skriver man ut så det är grammatikaliskt mer korrekt, så skulle det stå:

      "[ifall någon/man] byter ut ett ord, så..."

      Fortsättningsvis har du inte haft nånting att invända om det andra. Men det har alla vetat länge redan.

      Radera
    28. Förvirringslobbyn. Försök inte slingra dig. Alla kan se att du ljuger.

      Radera
    29. Jag behöver inte alls slingra mig, alla som kan svenska förstår nog mitt argument.

      Radera
    30. Förvirringslobbyn. Rätt. Alla som kan svenska ser hur du ljuger.

      Radera
  2. Anonym 18.28. Är det att lyda Guds budskap att göra som LGBTQ + pride förespråkar. Har du ett bibelställe på det också eller räcker det med vad Bibeln berättar om Sodom och Gomorra som brändes upp i eld till varning för kommande släkten sam Romarbrev ett som talar om att de otuktiga och styggelsegörande på sig själva får bära sin förvillelses lön. Ulrik

    SvaraRadera
  3. Idrotten det må sen vara ishockey eller fotboll eller annat
    borde nog förskonas från aktivism av olika slag.
    Det gäller att spela ishockey eller fotboll allt annat faller utanför ramen.
    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idrotten är idag jämte spelindustrin ett riktigt avgudafäste. En miljonindustri för lata förvillade själar. Jag förmanar både Kristian och anonym ett nu. Den har koppling till det romerska och grekiska livets förnöjelsespel och avguderi. Idrott liikunta kan man göra på annat sätt. Men jag medger att den tid jag inte ger idrotten inte ändå är alltis så andlig och nyttig som den borde vara... ulrik torsten nils fagerholm

      Radera
    2. Anonym 1, jag bara väntar på den dag då jag förväntas sätta upp regnbågsflaggor som hörnflaggor där jag arbetar ! Kan försäkra alla här att jag bränner dem om de så skulle kosta mig mitt arbete !

      Radera
    3. Anonym20 januari 2023 kl. 20:54
      Oj, vilken stor och tuff pojke du är!

      Radera
    4. Anonym 20 januari 2023 kl. 21:17 , vad menar du med det ? Är det inte allas vår skyldighet att "strida för Herren" ? Även om det i sången lyder "Herren skall strida för eder" ? Det gör Han oberoende av våra egna försök ! Du är säkert en liten och försagd pojke som går "denna världens furstes" ärenden ?

      Radera
    5. Anonym20 januari 2023 kl. 22:22

      Och, du är en idiot.

      Radera
    6. Anonym 20 januari 2023 kl. 22:25, jag är gärna en idiot då Guds ord förtäljer att det är just genom sådana Han väljer att framföra det Han vill ha sagt !

      Radera
    7. Precis så, HBTQukeri har inget med ishockey eller fotboll att göra!!

      Radera
    8. Cilia. Varför det? Vi bor i ett fritt land. Kanske du borde flytta till Ryssland?

      Radera
    9. Anonym 21 januari 2023 kl. 17:05, Vi bor INTE i ett fritt land,varför borde "Cilia" flytta till Ryssland ???

      Radera
    10. Anonym 17:05. Om väst skulle vara så fritt som du inbillar dig skulle det inte bli någon reaktion för att en människa, likt Ivan Provorov, väljer att inte delta i en demonstration han inte kan understöda. Men nu blev det, och det visar att väst inte alls är fritt.

      Radera
  4. Återigen, jag håller helt med om blogginlägget ! Synd bara att det genast ska bemötas med en kommentar som "Anonym 20 januari 2023 kl. 17:38" ! Bibelcitatet är bra och det gäller ju i högsta grad "Ivan Provorov", men det förstår ju inte Anonym 17:38 !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym20 januari 2023 kl. 20:10

      Bibel citatet är bra. Vi ser ju här med jämna mellanrum hur "religiösa" hycklare ljuger, förföljer och sprider sitt förakt mot både feministerna, media, klimatet och hbt.

