torsdag 26 januari 2023

Viktigt ställningstagande!

Riksdagsmannen Pekka Aittakumpu (C) har reagerat kraftigt på att alla skolelever på klasserna 6-9 i Helsingfors ska delta i en "regnbågsverkstad" arrangerad av Seta. Han konstaterar att det är fullständigt obegripligt att skolelever skulle ha en skyldighet att delta i ett dylikt Pride-evenemang. Aittakumpu fortsätter med att säga att vi lever i en mycket konstig tid när skoleleverna på alla sätt ska beskyddas från att höra bibelcitat eller psalmverser samtidigt som de tvingas delta i ett Seta-evenemang. 

Han konstaterar också att föräldrarna behöver se till att ha saklig och konstruktiv kontakt med skolan ifall det visar sig att det förekommer försök att tvinga skoleleverna att delta i dylik verksamhet. 

Behöver jag säga att Aittakumpu har fullständigt rätt. Vi lever de facto i ett sjukt samhälle när aktörer som Seta tillåts komma in i skolorna och hjärntvätta våra barn och vår ungdom. Hjärntvätten förekommer givetvis också på annat håll, speciellt i media. I artikeln jag länkar till sägs t.ex. att Seta är en "människorättsorgansiation". Detta görs dessutom på ett sådant sätt att läsaren förväntas acceptera detta som om det vore ett faktum. 

Saken är dock den att Seta INTE är någon människorättsorganisation. De HÄVDAR att det är det, men det är förstås inte det samma som att de skulle vara det. När man ser på Setas verksamhet och deras försök att tysta ner alla som vågar ifrågasätta normnedmonteringen i dagens samhälle kan jag svårligen hitta någon bättre beskrivning än att det är fråga om en regnbågsfascistisk rörelse. 

Om sådana organisationer tillåts verka inom ramen för vårt skolsystem borde eleverna absolut ha föräldrarnas uttryckliga tillstånd för att få delta i de aktiviteter de ordnar. Om det faktiskt är så illa (i Helsingfors) som Aittakumpu hävdar är hans råd att ta kontakt med skolan helt på sin plats. Om detta inte ger resultat bör eleverna hållas hemma de dagar Seta finns i skolan.

68 kommentarer:

  1. Fint att elever för information om olika saker i samhället. Det finns kanske elever som upplever sig som annorlunda och får veta att de också duger. Fint att skolan i Helsingfors. Kom till Österbotten också med information.
    En tid fick vissa elever från storfamiljer inte delta i idrottstävlingar m.m. Men röka fick man.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:21. Försök förstå att det Seta erbjuder inte är "information" utan propaganda.

      Radera
    2. Hur menar du nu?

      Radera
    3. 17.12
      Det är inte proganda - utan UPPLYSNING.
      Förhoppningsvis kan dina telningar få ta del av det - men de är väl hjärntvättade av fadern.
      Vad anser du om någon av dina barn skulle vara homosexuellt?
      Troligtvis har det att göra med barndomen. frånvarande fader och andra teorier som du kastat fram på din blogg.
      Frågan kvarstår - vad gör du om din son är homosexuell eller din dotter?
      Tar dem i håret till bönehuset?

      Radera
    4. Anonym 18:28 och 19:11. Seta sprider lögnaktig propaganda. Den "upplysning" de erbjuder är människofientlig och kommer att leda till oerhört mycket lidande för många (unga) människor. Målet är att montera ner samhällsbyggande och fungerande normer och skapa ett samhälle där allt är relativt på sexualetikens område.

      Frågan hur jag skulle reagera om något av mina barn skulle vara homosexuellt är irrelevant, men givetvis kan jag svara på den. Jag skulle förstås älska barnet ändå, men jag skulle inte byta ut sanningen mot lögnen som många föräldrar i den situationen har gjort.

      Radera
  2. Kristian. Dagens samhälle är mer öppet och ärligt än någonsin. Många av dagens ungdomar växer upp i ett samhälle där homosexuella syns och hörs. Det är bra att de ungdomarna får lära sig att homosexualitet är något helt normalt och vanligt. Vissa av de där skolbarnen tillhör kanske själv den minoriteten, har syskon som gör det, föräldrar, släkt eller kompisar.
    Bibelcitat eller psalmverser är något som tillhör ett förvirrat förflutet, liksom den gamla dammiga kyrkan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:48. Öppet, kanske. Men absolut inte ärligt. Skulle det vara det skulle t.ex. Seta inte kalla sig en "människorättsorganisation". Ditt påstående att homosexualitet skulle vara "naturligt" är också ett exempel på en stor samhällslögn idag.

      Radera
    2. Kristian. Visst är seta en människorättsorganisation. De kämpar för en minoritets rättigheter.
      Visst är homosexualitet naturligt eftersom det bevisligen finns i naturen.

      Radera
    3. Det finns mycket damm i kyrkorna och bibelcitat och psalmverser används förvisso på ett sätt som tarvar såpa och vädring. Men i grunden finns det mycket gott i kyrkan att dela med sig av, vilket bland annat Kyrkostyrelsens remissvar om translagen är ett exempel på. https://evl.fi/uutishuone/pinnalla-nyt/translaki

      Radera
    4. Anonym 17:28. Seta kämpar mot fungerande normer som har byggt vårt samhälle och för en degenererad syn på sexualiteten och på människan. De sprider, kort sagt, människofientlig propaganda.

      Att något finns i naturen betyder inte per automatik att det är naturligt. Sexualiteten har tre funktioner, en av dessa är fortplantning. Samkönade sexuella relationer kan, per definition, inte leda till nytt liv. Således borde alla inse att det finns något fel med dessa.

      Radera
    5. Anonym 19:17. Du har helt klart missförstått kyrkans uppgift.

      Radera
  3. Vi ödslar fruktansvärt mycket resurser av skolan på religion, och trots alla hundratals timmar, så blir ingen troende. Vad får någon att tro att en regnbågsverkstad på en timme eller några dagar skulle göra nån skillnad? Jo, homofoberna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. Nu förvirrar du igen. Målet med religionstimmarna är givetvis inte att någon ska bli troende. Målet där är att eleverna ska lära sig om ämnet i enlighet med läroplanen.

      Radera
    2. Kristian. Det samma gäller homosexualitet! Det tillhör sexualundervisningen.

      Radera
    3. 17.10
      Kristian!
      Läroplanen har ändrat sedan du gick i grundskolan.
      Du gick i grundskolan för 36 år sedan, tror du verkligen att ingenting har förändrats sedan du satt och läste en massa trams på religionstimmarna, kanske det i modernare tider har blivit Livsåskådning?
      Synen på människor som föds i "fel kropp" har ändrat mycket på mera än 50 år!!
      Vadan detta intresse för personer som inte är som du, lever avhållsamt etc, som du nämnt här på din blogg. Har du kanske din egen ko i diket?

      Radera
    4. Faktalobby

      Det finns nog rätt många troende i samhället. Betydligt fler troende än transvestiter. Men varje förledd mänska. som tror att lösningen på sitt problem är att byta kön. är en katastrof. Om seta lyckas manipulera 1 promille är det en katastrof.

      Radera
    5. Anonym 17:30. Sexualundervisningen i skolorna ska skötas av skolans lärare. Inte av självutnämnda propagandister.

      Radera
    6. Anonym 18:58. Du är dåligt informerad. Det finns förvisso livsåskådningskunskap i skolorna idag, men religionstimmarna är finns också kvar. Givetvis har läroplanen förändrats sedan jag gick i skolan, men inte så mycket som du tycks tro.

      "Synen på människor som föds i "fel kropp" har ändrat mycket på mera än 50 år!! "

      Det är sant, tyvärr. Förändringen har långt orsakats av den lögnaktiga och människofientliga propaganda som organisationer typ Seta har sått ut.