      Radera
    2. Där ser vi vad du har kärt. Laglösa kvinnor, värdsliga språkrör, oförstånd gällande Den som sköter om vädret( underförstått, dåligt klimat är ett straff och en vredesdom från Herren Herren på grund av att människorna genom synden överträtt lagarna och därmed brutit förbundet med Gud) och så ömmar du för styggelserna( de skall bära sin sveda med äktenskapsbrytarna och de otuktiga.) Ulrik

      Radera
    3. Anonym 20 januari 2023 kl. 20:54,Håller med om Bibel citatet ! Dock misstänker jag att du är "ute i ogjort väder" vad gäller det övriga !

      Radera
    4. Ulrik, du pratar skit. Sluta låtsas att du är kristen.

      Radera
    5. Anonym. 20.54. Jag förstår att feministerna uppstått som en inomvärldslig rörelse i protest mot världsliga mäns förtryck och missbruk, media behövs för att vi skall veta vad som händer i världen men den skall vara opartisk och inte stöda styggelse och synd eller brott, klimatångesten borde leda oss alla till omvändelse så skulle vi kanske få en period med bättre klimat men det är inte troligt eftersom de flesta lyder Lögnens furste, och jag är ledsen för de homosexuellas och otuktigas skull när de är så hjälplöst vilseförda i sinnet och begärelsen men man måste säga åt dem att de är på en helvetesväg... Ulrik

      Radera
    6. Anonym 20 januari 2023 kl. 22:18, På vilka grunder ? Du kunde gärna själv bevisa på vilka grunder DU är kristen !

      Radera
    7. Den anonyme vet inte ens på vilka grunder en människa är kristen. Ett sådant troll är verkligen inte rustat att bedöma vem som inte är kristen. Som sagt, bara smädelser och provokationer. Nå, här råder yttrandefrihet så det går igenom, men det är oerhört avslöjande.

      Radera
    8. Kristian, sluta nu att bete dig som en idiot! Jag har gått samma "religiösa" utbildning som du. Alla som vill har rätt att närma sig religionen och kalla sig för kristen. Det är bara du själv som tror dig vara förmer än alla andra. En arrogant hycklare är du!

      Jag undrar ibland om du känner guds kärlek och glädje över livet varje morgon du vaknar, eller om du bara känner ilska och irritation och ett behov av att gå ut och misshandla någon stackare med din "bibel"?

      Nej, du borde skämmas över dina elakheter! Någon god kristen är du verkligen inte! Om alla kristna skulle bete sig lika illa som du, skulle människorasen redan ha utrotat varandra i hat.

      Radera
    9. Oj, oj. Det blir bara värre. Du anonyme, jag tycker verkligen synd om dig! Men det finns en väg ut ur hatet! Om du vill, alltså.

      Radera
    10. Kristian. Hos mig finns inget hat, bara guds kärlek och omtanke om Dig Kristian som gått vilse. Jag ska be att den goda guden leder dig på rätt väg.

      Radera
    11. Anonym 21 januari 2023 kl. 10:22, du har gått samma "religiösa" utbildning och ingenting har du lärt dig ? " Alla som vill har rätt att närma sig religionen och kalla sig för kristen." , Nu är det ju inte så som det går till ! Vår Herre är den som väljer den Han väljer som Sitt sändebud !

      Radera
    12. Anonym21 januari 2023 kl. 20:35

      Du har ingen aning om vad du svamlar om, eller hur?

      De flesta här i landet är kristna. Det finns inga olika nivåer för hur kristen man är eller inte.

      Exakt var i Bibeln står det om den religiösa trons olika gradbetäckningar som du yrar om? Varsågod och presentera bevis!

      Radera
    13. Anonym 16:07. Jag beklagar, men du tycks vara väldigt förvirrad. Men som sagt, det finns en väg ut ur det hat du sitter fast i. Men man måste vilja bli fri för att kunna bli det.