      "Vadan detta intresse för personer som inte är som du, lever avhållsamt etc, som du nämnt här på din blogg."

      Detta är ett klassiskt, men likafullt synnerligen oärligt, sätt att försöka leda diskussionen på villovägar. För din information är jag inte ett dugg intresserad av "personer som inte är som du". Mitt intresse för denna fråga handlar helt och hållet om vad denna fråga gör för skada i samhället och det elände den ställer till för sådana som drabbas av paradigmskiftet. Det skulle du utan problem också ha insett om du skulle ha läst vad jag skrivit i saken.

      Radera
    7. Man får ju inbilla sig att seta skulle "manipulera", men om det ska stoppas, så ska ju all religion i offentligheten också stoppas. Var och en har ju en integritet då det gäller såväl religion som sexualitet. Vi behöver alltså fortsättningsvis inga religiösa homofober som ska komma och säga till om andras sexualitet.

      Radera
    8. Anonym 26 januari 2023 kl. 17:30, "Det samma gäller homosexualitet! Det tillhör sexualundervisningen." Det gör det inte alls ! Nyligen har HSS-media via sina tidningar gått ut med många oroväckande artiklar... Preventivmedel, spiralen i alla dess former är abort på ett tidigt stadium, ingen verkar bry sig om det ? "Dagen efter piller" - samma sak ! "Gratis preventivmedel" - Vad är meningen med det ? Jo, alla ska pippa runt utan tanke på vad det egentligen innebär... Vem "ler i mjugg" och glädjer sig åt enfaldiga människor som övergett Guds bud ?

      Radera
    9. Förvirringslobbyn 27 januari 2023 kl. 15:41, "homofobi" är ett "hittepåord" av regnbågsmaffian !

      Radera
    10. Förvirringslobbyn. Nu missar du avsiktligt (?) vad detta handlar om. Religionsudnervisningen i skolorna, liksom "all religion i offentligheten" är valbara storheter. Man kan avstå om man är så svag i sin tro att man inte klarar av det. Men Seta-lektionerna är obligatoriska i Helsingfors. DET är problemet som diskuteras.

      Radera
    11. Kristian, min point är, att perversa troende ska inte lägga sig i andras sexualitet, lika lite som andra med vilken sexuell läggning som helst, ska inte lägga sig i din religiositet. Vilket de inte gör. Förstår du?

      Anonym 00:09 hittepåord liksom regnbågsmaffian är påhittade ord, utan grund, i motsats till homofobi. Kunde vara på sin plats att bekanta sig med ordlistan, där alla riktiga ord finns. Menar, så man inte i misstag börjar använda egna påhittade ord.
      https://svenska.se/saol/?id=1130500&pz=5

      "Hittepåord" finns inte i SAOL, det var ju verkligen konstigt... ;-)

      Radera
    12. 22.19
      Fint att du påpekar om SAOL. Det finns ju 3 ordlistor på nätet som är godkända ord.
      De finns ju också att köpa i bokhandeln om man vill bläddra i böcker. Där kan många på denna blogg korrigera sina uttalanden med påhittade ord - kanske hitta det korrekta.
      Men troligtvis behöver inte dessa människor SAOL - de vet ju ändå bäst - liksom i trosfrågor.

      Radera
    13. Tacka vet jag neologierna. De är inte alls oförståeliga. Det hjälper inte med SAOL om moralkompassen visar åt skogen. Ulrik

      Radera
    14. Vill man förskjuta diskussionen från det man vet man är ute på hal is, så vill man ju börja diskutera ord. Men ok, börjar man prata om vilka ord är påhittade och vilka som inte är, så ska man kanske begrunda bjälken i sitt eget öga innan man börjar se stickorna i andras.

      Ulrik, ingen hindrar dig att ha vilken moralkompass du vill, men fortsättningsvis behöver samhället inga hårdreligiösa som sticker sin näsa i andra människor sexuella aktiviteter. Om det är svårt att låta bli, sök då porr på nätet så ni stillar er drift.

      Radera
    15. Förvirringslobbyn. "Kristian, min point är, att perversa troende ska inte lägga sig i andras sexualitet, lika lite som andra med vilken sexuell läggning som helst, ska inte lägga sig i din religiositet."

      Din "point" slår helt fel. Du blandar ihop olika frågor för att, just det, förvirra. Det är inte seriöst.

      Radera
    16. Om det är nånting som inte är seriöst, är att lägga sig i andras sexvanor.

      Radera
    17. Förvirringslobbyn. Igen försöker du förvirra. Läs om och läs rätt!

      Radera
  4. Kristian, på vilket sätt menar du att Seta inte skulle vara en människorättsorganisation? Vad exakt i deras verksamhet är det du kritiserar och exakt på vilket sätt menar du att de försöker tysta ner någon?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:22. Seta sprider lögnaktig propaganda. Jag kan ge två konkreta exempel. Dels talas det om homosexualitet som om den skulle vara naturlig. Dels sägs det att den är medfödd. Båda dessa påståenden är lögn.

      vad gäller nedtystandet så kan du kolla vad Seta och deras representanter har sagt om t.ex. Päivi Räsänens rättsfall. Tror du att de vill ha en friande eller en fällande dom?

      Radera
    2. "Dels talas det om homosexualitet som om den skulle vara naturlig. Dels sägs det att den är medfödd."

      Båda påståenden är sant. Dessutom är homosexualiteten guds skapelse och vilja. Gud älskar homosexuella, därför har gud gett dom kärlekens stora gåva.

      Homofobi är förakt och hat som inte har något stöd i Bibeln. De som är fyllda av hat mot sin nästa, kommer aldrig att få guds kärlek. Hatarna kommer att tillbringa evigheten i helvetet!

      Radera
    3. 27.1. kl 15:08
      Homosexualiteten är synd enligt Bibeln.
      Såhär sägs det: "Du skall inte ligga hos en man som man ligger hos en kvinna. Det är en styggelse." (3 Mos 18:22)
      Du som hatar Bibeln, Gud&Jesus, kristendomen och de kristna kommer själv hamna i helvetet=Gehenna (där Djävulen bor).

      Radera
    4. Anonym 27 januari 2023 kl. 15:08, Beklagar din blindhet ! "Dessutom är homosexualiteten guds skapelse och vilja." - Var i Bibeln hittar du något som bekräftar detta ? Homofobi är ett "nyord" påhittat av regnbågsrörelsen. Är du själv förälder ? En förälder som lär sitt barn att inte stjäla, ljuga osv. hatar sitt barn enligt dina definitioner !

      Radera
    5. En iakttagelse ifråga om homopar, det må sen vara män eller kvinnor, en av dem är så gott som alltid "man" och den andra "kvinna" ! Det kan vara klädsel, frisyr, roller i förhållandet m.m. En "nidbild" av vad Gud avsåg med sin skapelse ! Det finns bara en som glädjer sig åt detta spektakel !

      Radera
    6. De anonyma här ovan ställer relevanta frågor. Jag anser att anonym 15:08 behöver besvara dessa för att kunna tas på allvar.

      Radera
    7. Anonym27 januari 2023 kl. 23:03

      Hur har du lyckats hitta en sådan fullständigt korkad idee?
      I ett homoförhållande, är en man tillsammans med en annan man eftersom man inte känner attraktion till det motsatta könet. Varför skulle man då välja någon som "är som det motsatta könet"?

      Radera
    8. Anonym27 januari 2023 kl. 22:18

      "Du skall inte ligga hos en man som man ligger hos en kvinna. Det är en styggelse." (3 Mos 18:22)

      I Bibeln är kvinnor och barn mannens ägodel. Kvinnans roll är att avla barn. Det är ju självklart att två män inte ligger med varandra på så sätt, eftersom två män är jämlika och inte varandras ägodel.