      Radera
  5. Det vore sorgligt om idrottslagen i Finland skulle följa NHL:s ödesdigra exempel/misstag. Vi vet vilka samhällsunderminerande konsekvenser varje avsteg från den kristna synen på detta område får (vi har ju redan som exempel kyrkans nuvarande förfall, riksdagen med sin trans- och abortsyn, tidningarnas liberalmarxistiska opinionsledarskribenter etcetera).
    Vi önskar inte alls diskriminera enskilda medmänniskor som blivit offer för en onaturlig sexualitet. Syftet kunde vara att hjälpa dem att komma till rätta med en abnorm böjelse genom att erbjuda dem den befrielse som finns i evangeliet.
    Röster har dock höjts (t.ex. RFSL i Sverige) att det borde förbjudas att be förbön för homosexuella och liknande krav har nog ventilerats också här. Få se när också en dylik sak kommer upp i riksdagen?
    anonym 3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 3. Ja, få se. Ute i Europa tycks det redan vara förbjudet att be för vissa saker... https://beta.oikeamedia.com/o1-194007

      Radera
    2. Det är förbjudet att stå utanför en klinik och störa patienter. Det är vad hon blev arresterad för, oberoende vad countermedia ljuger ihop.
      https://www.birminghammail.co.uk/news/midlands-news/isabel-vaughan-spruce-45-charged-25794626

      Radera
    3. https://www.dailymail.co.uk/news/article-11653993/Moment-Army-veteran-confronted-silently-praying-outside-abortion-clinic.html?mkt_tok=OTA3LU9EWS0wNTEAAAGJcbAlinZl64UJLVxYIUaxBHL9VhhZiuRjwxRNWG3o7ZeU6-lA48j3HDy1q2i5pglyvfVbkqzJypMmCgTSbZ0IQfcqZFokEGnJ8iHY8ShDhX_vTZDd

      Radera
    4. Skriv gärna under ! https://citizengo.org/en-row/rf/209948-our-thoughts-and-prayers-should-not-be-criminalised?tcid=103840230

      Radera
    5. Det finns ingenting att skriva under, enligt FN råder religionsfrihet, och inga västerländska lagar innehåller några som helst paragrafer där man inte skulle få utöva sin religion. Men det går inte heller att göra som dessa två exempel, att köra överhastighet, slå ihjäl sin granne, eller vilket annat brott som helst, och då polisen kommer så börjar man be och leker martyr utan att nämna de verkliga brotten.

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. Om du skulle kolla videon (vilket du helt tydligt inte har gjort) skulle du se att damen i fråga inte stör någon. Hon står helt lugnt och ber, uppenbarligen. Men tydligen kan det vara störande på samma sätt som du, och andra, uppfattar det jag skriver som kränkande och hatiskt trots att det inte är det. Men notera nu detta väldigt noga: Varken jag, eller damen i videon, kan hållas ansvariga för andras förvirrade perception av verkligheten.

      Radera
    7. Om du skulle läsa fakta, skulle du också inse att brottet gäller inte bön. Men fakta intresserar ju dig inte.

      SETA kunde ordna en riktig cirkus utanför ert bönehus, man kunde parkera en lastbil med obskyra bilder utanför ditt hus, eller stå invid Prisma och ha skyltar om hur dålig S-kedjan är, och då får nog vederbörande önska att dessa flyttas bort.

      Det måste väl du också hålla med om att bönen är fruktansvärt ineffektiv om det kräver att man ber på ett specifikt ställe? Varför kunde inte dessa religiösa störande objekt stå lite längre bort? Eller hemma? Skulle bönen inte fungera då? (retorisk fråga, bönen fungerar ju hur som helst inte). Nej, syftet med dessa "bedjare" var ju att rikta sig mot klinikens klienter, och därför ska de bort. Klinikens klienter har också religionsfrihet, och ska ha möjlighet att klara sig utan.

      Radera
    8. Förvirringslobbyn. Det du talar om är demonstrationer. Sådana är tillåtna också, men då måste man ha tillstånd. Den aktuella kvinnan demonstrerade inte. Hon STOD. Det är inte förbjudet.