      Radera
    9. Anonym 11:19. Du har missat att det finns ett Nya Testamente, tror jag.

      Radera
    10. Kristian. Vad har det med saken att göra?

      Radera
  5. Man kan kanske undra - hur kan Seta, RFSL och liknande organisationer vara så farliga? Går det att ta deras ord på allvar?
    Jo, organisationerna, vilka jag liknar med ondskan personifierad, har ett oehört inflytande över snart sagt resp. riksdagar. De hör till de starkaste lobbyorganisationerna som funnits i bägge länderna. Med hjälp av flera riksdagsmän får de det mesta av sina önskemål uppfyllda i fråga om lagändringar av olika slag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 23:25. Så är det. Det vi bör inse är att detta är ett resultat av ett långvarigt och målmedvetet arbete. Det hela började med Kirk och Madsen och deras idé om att se till att få media på hbtqip-rörelsens sida. Tyvärr var media sedan alltför villig att hoppa på tåget och agera som nyttiga idioter. Och så har opinionen vänt.

      Radera
  6. Kristian tycker alltså att yttrandefriheten borde begränsas, så att bara människor som han själv har rätt att synas i samhället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 10:31. Var hittar du det i det jag skriver?

      Radera
  7. Riksdagsman Pekka Aittakumpu (C) vet vad han skriver. Ett kort tack till honom!
    Mvh Lars Back Nedervetil

    SvaraRadera
  8. För ett antal år sedan gick RFSL ut med ett pressmeddelande där förebedjare jämförs med nazister, fascister och rasister och organisationen lovade att driva frågan att "personer som försöker 'bota' homo- och bisexualitet ska förbjudas att arbeta med själavårdande uppgifter". Det betyder, inte bara indirekt utan även direkt. att: Ingen ska tillåtas bedja för en homosexuell person som känner ånger över sin situation!
    Månne vi inte snart är i samma fälla. Inte alls omöjligt att saken skulle kunna dryftas i riksdagen bara de får samlade ihop 50000 röster.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:12. RFSL är en människofientlig organisation. Tydligare än så här kan det inte bli.

      Radera
    2. Du Kristian verkar nog rätt så människofientlig också. Det bevisar alla dina skriverier här!

      Radera
    3. Anonym 17:59. Om du är så förvirrad att du förväxlar omtanke och oro över en galen samhällsutveckling med människofientlighet tror jag att det är svårt att hjälpa dig. Men kanske det ännu finns hopp!

      Radera
    4. Kristian. Den enda omtanke du har förmåga att känna, är omtanken om dig själv.
      Det är kristallklar fakta för Alla som läst något här på bloggen.

      Radera
    5. Anonym 10:18. Oj, oj. Men fortsätt du bara att leva i din bubbla där du inte behöver se och förstå annat än det du vill se och förstå.

      Radera
  9. När RFSL i detta sammanhang också tar upp bisexualiteten, som innebär att man växlar och byter partner och har både manliga och kvinnliga, så innebär deras förslag till lagändring att även skydda otroheten från förböner. Själavårdare som tillräknar otrohet bland synder som kan förlåtas i kraft av Jesu blod, ska enligt RFSL inte längre få arbeta med själavårdande uppgifter.

    SvaraRadera
  10. 28.1. 13:16
    Det är dags att vakna och inse vart utvecklingen är på väg. Seta/RFSL är representant för mörkrets furste där bön om syndernas förlåtelse i kraft av blodet ska förbjudas och istället ska alla tungor mer eller mindre bejaka mörksens kraft !!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym29 januari 2023 kl. 18:27
      Vilken livlig fantasi du har!

      Radera
    2. Anonym 29.1. 19:39
      Rys, anonym, i din hjärtegrund.
      Ned på knä och bed om dina synders förlåtelse!
      Eller som titeln i en tysk film löd: "Knie nieder und friss Staub!"
      Lgbt- och transagendan liksom aap och eutanasi är uttryck för absolut ondska.

      Radera
    3. Anonym31 januari 2023 kl. 15:47
      Du verkar nog vara rätt så besatt av djävulen du själv!

      Radera
    4. Anonym 31.1. kl 17:57
      Du har förstås inte läst det som sägs i Bibeln:
      "Om en man ligger hos en annan man som man ligger hos en kvinna, så gör de båda en styggelse. De skall straffas med döden, blodskuld vidlåder dom." (3 Mos 20:13)

      Radera
    5. Anonym 13:48

      Varför sitter du och dina gelikar då och porrsurfar homosex?

      Matteus 18:9
      Och om ditt öga får dig att synda, så riv ut det och kasta bort det. Det är bättre att få ett evigt liv tillsammans med Gud och sakna ett öga än att kastas i helvetets eld med båda ögonen i behåll.

      Radera
    6. Anonym-slurfen 1.2. 15:03
      Har du igen tatt och varit utan att lusläsa Bibeln:
      "De bytte ut Guds sanning mot lögnen; de dyrkade och tjänade det skapade i stället för skaparen. Därför utlämnade Gud dem åt förnedrande lidelser. Kvinnorna bytte ut det naturliga umgänget mot ett onaturligt, likaså övergav männen det naturliga umgänget med kvinnorna och upptändes av begär till varandra, så att män bedrev otukt med män. Därmed drog de själva på sig det rätta straffet för sin villfarelse." (Rom 1:25-27).

      Radera
  11. Det senaste inom ämnet hittas från Helsingin sanomat, en artikel kan berätta att Irland har under 7 år tillåtit transpersoner själv välja kön, lite som om man väljer om ens modersmål är officiellt finska eller svenska. Under den tiden har 1058 personer bytt kön till pappers.

    Det innebär att, i motsats till vad Kristian försöker måla om en anstormning, så handlar det om att EN person på 45000 per år, har valt att officiellt byta kön. Det är ganska exakt en person i Karleby per år, eller en person i Jakobstad vartannat år.

    Svårt att begripa bakgrunden till en infantila envishet och enfald som ligger bakom den aggression som bedrivs om ärendet, främst då bland en grupp som borde förstå sig på att förstå sin nästa.

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009345519.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn kan, eller vill, inte alls förstå vad detta handlar om. När samhället går in för att legitimera en galenskap förändrar det hela sättet samhället ser på den frågan. Lögnen görs till sanning, helt enkelt. Sedan är det inte så stor sak hur många som använder sig av lagen helt konkret - lagen finns där och galenskapen är erkänd som sanning.

      Radera
    2. Syftet var att samhället ska se annorlunda på det, det som är galenskap är att man en person vill veta vad som försiggår i en annan okänd människas byxor.

      Är det så att du också tänker på sektmedlemmarnas genitalier då du rör dig i de sammanhangen?

      Radera
  12. Faktalobby 1.2. kl 16:52
    Du kan ha din skräppa innanför dina långkalsipper bäst du vill, men det förändrar inte det faktum att dina könskromosomer är XY och din ev. flickväns XX - det finns bara två (2) kön.! Allt annat är bullshit!.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle ju helst önska att ingen börjar prata om mitt könsorgan, men kan ju inte hindra det heller.

      Fortsättningsvis finns det ingen förståelse för att religiösa homofober ska lägga sig i vilka könsorgan och vilka kromosomer finns i en. Är det inte en högst privat sak?

      Kan man inte låta bli, så ska man nog ta en funderare om felet ligger hos en själv.

      Radera
    2. Du kan låta kapa pitten och extirpera skräpporna hur mycket du vill, men du blir ändå aldrig av med dina könskromosomer. Du förblir manligt kön. Umgehrt - samma gäller det kvinnliga könet.

      Radera