      Så du är nog den sista som ska beskylla mig för att inte bry mig i fakta. :)

      Vad gäller bönen och dess "effekt" spelar givetvis inte platsen någon roll. Men ibland är det lättare att koncentrera sig om man ser det man ber för. Det finns t.ex. kristna som går på bönepromenader och ber för sin by/stad medan de går. Givetvis skulle det gå lika bra att göra detta i sin kammare, men ibland är det som sagt bra att se det man ber för. Inte för "effektens" skull, utan för den egna koncentrationens skull.

      Radera
    9. Det verkar som om du jobbar för Birmingham-polisen, men det gör du ju inte, men polisen har gjort klart vad de åtalar henne för. Det är PSPO, Public Space Protection Order, det är en plats som med lag fredas från sociala handlingar. Vilket denna kvinnas handling var. Vet inte varför tydliga och klara saker ska vara så svåra att förstå för vissa, som istället bygger upp egna sagor kring händelser.

      Tänk att bönens effekt verkar nu handla om hur mycket man koncentrerar sig! Ju mera man krystar, desto säkrare resultat. Nänu, trodde aldrig man kunde få se nya höjder av Nymanismen :D

      Radera
    10. Förvirringslobbyn. "polisen har gjort klart vad de åtalar henne för"

      Givetvis går det att frisera saker i efterhand för att det ska se bättre ut. Verkligheten fångades dock på videon från händelsen. Se den!

      "Tänk att bönens effekt verkar nu handla om hur mycket man koncentrerar sig!"

      Det var inte alls det jag skrev. Läs om, läs rätt! Men givetvis - vi slog ju just fast att du inte bryr dig om fakta. Inte ens fast dessa står svart på vitt rakt framför näsan på dig.

      Inse nu för en gång skull att du är så oseriös någon kan vara.

      Radera
    11. Ingenting "friseras" i efterhand, i videon säger konstapeln klart och tydligt varför hon arresteras, det är inte i efterhand, det är just då.

      https://youtu.be/wXURFRSUS9U?t=28
      "today and other days when you broke public space protection"

      Ja, men berätta då varför man måste koncentrera sig då? Är det viktigt, och i så fall: på vilket sätt?

      Försök nu att inte vara ett troll som inte svarar på oseriösa frågor om bön.

      Radera
    12. Förvirringslobbyn. Du ser vad du vill se. Nåväl, det fungerar tydligen så i din lilla bubbla att du bestämmer vad som är sant och vad som inte är det. Men fatta att vi andra inte lever i din bubbla.

      "Ja, men berätta då varför man måste koncentrera sig då? Är det viktigt, och i så fall: på vilket sätt?"

      Det är klart att det är viktigt att koncentrera sig när man ber. Annars svävar tankarna gärna iväg till något annat. Detta är något som alla kristna vet. Du kunde kanske försöka själv så får du se hur det fungerar med koncentrationen!
      .

      Radera
    13. Jag läser polisens uttalande, så då måste du väl också påstå att Birmingham-polisen lever i samma bubbla som jag.

      Jo, tankarna kan sväva iväg om det finns något viktigare att tänka på.

      Radera
    14. Förvirringslobbyn. Som jag konstaterade går det att frisera saker i efterhand så det ser bättre ut. En sak kan jag hålla med om här: Du lever definitivt i en sådan bubbla där sanningen inte har någon betydelse och där saker kan vridas och vändas som det passar dig.

      Radera
    15. Kanske du kunde hålla dig till sak, vad du anser om min bubbla kunde inte ha mindre effekt på Birmingham-polisens arrestering. Det ändrar inte på det faktum att religiösa såg genast en chans att leka bättre martyrer.
      Kanske du nu bekantar dig med vad Public Space Protection Order är för nånting?

      Radera
    16. Förvirringslobbyn. Det är förtvivlat svårt för dig att erkänna vad som hände. Men det är förstås alltid så om det inbegriper att jag skulle råka ha rätt.

      Radera
    17. Menar du alltså härmed att polisen i Birmingham ljuger? Var du på plats, eller har du bevis för det du påstår?

      Om Nyman inte har samma åsikt som den brittiska polisen, så då är det nog väldigt klart att Nyman får lov att erkänna att han har fel.

      Jag har ju inte varit på plats, utan förlitar mig på källor som kan kollas upp. Du får ju skjuta budbäraren, men det förändrar ingenting.

      Radera
    18. Förvirringslobbyn. Du har nog "stint ti fata"! Jag ids inte dra detta i långbänk med dig mera, utan jag konstaterar att jag har sagt vad jag anser och om du har missat det får du gå tillbaka och läsa om.

      Radera
    19. Nu handlar det inte om mig, utan om polisen, som har tydliga grunder för åtal, och som inte har nånting att göra med bön. Så trots det, så väljer du då att tro på att det handlar om nånting annat än vad polisen säger.

      Radera
  6. Sofie Stara hör ju onekligen till vinnarna i dagens samhälle. De rätta åsikterna
    och även möjlighet att refusera eller ordförändra insändare med en annan opinion.
    Detta ska även belönas!
    Åt den som har mycket ska än mer ges det är viktigt att vara på vinnarens sida.

    Visst kan hon skri
    va intressanta ledare inom ramen för paradigmet
    men en djupare tänkare är hon ju inte.
    Knappast av
    Topelius kaliber.
    Men hon har väl heller ej utgett sig för att vara en stor tänkare.
    Är man med i en kör som sjunger 90-tals låtar är steget långt till filosofiska diskussioner!
    Anonym1
    a.

    SvaraRadera
    Svar
    1. re: passar ju bättre in under
      rubriken Om tro på magi och pyramidspel
      Anonym1

      Radera
  7. Sakernas tillstånd är ju att den verkliga yttrande- och
    åsiktsfriheten är
    förbehållen ledarskribenter och dessa är samtliga mer eller mindre vänsterliberala.
    Övrigas är sedan villkorad.
    Som tur är kan man ju även driva egna bloggar i intrnets tidevarv men de läses väl av ett relativt litet antal.
    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 1. Så är det x 2. Dock misstänker jag starkt att om t.ex. en sådan blogg blir tillräckligt mycket läst kommer också den att stoppas. Lyckligtvis är denna blogg inte där ännu.

      Radera
  8. Det har varit beklämmande att i de debatter som pågått de senaste åren (bl.a. partnerskap, translag, abort och nu alltmer dödshjälp) funnits personer och institutioner (se kyrkan/kyrkorna) som logiskt sett borde ha argumenterat mot lagförslagen ändå mer eller mindre uttalat sig för dessa.
    Understödda av partibundna politiker och liberala teologer har en i verkligheten liten grupp avvikande krävt att deras livsföring skall erkännas via särskilda lagar. Vi vet att det rör sig endast om någon procent av hela befolkningen. Säkert finns det också andra liknande grupper i samhället som skulle vilja bli föremål för en speciell lagstiftning (samer, handikappade, zigenare).
    Men beror inte homosexualiteten på en medfödd läggning som är lika naturlig som den heterosexuella driften och därmed berättigar till ett lagstiftat partnerskap? Det är vad en del menar. Och för att bevisa detta har det gjorts/görs "vetenskapliga undersökningar". Flera har utförts under årens lopp men de har blivit kontroversiella.
    Månne det ändå är uppväxten, familjen, miljön, (smyg-)propagandan från ett visst håll som är förklaringen till detta märkliga förhållande och inte genetiken.
    anonym 3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 3. Det är lite riskabelt att uttala sig kategoriskt här, men så mycket kan vi väl säga att det OFTA finns orsaker i den tidiga barndomen (övergrepp, frånvarande far mm) som kan hittas och som kan förklara varför det blev som det blev.

      Radera